X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Asit z jakiej firmy wózek?
    Stokke Trailz

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole witam wszystke was, ja to cos czuje ze bede tak witac tu z doskoku , brak mi czasu na dluzsze konwersacje, wiosna sie zrobila i jak nie w pracy to na spacerkach, w odwiedzinach plus szykowania wyprawki dla maluszka , niby juz wszystko mam ale oprucz fotelika i bazy ale i tak zawsze sie cos dokupi, nie da sie obojetnie przejsc kolo dzieciecych sklepow :)

A dzis moj pierwszy leniwy poranek mlody w przedszkolu, stary w pracy a sredni niedawno wyszedl do szkoly wiec postanowilam wrocic do lozeczka i troszke poleze tak chociaz do 9 :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, piękny wózek!
    A jaki to jest kolor? Bo na zdjęciu wygląda jak jasny róż, a Ty będziesz mieć chłopca prawda? :P

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe moze swiatlo tak padlo, nawet przy dziewczynce bym sie raczej nie zdecydowala na rozowy hehehhe
    to jest Begie Melange ( berzowy )

jusella, Naditta, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit śliczny wózek i duża torba na dole! :D

Dziewczyny zaczynam się martwić. Od 1.04 trzymam się diety cukrzycowej i schudłam już 1,5 kg chociaz nie chodzę głodna. Zaczynam się martwić o Zosię - czy jej to nie zaszkodzi? W tym moemncie na plusie od początku ciąży mam 4,5 kg, ale ja też i zaczynałam z zapasem, bo miałam nadwagę.
    Co o tym myślicie? Przyśpieszyć wizytę u lekarza, żeby zobaczyć, czy z Małą wszystko ok? Jest bardzo ruchliwa, czasem aż za bardzo nawet. :)

Agaax, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt!

Na zbicie ciśnienia czosnek... Działa, ale to śmierdzaca sprawa.
    Koleżanka brała leki i wszystko dobrze :-)

Wózek super a ja też myślę intensywnie nad tym x-lander bo on jest chyba najmniej taki wielki.... Chcę delikatny, mały i zwonny...ciężko będzie..

Mlody-a od wczoraj słabo daje znać o sobie... Coś tam lekko było.. Fakt wczoraj latalam i dużo załatwiania więc może dlatego..

majeczka87, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie a masz mozliwosc przedzwonienia do diabetolog lub do ginekologa?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :-)

Pospane? Ja tak średnio, bo wypiłam późno "kawkie" w gościach i chyba niezła siekiera musiała być, bo mnie trzymało przez całą noc ;-)

Jeszcze raz gratulacje z okazji wczorajszych wizyt! Nasze małe fasolki koksują masę równo :-D

Jusella, tak jak dziewczyny mówią, lekkie spacerki, dużo wody, odstaw sól, kawę, herbatę, która wbrew pozorom ma prawie tyle samo kofeiny co kawa rozpuszczalna. Eh, czasem ekscytacja, podjaranko na widok Tatuśka :-D w połączeniu z kubkiem kawki, pogoda, niewłaściwe jedzenie mogą się skumulować i nieźle nastraszyć. A lekarze to i tak zawsze wszystko widzą w czarnych barwach i tylko leki, leki, leżeć i kwiczeć ;-) Ponoć produkty bogate w potas pomagają obniżyć ciśnięcie.

Asit, fajna bryka. Szacun za kolor! Odważna jesteś nie powiem :-)

Jadę zaraz na szoping po "najpotrzebniejsze rzeczy" dla Henryczka. Bez B, ale za to z jego kartą :-D Kto by tam tęsknił za chłopem w takiej sytuacji, heeee :-D

Miłego <3

jusella, Agaax, Kasiulina, _analiza, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ty jeden dzien a co ja mam powiedziec heheheh ale ja to juz chwila zyje czytaj jedynie to na co trafie w danym momencie ....

• Asit Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK kolorek specjalnie na sloneczne wakacje :) pozniej planuje dokupic na zime ubranko na wozek Vinter Kit jeszcze nie wiem jaki kolorek :P ale pewnie jakis ciemny zeby zaraz brudne nie bylo

LilouK, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski.

Ale rosną nam te bale w brzuchach :) Moja bambolina juz coraz mocniej daje o sobie znać wiec tez nabiera masy :)

Dalile zdrową, zbilansowana dietą nie zrobisz krzywdy dziecku. Może to właśnie ten "zapas" spada :)

Basia ja przez Ciebie też teraz ciągle myślę o x-landerze :)
    Ile masz wzrostu? Bo ja z mężem mamy powyżej 175cm a rączka na max ma wysokość ok 102 chyba i boję się , że będzie dla mas za niski :(

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, aaaah, to takie klocki :-) Super! Nie wiedziałam, że tak można. Widzisz, jaki człowiek "cimny" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:09

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapas niech sobie idzie gdzie chce :)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam Tort Sachera.

Asit fajny wózek i ładny kolor :)

Do nas zaraz przychodzi hydraulik a potem idę do Gin.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Asit śliczny wózek i duża torba na dole! :D

Dziewczyny zaczynam się martwić. Od 1.04 trzymam się diety cukrzycowej i schudłam już 1,5 kg chociaz nie chodzę głodna. Zaczynam się martwić o Zosię - czy jej to nie zaszkodzi? W tym moemncie na plusie od początku ciąży mam 4,5 kg, ale ja też i zaczynałam z zapasem, bo miałam nadwagę.
    Co o tym myślicie? Przyśpieszyć wizytę u lekarza, żeby zobaczyć, czy z Małą wszystko ok? Jest bardzo ruchliwa, czasem aż za bardzo nawet. :)
    Kochana moja szwagierka miała cukrzyce ciążową, przed ciążą nosiła rozmiar 40, a po ciaży 36-38 :D Ona też schudła w ciąży przez tą diete. W 27 tyg sie dowiedziała o cukrzycy i miała 4,5 kg na plusie, a potem zeszła z wagi i w dniu porodu miała.... 1,9 kg na plusie :P Dziecko zdrowe jak ryba.
    Zacytuje Ci szwagierke: "dniu porodu mialam 69.9, po porodzie 66.6 a teraz 59 kg (4 miesiące po porodzie)".

_analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi spodnie z tyłka się zsuwały :) Ale dzięki dziewczyny. Nie będę panikować, tylko powiem o tym na wizycie lekarzom w razie czego.

renieczka, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Hello. Jeden dzień bez forum i tyle nadrabiam.
    Gratuluję udanych wizyt!

Na zbicie ciśnienia czosnek... Działa, ale to śmierdzaca sprawa.
    Koleżanka brała leki i wszystko dobrze :-)

Wózek super a ja też myślę intensywnie nad tym x-lander bo on jest chyba najmniej taki wielki.... Chcę delikatny, mały i zwonny...ciężko będzie..

Mlody-a od wczoraj słabo daje znać o sobie... Coś tam lekko było.. Fakt wczoraj latalam i dużo załatwiania więc może dlatego..
    Nie martw się, moja też bez szału.. taki po prostu ma charakter chyba .. :)

basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Lilouk z ciśnieniem to masz chyba całkowitą rację musiało kilka rzeczy się skumulować- wczoraj przed spaniem miałam już 129/70 a przed chwilą 109/67. Ja to mam wrażenie, że to wszystko przez tą pogodę bo odkąd się psuje to nie za dobrze się czuję (się zrymowało :-)). Na wszelki wypadek ograniczę sól (a kocham słone), napoje gazowane i wszystko co kofeinę zawiera i zobaczymy. Wczoraj bardzo się wystraszyłam i szczerze - trochę spanikowałam :-D.
    Dziękuję za wszystkie rady :-D
    Miłego dnia wszystkim życzę!

LilouK, Agaax, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pospane? Ja tak średnio, bo wypiłam późno "kawkie" w gościach i chyba niezła siekiera musiała być, bo mnie trzymało przez całą noc ;-)

Akcent na słowo "kawkie" będzie mi się już zawsze kojarzył tylko z jednym takim panem z jednego takiego programu w tv ... :D

LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, będzie dobrze, ważne tylko żeby kontrolować to ciśnienie. Moja koleżanka z nadciśnieniem urodziła niedawno córeczkę, nic się nie działo,ciąża bezproblemowa, poza tym że na 2 dni przed planowaną cesarka wylądowała w szpitalu, chcieli mieć na nią oko. Ale ona ma nadciśnienie od lat, takie wrodzone chyba.
    Teraz wiosna to pogoda i ciśnienie szaleją o chyba to też może mieć wpływ.
    Zapomniałam dodać, że nie brała oczywiście żadnych leków, a jak jej podskoczylo przed porodem kazali zażyć paracetamol.

Asit, tak mi się spodobał Twój wózek, że zaczęłam przeszukiwać internet, znalazłam szary i bardzo mi się podoba! Ale już widzę minę męża jak mu pokaże cenę... Raczej go do tego nie przekonam :D.
    To taki typ co nie lubi wydawać dużo jak może wydać mniej ;) no chyba, że chodzi o jego "zabawki". Wtedy cena nieważna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:04

jusella, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ