Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja kilka dni tez mialam mniejszy bol, a teraz znowu wrocilo. A powiekszyly sie chyba juz o dwa rozmiary...! Co wcale mnie nie cieszy Ale smaruje sie co najmniej dwa razy dziennie odkad dowiedzialam sie o ciazy i mam wrazenie, ze sa takie bardzo jedrne teraz No ale bol przeokropny!Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Dzień dobry, zaglądam do Was tylko jakoś rzadko się odzywam... pora to zmienić.
Katuni, moje piersi też rosną i bolą. Czy to już pora na większy rozmiarowo stanik? I co mnie bardzo dziwi, to tkliwość piersi jest moim jedynym objawem. Mam nadzieję, że to normalne... Którego dnia masz wizytę?
Englein, Witaj! Ja prawie po sąsiedzku (Irlandia) i też bety nie robiłam. Czekam na usg.. Wspomniałaś o usg w Pl, masz może jakies dobre źródła wiedzy dot latania w ciąży? Chciałam spędzić święta w Polsce, ale boję się ryzykować. Czytałam, że najgorszy dla zarodka jest moment startowania i lądowania (róźnice wysokości) i jesteśmy z mężem w rozterce.
Rozmawiałyście o płynach.. Ja też mam ciągle postanowienie picia więcej wody. Najlepiej mi smakuje woda z cytryną. Soków owocowych nie piję, bo boję się o cukier. Staram się ograniczać owoce teraz do 2 porcji dziennie, sporo moich koleżanek (po 30stce) miało cukrzycę ciążową i może jak od początku ciąży będziemy uważać to możemy się ustrzec od pewnych rzeczy? Zmiana diety to nie problem, ale w sumie co ma być to i tak będzie...
Co do kosmetyków to jeszcze niczego nie stosuję na piersi i na brzuch. Ale macie rację, pora zacząć.
Odliczam dni do wizyty(pierwszej) i staram się nie stresować. A najchętniej to chciałabym być już w drugim trymestrze.
Dobrego dnia!aisa lubi tę wiadomość
07.02.2014 Syn [*] -
Witam dziewczyny
widzę, że nie tylko u mnie jedynym objawem ciążowym są bolesne piersi. Gdyby nie to brak okresu, to nawet bym nie podejrzewała że jestem w ciąży, a przed ciążą przygotowywałam się na najgorsze (mdłości, omdlenia itp). W gruncie rzeczy ciesze się, że jest jak jest, ale czekam na wizytę u gina, już za dwa dni i coraz bardziej się boję czy wszystko jest ok.
-
Jasminka mi zostal juz tylko jeden stanik w ktory mieszcze sie bez problemu, wiec stanowczo to ten czas Ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje zobaczyc bijace serduszko
Na kosmetykach wszedzie pisze, zeby stosowac od 4 -go miesiac, ale ja tam wole dmuchac na zimne...
Z piciem wody tez mam ogromny problem, co jest raczej dziwnie, bo wczesniej pilam jej bardzo duzo. Teraz nadrabiam herbatkami..
dziewczyny a chodzicie na USG z partnerem?
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Witam po raz pierwszy,
pierwsza ciaza, wyczekana od lat....kiedy pogodzilismy z tym,ze juz jej nie bedzie....przyszla.
I niech zostanie
Ciaza wysokiego ryzyka...z powodu wieku.
Mimo wszystko jestem dobrej mysli.
Jutro b3dzie tydzien, jak zrobilam dwa testy. Pierwszy normalny, pokazal momentalnie dwie grube kreski....a drugi elektro iczny, wskazujacy na 4-5 tc.
Niestety tu gdzie mieszkam nie robia bety. Zamierzam jutro powtorzyc test elektroniczny. Jutro tez mam dzwonic do przychodni i maja mi podac termin pierwszego spotkania z polozna. Tu kobieta kontaktuje sie z polozna. Ciaza do 12 tc dla nich jeszxze nie istnieje.
Termin usg w Pl wyznaczony na 6 grudnia,
pozdrawiam
Ja dziś czuję się w miarę dobrze, co do płynów... tak samo ciężko mi się zmusić do picia wody. Ale staram się
I dokładnie..cycki bolą...
A nastroje niestety... nasi ukochani muszą o wytrzymać -
mój lekarz jak robi waginalne usg to bada sam, jak przez brzuch, to mąż może być
póki co byłam sama, jutro jedziemy razem
poleciałam dziś zrobić betę - dla własnego spokoju.. szłam po schodach i tak mnie dół brzucha rozbolał - kłucie z lewej strony.. ledwo do domu dotarłam.. strach, co dalej..starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
katuni wrote:Jasminka mi zostal juz tylko jeden stanik w ktory mieszcze sie bez problemu, wiec stanowczo to ten czas Ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje zobaczyc bijace serduszko
Na kosmetykach wszedzie pisze, zeby stosowac od 4 -go miesiac, ale ja tam wole dmuchac na zimne...
Z piciem wody tez mam ogromny problem, co jest raczej dziwnie, bo wczesniej pilam jej bardzo duzo. Teraz nadrabiam herbatkami..
dziewczyny a chodzicie na USG z partnerem?
Ja tez mam w czwartek wizytę, a jestem tylko 1 dzień za Tobą, wiec mam nadzieje, ze zobaczymy piękne serducha i duże dzieciaki na tej wizycie wchodzę z mężem , na pierwszej byłam sama.
A u mnie z woda rożnie, raz nie pije pół dnia i nie czuje pragnienia, drugim razem ile nie wypije to ciagle mi mało ... -
ona2012 wrote:Dziewczyny jaka powinna być wielkość pęcherzyka ciążowego przy 5 tygodniach ciąży?
Tu jest fajna tabelka na ten temat:
https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy
Daktylek, oliwka dla dzieci to dobry pomysł, ja pewnie zacznę od oleju kokosowego Takiego do gotowania I może Bio Oil, znacie?07.02.2014 Syn [*] -
oldżi wrote:Ona2012- ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg 5 dniu i pęcherzyk miał 17 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:51