Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella - super ze Szymonek rośnie zdrowo!
Co do ciśnienia - moja mama z nadciśnieniem walczy od lat i powiedziała mi oprócz tego co tu dziewczyny o soli i kofeinę mówią, że jeśli lekarze wykluczają zatrucie ciążowe to trzeba sprawdzić jak działają nerki - bo nierzadko się zdarza w ciąży ze troszkę nie dają rady i w moczu to może nie wyjść. Teraz jak mierzysz systematycznie i masz dobre to dobry znak, ale gdybyś zauważyła jakieś skoki to sprawdź sobie te nerkowe parametry - wtedy nie zawsze picie większej ilości wody pomaga.
Ogólnie na przyszłość wszystkim nam- na zbicie ciśnienia trzeba dużo sikac;) nie wiem czy możemy np herbatkę z pokrzywy pić ale ona pamiętam ze była zdrowo moczopędna:)
Dalile- tez jestem zdania że małej to nie powinno szkodzić, jakby nie było dieta cukrzycowa jest niezłym wyzwaniem żywieniowym i myślę że te 1.5kg to właśnie oczyszczenie ze świństw normalnej diety:) nawet Ci zazdroszczęchociaż ja też tylko 5-6 kg narazie na plusie i w sumie nie widać za bardzo, ale słodkie jem kilogramami
(no dobra może nie w kilogramach, ale sobie nie zaluje
) zwłaszcza teraz po tej krzywej nie będę mieć hamulcy:D
A w sierpniu będzie płacz zgrzytanie pochwy i poty wylane na siłownijusella, Dalile, renieczka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Herbatkę z pokrzywy piję jedną dziennie bo ma dużo żelaza. Przed wizytą bardzo się bałam wyników morfologi ale są super i być może to po tej herbacie (hemoglobina się sporo podniosła
przez miesiąc) bo nic nie zmieniałam w diecie.
w poludnie jedziemy wózki obejrzeć - wyjazd stał pod znakiem zapytania ale lekarz powiedział, że jak ciśnienie spadnie i nie przekroczy 130/80 to mogę jechaćkama005, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella sok z aroni też obniża ciśnienie
Dalile z Zosią na pewno ok a to że waga spadła w dół to nagroda za Twoje poświęcenie i wyrzeczenia
U mnie dziś pochmurno i ciemno bleWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:48
jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Dzisiaj kalendarzowa 100 dniowka, ale z racji cc ok 86 dni zostało.
Ja dalej walczę z przeziebieniem i czekam na kuriera. Doszedł w nocy jeszcze kaszel więc zaraz zrobię syrop z cebuli..
majeczka87, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja w związku z moim niepokojem o te twardnienia brzucha, zapisałam się do polskiej gin. Idę w poniedziałek. Niech mi zaglądnie do podwozia i mam nadzieję uspokoi
W środę lecimy na wakacje i nawet mężu powiedział, żebym poszła bo już widzi, że chodzę zmartwiona. Mam nadzieję, że przesadzam i wszystko jest ok z szyjką. Wczoraj wieczorem jak leżałam to mialam te twardnienia non stop, jedno po drugim i serio się przestraszyłam.
Umówiłam się też na wizytę w Polsce, echo serca dziecka. Chciałam zrobić też usg 3D, ale pani powiedziała, że chyba nie ma sensu robić obu, bo jak lekarz robi to echo serca to ogląda i sprawdza też całego dzidziusia. Jak myślicie?jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Maka wrote:Witam się i ja. Dzisiaj kalendarzowa 100 dniowka, ale z racji cc ok 86 dni zostało.
Ja dalej walczę z przeziebieniem i czekam na kuriera. Doszedł w nocy jeszcze kaszel więc zaraz zrobię syrop z cebuli..
Co do syropu z cebuli to nawet u mnie w pracy stał się popularny wśród Anglików, jak zaczęłam go polecać w sezonie grypowym i okazało się, że pomógł kilku osobomjusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
jusella wrote:
HEjka Kochana
Czy ciśnienie w domku też masz tak wysokie czy tylko u lekarza? bo ja się lecze na nadciśnienie co prawda do 180 nie doszło najwyzej miałam 170 .
Dostałam lek od razu bo jak lekarz mowił może to grozić nie dotlenieniem dziecka
Biore 3x1 DOPEGYT myśle że Tobie też powinien włączyć ten lek.. nie jest szkodliwy ani do dziecka ani do matki dostosowany do ciężarnych a takie cisnienie to niestety nie jest dobrze jak napisałaś ...
No chyba że w domku masz ok z ciśnieniem ?
jedz dużo bananów i soki z Aronii obniżają maxxymalnie cisnienie
ja mam po leku 135/70 max lekarz mowil ze prawidlowe lecz niestety nie moge przekroczyc 140..
koniecznie odrzuć kawę całkowicie co do herbatki mozesz wypić rano z cytrynka nie zaszkodziale lekką ...
i Jedz dużo bananów serio pomagają Wzbogać swoją dietę w potas w nasiona soi, pomidory, banany czy suszone śliwki które obniżają mi pomaga
Miej pod ręką ciemną czekoladę
Ciemna czekolada zawiera flawonole, które zapobiegają skurczom naczyń krwionośnych i uelastyczniają je. W związku z tym ciemna czekolada nie tylko obniża ciśnienie krwi, lecz także zapobiega miażdżycy. Najlepiej spożywać ok. 60 gramów gorzkiej czekolady dziennie (z min. 70% kakao).Jedz czosnek w każdej postaci.
wygląda to straszni ale gwarantuje poprawę też miałąm nie wesoło na nadciśnienie zaczełąm sie leczyc od jakos 14tyg ciązy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:26
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hello
paskudna pogoda dzis u nas
Naditta ja bym już sobie darowała to usg skoro będzie na tym badaniu echa dokładnie dzidziuś sprawdzanyChyba że nie robią tego w 3d - bo fajnie mieć taką pamiątkę choć jedną. Ja mam płytkę w 4d z połówkowych i czasem sobie puszczam
To chyba Ty pisałaś ze przylatujesz na Podkarpacie?
kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Też bym darowala chyba że tak jak mówią dziewczyny nie robią tego w 3D. My mamy płytkę z 4D na które specjalnie Poszliśmy
Mój kręgosłup chyba dzisiaj stwierdził że mi ponaciska na nerwy. Nóż kurde. Od biodra do kostki ból. Nie robię dzisiaj nic. Powiem o tym mojej gin bo się chyba to nasila... Jak wrócę to może wykonam kilka ćwiczeń. Może puści albo to rozchodze. -
Tak Mirels to ja
właśnie dzidzie w 3D już mamy nagraną, jutro dostaniemy płytę w nagrodę za to, że zgodziłam się być wolontariuszem i dać się badać jutro studentom przez półtorej godziny.
Pani powiedziała też, że 30 tydzień to już troszkę za duże dziecko do 3D.kamenkaa, Maka, kot_bury, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
W planach mam nic nie robienie dzisiaj. Chociaż to ciasto marchewkowe... No nic. Zrobię w niedzielę to będzie miał jak wróci z pracy
to jest plan!
Popołudniu idę do rodzicow a później jak będzie wypłata lecę do Smyka na małe zakupy i idziemy do kinajusella, Maka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Ja właśnie czekam na wizytę usg serduszka mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.
Jusella mam nadzieje ze z tym twoim ciśnieniem to tylko jakies anomalia spowodowane pogoda i na pewno tak bedzie wiec Glowa do góry.
Asit śliczny wózek.
Moj dziec miał tej nocy ADHD bardzo sie ruszal i nie dawał spac mamie.
No to miłego dzionka wam życzęjusella, kot_bury, eve90, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Jusella, będzie dobrze, ważne tylko żeby kontrolować to ciśnienie. Moja koleżanka z nadciśnieniem urodziła niedawno córeczkę, nic się nie działo,ciąża bezproblemowa, poza tym że na 2 dni przed planowaną cesarka wylądowała w szpitalu, chcieli mieć na nią oko. Ale ona ma nadciśnienie od lat, takie wrodzone chyba.
Teraz wiosna to pogoda i ciśnienie szaleją o chyba to też może mieć wpływ.
Zapomniałam dodać, że nie brała oczywiście żadnych leków, a jak jej podskoczylo przed porodem kazali zażyć paracetamol.
Asit, tak mi się spodobał Twój wózek, że zaczęłam przeszukiwać internet, znalazłam szary i bardzo mi się podoba! Ale już widzę minę męża jak mu pokaże cenę... Raczej go do tego nie przekonam.
To taki typ co nie lubi wydawać dużo jak może wydać mniejno chyba, że chodzi o jego "zabawki". Wtedy cena nieważna!
proboja oz przekonasz moj tez woli taniej kupic jak ma molziwosc ale on tez wie ze jak ja sie upre to nie ma co ze mna dyskutowac
kot_bury, Naditta lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Naditta polubiłam za decyzję o wizycie przed wyjazdem - lepiej sprawdzić i potem się nie zamartwiać
Kamenkaa - lekarz przepisał mi ten lek i jak w 2 ciągu dni ciśnienie będzie szaleć i się nie uspokoi to mam receptę wykupić. Mam nadzieję, że się obejdzie bez leków.
Dietę na wszelki wypadek zmodyfikuję troszkę i dzięki za wszystkie cenne rady.
Najgorsze jest to, że nie lubię rzeczy, które pomagają obniżyć ciśnienie - bananów, ryżu i należę do niewielu osób nie lubiących czekolady (Pierworodny twierdzi, że jestem robotem bo"przecież wszyscy ludzie lubią czekoladę i sernik" - sernika też nie cierpię) ale czego nie robi się dla MaluszkaMaka, eve90, kamenkaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka, kot_bury, jusella, aisa, eve90, majeczka87, MirelS, TheForfie, Agaax, kamenkaa, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]