Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:Mnie znowu kreci brzuch jak na okres. Dziewczyny a wy macie sluz ? Mowi sie ze w ciazy jest duzo sluzu kremowego a u mnie suchutko tak jak zawsze...
Dziewczyny a jak z kosmetykami? Które szkodza w ciąży?
A jak Wasze nastroje? Zaczynacie hustawke humoru?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyOj do spodni to ja tez sie nie dopinam , ale to przez wzdęcia brzuch na 4 msc . Dopiero 2 .06 idę na pierwsza wizyte ale ogólnie chce iść do dwóch lekarzy by ostatecznie wybrac . U tego drugiego czeka sie krótko tak z 4 dni wiec jeszcze sie nie zapisuje bo sie nie opłaca chyba , wolała bym iść od razu by serduszko usłyszeć .
-
Napisalam sie tyle i zniknelo
Mieszkam w UK.
co do wieku...43 lata, choc zupelnie sie na tyle lat nie czuje. Aczkowiek, pytanie, czy bede tu do Was pasowala
Znane mi tutaj Nepalki polecaja do pielegnacji ciala zwykly olej migdalowy (almond cooking olil). Moja kolezanka z pracy, ktora urodzila synka dwa tygodnie temu, stosowala go od pierwszych tygodni ciazy. I mozecie wierzyc albo nie...to,ze ja tak delikatnego brzuszka ciazowego nie dotykalam to nic, ale kiedy szla na wizyte do poloznej, tą kazdorazowo dziwila miękkość jej skory
W związku z tym, ja dzisiaj ide sie w takowy zaopatrzyc
Mam pytanie, od soboty jestem na syropie z cebuli, czosnku i miodzie. Zaczelo sie od gardla. Dzisiaj z gardlem w miare, nie boli. Troche mam chrype. Ale mija. Pozostal kaszel....najgorzej w nocy i rano. Wydaje sie, ze jest mokry. Moze miec na niego wplyw syrop z cebuli? Moze za duzo popijam? (Kilka razy dziennie przez sob i niedz, po lyczku).
Wiem, ze w Polsce sa juz tabl na gardlo dla kobiet w ciazy Prenalen. Ale czy jest jakis dozwolony syrop?
Odpada plukanie gardla sola, bo zaczelam miec teraz odruch wymiotny. Wczoraj nie dalam rady wyplukac nawet rumiankiem, choc dzis rano sie udalo.
-
dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę ale jak dalej, to nie wiemstarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nowatorka wrote:Mnie znowu kreci brzuch jak na okres. Dziewczyny a wy macie sluz ? Mowi sie ze w ciazy jest duzo sluzu kremowego a u mnie suchutko tak jak zawsze...
U mnie tez sucho.
ale ja nawet w okresie ovu nie mialam zadnego widocznego sluzu.
nowatorka lubi tę wiadomość
-
Englein, wydaje mi się, że jak kaszel mokry to dobrez, bo syrop działa i zalegająca flegma się odrywa
pewnie, że będziesz do nas pasowała niezależnie od wieku mamy podobne dylematy wczesnociążoweaisa lubi tę wiadomość
starania od 2007
A jak u Was z piciem wody?
Woda niestety srednio mi wchodzi. Na razie bazuje na rumianku, slabej herbatce z miodem (wczesniej absolutnie ten smak nie wchodzil w gre, dzisiaj moge go pochlaniac w duzych ilosciach).
Kolezanka polozna kazalq jednak przemoc sie i pic wode a uwazac z wszelaki sokami bo jednak mozna sie na nich utuczyc,
mysle o czyms do robienia smooth ale na razie mysle, jeszcse nie robilam rozeznania. -
oj u mnie z wodą tragicznie .. próbuję, ale może szklankę dziennie wypiję.. nie wchodzi mi. Piję herbaty z cytryną, imbirem, owocowe, białe, kawę inkę. Sok tylko domowej roboty do rozcieńczania.starania od 2007
Englein wrote:Napisalam sie tyle i zniknelo
kiedyś miałam podobny problem i zorientowałam się, że jak piszę z telefonu i wstawiam gotowego emotikona, to mi wyrzuca cały tekst. Teraz stosuję dwukropki i nawiasy i jest ok - może i u Ciebie podobna przyczynastarania od 2007
-
Nanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę ale jak dalej, to nie wiem -
Nanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę ale jak dalej, to nie wiem
też się nad tym zastanawiałam. i chyba poczekam na wizytę u gina, z tym ze ochota u mnie pojawiala sie dzisiaj rano ale się opanowalam. jednak poczekam co powie lekarz (bo ja jestem jeszcze przed wizytą u lekarza)....Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:Ja mam dużo kremowego sluzu moze mało wody pijesz?
Dziewczyny a jak z kosmetykami? Które szkodza w ciąży?
A jak Wasze nastroje? Zaczynacie hustawke humoru?
Jeżeli chodzi o kosmetyki to w sumie nie wtajemniczałam się w to za bardzo,więc nie pomogę, ale za to chętnie poczytam -
MartaT wrote:Jeżeli chodzi o śluz to ja jako tako nie miałam raczej było sucho od niedawna mam taki lekko kremowy.
-
MartaT wrote:Ja mam cały czas huśtawke nastrojów mój mąż to już czasami się denerwuje,ale wie,że to jest ode mnie silniejsze
Jeżeli chodzi o kosmetyki to w sumie nie wtajemniczałam się w to za bardzo,więc nie pomogę, ale za to chętnie poczytam
o jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja mam już zmienny humor wczoraj wieczorem płakałam, dzisiaj rano już się śmieję masakraMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Dzien dobry wszystkim Nadrobilam, caly weekend, bo niestety nie mialam jak sie odzywac.
Powiem Wam, ze jakos tak dziwnie bez forum
U mnie w sumie bez zmian.
Nie przytylam, nie mam wzdec, mdlosci calkiem minely, jedynie mocny bol piersi pozostal. No i nie wiem czy to dobrze czy zle.
W tym tygodniu kolejna wizyta i zobaczymy co i jak.
Co do hustawek nastrojow to ja mam straszne.... Od placzu, przez okropny stres co to bedzie, do smiechu. Dzisiaj rano wstalam w bardzo dobrym nastroju Ale wczoraj bylo ciezko..
Milego dnia dziewczynyaisa lubi tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
daktylek wrote:o jak dobrze przeczytać, że nie tylko ja mam już zmienny humor wczoraj wieczorem płakałam, dzisiaj rano już się śmieję masakra
To ja mam tak samo raz płaczę, raz się śmieje dosłownie błachostki mnie denerwują i zaraz płaczę norma w ciąży. Chyba większość kobiet w ciąży to przechodzi -
kas50 wrote:Ja mam dużo kremowo/przezroczystego sluzu, dziś rano zauwazylam w nim nitkę krwi! Wystraszylam się, od razu duphaston, do łóżka i leze. Boję się czy to przez ten wirus zoladkowy, wymioty i biegunka już dzisiaj ustały. ..
Może to nic takiego ta nitka krwi po jedno się nie dziwię,że się zdenerwowałaś, bo na pewno ja bym postąpiła tak jak ty,ale nie wiem czy warto jest się na zapas denerwować, bo to też nie dobrze dla maluszka. -
katuni wrote:Dzien dobry wszystkim Nadrobilam, caly weekend, bo niestety nie mialam jak sie odzywac.
Powiem Wam, ze jakos tak dziwnie bez forum
U mnie w sumie bez zmian.
Nie przytylam, nie mam wzdec, mdlosci calkiem minely, jedynie mocny bol piersi pozostal. No i nie wiem czy to dobrze czy zle.
W tym tygodniu kolejna wizyta i zobaczymy co i jak.
Co do hustawek nastrojow to ja mam straszne.... Od placzu, przez okropny stres co to bedzie, do smiechu. Dzisiaj rano wstalam w bardzo dobrym nastroju Ale wczoraj bylo ciezko..
Milego dnia dziewczyny