X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Asit z jakiej firmy wózek?
    Stokke Trailz

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole witam wszystke was, ja to cos czuje ze bede tak witac tu z doskoku , brak mi czasu na dluzsze konwersacje, wiosna sie zrobila i jak nie w pracy to na spacerkach, w odwiedzinach plus szykowania wyprawki dla maluszka , niby juz wszystko mam ale oprucz fotelika i bazy ale i tak zawsze sie cos dokupi, nie da sie obojetnie przejsc kolo dzieciecych sklepow :)

A dzis moj pierwszy leniwy poranek mlody w przedszkolu, stary w pracy a sredni niedawno wyszedl do szkoly wiec postanowilam wrocic do lozeczka i troszke poleze tak chociaz do 9 :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, piękny wózek!
    A jaki to jest kolor? Bo na zdjęciu wygląda jak jasny róż, a Ty będziesz mieć chłopca prawda? :P

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe moze swiatlo tak padlo, nawet przy dziewczynce bym sie raczej nie zdecydowala na rozowy hehehhe
    to jest Begie Melange ( berzowy )

jusella, Naditta, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit śliczny wózek i duża torba na dole! :D

Dziewczyny zaczynam się martwić. Od 1.04 trzymam się diety cukrzycowej i schudłam już 1,5 kg chociaz nie chodzę głodna. Zaczynam się martwić o Zosię - czy jej to nie zaszkodzi? W tym moemncie na plusie od początku ciąży mam 4,5 kg, ale ja też i zaczynałam z zapasem, bo miałam nadwagę.
    Co o tym myślicie? Przyśpieszyć wizytę u lekarza, żeby zobaczyć, czy z Małą wszystko ok? Jest bardzo ruchliwa, czasem aż za bardzo nawet. :)

Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt!

Na zbicie ciśnienia czosnek... Działa, ale to śmierdzaca sprawa.
    Koleżanka brała leki i wszystko dobrze :-)

Wózek super a ja też myślę intensywnie nad tym x-lander bo on jest chyba najmniej taki wielki.... Chcę delikatny, mały i zwonny...ciężko będzie..

Mlody-a od wczoraj słabo daje znać o sobie... Coś tam lekko było.. Fakt wczoraj latalam i dużo załatwiania więc może dlatego..

majeczka87, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie a masz mozliwosc przedzwonienia do diabetolog lub do ginekologa?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :-)

Pospane? Ja tak średnio, bo wypiłam późno "kawkie" w gościach i chyba niezła siekiera musiała być, bo mnie trzymało przez całą noc ;-)

Jeszcze raz gratulacje z okazji wczorajszych wizyt! Nasze małe fasolki koksują masę równo :-D

Jusella, tak jak dziewczyny mówią, lekkie spacerki, dużo wody, odstaw sól, kawę, herbatę, która wbrew pozorom ma prawie tyle samo kofeiny co kawa rozpuszczalna. Eh, czasem ekscytacja, podjaranko na widok Tatuśka :-D w połączeniu z kubkiem kawki, pogoda, niewłaściwe jedzenie mogą się skumulować i nieźle nastraszyć. A lekarze to i tak zawsze wszystko widzą w czarnych barwach i tylko leki, leki, leżeć i kwiczeć ;-) Ponoć produkty bogate w potas pomagają obniżyć ciśnięcie.

Asit, fajna bryka. Szacun za kolor! Odważna jesteś nie powiem :-)

Jadę zaraz na szoping po "najpotrzebniejsze rzeczy" dla Henryczka. Bez B, ale za to z jego kartą :-D Kto by tam tęsknił za chłopem w takiej sytuacji, heeee :-D

Miłego <3

jusella, Agaax, Kasiulina, _analiza, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ty jeden dzien a co ja mam powiedziec heheheh ale ja to juz chwila zyje czytaj jedynie to na co trafie w danym momencie ....

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK kolorek specjalnie na sloneczne wakacje :) pozniej planuje dokupic na zime ubranko na wozek Vinter Kit jeszcze nie wiem jaki kolorek :P ale pewnie jakis ciemny zeby zaraz brudne nie bylo

LilouK, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski.

Ale rosną nam te bale w brzuchach :) Moja bambolina juz coraz mocniej daje o sobie znać wiec tez nabiera masy :)

Dalile zdrową, zbilansowana dietą nie zrobisz krzywdy dziecku. Może to właśnie ten "zapas" spada :)

Basia ja przez Ciebie też teraz ciągle myślę o x-landerze :)
    Ile masz wzrostu? Bo ja z mężem mamy powyżej 175cm a rączka na max ma wysokość ok 102 chyba i boję się , że będzie dla mas za niski :(

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, aaaah, to takie klocki :-) Super! Nie wiedziałam, że tak można. Widzisz, jaki człowiek "cimny" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:09

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapas niech sobie idzie gdzie chce :)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam Tort Sachera.

Asit fajny wózek i ładny kolor :)

Do nas zaraz przychodzi hydraulik a potem idę do Gin.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Asit śliczny wózek i duża torba na dole! :D

Dziewczyny zaczynam się martwić. Od 1.04 trzymam się diety cukrzycowej i schudłam już 1,5 kg chociaz nie chodzę głodna. Zaczynam się martwić o Zosię - czy jej to nie zaszkodzi? W tym moemncie na plusie od początku ciąży mam 4,5 kg, ale ja też i zaczynałam z zapasem, bo miałam nadwagę.
    Co o tym myślicie? Przyśpieszyć wizytę u lekarza, żeby zobaczyć, czy z Małą wszystko ok? Jest bardzo ruchliwa, czasem aż za bardzo nawet. :)
    Kochana moja szwagierka miała cukrzyce ciążową, przed ciążą nosiła rozmiar 40, a po ciaży 36-38 :D Ona też schudła w ciąży przez tą diete. W 27 tyg sie dowiedziała o cukrzycy i miała 4,5 kg na plusie, a potem zeszła z wagi i w dniu porodu miała.... 1,9 kg na plusie :P Dziecko zdrowe jak ryba.
    Zacytuje Ci szwagierke: "dniu porodu mialam 69.9, po porodzie 66.6 a teraz 59 kg (4 miesiące po porodzie)".

_analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi spodnie z tyłka się zsuwały :) Ale dzięki dziewczyny. Nie będę panikować, tylko powiem o tym na wizycie lekarzom w razie czego.

renieczka, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Hello. Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt!

Na zbicie ciśnienia czosnek... Działa, ale to śmierdzaca sprawa.
    Koleżanka brała leki i wszystko dobrze :-)

Wózek super a ja też myślę intensywnie nad tym x-lander bo on jest chyba najmniej taki wielki.... Chcę delikatny, mały i zwonny...ciężko będzie..

Mlody-a od wczoraj słabo daje znać o sobie... Coś tam lekko było.. Fakt wczoraj latalam i dużo załatwiania więc może dlatego..
    Nie martw się, moja też bez szału.. taki po prostu ma charakter chyba .. :)

basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Lilouk z ciśnieniem to masz chyba całkowitą rację musiało kilka rzeczy się skumulować- wczoraj przed spaniem miałam już 129/70 a przed chwilą 109/67. Ja to mam wrażenie, że to wszystko przez tą pogodę bo odkąd się psuje to nie za dobrze się czuję (się zrymowało :-)). Na wszelki wypadek ograniczę sól (a kocham słone), napoje gazowane i wszystko co kofeinę zawiera i zobaczymy. Wczoraj bardzo się wystraszyłam i szczerze - trochę spanikowałam :-D.
    Dziękuję za wszystkie rady :-D
    Miłego dnia wszystkim życzę!

LilouK, Agaax, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pospane? Ja tak średnio, bo wypiłam późno "kawkie" w gościach i chyba niezła siekiera musiała być, bo mnie trzymało przez całą noc ;-)

Akcent na słowo "kawkie" będzie mi się już zawsze kojarzył tylko z jednym takim panem z jednego takiego programu w tv ... :D

LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, będzie dobrze, ważne tylko żeby kontrolować to ciśnienie. Moja koleżanka z nadciśnieniem urodziła niedawno córeczkę, nic się nie działo,ciąża bezproblemowa, poza tym że na 2 dni przed planowaną cesarka wylądowała w szpitalu, chcieli mieć na nią oko. Ale ona ma nadciśnienie od lat, takie wrodzone chyba.
    Teraz wiosna to pogoda i ciśnienie szaleją o chyba to też może mieć wpływ.
    Zapomniałam dodać, że nie brała oczywiście żadnych leków, a jak jej podskoczylo przed porodem kazali zażyć paracetamol.

Asit, tak mi się spodobał Twój wózek, że zaczęłam przeszukiwać internet, znalazłam szary i bardzo mi się podoba! Ale już widzę minę męża jak mu pokaże cenę... Raczej go do tego nie przekonam :D.
    To taki typ co nie lubi wydawać dużo jak może wydać mniej ;) no chyba, że chodzi o jego "zabawki". Wtedy cena nieważna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:04

jusella, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ