X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Wpadnij do mnie ;) bo chyba Cię energia rozsadza:p

Na kawę zawsze... ;)
    Co do sprzątania, niestety M, nie uznaje sprzątania, więc mam wszytstko na głowie, ale prede wszytskim powoli zależy mi na odgruzowaniu pokoju dla Małej, bo mój brzuch idzie na rekord w rośnięciu i za chwile nie będę w stanie się schylić...
    A w jej pokoiku przez 3 lata był tak zwany.. "pier...." ;D

ania181111, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    I powiem wam jeszcze ciekawostkę. Zamiast picia glukozy mam iść zrobić test obciążenia kanapką z miodem :D
    Haha to ja wlasciwie takie testy juz od początku ciąży uskuteczniam :) haha

Dziś w ogóle jakaś faza książce musiała być niesprzyjająca bo mnie o 4 w nocy obudzil ból w boku, jakieś takie kolko-niewiadomo-co i z trudem przewróciłam się na drugi bok. Miałam iść do toalety ale bardzo chciałam mocz dopiero rano i jakoś dałam rade przetrzymać. Ale mnie nastraszyło :/

AA w ogóle jeszcze tak apropos ciąży - czytalam MamoToJa w labie i pisali tam, że zbyt mały przyrost wagi tez wcale dla dziecka nie jest dobry bo może skutkować nadwagą w późniejszym wieku - dziecko uczy się już w brzuchu magazynować na zapas i potem jedząc normalnie może mieć tendencje do tycia.

Nie miała baba problemu to se go znalazła :D teraz będę się zastanawiać czy te moje bidne 5 kg to nie za mało:p

Dodatkowo myślę sobie teraz ze tak ładnie przeszłam ta glukozę, że aż za dobrze, może jednak mam cukrzycę? Haha głupie babsko się ze mnie w ciąży zrobiło i tyle :D :D

MirelS, jusella, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, widzę, że lubisz szukać problemów tam, gdzie ich nie ma. Całkiem jak ja! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:22

_analiza, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Na kawę zawsze... ;)
    Co do sprzątania, niestety M, nie uznaje sprzątania, więc mam wszytstko na głowie, ale prede wszytskim powoli zależy mi na odgruzowaniu pokoju dla Małej, bo mój brzuch idzie na rekord w rośnięciu i za chwile nie będę w stanie się schylić...
    A w jej pokoiku przez 3 lata był tak zwany.. "pier...." ;D

To podobnie jest u nas :) mój w ogóle by nie sprzatal :) dobrZe że ja mam napad czasamina sprzatanie bo inaczej to pobojowisko :P haha ;)

Na kawę zawsze zapraszam po tym sprzątaniu i ciacho:) albo jak niektóre wola kanapke z miodem haha :)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Haha to ja wlasciwie takie testy juz od początku ciąży uskuteczniam :) haha

Dziś w ogóle jakaś faza książce musiała być niesprzyjająca bo mnie o 4 w nocy obudzil ból w boku, jakieś takie kolko-niewiadomo-co i z trudem przewróciłam się na drugi bok. Miałam iść do toalety ale bardzo chciałam mocz dopiero rano i jakoś dałam rade przetrzymać. Ale mnie nastraszyło :/

AA w ogóle jeszcze tak apropos ciąży - czytalam MamoToJa w labie i pisali tam, że zbyt mały przyrost wagi tez wcale dla dziecka nie jest dobry bo może skutkować nadwagą w późniejszym wieku - dziecko uczy się już w brzuchu magazynować na zapas i potem jedząc normalnie może mieć tendencje do tycia.

Nie miała baba problemu to se go znalazła :D teraz będę się zastanawiać czy te moje bidne 5 kg to nie za mało:p

Dodatkowo myślę sobie teraz ze tak ładnie przeszłam ta glukozę, że aż za dobrze, może jednak mam cukrzycę? Haha głupie babsko się ze mnie w ciąży zrobiło i tyle :D :D
    za dużo czasu masz wolnego chyba i wymyślasz :P
    Nie szukać proszę dziury w całym :P
    My na majówkę się nad morze wybieramy i już widzę ... bo do maja to napewno z 3 kg jeszcze przytyje ... noooo i widzę te 13 kg na plaży :P haha :P
    Jak foka będę leżeć :P haha ;)

_analiza, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    za dużo czasu masz wolnego chyba i wymyślasz :P
    Nie szukać proszę dziury w całym :P
    My na majówkę się nad morze wybieramy i już widzę ... bo do maja to napewno z 3 kg jeszcze przytyje ... noooo i widzę te 13 kg na plaży :P haha :P
    Jak foka będę leżeć :P haha ;)
    Wiem wiem wiem. Ale muszę się tu Wam czasami tak powywnętrzać bo w domu nie ma z kim rozmawiać. Mama mnie denerwuje (chociaż kochana kobieta i wiem ze chce dobrze) a M. ma wyjątkowo słabą cierpliwość na tego typu rozkminki, zaraz by mi wyrzucał, że szukam problemu i - mój ulubiony tekst - "ściągniesz na siebie i małego te wszystkie choroby jak będziesz o nich gadać non stop" :D :D :D

A apropos majowki - my też jedziemy nad morze:) rozbierać to się nie planuje DEFINITYWNIE ale spacerki po molo albo jakieś rowerki bardzo chetnie;)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać co mi wyjdzie po tym miodowym badaniu, już widzę miny kobiet z labo jak przyjdę z tą kanapką :)
    Mi w ciąży odrzuca słodkie, bo zgaga po strasznie piecze :/ jedynie lody akceptuję teraz :D
    Analiza nie szukaj sobie problemów :D

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta i szykuje kanapki tostowe z kuciakiem ;) kupilam troche rzeczy dla dziecka plus przybory do sadzenia moich drzewek i szczypiorku ;) ale dorwalam piekna doniczke na niego na mój aneks kuchenny ;) dzis nie bede wstanie ale jutro bede szalec z łopatką;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:54

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jechać do Trójmiasta za tydzień no ale jednak nie jedziemy i pojedziemy dopiero może w październiku jak da radę :)

Mój miał dzisiaj odkurzyć ale skończyło się na tym że tego nei zorbił. Powiedział ze zrobi to jutro :D No już to widzę :P

Nie szukajcie zbędnie problemów. Ja czytam regularnie mamo to ja i inne tam gazetki ale z bardzo dużym dystansem :) To samo ze szkołą rodzenia podobno nie bierzmy wszystkiego do siebie ;)

Wyluzujcie napijcie się kawki.

Ja może dzisiaj wyprasuje jedno pranie, sprzątnę łazienkę, zrobię sałatkę z kurczakiem :)

ania181111, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Maka - na pewno rozgrzeje. Jak katar masz to polecam zrobić sobie "parówkę" z majeranku - bardzo pomaga (można też dodać tymianek i bazylię). Łyżkę majeranku zalać wrzątkiem w misce - na głowę ręcznik i chwilkę tak posiedzieć wdychając parę - dodatkowo rozszerzy pory to można potem jakąś maskę na twarz sobie zapodać

czytajac parówke myslalam o takiej miesnej... mysle...hmmm i jak ten majeranek tam napchać... ;p

jusella, Telashe, kot_bury, eve90, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Wiem wiem wiem. Ale muszę się tu Wam czasami tak powywnętrzać bo w domu nie ma z kim rozmawiać. Mama mnie denerwuje (chociaż kochana kobieta i wiem ze chce dobrze) a M. ma wyjątkowo słabą cierpliwość na tego typu rozkminki, zaraz by mi wyrzucał, że szukam problemu i - mój ulubiony tekst - "ściągniesz na siebie i małego te wszystkie choroby jak będziesz o nich gadać non stop" :D :D :D

A apropos majowki - my też jedziemy nad morze:) rozbierać to się nie planuje DEFINITYWNIE ale spacerki po molo albo jakieś rowerki bardzo chetnie;)
    ja się będę roznieraC nad basenem ;)i boję się ze zaden lezak podemną nie wytrzyma :)
    Eeeee nooo po to jest to forum aby się wygadać :)
    Mój też często mówi że wymyslam :P ...
    Ale jak tak siedzę w domu to mi tyle pomysłów przychodzi do głowy :P ;)
    Dziewczęta :P czy wy też macie ten okropny celulittttttt ? :( ja nigdy nie miałam ;( a teraz boszeee ! :p

jusella, majeczka87, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja już po kawie ;)i siedzę ale chyba się przejdę na spacer bo mnie już dupka boli od siedzenia :P
    może kupię jakąś buleczke słodka :P bo mam ochotę straszna ;)

jusella, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyskoczył cellulit na udach, fuj !

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Mi wyskoczył cellulit na udach, fuj !

No mi też na udach i pupie :/ nie wiem jak się go pozbyć.... macie jakieś sposoby ???

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja celulitu nie mam na szczescie ale te rozstepy.. Na cyckach i dzisiaj zauwazylam na tylku... Dobrze ze na brzuchu nie ma sladow :) chociaz dzis mam tak wypchniety do przodu jakby mala lezala glowka do slonca hehe :) mialo byc zimno a pogoda dopisuje, ptasszki spiewaja mioodzio :) a jak tam wasze brzuszki? ;)

ania181111, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    czytajac parówke myslalam o takiej miesnej... mysle...hmmm i jak ten majeranek tam napchać... ;p

hahahaha - parówka z majerankiem rozszerzająca pory :-)

P.S. tatusiek już jest :-D, zjadł śniadanie i teraz naprawia wszystko co popsułam pod jego nieobecność - ja mam przykazane leżeć i odpoczywać :-D ale łaskawie pozwolił mi obiad zrobić :-D. Zaraz gonię go do spania bo trochę nietomny jest a o 17:30 do gina musimy :-D
    Jeszcze mnie wkurzyła przyszła niedoszła teściowa - bo ledwie chłopak do domu wszedł i już telefon, żeby przyjechał. Nawet odpocząć mu nie dadzą. Na szczęście widząc moją minę Tatusiek powiedział, że zajrzy jutro - a ja na jutro wymyśliłam Częstochowę, więc kobieta się zdziwi :-P

ania181111, MirelS, TheForfie, majeczka87, kijanka_88, Telashe, Maka, Agness27, Naditta, kot_bury, aisa, LilouK, eve90, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Ja celulitu nie mam na szczescie ale te rozstepy.. Na cyckach i dzisiaj zauwazylam na tylku... Dobrze ze na brzuchu nie ma sladow :) chociaz dzis mam tak wypchniety do przodu jakby mala lezala glowka do slonca hehe :) mialo byc zimno a pogoda dopisuje, ptasszki spiewaja mioodzio :) a jak tam wasze brzuszki? ;)

Na szczęście rozstępów jeszcze nie mam ale ciekawe jak długo ...
    moja mala dziś nadaktywna :)

TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No mi też na udach i pupie :/ nie wiem jak się go pozbyć.... macie jakieś sposoby ???
    Kurcze nie wiem, ale ja rozważam zakup czegoś takiego z wypustkami żeby to masować. Ćwiczenia u mnie odpadają, bo mam zakaz przez skurcze.
    Mój buniek niedawno dodawałam, ale muszę zrobić aktualne zdjęcie :)

TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella Ty niedobra kobieto! Mamuni nie dasz synka zobaczyć? :D

jusella, Agness27, kot_bury, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:

Ja się podpinam pod pytanie, ja mam na udach i dupie ;( jak teraz nie jezdze konno to mam wrażenie że mi chce uda rozsadzić ;( za ćwiczenia uznaje dzisiaj sprzątanie ;)

A tak na marginesie jest ktoś na forum z okolic katowic>? jak młodziaki się urodzą można na jakiś spacer się umówić żeby nie uświrnąć ;)

Ja mam rozsępy na cyckach, brzydnie czerone krechy, smaruje Pharmacis ale mam wrażenie że to G daje ... ;(

głodna się robie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:55

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ