X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kilka dni tez mialam mniejszy bol, a teraz znowu wrocilo. A powiekszyly sie chyba juz o dwa rozmiary...! Co wcale mnie nie cieszy :( Ale smaruje sie co najmniej dwa razy dziennie odkad dowiedzialam sie o ciazy i mam wrazenie, ze sa takie bardzo jedrne teraz :) No ale bol przeokropny!

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja huśtawek nie mam na razie, z seksem, nie chce mi sie ;) ale i mąż też chyba czeka na wizytę u gin, bo się nie upomina ;) śluzu mam dużo, ale też zauważyłam ze o rożnych porach dnia ilość się zmienia, mam kremowo lepki.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki mnie też bolą, kupiłam sobie palmersa i smaruję, rewelacja! http://www.ceneo.pl/11355784

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ceneo.pl/31788238

Ja uzywam tego. W ogole bardzo lubie kosmetyki z lirene. I moim zdaniem naprawde dzialaja :)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, zaglądam do Was tylko jakoś rzadko się odzywam... pora to zmienić. ;)
    Katuni, moje piersi też rosną i bolą. Czy to już pora na większy rozmiarowo stanik? ;) I co mnie bardzo dziwi, to tkliwość piersi jest moim jedynym objawem. Mam nadzieję, że to normalne... Którego dnia masz wizytę?
    Englein, Witaj! Ja prawie po sąsiedzku (Irlandia) i też bety nie robiłam. Czekam na usg.. Wspomniałaś o usg w Pl, masz może jakies dobre źródła wiedzy dot latania w ciąży? Chciałam spędzić święta w Polsce, ale boję się ryzykować. Czytałam, że najgorszy dla zarodka jest moment startowania i lądowania (róźnice wysokości) i jesteśmy z mężem w rozterce.

Rozmawiałyście o płynach.. Ja też mam ciągle postanowienie picia więcej wody. Najlepiej mi smakuje woda z cytryną. Soków owocowych nie piję, bo boję się o cukier. Staram się ograniczać owoce teraz do 2 porcji dziennie, sporo moich koleżanek (po 30stce) miało cukrzycę ciążową i może jak od początku ciąży będziemy uważać to możemy się ustrzec od pewnych rzeczy? Zmiana diety to nie problem, ale w sumie co ma być to i tak będzie...

Co do kosmetyków to jeszcze niczego nie stosuję na piersi i na brzuch. Ale macie rację, pora zacząć.

Odliczam dni do wizyty(pierwszej) i staram się nie stresować. A najchętniej to chciałabym być już w drugim trymestrze.
    Dobrego dnia!

aisa lubi tę wiadomość

07.02.2014 Syn [*]
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

widzę, że nie tylko u mnie jedynym objawem ciążowym są bolesne piersi. Gdyby nie to brak okresu, to nawet bym nie podejrzewała że jestem w ciąży, a przed ciążą przygotowywałam się na najgorsze (mdłości, omdlenia itp). W gruncie rzeczy ciesze się, że jest jak jest, ale czekam na wizytę u gina, już za dwa dni i coraz bardziej się boję czy wszystko jest ok.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminka mi zostal juz tylko jeden stanik w ktory mieszcze sie bez problemu, wiec stanowczo to ten czas :) Ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje zobaczyc bijace serduszko :)

Na kosmetykach wszedzie pisze, zeby stosowac od 4 -go miesiac, ale ja tam wole dmuchac na zimne...

Z piciem wody tez mam ogromny problem, co jest raczej dziwnie, bo wczesniej pilam jej bardzo duzo. Teraz nadrabiam herbatkami..

dziewczyny a chodzicie na USG z partnerem?

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Witam po raz pierwszy,
    pierwsza ciaza, wyczekana od lat....kiedy pogodzilismy z tym,ze juz jej nie bedzie....przyszla.
    I niech zostanie :)
    Ciaza wysokiego ryzyka...z powodu wieku.
    Mimo wszystko jestem dobrej mysli.
    Jutro b3dzie tydzien, jak zrobilam dwa testy. Pierwszy normalny, pokazal momentalnie dwie grube kreski....a drugi elektro iczny, wskazujacy na 4-5 tc.
    Niestety tu gdzie mieszkam nie robia bety. Zamierzam jutro powtorzyc test elektroniczny. Jutro tez mam dzwonic do przychodni i maja mi podac termin pierwszego spotkania z polozna. Tu kobieta kontaktuje sie z polozna. Ciaza do 12 tc dla nich jeszxze nie istnieje.
    Termin usg w Pl wyznaczony na 6 grudnia,
    pozdrawiam :)
    Witamy, daj znać jak będziesz znala termin, to dopiszę Cię do pierwszego posta :)

Ja dziś czuję się w miarę dobrze, co do płynów... tak samo ciężko mi się zmusić do picia wody. Ale staram się :)
    I dokładnie..cycki bolą... :)
    A nastroje niestety... nasi ukochani muszą o wytrzymać :)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni - ja w środę idę z mężem, ale chyba na pierwszej wizycie nie wejdzie :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni mój mąż był ze mną na pierwszej wizycie i przy usg :) na drugą również idziemy razem :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz jak robi waginalne usg to bada sam, jak przez brzuch, to mąż może być :)

póki co byłam sama, jutro jedziemy razem

poleciałam dziś zrobić betę - dla własnego spokoju.. szłam po schodach i tak mnie dół brzucha rozbolał - kłucie z lewej strony.. ledwo do domu dotarłam.. strach, co dalej..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Jasminka mi zostal juz tylko jeden stanik w ktory mieszcze sie bez problemu, wiec stanowczo to ten czas :) Ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje zobaczyc bijace serduszko :)

Na kosmetykach wszedzie pisze, zeby stosowac od 4 -go miesiac, ale ja tam wole dmuchac na zimne...

Z piciem wody tez mam ogromny problem, co jest raczej dziwnie, bo wczesniej pilam jej bardzo duzo. Teraz nadrabiam herbatkami..

dziewczyny a chodzicie na USG z partnerem?

Ja tez mam w czwartek wizytę, a jestem tylko 1 dzień za Tobą, wiec mam nadzieje, ze zobaczymy piękne serducha i duże dzieciaki :) na tej wizycie wchodzę z mężem , na pierwszej byłam sama.

A u mnie z woda rożnie, raz nie pije pół dnia i nie czuje pragnienia, drugim razem ile nie wypije to ciagle mi mało ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka powinna być wielkość pęcherzyka ciążowego przy 5 tygodniach ciąży?

atdc3e5erjm386my.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o nacieraniu sie oliwką dla dzieci? Chyba nie zaszkodzi.....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • jasminka Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Dziewczyny jaka powinna być wielkość pęcherzyka ciążowego przy 5 tygodniach ciąży?

Tu jest fajna tabelka na ten temat:
    https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy

Daktylek, oliwka dla dzieci to dobry pomysł, ja pewnie zacznę od oleju kokosowego :) Takiego do gotowania ;) I może Bio Oil, znacie?

07.02.2014 Syn [*]
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012- ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg 5 dniu i pęcherzyk miał 17 mm

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już kartę ciąży? ;)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dzisiaj mam 5 tygodni ciąży. Mój pęcherzyk ma 6 mm. Nie za mały? A jak jest u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:46

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak aj dzisiaj już założyłam. Dzisiaj też dostałam skierowanie na wszystkie badania. Następną wizytę mam za 4 tygodnie.

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ona2012- ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg 5 dniu i pęcherzyk miał 17 mm
    To mój jest malutki, nie wiem czy nie za mały. Lekarz nic niepokojącego nie mówił, ale ja już zaczynam się martwić. :( Panikuję bo ostatnią ciążę straciłam na późnym etapie i nie chce przeżywać tego kolejny raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:51

atdc3e5erjm386my.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ