Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaax, jestem w szoku po Twojej historii.
A ta kolejka za Tobą to założę się same mohery?
Dziewczyny, jaka ja jestem biedna! Ledwo podleczyłam gardło, dzisiaj od rana znowu coś mnie bierze. Gardło boli tylko po lewej stronie, do tego ucho lewe kłuje i nawet skóra koło ucha obolała. Jakieś rady?
Mam pytanie: miała któraś z Was torbiel na jajniku stwierdzoną na początku ciąży? Ja miałam, niby to nic groźnego, ale zaczął mnie pobolewać lewy jajnik, tylko wtedy jak przyciągam nogę bliżej brzucha tzn schody czy coś. I nie wiem co teraz. Na ostatnim usg już mi nawet nie mogła lekarka stwierdzić, czy dalej tą torbiel mam, bo macica już była za duża i przesłoniła.
Do tego brzuch mi twardnieje kilka razy dziennie i budzi się we mnie jakiś lęk i niepokój...17.07.2016
-
Naditta właśnie nie mohery, ale faceci ok 50-60 lat, większość górnicy..
Kurcze z tym uchem to nie wiemmoże lepiej do lekarza skoczyć ? Są też takie krople do ucha "ucholek", fajnie rozgrzewają, tylko nie wiem czy kobiety w ciąży moga je stosować.
-
Agness27 wrote:Agaax ale miałaś przygodę jestem w szoku ze tak cie potraktowali co za chorzy ludzie!!!
Ja na krzywa jak poszłam byly tlumy na korytarzu ale byla informacja ze ciężarne maja pierwszeństwo!!!!
I nie pytalam nikogo tylko weszłam do gabinetu ale nikt sie nie odezwał a niech by spróbował!
Pierwszeństwo to pierwszeństwo!!
Ludzie niektórzy to chyba nie maja serca ze tak reagują!!Agness27, jusella, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ahh no tak, z domowych sposobów znalazłam:
- przykładać od zewnątrz (za uchem, przy szyi) szmatkę zwilżoną ciepłą wodą. Można też żuć gumę lub cukierki, żeby rozruszać te okolice,
- przelać odrobinę oliwy czosnkowej do małej szklanej buteleczki i podgrzać ją w kąpieli wodnej (zamkniętą butelkę podgrzewamy w garnku z wodą). Delikatnie podgrzaną ciesz aplikujemy po kropelce do bolącego ucha. 1-3 krople wystarczą. Po zakropleniu - trzęsiemy chwilę głową tak, by oliwa dopłynęła tam, gdzie boli. Następnie kładziemy się zakroplonym uchem do dołu i czekamy na rozwój wydarzeń
- rozgnieć ząbek czosnku i wyciśnij z niego sok. Wpuść ten sok do bolącego ucha
- liście mięty, a dokładnie sok z nich otrzymany. Zaaplikuj kilka kropel prosto do ucha, aby przynieść sobie ulgę
- świeży sok z imbiru w ilości kilku kropel wprowadzonych do ucha pomoże pozbyć się bóluNaditta, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Tak, tylko ja tutaj nie mam dostępu do polskich leków. Myślałam bardziej o domowych sposobach. A może przejdzie samo
Lekarka powiedziała wtedy ze ludzie nagrzewają tą okolice chcąc sobie pomóc a faktycznie jeśli to ucho jest chore to można sobie mocno pogorszyć. Śmiała się z mojego sposobu ale ja przykładałam przekrojoną na pół cebulę do ucha - robiłam opaskę żeby nie spadała i nawet tak spałam. Mi pomagało. Czosnek może być też dobrym sposobem byle tego soki sobie jakos za daleko nie wlać.
Ciepła kąpiel.
Ja bym do tego dodała żarcie czosnku w ilości hurtowej i ogólne wzmacnianie organizmu od wewnątrz. Jak nie przejdzie to lekarz i antybiotyk. Bo bolące ucho to nic fajnegoAgaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Agaax zachowanie ludzi- wstyd. Ale ja bym też nie dopuściła i poprostu stanęła przy drzwiach i weszła bez pytania, najwyżej drugą osobą weszła by za Tobą- ale wtedy pielęgniarka powinna ją sprowadzić na ziemię. Ważne że masz już za sobą i wyniki dobre
Agaax, Agness27, jusella, kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajn ja chyba będę zamawiać przez allegro bo dzisiaj byłam w sklepie i nie widziałam w nim ani jednego także tym handlują chyba tylko internetowo albo ta filia była za mała
W razie czego wezmę płatność przy odbiorze z odbiorem osobistym
Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolajjn:) wrote:Dziewczyny,czy któreś z Was zamwawiały łóżeczka przez allegro ? Jeśli tak to macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z allegro ?
Bo ja szukam i szukam i szukam .... i boje się zamówić .
A zamawiam u tego sprzedawcy :http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-buk-h6-16el-darland-i6104987917.html
jusella, Karolajjn:), Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość