X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki:)

Na razie wypite - ale to dopiero 5 minutek minęło więc nie ma się czym chwalić ;)

Pamiętacie jak to było z tą wodą? Po jakim czasie można? :) mi pielęgniarka powiedziała ze nie wolno, ale nie mam zamiaru się jej słuchać :)

Ps. Mały uwielbia cukier - tak szaleje jak nigdy :)

majeczka87, jusella, kot_bury, TheForfie, renieczka, Agaax, Agness27, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza mnie pozwoliła ale małymi łyczkami i to praktycznie od razu
    w sumie to ja co kilkanaście minut łyczka małego piłam tak tylko żeby usta zmoczyć - przez 2 godziny pół małej butelki wypiłam
    Za to potem na raz litra wywaliłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 08:23

majeczka87, _analiza, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja się boję, czy coś z szyjką się nie dzieje, bo takie mam dziwne wrażenie napierania.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia może to tylko złudzenie. Ja to mam wrażenie że mój - za przeproszeniem - w odbyt mi przywala - dosłownie kopniaki w d*pie czuję - od "frontowej" dziurki jak na razie trzyma się z daleka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 08:36

Maka, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia to już nie sypia... a matka razem z nią. Nie wiem jak ja dam radę dalej.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się buntuję i piję małe łyczki.

Jestem tylko zła, bo chciałam być cwana i poszłam do takiego labu na uboczu bo wydawało mi się, że tam biorą glukozę z surowicy. I zonk, bo biorą to samo co w diagnostyce czyli osocze fluorkowe :D

Plus tylko taki ze ludzi zdecydowanie mniej i gdyby przyszło zwrócić to mniej świadków :D ale torba w pogotowiu przygotowana! :D

Ps. Pol godzinki za mną. Troszkę się kręci w łepetynie ale jest dobrze. Mam gazety i staram się o tym nie myśleć :)

Jusella jak tam Tatusiek? Blisko juz? Szymon pewnie nie może się doczekać dlatego tak wariuje:)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatusiek zbliża się do domku - niestety w Katowicach musi się przesiąść w innego busa więc ciut się opóźni przyjazd.
    Wczoraj zrobiłam sałatkę z salami i sera żółtego z oliwkami i warzywkami na śniadanko i czeka (choć nie wiem czy doczeka bo głodna się robię a sałatka pyszna)

renieczka, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

my wczoraj po wizycie podjęliśmy decyzję że musimy zmienić lekarza :/ ogólnie jest ok, młody rośnie prawidłowo i równomiernie :) ma 900g. Szyjka nieco skrócona i z małym lejkiem więc mam się nie przemęczać- gwoli ścisłości robić nic.

Chciałam wam opowiedzieć jak we wtorek oberwało mi się za nic. Ślubny w pracy, więc postanowiłam spokojnie podejść do sąsiadki i opłacić OC na jego jednoślad przy okazji jej mąż robi przeglądy więc dwa w jednym, podjechać na stację i machinę zatankować. Wiem że M szkoda kasy na takie rzeczy teraz, ale to wiele oszczędza jak nie muszę wozić go do pracy- bo połączenia nie ma. Ale jak z garażu miałabym wytaszczyć potwora ważącego xset kg? ano nijak. Więc podjechałam autem na stację z karnistrem, sąsiad przy przeglądzie podniósł go i zatankował a sąsiadka podbiła w międzyczasie OC. Mnie zostało tylko odkurzenie machiny. Żeby się w garażu nie ugotować sąsiad wyprowadził mi go na podwórze. Sprzęt czysty, zakonserwowany, sprawdzony :) myślę M. się ucieszy bo wiem że ciągnęło go już do szos. Resztka starego paliwa musi się przepalić więc kopnęłam i za którymś razem zaskoczył. Ja zadowolona, popijam piwko bezalkocholowe i czekam bo M zaraz planowo ma być. A on jak nie warknie,że ciężkie że jak ja bez prawka w tej kat. pojechałam na stację że po co się szarpałam i nic nie dał sobie wytłumaczyć.
    Cóż, jak ochłonął i wysłuchał całej opowieści to pojechał po czekoladę bo zrobiło mu się głupio.
    Musiałam się wygadać bo nadal jakoś mi dziwnie po tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:00

jusella, kot_bury, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe chłopa wystraszyłaś po prostu - biedak impulsywnie zareagował bo pewnie martwił się, że coś mogło Ci się stać a nie wziął pod uwagę, że taka spryciula z Ciebie :-).
    A swoją drogą jak mi brakuje jazdy na motocyklu... i coś mi się wydaje, że przez długi czas będę musiała o tym zapomnieć :-(

Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

ja dzisiaj zaplanowałam sprzatanie, gotowanie i nic nie robienie...
    Ale wyspałam się ładnie

Telashe dlaczego chcecie zmienić lekarza?

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem dostaje takie domy w tyłek jak to Jusella napisała. Nieprzyjemne, bardzo. I często mnie młody kopie po szyjce, nienawidzę tego i zawsze go błagam, żeby uciekał gdzie stamtąd.
    Milcia, a Ty myślisz że to ma coś do długości szyjki? Nie strasz kobieto :)

Telashe, przecież to wszystko z troski o Ciebie i maleństwo ! :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Telashe chłopa wystraszyłaś po prostu - biedak impulsywnie zareagował bo pewnie martwił się, że coś mogło Ci się stać a nie wziął pod uwagę, że taka spryciula z Ciebie :-).
    A swoją drogą jak mi brakuje jazdy na motocyklu... i coś mi się wydaje, że przez długi czas będę musiała o tym zapomnieć :-(
    Wiem... :)
    Mnie też brakuje.. :/ nawet próbowałam się wtranżolić z nim do tego sklepu, ale po przejechaniu przez podwórko wymiękłam. Plecy już nie te ;) poza tym młody się obudził i zaczął szaleć jak nigdy... coś mi mówi że kiedyś polubi tę zabawę ;)
    Wczoraj lekarz zasugerował że orientacyjnie należałoby zmienić termin o dwa tygodnie. Na czerwiec w sensie że. Nic więcej nie powiedział, ani dlaczego ani po co, ani po czym tak wnioskuje.
    Okazało się że rozmawiał z położną i ona mu powiedziała że nie mam zamiaru rodzić w placówce w której dr pracuje. Nawet się nie spodziewałam że tak drastycznie można zmienić podejście do pacjenta :/ Zawsze było widać że jest łasy na czekoladki z bogatym nadzieniem ale nie spodziewałam się że aż tak. Najśmieszniejsze jest to że wizytuję u niego wyłącznie prywatnie.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia niby twardnienia moga powodowac skracanie szyjki ale nie musza. Spokojnie :)) ja tez mialam schiza bo mi brzuch twardnial i bylam pewna ze sie skrocila. Wczoraj na wizycie okazalo sie ze mimo twardnien szyjka jest taka jak byla- tez mialam uczucir napierania i co tylko sobie moglam wymyslec..i co ??? Nagle jak dowiedzialam sie ze wszystko ok to przestal mi brzuch twardniec przestalo cokolwiek napierac:D wiec duzo to pewnie nasz umysl i psychika :)

Wiecie co, jestem przerazona. To 24 tc a ja mam juz +8 kg na wadze, skad to sie ulicha bierze!!! I gdzie sie to chowa skoro tak ogolnie widze ze nie przytylam... nie chce przytyc z 16 kg do konca i potem byc sfrustrowana... :( ale co ja moge skoro nawet slodyczy nie jem, czasem jakiegos cukierka a waga i tak pedzi do przodu :/

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe taka sprytna a mąż na początku nie docenił. Mój pewnie też by szybciej powiedział niż pomyślał :) ale czekolada by się nie wykupił. :D

Moja mnie już wysoko kopie, albo się tam główka albo czymś przesuwa a czasami tak bardzo niziutko. Najgorzej jak przyłoży w pęcherz!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Telashe dlaczego chcecie zmienić lekarza?

pozmieniało mu się. Zrobił się naprawdę chamski i opryskliwy a przy tym mało delikatny. Przy każdym pytaniu odsyła do kogoś innego. Np. męczę się z wysypką a on stwierdził że cyt."nie jestem dermatologiem" niby nie, ale każdy specjalista i tak odsyła do lekarza prowadzącego... a przecież istnieją zmiany skórne typowe dla ciąży.
    Przy usg myślałam że mi skórę rozerwie bo "zapomniał" zaaplikować odpowiedniej ilości żelu.
    Za każdym razem pyta o przedłużanie recept, a wczoraj miał pretensje że nie wpisał poprzedniej wizyty do karty.
    Ewidentnie "coś" gościa ugryzło.

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Wiecie co, jestem przerazona. To 24 tc a ja mam juz +8 kg na wadze, skad to sie ulicha bierze!!! I gdzie sie to chowa skoro tak ogolnie widze ze nie przytylam... nie chce przytyc z 16 kg do konca i potem byc sfrustrowana... :( ale co ja moge skoro nawet slodyczy nie jem, czasem jakiegos cukierka a waga i tak pedzi do przodu :/

wody płodowe, większa objętość krwi, maluszek sam w sobie :) jest tego trochę. W dużej mierze to czego nie urodzisz wyjdzie skórą :) Koleżanka rodziła 3tyg temu i skubana, nie widać po niej że w ogóle była w ciąży.
    Dużo też zależy od budowy ciała i masy z przed poczęcia :) Ja ważyłam 87kg, później schudłam do 85 a waga z wczoraj to 92 :)
    Nie jesteś sama w obawach- mam szczerą nadzieję nie dobić do setki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:29

jusella, kot_bury, _cherryLady, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostaje takie kopy w sranie :-/ Nic przyjemnego. Mnie rozłożyło na amen. Kuruje się cytryną, herbatą z miodem.. A w sobotę mamy iść na imprezę..

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wam pochwalić! Wczoraj zaczęliśmy 3trymestr! :D i mijają 4mies od rzucenia fajek :D

Maka, jusella, Naditta, TheForfie, kot_bury, renieczka, _analiza, kijanka_88, Agaax, _cherryLady, Agness27, Kasiulina, majeczka87, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe ja też zmieniłam w 17 tc lekarza bo zaczął traktować mnie jak psychopatke.. Tłumaczyć którędy dziecko wychodzi, robić dziwne miny na moje pytania, splawial moje niepokoje.. No i mimo dysplazji biodra, które wg ortopedy nadaje się już tylko do operacji bo jest w stanie opłakanym stwierdził że urodze naturalnie bo on nie widzi wskazań do cc..

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka polubienia jako przytulas. Wyślij kogoś po herbatkę lipową i z miodem z cytryną i malinkami pij - jak tylko czuje ze coś mnie bierze to od razu sobie robię taką albo jak np. zmarznięta ze spaceru wracałam - odpukać nic poważniejszego mi nie jest :-D.

_cherryLady - powtórzę - w pierwszej ciąży ponad 20 kg przytyłam (prawie 30) i 10 kg na porodówce zostawiłam, kolejne 10 jak karmić przestałam a reszta sama wyparowała jak Pierworodny chodzić zaczął (a na marginesie pierwsze kroki samodzielne jak miał 10 miesięcy i 10 dni wykonał) tak więc w ciągu roku śladu po ciąży nie było :-)

Telashe dobrze robisz, że lekarza zmieniasz. Płacisz za wizytę a ten ci łaskę robi. Mój na szczęście cierpliwy jest i kurcze ma chyba jakieś zdolności telepatyczne bo odpowiada na moje pytania zanim zdążę je zadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:45

Telashe, Maka, TheForfie, _cherryLady, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ