X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cellulit dobre masaże bańką chińską - tylko to trochę boli i siniaki mogą być na początku - laski w pracy bardzo sobie chwaliły bo już po miesiącu systematycznego "bańkowania" widać było efekty. Najpierw balsam anty... się nakłada a potem bańkę trzeba zassać i jazda tak z 15- 20 minut każde udo 2x w tygodniu. Ja nie próbowałam bo nie miałam takiej potrzeby ale teraz chyba cellulit na rękach mi się pojawił - nie jestem pewna bo ja cellulitu na oczy z bliska nie widziałam

ania181111, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to byc tez zatrzymywanie wody ze sie tak nam celulit robi.. moze wiecej powinnysmy pic.. niedlugo bedziemy sie pocic.. i z czasem bedzie schodzil z nas;) ot taka wersja optymistyczna ale realna;)

jusella, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    A apropos majowki - my też jedziemy nad morze:) rozbierać to się nie planuje DEFINITYWNIE ale spacerki po molo albo jakieś rowerki bardzo chetnie;)

Ja planuje jechac do Ksiaza, co roku jest tak wystawa kwiatow, cudownie tam jest, mimo ze co roku jest tam praktycznie to samo to i tak uwielbiam tam jezdzic :) tylko trzzeba sie troche tam nachodzic wiec sie waham jeszcze ;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)
    Dzis pierwsza noc od 3 dni przespalam spokojnie i odpukać antybiotyk zaczął działać na zęba:))
    No i mogę w wiarę normalnie grysc:)

Telashe współczuję takiego lekarza,nie dość ze prywatnie to jeszcze tak Cie traktuje.Placisz to wymagasz profesjonalnego podejścia do sprawy a nie takiego!!
    Zmieniaj jak najszybciej bo szkoda nerwów na takiego chama!!

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na udach rezstępy ale peeling robi swoje i sie pieknie wygładzają :D I prawie ich nei widać. Do tego palmers codziennie min raz dziennie. Oczywiście już się czuję jak brzydal przez to ale ja tak mam :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza dla mnie w ciąży z corka syrop prenalen to bylo najgorsze co mogłam pic bo od razu chciałam go zwracać:))

Maka mnie jak dopada przeziębienie to robię inhalacje,pije herbatkę z cytryna i miodem.
    Jak meczy kaszel to wtedy syropek z cebuli,cytryny i zasypany cukrem:)
    Na bol gardla widziałam w rosmanie tabletki prenalen z miodem ok 13zl tez je brałam i pomagaly:)

A co do tej stronki srokao czy jakos tak to faktycznie polecają dobre i bezpieczne produkty dla dzieci czy to tylko naciąganie na konkretna marke??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:18

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was w ciąży miała zapalenie pęcherza? Bo ja nie miałam nigdy w życiu i wczoraj w nocy mnie dopadło, pojechałam na izbę przyjęć bo się bałam, że to może szyjka, ale na usg wszystko w porządku, dzieciak się rusza, szyjka zamknięta. Tylko strasznie boli pęcherz - lekarz zalecił przez 2 dni furaginę i dużo pić, a jak nie przejdzie do soboty to posiew i antybiotyk.

Ja miałam tez problemy z pęcherzem plus bakterie w moczu i mój gin przepisał żurawit 2x dziennie .plus pije dużo wody zwyklej i narazie bole nie powracają.
    Można pojesc dodatkowo suszona żurawinę .
    Wiadomo jak to nie pomoże to byc może przepisze gin mocniejsze leki .
    Z pęcherzem i moczem kazda ciezarna ma problemy...
    Powodzenia:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie dostaje kopniaki w dupsko.. A analu nie lubię..
    Wylezalam, nie posprztalam.. Idę kończyć zupe. Bo głodna jestem.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kamcia zdaj potem relację jak zakupy i czy zadowolona jesteś :-).
    Ja jutro chcę Tatuśka wyciągnąć i jechać wózki pooglądać na "żywo". Odkąd Dalile dała linka do wózków Roana i odkąd zobaczyłam Maritę Prestige o żadnym innym myśleć nie mogę - no jeszcze Emma w grę wchodzi ewentualnie Sofia. Telashe - za Twoją radą jadę do fabryki Roana i tam pan Jacek ma mi prezentację wózków zrobić :-) - szkoda, że na miejscu kupić nie można :-(. Potem chcę do jeszcze jednego sklepu podjechać gdzie jest wszystko - pomacam sobie co tam będę chciała a potem, jak już mieszkanko się odmaluje przez internet zamówię hurtem - myślicie, że już teraz mogę ewentualny rabat negocjować?

Jusella próbuj rabcik negocjowac a co ci zalezy:)
    A ciężarnej sie nie odmawia:)
    No to Twój Tatusiek będzie miał jutro zakupowy dzień:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa wszystkie rady wypróbowane przez mleko po parówki a nawet kanapka z czosnkiem, która miała być na kolacje. Chyba jest lepiej. No i imbir się znalazł :-D

_analiza, TheForfie, kot_bury, Naditta, jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - przepis na peeling- juz!! :D działa na nowe różowe czy stare białe? :)

Agness- prawda sama, laska ma chyba zdaje się alergiczne dziecko i wielka wiedzę na temat chemicznej analizy składów. Ja swojego czasu uprawiałam mocne włosomaniactwo i po części niektóre ze złych składników znam i potwierdzam to,co pisze srokao. W całej reszcie jej wierzę. Oliwka z hippa cud, chusteczki babydream calendula tez:)

Ogólnie sporo rzeczy rossmanowskich poleca ale to się pokrywa z prawdą - większość jest świetna, nawet jeżeli chodzi o słoiczki - w tej kwestii polecam bloga i fejsa czytajskład:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:32

Agness27, jusella, aisa, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoiczki z Babydream polecam. My byliśmy je, bo niby są z ekologicznej uprawy, a poza tym też cenowo dobrze wychodzą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bardzo często czytam sklady produktow ale tych kosmetyków tyle ze Glowa mala:)

Jusella najpierw Ty sie naciesz Tatuśkiem a mamusia niech poczeka:)
    Moja tesciowa tez byle problem i telefon do M.momentami to jest uciążliwe ale cuz można zrobić trzeba akceptować bo pomaga przy malej i nie wtraca mi sie do dziecka jak moja matka której wszystko co kupie i zrobię krytykuje a to przykre bardzo:((

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zastanasiam sie nad Roanem Teo albo Roan Bass ew baby design lupo comfort :)

jusella, Zuzulka88, niezapominajka, TheForfie lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Na cellulit dobre masaże bańką chińską - tylko to trochę boli i siniaki mogą być na początku - laski w pracy bardzo sobie chwaliły bo już po miesiącu systematycznego "bańkowania" widać było efekty. Najpierw balsam anty... się nakłada a potem bańkę trzeba zassać i jazda tak z 15- 20 minut każde udo 2x w tygodniu. Ja nie próbowałam bo nie miałam takiej potrzeby ale teraz chyba cellulit na rękach mi się pojawił - nie jestem pewna bo ja cellulitu na oczy z bliska nie widziałam

Masz rację, Jusella, nie ma nic lepszego na cellulit. Co 2 dzień masaż z oliwka. Wiem, bo sama stosowałam. Ale niestety w ciąży zabroniony!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że szczęściara ze mnie, bo u mnie odpukać, ani cellulitu ani rozstępów, oby tak dalej!

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Masz rację, Jusella, nie ma nic lepszego na cellulit. Co 2 dzień masaż z oliwka. Wiem, bo sama stosowałam. Ale niestety w ciąży zabroniony!

No właśnie tego pewna nie byłam.

• LilouK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeh! Za każdym razem jak wspominacie o tym srokao, to wybucham histerycznym śmiechem, bo przez pewien czas utkwiło mi w głowie, że to się nazywa srakao i się nawet nie zorientowałam, że jest inaczej! :-D
    Se myślę, co trzeba mieć w głowie, żeby nazwać bloga srakao- połączenie sraki i kakao i jak się to ma do testowania kosmetyków dla dzieci? Wiecie, nawet sobie to zwizualizowałam w głowie :-D
    To chyba jednak nie autorka bloga ma w głowie srakao ;-) Eh, nie jest dobrze...

kot_bury, _analiza, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczynki odebrałam wyniki cukru i szczerze przyznam, że gdyby Goodwill coś powiedziała o nich byłoby super! :) do wizyty jeszcze ponad tydzień i nie wiem sama co myśleć. Bo są niby niskie - czyli niby super - ale nie wiem czy nie są za niskie...?

Na czczo - 69 (norma 70-99)
    Po 1h - 109
    Po 2h - 98

I teraz powiedzcie mi ze są dobre i będę mogła spokojnie sobie pójść spać po pracowitym dniu w pracy... :) musze wyguglać czo to:)

LilouK - tez na początku jakoś dziwnie mi się na to patrzylo :D do tej pory uważam ze adres z dupy :P chociaż ze sraką nigdy mi się nie kojarzylo:)

Dziewuszki a czemu nie można baniek? Ja mam w domu dermoroller 0.75 myślicie że też nie można? Na nogi?

PS. Dziś robie leczo. Będzie super. Mniam.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agaax, goodwill, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Heeeeh! Za każdym razem jak wspominacie o tym srokao, to wybucham histerycznym śmiechem, bo przez pewien czas utkwiło mi w głowie, że to się nazywa srakao i się nawet nie zorientowałam, że jest inaczej! :-D
    Se myślę, co trzeba mieć w głowie, żeby nazwać bloga srakao- połączenie sraki i kakao i jak się to ma do testowania kosmetyków dla dzieci? Wiecie, nawet sobie to zwizualizowałam w głowie :-D
    To chyba jednak nie autorka bloga ma w głowie srakao ;-) Eh, nie jest dobrze...

Ahahaha :) jej proszę Cię masz skojarzenia jak Ja hahah ;) dobrze ze umiesz to nazwać :)
    bo ja to się krepowalam hahah ;) ale widzę że możemy tutaj na luzie pisacccc ;)

kijanka_88, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ