X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:)
    Zaraz lece na badania krwi,sprobuje sie do gina do dzis dostac bo te plemienia mnie zaniepokoiły.. a jak nie to czekam do środy.

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mnie znowu kreci brzuch jak na okres. Dziewczyny a wy macie sluz ? Mowi sie ze w ciazy jest duzo sluzu kremowego a u mnie suchutko tak jak zawsze...
    Ja mam dużo kremowego sluzu moze mało wody pijesz?

Dziewczyny a jak z kosmetykami? Które szkodza w ciąży?

A jak Wasze nastroje? Zaczynacie hustawke humoru?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj do spodni to ja tez sie nie dopinam , ale to przez wzdęcia brzuch na 4 msc . Dopiero 2 .06 idę na pierwsza wizyte ale ogólnie chce iść do dwóch lekarzy by ostatecznie wybrac . U tego drugiego czeka sie krótko tak z 4 dni wiec jeszcze sie nie zapisuje bo sie nie opłaca chyba , wolała bym iść od razu by serduszko usłyszeć .

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sie tyle i zniknelo :(

Mieszkam w UK.

co do wieku...43 lata, choc zupelnie sie na tyle lat nie czuje. Aczkowiek, pytanie, czy bede tu do Was pasowala :)

Znane mi tutaj Nepalki polecaja do pielegnacji ciala zwykly olej migdalowy (almond cooking olil). Moja kolezanka z pracy, ktora urodzila synka dwa tygodnie temu, stosowala go od pierwszych tygodni ciazy. I mozecie wierzyc albo nie...to,ze ja tak delikatnego brzuszka ciazowego nie dotykalam to nic, ale kiedy szla na wizyte do poloznej, tą kazdorazowo dziwila miękkość jej skory :)
    W związku z tym, ja dzisiaj ide sie w takowy zaopatrzyc :)

Mam pytanie, od soboty jestem na syropie z cebuli, czosnku i miodzie. Zaczelo sie od gardla. Dzisiaj z gardlem w miare, nie boli. Troche mam chrype. Ale mija. Pozostal kaszel....najgorzej w nocy i rano. Wydaje sie, ze jest mokry. Moze miec na niego wplyw syrop z cebuli? Moze za duzo popijam? (Kilka razy dziennie przez sob i niedz, po lyczku).
    Wiem, ze w Polsce sa juz tabl na gardlo dla kobiet w ciazy Prenalen. Ale czy jest jakis dozwolony syrop?
    Odpada plukanie gardla sola, bo zaczelam miec teraz odruch wymiotny. Wczoraj nie dalam rady wyplukac nawet rumiankiem, choc dzis rano sie udalo.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
    Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę :) ale jak dalej, to nie wiem :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mnie znowu kreci brzuch jak na okres. Dziewczyny a wy macie sluz ? Mowi sie ze w ciazy jest duzo sluzu kremowego a u mnie suchutko tak jak zawsze...

U mnie tez sucho.
    ale ja nawet w okresie ovu nie mialam zadnego widocznego sluzu.

nowatorka lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein, wydaje mi się, że jak kaszel mokry to dobrez, bo syrop działa i zalegająca flegma się odrywa :)

pewnie, że będziesz do nas pasowała :) niezależnie od wieku mamy podobne dylematy wczesnociążowe :)

aisa lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z piciem wody?
    Woda niestety srednio mi wchodzi. Na razie bazuje na rumianku, slabej herbatce z miodem (wczesniej absolutnie ten smak nie wchodzil w gre, dzisiaj moge go pochlaniac w duzych ilosciach).
    Kolezanka polozna kazalq jednak przemoc sie i pic wode a uwazac z wszelaki sokami bo jednak mozna sie na nich utuczyc,
    mysle o czyms do robienia smooth ale na razie mysle, jeszcse nie robilam rozeznania.

5fdazm9.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie z wodą tragicznie .. próbuję, ale może szklankę dziennie wypiję.. nie wchodzi mi. Piję herbaty z cytryną, imbirem, owocowe, białe, kawę inkę. Sok tylko domowej roboty do rozcieńczania.

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Napisalam sie tyle i zniknelo :(

kiedyś miałam podobny problem i zorientowałam się, że jak piszę z telefonu i wstawiam gotowego emotikona, to mi wyrzuca cały tekst. Teraz stosuję dwukropki i nawiasy i jest ok - może i u Ciebie podobna przyczyna

starania od 2007
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jeżeli chodzi o śluz to ja jako tako nie miałam raczej było sucho :) od niedawna mam taki lekko kremowy.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę :) ale jak dalej, to nie wiem :)
    Ja jak na razie nie współżyje :D moja gin nic na ten temat nie mówiła no i ja się w sumie nie pytałam :) mój mąż się śmieje,że trzeba dorabiać nóżki i rączki :D ale ja z samej siebie jakoś nie mam ochoty chyba za bardzo jestem podniecona,że noszę maleństwo pod sercem :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:

też się nad tym zastanawiałam. i chyba poczekam na wizytę u gina, z tym ze ochota u mnie pojawiala sie dzisiaj rano ;) ale się opanowalam. jednak poczekam co powie lekarz (bo ja jestem jeszcze przed wizytą u lekarza)....

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Ja mam dużo kremowego sluzu moze mało wody pijesz?

Dziewczyny a jak z kosmetykami? Które szkodza w ciąży?

A jak Wasze nastroje? Zaczynacie hustawke humoru?
    Ja mam cały czas huśtawke nastrojów :) mój mąż to już czasami się denerwuje,ale wie,że to jest ode mnie silniejsze :)

Jeżeli chodzi o kosmetyki to w sumie nie wtajemniczałam się w to za bardzo,więc nie pomogę, ale za to chętnie poczytam :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Jeżeli chodzi o śluz to ja jako tako nie miałam raczej było sucho :) od niedawna mam taki lekko kremowy.
    Ja mam dużo kremowo/przezroczystego sluzu, dziś rano zauwazylam w nim nitkę krwi! Wystraszylam się, od razu duphaston, do łóżka i leze. Boję się czy to przez ten wirus zoladkowy, wymioty i biegunka już dzisiaj ustały. ..

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• daktylek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja mam cały czas huśtawke nastrojów :) mój mąż to już czasami się denerwuje,ale wie,że to jest ode mnie silniejsze :)

Jeżeli chodzi o kosmetyki to w sumie nie wtajemniczałam się w to za bardzo,więc nie pomogę, ale za to chętnie poczytam :)

o jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja mam już zmienny humor ;) wczoraj wieczorem płakałam, dzisiaj rano już się śmieję :) masakra ;)

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) Nadrobilam, caly weekend, bo niestety nie mialam jak sie odzywac.

Powiem Wam, ze jakos tak dziwnie bez forum :)

U mnie w sumie bez zmian.

Nie przytylam, nie mam wzdec, mdlosci calkiem minely, jedynie mocny bol piersi pozostal. No i nie wiem czy to dobrze czy zle.

W tym tygodniu kolejna wizyta i zobaczymy co i jak.

Co do hustawek nastrojow to ja mam straszne.... Od placzu, przez okropny stres co to bedzie, do smiechu. Dzisiaj rano wstalam w bardzo dobrym nastroju :) Ale wczoraj bylo ciezko..

Milego dnia dziewczyny :)

aisa lubi tę wiadomość

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    o jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja mam już zmienny humor ;) wczoraj wieczorem płakałam, dzisiaj rano już się śmieję :) masakra ;)

To ja mam tak samo :) raz płaczę, raz się śmieje :) dosłownie błachostki mnie denerwują i zaraz płaczę :) norma w ciąży. Chyba większość kobiet w ciąży to przechodzi :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja mam dużo kremowo/przezroczystego sluzu, dziś rano zauwazylam w nim nitkę krwi! Wystraszylam się, od razu duphaston, do łóżka i leze. Boję się czy to przez ten wirus zoladkowy, wymioty i biegunka już dzisiaj ustały. ..
    Ja jeszcze nie miałam krwi odkąd jestem w ciąży,tylko i wyłącznie przy implantacji miałam plamienia ale to 3dni i tyle. Moja gin powiedziała,że to akurat norma zarodek się zagnieżdżał i stąd to plamienie i to akurat było w dzień spodziewanej miesiączki. A tak poza tym ani razu dziwnego śluzu i plamień.
    Może to nic takiego ta nitka krwi po jedno się nie dziwię,że się zdenerwowałaś, bo na pewno ja bym postąpiła tak jak ty,ale nie wiem czy warto jest się na zapas denerwować, bo to też nie dobrze dla maluszka.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Dzien dobry wszystkim :) Nadrobilam, caly weekend, bo niestety nie mialam jak sie odzywac.

Powiem Wam, ze jakos tak dziwnie bez forum :)

U mnie w sumie bez zmian.

Nie przytylam, nie mam wzdec, mdlosci calkiem minely, jedynie mocny bol piersi pozostal. No i nie wiem czy to dobrze czy zle.

W tym tygodniu kolejna wizyta i zobaczymy co i jak.

Co do hustawek nastrojow to ja mam straszne.... Od placzu, przez okropny stres co to bedzie, do smiechu. Dzisiaj rano wstalam w bardzo dobrym nastroju :) Ale wczoraj bylo ciezko..

Milego dnia dziewczyny :)
    Jeżeli chodzi o piersi to u mnie jest to samo. Wczoraj był mniejszy ból, a dzisiaj znowu bolą cholernie mocno :( i do tego wyglądają jak przeźroczyste tak mi żyłki prześwitują :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ