Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie spodziewalam sie, ze tyle dziewczyn chodzi razem. To ja Mojego tez zabiore Bardzo chcialam, zeby byl
Na pierwszej wizycie bylam sama.
daktylek wrote:A co myślicie o nacieraniu sie oliwką dla dzieci? Chyba nie zaszkodzi.....
Podobno dobra rzecz. ja tez juz kupilam oliwke. Nabylam tez olej kokosowy i olejek migdalowy.... Jeszcze chwila i nie bede miala kiedy tego wcierac w siebie...
MartaT wrote:Dziewczyny macie już kartę ciąży?
Ja nie mam. Mam nadzieję, ze teraz mi założy...
Kurde dziewczyny nakopcie mi do tylka.... Ja dalej nie potrafie calkowicie zrezygnowac z tych cholernych papierosow. Ograniczylam do totalnego minimum, ale jednak......
Wezcie mnie zlinczujcie, zebym sie opamietala, albo co....
No dramat za cholere nie potrafie sobie z tym poradzic. Glupie babsko ze mne
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
katuni!!! NATYCHMIAST MASZ PRZESTAĆ PALIĆ!!!
trujesz dziecko! kochana! maluch będzie chudy, niedożywiony z brzydką skórą...
paliłam 13 lat. Rzuciłam 7 lat temu - braliśmy tabex. Nie wiem, czy można go brać w ciąży, ale po 5 dniach całkiem przestaliśmy mieć ochotę na palenie.
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Ona zerknij tutaj na tabelkę : https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy
Katuni! Przywołujemy Cie do porządku ! Chociaż prawda jest tez taka, ze ja mimo, ze nie palę to w domu rodzinnym kopca wszyscy i tez sie pewnie nieraz nawącham tego świństwa ... Ale nie poddawaj sie i próbuj z każdym dniem zrobic jakis krok naprzódkatuni lubi tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:katuni!!! NATYCHMIAST MASZ PRZESTAĆ PALIĆ!!!
trujesz dziecko! kochana! maluch będzie chudy, niedożywiony z brzydką skórą...
paliłam 13 lat. Rzuciłam 7 lat temu - braliśmy tabex. Nie wiem, czy można go brać w ciąży, ale po 5 dniach całkiem przestaliśmy mieć ochotę na palenie.
Tak prosze mi pisac!! Moze sie opamietam.
Poczytam o tym tabexie. Juz kiedys slyszalam ze jest skuteczny. I moze nalepiej spytam w czwartek czy moglabym go brac...
Cholerny nalog!
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Katuni- Ja też paliłam nałogowo i dosyć sporo,ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży automatycznie rzuciłam jak test mi pokazał 2 kreski zapaliłam 1 papierosa i następnego dnia również 1,ale jak poszłam na pierwszą wizytę to już od tamtej pory ani 1 nie dotknęłam. I doskonalę cię rozumiem,bo jest ciężko ja do tej pory mam tak,że zapaliłabym sobie,ale jak pomyślę,że mam maleństwo w brzuchu to od razu mi się odechciewa,ale jest ciężko ok. 1,5 tyg. już nie palę i powoli jest lepiej wstaję rano nie mam takiego kapcia w buzi oszczędzam przynajmniej wolę przeznaczyć to na coś dla dzidziusia musisz się zawziąć! Ja do tej pory jestem pełna podziwu,że mi się udało,a myślałam,że będzie gorzej tym bardziej,że mój mąż pali,ale właśnie go ganiam,żeby rzucił i ma brać tabletki tabex i będzie starał się dzięki nim rzucić
katuni lubi tę wiadomość
-
katuni wrote:Tak prosze mi pisac!! Moze sie opamietam.
Poczytam o tym tabexie. Juz kiedys slyszalam ze jest skuteczny. I moze nalepiej spytam w czwartek czy moglabym go brac...
Cholerny nalog!
-
Englein wrote:U mnie tez sucho.
ale ja nawet w okresie ovu nie mialam zadnego widocznego sluzu.
nanatasza u nas ze wspolzyciem normalnie, nie zalujemy sobie niczego
kas najlepiej zadzwon do gina w sprawie tej nitki krwi, to cie chyba najbardziej uspokoi
co do kosmetykow mi babka w aptece powiedziala ze moge uzywac wszytskich kremow takich zwyklych nawilzajacych no i taki kupilam i uzywam. co prawda malo co mi daje, nie to co moj stary dobry krem z jadem zmiji
katuni ja za to lubie bardzo wino i tydzien bez wina mi sie nie zdarzal od lat. i tez zawsze sie balam jak ja bez tego alko wytrzymam tyle czasu, ale teraz jakos juz mozg mi sie przestawil sam i jakos potrzeba ochrony fasola jest silniejsza i wcale mnie az tak bardzo nie ciagnie jak myslalam mam piwo bezalkoholowe w razie jakby mi sie bardzo zachcialoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:23
katuni lubi tę wiadomość
-
jasminka wrote:Dzień dobry, zaglądam do Was tylko jakoś rzadko się odzywam... pora to zmienić.
Katuni, moje piersi też rosną i bolą. Czy to już pora na większy rozmiarowo stanik? I co mnie bardzo dziwi, to tkliwość piersi jest moim jedynym objawem. Mam nadzieję, że to normalne... Którego dnia masz wizytę?
Englein, Witaj! Ja prawie po sąsiedzku (Irlandia) i też bety nie robiłam. Czekam na usg.. Wspomniałaś o usg w Pl, masz może jakies dobre źródła wiedzy dot latania w ciąży? Chciałam spędzić święta w Polsce, ale boję się ryzykować. Czytałam, że najgorszy dla zarodka jest moment startowania i lądowania (róźnice wysokości) i jesteśmy z mężem w rozterce.
Rozmawiałyście o płynach.. Ja też mam ciągle postanowienie picia więcej wody. Najlepiej mi smakuje woda z cytryną. Soków owocowych nie piję, bo boję się o cukier. Staram się ograniczać owoce teraz do 2 porcji dziennie, sporo moich koleżanek (po 30stce) miało cukrzycę ciążową i może jak od początku ciąży będziemy uważać to możemy się ustrzec od pewnych rzeczy? Zmiana diety to nie problem, ale w sumie co ma być to i tak będzie...
Co do kosmetyków to jeszcze niczego nie stosuję na piersi i na brzuch. Ale macie rację, pora zacząć.
Odliczam dni do wizyty(pierwszej) i staram się nie stresować. A najchętniej to chciałabym być już w drugim trymestrze.
Dobrego dnia!
przepraszam, ciezko mi ciac cytaty na tablecie, chyba jestem za malo cierp,iwa.
Moj wylot weekendowy zaplanowany byl we wrzesniu. I nawet sie nie zastanawiam....bo musze leciec. Jestem dobrej mysli, ze wszystko bedzie dobrze. Moje przyjaciolki lataly w ciazy co miesiac praktycznie, od samego poczatku. Ja nie lece na swieta do Polski. Kolejny zqplqnowany lot na marzec.
-
Nooo i robi sie coraz powazniej. Wizyta u poloznej wyznaczona na przyszly wtorek. Bede testowala na wlasnej skorze podejscie angielskiej poloznej do tematu ciazy.
-
Czytam Was, czytam....i moje pierwsze obawy minely bo:
- nie mam zadnej wydzieliny
- nie mam mdlosci
- tkliwe i powiększone mam piersi, jakby z rozmiar wieksze
- podbrzusze mnie wlasciwie nie boli, nie liczac momentow kiedy czuje si3 jak przed okresem
- troche mnie wzdelo w podbrzuszu i toleruje tylko jedne jeansy, w pozostalych wygladam jak.... -
nowatorka wrote:englein moj dr polski (a ufam mu baaaaaaaaaaaaaardzo)powiedzial mi ze latanie nie ma zadnego wplywu na ciaze, wiec nie martw sie i lec spokojnie
Uspokoilas mnie dzieki -
U mnie lot (dłuższy) wpływał np na zatrzymanie okresu niestety. Jestem chyba z tych bardziej wrażliwższych.. stąd moje obawy. Przegadam jeszcze kwestie z moim ginekologiem.
Ja mam minimalny śluż.
Dziś po raz pierwszy nie podszedł mi smak awokado...
Pijecie soki warzywne?07.02.2014 Syn [*] -
Czy ma ktoras z Was moze smoothie maker? Chodzi za mna od jakiegos czasu ale wlasnie ze wzgledu na chec picia zdrowych soku, zaczelo mnie pilic
Polecicie cos? -
MartaT wrote:Katuni- Ja też paliłam nałogowo i dosyć sporo,ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży automatycznie rzuciłam jak test mi pokazał 2 kreski zapaliłam 1 papierosa i następnego dnia również 1,ale jak poszłam na pierwszą wizytę to już od tamtej pory ani 1 nie dotknęłam. I doskonalę cię rozumiem,bo jest ciężko ja do tej pory mam tak,że zapaliłabym sobie,ale jak pomyślę,że mam maleństwo w brzuchu to od razu mi się odechciewa,ale jest ciężko ok. 1,5 tyg. już nie palę i powoli jest lepiej wstaję rano nie mam takiego kapcia w buzi oszczędzam przynajmniej wolę przeznaczyć to na coś dla dzidziusia musisz się zawziąć! Ja do tej pory jestem pełna podziwu,że mi się udało,a myślałam,że będzie gorzej tym bardziej,że mój mąż pali,ale właśnie go ganiam,żeby rzucił i ma brać tabletki tabex i będzie starał się dzięki nim rzucić
Ja mialam nadzieje, ze mnie samo odrzuci od papierosow, a tu nic... Nawet przy mdlosciach.... Szlag by to trafil! Tez mysle o dzidziusiu, ale czasami ta chec zapalenia jest tak silna, ze nic nie dziala.
nowatorka wrote:katuni ja za to lubie bardzo wino i tydzien bez wina mi sie nie zdarzal od lat. i tez zawsze sie balam jak ja bez tego alko wytrzymam tyle czasu, ale teraz jakos juz mozg mi sie przestawil sam i jakos potrzeba ochrony fasola jest silniejsza i wcale mnie az tak bardzo nie ciagnie jak myslalam mam piwo bezalkoholowe w razie jakby mi sie bardzo zachcialo
Ja tez pilam sporo wina czerwonego i piwko wlasciwie przy kazdej okazji. Ale z odstawieniem calkowitym alkoholu nie bylo zadnego problemu..
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Spytam o ten tabex na wizycie.
jasminka wrote:Pijecie soki warzywne?
Ja pije soki i warzywne i owocowe. Ale glownie sama sobie robie.
Ostatnio znalazlam tez soki w Tesco. Sa naprawde super. Mozna dostac rozne smaki. Ale sa robione tylko z owocow i wrzyw bez konserwantow i w 100% naturalne. W skladzie jest nawet napisane ile owocow/warzyw zostalo wykorzystanych do zrobienia. Stoja w lodowkach przy dziale warzywno-owocowym. Nie sa wprawdzie zbyt tanie (jakos 9 zł za 1l), ale naprawde polecam jak nie masz czasu robic sama.Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Dziewczynki! Mam taki kociol w pracy, ze nie mam czasu zagladac
Witam wszystkie nowe ciezarowki, pozdrawiam stare bywaliczynie!
Cycki mnie dalej bola, zeby nie powiedziec gorzej ... no i sa wielkie!!
Brzuch czasem czuje, ale nie jakos mocno, ale po tym co lekarka powiedziala, to sie troche zawsze zmarwtie wtedy. Ale poki co jestem dobrej mysli
Co do wody codziennie rano na czczo pije pol szklanki wody z wycisnieta polowka cytryny. Potem przez caly dzien minimum 1,5 l wody, zdarza sie i dwa. I codziennie przynajmniej jedna szklanke swiezo wyciesnietego soku (najczesciej z pomaranczy lub arbuza).
U mnie tez nie robia badan bety
postaram sie wiecej pisacaisa lubi tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Namea u Ciebie upały to i większe pragnienie
MartaT 5 tyg i 5mm? Zarodek czy pęcherzyk ciążowy?
Ja byłam ostatnio to pęcherzyk miał 12mn, ale zarodka nie bylo widać. Wg kalendarza to byl początek 7 tygodnia, ale lekarz powiedział że ciąża jest młodsza. Jutro usg, zobaczymy co powie.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*]