X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuda górą! :D

stokrotka2013, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po 1 spotkaniu szkoly rodzenia :D
    Bardzo fajne wrazenia. Polozna nas uspokajala ze porod nie jest taki jak w niektorych programach tv pokazuja, ze damy rade. U nas znieczulenie jest darmowe i nie ma z nim problemu. Poza tym powiedziala ze cesarka to jest 7 x wieksze ryzyko powiklan dla dziecka i matki.

jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę że wiosna przyszła, bo humorki Wam dopisują! :D

Ja dopiero się ogarnęłam po powrocie z pracy i znalazłam czas na forum.

Wracając wstąpiłam do tk maxx i kupiłam dla młodego kocyk bambusowy. Już go kiedyś oglądałam, ale się wahałam. Na szczęście jeszcze był! :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75b86fa1431d.jpg

A dzisiaj tak wyglądamy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2c7c50f6f68.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:19

jusella, LilouK, stokrotka2013, _analiza, aisa, Agaax, eve90, kot_bury, TheForfie, renieczka, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszysław Naditta :-)
    Jejku, jaka Ty szczuplutka lasencja jesteś, ja nie mogę! Nie bawię się z Tobą już ;-)

Mój brzuś jakoś tak wysoko mi podchodzi, mam wrażenie, że zaraz mi mostek rozerwie, a gdzie tu 36tydzień zanim zacznie się obniżać. Już mogę sobie kubek z kawusią na nim opierać ;-)

W TK maxie, jak się coś trafi rzecz jasna, są rzeczywiście fajne i dobre jakościowo rzeczy. Jak byłam w PL to pokupowałam małemu takie dziergane dresiki dosłownie za grosze :-) W ogóle moja mama tam nałogowo łazi i wiecznie coś do domu przywlecze dla małego :-D

jusella, Naditta, kot_bury, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - znaczy dane było Ci go kupić :-D. Ja czasami tak mam, że coś oglądam i się zastanawiam kupić- nie kupić b,o a to cena mnie przeraża albo już mam coś podobnego, to wtedy sobie mówię, że przyjdę za trochę i jak będzie jeszcze, to znak, że mam kupić :-D

Kurcze Naditta ja to przy Tobie wyglądam jakbym z porodówki uciekła ;-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki dziewczyny, ale ja czuje się grubo i tak. A mąż mówi, że na zdjęciach mój brzuch wygląda na mniejszy niż jest w rzeczywistości. Dziwne :P

LilouK, to ja mam na odwrót, bo mnie się wydaje właśnie, że bardzo nisko mam ten brzuchol ciągle. Dopiero zaczyna się wspinać do góry, ale mały i tak na dole gdzieś siedzi, bo ciągle tam go czuję. Nie wiem czy to dobrze, czy źle.

Kocyk jest supermięciutki i delikatny, nie wiedziałam czy go kupować, bo miałam małe pojęcie o bambusowych kocykach. Poczytałam i się przekonałam. Tym bardziej, że był niedrogi bo 12 funtów, a w Polsce 2 razy droższe (sprawdziłam!).

jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to wszystko zależy od budowy ciała i wzrostu. Jesteś wysoka, więc pewnie dlatego brzuszysław jest nieco niżej.

Ja mam ledwo 164cm, o dziwo nic nie idzie mi w boki tylko wywala do przodu. Chyba brzuchol przeciągnął mi tłuszczyk z boczków do przodu, dlatego od tylca nadal szczuplutko wyglądam. Gorzej jak się obrócę bokiem :-D

Jusella, też sobie tak tłumaczę, ale to i tak nie działa ;-)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj, tak mnie czasem kusi, żeby pójść do polskiego lekarza, żeby mi sprawdziła tą szyjkę i wszystko inne czy jest w porządku.

A macie czasem taki ukłucia gdzieś tak na wysokości wzgórka łonowego? Bo ja dzisiaj tak mam. Takie kłucie/pieczenie delikatne.

LilouK, mi się z kolei wydaje że mi się boczki porobiły, bo wcześniej nic nie było a teraz już jest za co złapać :D
    To te czekoladki się poodkładały :D

jusella, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie macica tez na boki "rozciagnela" tak ze mala czuje z boku i wogole nie mam juz talii

eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka to widzę, że u Ciebie to samo mówią jak u mnie o cesarce. Dzisiaj na szkole rodzenia była położna ze szpitala i mówiła, że cesarka to jest operacja i jest o wiele niebezpieczniejsza dla dziecka od porodu naturalnego.

Matko jak mnie dzisiaj mała kopie, aż czasami boli.

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już patrzę w lustro i mówię sobie że po porodzie ćwiczę i będzie cacy :)

Ja po ćwiczeniach. Chyba coś mi coraz mocniej na nerwy uciska bo zły ruch i już ból przeszywający w lewej nodze... A do d z tym. W nocy też męczy codziennie. No nic w piatek wybiorę się do mojej gin i przedyskutuję z nią co z tym dalej.

Właśnie się relaksuję w domku bo mój na piwku ze znajomymi a ja zajadam się popcornem i piję melisę :D

jusella, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poproszę lekarza, żeby bardzo dokładnie sprawdził czy Szymo jest na pewno jeden :-D - szleje łobuz za trzech i raz go czuję na dole, po chwili z prawej strony z boku a za sekundę pod mostkiem :/. Ręce i nogi też niech policzy ;-)

LilouK, nowatorka, _analiza, kot_bury, renieczka, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    U mnie dwie kawy codziennie... Rozpuszczalna z jednej łyżeczki ;-)

Jeszcze codziennie do łóżka rennie ;-)

Nospe też często.. I antybole w tej ciszy były... Hmm nazbierało się trochę.

Wczoraj była mega pogoda... Plewilam w ogrodzie na taborecie.. Dzisiaj odpoczywam.
    Koleżanka urodziła 4600 kg i 62 długi na szczęście przez cc bo nie miała rozwarcia.

jusella, kot_bury, Maka, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4600 to troszkę duże dziecko!
    Moja znajoma nie dawno rodziła, męczyła się kilka ładnych godzin, w końcu się zlitowali i zrobili cesarke. Dziecko ważyło 4900...

kot_bury, TheForfie, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejny szalony dzien ale mówią jaki poniedzialek - taki cały tydzien;) jade niedługo na rynek po rzeczy dla dziecka do koleżanki sklepu. Potem przychodzi znajoma na naukę obserwacji śluzu - metodą Crejtona, potem mam warsztaty Mamo, TO ja ;) o luuuudy i tak wróce o 21 do domu ;)

jusella ciesze sie ze Ci pomaga ten pas;) oby tak dalej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:36

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry dziewczynki! :)

Melduje się z poczekalni laboratorium - dziś słodka tortura:)

Zobaczymy jak to zniosę #fingerscrossed :D

majeczka87, kot_bury, LilouK, renieczka, Agaax, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Nie mogłam spać w nocy - masakra, nogi mnie bolały okropnie i przyznam się, że zdesperowana paracetamol łyknęłam :-( i na szczęście pomogło. Nogi przestały boleć to Szymcio o 5tej się obudził i rozrabiał. Chyba nie jest mi dane dziś pospać i się wyspać ale to nic bo Tatusiek coraz bliżej :-D - jakieś 150 km -200 km od domku i się zbliża :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:57

LilouK, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza powodzenia!

_analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza powodzenia.

Wczoraj mała urządziła sobie w brzuchu takie disco, że myślałam, że padnę. Aż mnie bolało i czułam jakby już w kanał się wstawiała. Wystraszyłam się nawet. Chwilami aż sama podskakiwałam z bólu. No i bardzo nisko ją czułam.

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - zobaczymy jak pasior na dłuższą metę się sprawdzi :-)

Analiza - powodzenia i pamiętaj - bez zwrotów! ;-)

Milcia - znam ten ból :-D czasem jak oberwę tak z zaskoczenia to i krzyknę sobie - kilka razy mój Łobuz tak mi przywalił u lekarza w poczekalni albo w sklepie w kolejce - lubi jak matka z siebie wariatkę przy ludziach robi :-/

majeczka87, kot_bury, renieczka, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ