X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuda górą! :D

stokrotka2013, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po 1 spotkaniu szkoly rodzenia :D
    Bardzo fajne wrazenia. Polozna nas uspokajala ze porod nie jest taki jak w niektorych programach tv pokazuja, ze damy rade. U nas znieczulenie jest darmowe i nie ma z nim problemu. Poza tym powiedziala ze cesarka to jest 7 x wieksze ryzyko powiklan dla dziecka i matki.

jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę że wiosna przyszła, bo humorki Wam dopisują! :D

Ja dopiero się ogarnęłam po powrocie z pracy i znalazłam czas na forum.

Wracając wstąpiłam do tk maxx i kupiłam dla młodego kocyk bambusowy. Już go kiedyś oglądałam, ale się wahałam. Na szczęście jeszcze był! :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75b86fa1431d.jpg

A dzisiaj tak wyglądamy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2c7c50f6f68.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:19

jusella, LilouK, stokrotka2013, _analiza, aisa, Agaax, eve90, kot_bury, TheForfie, renieczka, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszysław Naditta :-)
    Jejku, jaka Ty szczuplutka lasencja jesteś, ja nie mogę! Nie bawię się z Tobą już ;-)

Mój brzuś jakoś tak wysoko mi podchodzi, mam wrażenie, że zaraz mi mostek rozerwie, a gdzie tu 36tydzień zanim zacznie się obniżać. Już mogę sobie kubek z kawusią na nim opierać ;-)

W TK maxie, jak się coś trafi rzecz jasna, są rzeczywiście fajne i dobre jakościowo rzeczy. Jak byłam w PL to pokupowałam małemu takie dziergane dresiki dosłownie za grosze :-) W ogóle moja mama tam nałogowo łazi i wiecznie coś do domu przywlecze dla małego :-D

jusella, Naditta, kot_bury, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - znaczy dane było Ci go kupić :-D. Ja czasami tak mam, że coś oglądam i się zastanawiam kupić- nie kupić b,o a to cena mnie przeraża albo już mam coś podobnego, to wtedy sobie mówię, że przyjdę za trochę i jak będzie jeszcze, to znak, że mam kupić :-D

Kurcze Naditta ja to przy Tobie wyglądam jakbym z porodówki uciekła ;-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki dziewczyny, ale ja czuje się grubo i tak. A mąż mówi, że na zdjęciach mój brzuch wygląda na mniejszy niż jest w rzeczywistości. Dziwne :P

LilouK, to ja mam na odwrót, bo mnie się wydaje właśnie, że bardzo nisko mam ten brzuchol ciągle. Dopiero zaczyna się wspinać do góry, ale mały i tak na dole gdzieś siedzi, bo ciągle tam go czuję. Nie wiem czy to dobrze, czy źle.

Kocyk jest supermięciutki i delikatny, nie wiedziałam czy go kupować, bo miałam małe pojęcie o bambusowych kocykach. Poczytałam i się przekonałam. Tym bardziej, że był niedrogi bo 12 funtów, a w Polsce 2 razy droższe (sprawdziłam!).

jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to wszystko zależy od budowy ciała i wzrostu. Jesteś wysoka, więc pewnie dlatego brzuszysław jest nieco niżej.

Ja mam ledwo 164cm, o dziwo nic nie idzie mi w boki tylko wywala do przodu. Chyba brzuchol przeciągnął mi tłuszczyk z boczków do przodu, dlatego od tylca nadal szczuplutko wyglądam. Gorzej jak się obrócę bokiem :-D

Jusella, też sobie tak tłumaczę, ale to i tak nie działa ;-)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj, tak mnie czasem kusi, żeby pójść do polskiego lekarza, żeby mi sprawdziła tą szyjkę i wszystko inne czy jest w porządku.

A macie czasem taki ukłucia gdzieś tak na wysokości wzgórka łonowego? Bo ja dzisiaj tak mam. Takie kłucie/pieczenie delikatne.

LilouK, mi się z kolei wydaje że mi się boczki porobiły, bo wcześniej nic nie było a teraz już jest za co złapać :D
    To te czekoladki się poodkładały :D

jusella, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie macica tez na boki "rozciagnela" tak ze mala czuje z boku i wogole nie mam juz talii

eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka to widzę, że u Ciebie to samo mówią jak u mnie o cesarce. Dzisiaj na szkole rodzenia była położna ze szpitala i mówiła, że cesarka to jest operacja i jest o wiele niebezpieczniejsza dla dziecka od porodu naturalnego.

Matko jak mnie dzisiaj mała kopie, aż czasami boli.

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już patrzę w lustro i mówię sobie że po porodzie ćwiczę i będzie cacy :)

Ja po ćwiczeniach. Chyba coś mi coraz mocniej na nerwy uciska bo zły ruch i już ból przeszywający w lewej nodze... A do d z tym. W nocy też męczy codziennie. No nic w piatek wybiorę się do mojej gin i przedyskutuję z nią co z tym dalej.

Właśnie się relaksuję w domku bo mój na piwku ze znajomymi a ja zajadam się popcornem i piję melisę :D

jusella, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poproszę lekarza, żeby bardzo dokładnie sprawdził czy Szymo jest na pewno jeden :-D - szleje łobuz za trzech i raz go czuję na dole, po chwili z prawej strony z boku a za sekundę pod mostkiem :/. Ręce i nogi też niech policzy ;-)

LilouK, nowatorka, _analiza, kot_bury, renieczka, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    U mnie dwie kawy codziennie... Rozpuszczalna z jednej łyżeczki ;-)

Jeszcze codziennie do łóżka rennie ;-)

Nospe też często.. I antybole w tej ciszy były... Hmm nazbierało się trochę.

Wczoraj była mega pogoda... Plewilam w ogrodzie na taborecie.. Dzisiaj odpoczywam.
    Koleżanka urodziła 4600 kg i 62 długi na szczęście przez cc bo nie miała rozwarcia.

jusella, kot_bury, Maka, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4600 to troszkę duże dziecko!
    Moja znajoma nie dawno rodziła, męczyła się kilka ładnych godzin, w końcu się zlitowali i zrobili cesarke. Dziecko ważyło 4900...

kot_bury, TheForfie, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejny szalony dzien ale mówią jaki poniedzialek - taki cały tydzien;) jade niedługo na rynek po rzeczy dla dziecka do koleżanki sklepu. Potem przychodzi znajoma na naukę obserwacji śluzu - metodą Crejtona, potem mam warsztaty Mamo, TO ja ;) o luuuudy i tak wróce o 21 do domu ;)

jusella ciesze sie ze Ci pomaga ten pas;) oby tak dalej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:36

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry dziewczynki! :)

Melduje się z poczekalni laboratorium - dziś słodka tortura:)

Zobaczymy jak to zniosę #fingerscrossed :D

majeczka87, kot_bury, LilouK, renieczka, Agaax, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Nie mogłam spać w nocy - masakra, nogi mnie bolały okropnie i przyznam się, że zdesperowana paracetamol łyknęłam :-( i na szczęście pomogło. Nogi przestały boleć to Szymcio o 5tej się obudził i rozrabiał. Chyba nie jest mi dane dziś pospać i się wyspać ale to nic bo Tatusiek coraz bliżej :-D - jakieś 150 km -200 km od domku i się zbliża :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:57

LilouK, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza powodzenia!

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza powodzenia.

Wczoraj mała urządziła sobie w brzuchu takie disco, że myślałam, że padnę. Aż mnie bolało i czułam jakby już w kanał się wstawiała. Wystraszyłam się nawet. Chwilami aż sama podskakiwałam z bólu. No i bardzo nisko ją czułam.

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - zobaczymy jak pasior na dłuższą metę się sprawdzi :-)

Analiza - powodzenia i pamiętaj - bez zwrotów! ;-)

Milcia - znam ten ból :-D czasem jak oberwę tak z zaskoczenia to i krzyknę sobie - kilka razy mój Łobuz tak mi przywalił u lekarza w poczekalni albo w sklepie w kolejce - lubi jak matka z siebie wariatkę przy ludziach robi :-/

majeczka87, kot_bury, renieczka, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ