X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie spodziewalam sie, ze tyle dziewczyn chodzi razem. :) To ja Mojego tez zabiore :) Bardzo chcialam, zeby byl :)

Na pierwszej wizycie bylam sama.
    daktylek wrote:
    A co myślicie o nacieraniu sie oliwką dla dzieci? Chyba nie zaszkodzi.....

Podobno dobra rzecz. ja tez juz kupilam oliwke. Nabylam tez olej kokosowy i olejek migdalowy.... Jeszcze chwila i nie bede miala kiedy tego wcierac w siebie... :) :) :)

MartaT wrote:
    Dziewczyny macie już kartę ciąży? ;)

Ja nie mam. Mam nadzieję, ze teraz mi założy... :)

Kurde dziewczyny nakopcie mi do tylka.... Ja dalej nie potrafie calkowicie zrezygnowac z tych cholernych papierosow. Ograniczylam do totalnego minimum, ale jednak......

Wezcie mnie zlinczujcie, zebym sie opamietala, albo co....

No dramat :( :( :( za cholere nie potrafie sobie z tym poradzic. Glupie babsko ze mne :(

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni!!! NATYCHMIAST MASZ PRZESTAĆ PALIĆ!!!
    trujesz dziecko! kochana! maluch będzie chudy, niedożywiony z brzydką skórą...

paliłam 13 lat. Rzuciłam 7 lat temu - braliśmy tabex. Nie wiem, czy można go brać w ciąży, ale po 5 dniach całkiem przestaliśmy mieć ochotę na palenie.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona zerknij tutaj na tabelkę : https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy

Katuni! Przywołujemy Cie do porządku ! Chociaż prawda jest tez taka, ze ja mimo, ze nie palę to w domu rodzinnym kopca wszyscy i tez sie pewnie nieraz nawącham tego świństwa ... Ale nie poddawaj sie i próbuj z każdym dniem zrobic jakis krok naprzód :)

katuni lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    katuni!!! NATYCHMIAST MASZ PRZESTAĆ PALIĆ!!!
    trujesz dziecko! kochana! maluch będzie chudy, niedożywiony z brzydką skórą...

paliłam 13 lat. Rzuciłam 7 lat temu - braliśmy tabex. Nie wiem, czy można go brać w ciąży, ale po 5 dniach całkiem przestaliśmy mieć ochotę na palenie.

Tak prosze mi pisac!! Moze sie opamietam.

Poczytam o tym tabexie. Juz kiedys slyszalam ze jest skuteczny. I moze nalepiej spytam w czwartek czy moglabym go brac...

:(

Cholerny nalog!

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni- Ja też paliłam nałogowo i dosyć sporo,ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży automatycznie rzuciłam :) jak test mi pokazał 2 kreski zapaliłam 1 papierosa i następnego dnia również 1,ale jak poszłam na pierwszą wizytę to już od tamtej pory ani 1 nie dotknęłam. I doskonalę cię rozumiem,bo jest ciężko ja do tej pory mam tak,że zapaliłabym sobie,ale jak pomyślę,że mam maleństwo w brzuchu to od razu mi się odechciewa,ale jest ciężko :( ok. 1,5 tyg. już nie palę i powoli jest lepiej :) wstaję rano nie mam takiego kapcia w buzi :D oszczędzam przynajmniej :) wolę przeznaczyć to na coś dla dzidziusia :) musisz się zawziąć! Ja do tej pory jestem pełna podziwu,że mi się udało,a myślałam,że będzie gorzej :) tym bardziej,że mój mąż pali,ale właśnie go ganiam,żeby rzucił i ma brać tabletki tabex i będzie starał się dzięki nim rzucić :)

katuni lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katuni wrote:
    Tak prosze mi pisac!! Moze sie opamietam.

Poczytam o tym tabexie. Juz kiedys slyszalam ze jest skuteczny. I moze nalepiej spytam w czwartek czy moglabym go brac...

:(

Cholerny nalog!
    Mój brat brał tabex,a był nałogowym palaczem i rzucił :) teraz mój mąż będzie zaczynał je brać. Ciekawa jestem jak mu pójdzie...

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    U mnie tez sucho.
    ale ja nawet w okresie ovu nie mialam zadnego widocznego sluzu.
    to dokladnie tak jak ja. dlatego nawet sie troche martwilam czy bez sluzu zajde w ciaze. ps. pewnie ze pasujesz do nas. ja mam 31 lat wiec mlodziutka tez nie jestem ;)

nanatasza u nas ze wspolzyciem normalnie, nie zalujemy sobie niczego ;)

kas najlepiej zadzwon do gina w sprawie tej nitki krwi, to cie chyba najbardziej uspokoi :)

co do kosmetykow mi babka w aptece powiedziala ze moge uzywac wszytskich kremow takich zwyklych nawilzajacych no i taki kupilam i uzywam. co prawda malo co mi daje, nie to co moj stary dobry krem z jadem zmiji ;)

katuni ja za to lubie bardzo wino i tydzien bez wina mi sie nie zdarzal od lat. i tez zawsze sie balam jak ja bez tego alko wytrzymam tyle czasu, ale teraz jakos juz mozg mi sie przestawil sam i jakos potrzeba ochrony fasola jest silniejsza i wcale mnie az tak bardzo nie ciagnie jak myslalam ;) mam piwo bezalkoholowe w razie jakby mi sie bardzo zachcialo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:23

katuni lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witamy, daj znać jak będziesz znala termin, to dopiszę Cię do pierwszego posta:)

Wg wszelkich kalkulatorow i mieisaczki to 15 lipca

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasminka wrote:
    Dzień dobry, zaglądam do Was tylko jakoś rzadko się odzywam... pora to zmienić. ;)
    Katuni, moje piersi też rosną i bolą. Czy to już pora na większy rozmiarowo stanik? ;) I co mnie bardzo dziwi, to tkliwość piersi jest moim jedynym objawem. Mam nadzieję, że to normalne... Którego dnia masz wizytę?
    Englein, Witaj! Ja prawie po sąsiedzku (Irlandia) i też bety nie robiłam. Czekam na usg.. Wspomniałaś o usg w Pl, masz może jakies dobre źródła wiedzy dot latania w ciąży? Chciałam spędzić święta w Polsce, ale boję się ryzykować. Czytałam, że najgorszy dla zarodka jest moment startowania i lądowania (róźnice wysokości) i jesteśmy z mężem w rozterce.

Rozmawiałyście o płynach.. Ja też mam ciągle postanowienie picia więcej wody. Najlepiej mi smakuje woda z cytryną. Soków owocowych nie piję, bo boję się o cukier. Staram się ograniczać owoce teraz do 2 porcji dziennie, sporo moich koleżanek (po 30stce) miało cukrzycę ciążową i może jak od początku ciąży będziemy uważać to możemy się ustrzec od pewnych rzeczy? Zmiana diety to nie problem, ale w sumie co ma być to i tak będzie...

Co do kosmetyków to jeszcze niczego nie stosuję na piersi i na brzuch. Ale macie rację, pora zacząć.

Odliczam dni do wizyty(pierwszej) i staram się nie stresować. A najchętniej to chciałabym być już w drugim trymestrze.
    Dobrego dnia!

przepraszam, ciezko mi ciac cytaty na tablecie, chyba jestem za malo cierp,iwa.

Moj wylot weekendowy zaplanowany byl we wrzesniu. I nawet sie nie zastanawiam....bo musze leciec. Jestem dobrej mysli, ze wszystko bedzie dobrze. Moje przyjaciolki lataly w ciazy co miesiac praktycznie, od samego poczatku. Ja nie lece na swieta do Polski. Kolejny zqplqnowany lot na marzec.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i robi sie coraz powazniej. Wizyta u poloznej wyznaczona na przyszly wtorek. Bede testowala na wlasnej skorze podejscie angielskiej poloznej do tematu ciazy.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was, czytam....i moje pierwsze obawy minely bo:
    - nie mam zadnej wydzieliny
    - nie mam mdlosci
    - tkliwe i powiększone mam piersi, jakby z rozmiar wieksze
    - podbrzusze mnie wlasciwie nie boli, nie liczac momentow kiedy czuje si3 jak przed okresem
    - troche mnie wzdelo w podbrzuszu i toleruje tylko jedne jeansy, w pozostalych wygladam jak....

5fdazm9.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    englein moj dr polski (a ufam mu baaaaaaaaaaaaaardzo)powiedzial mi ze latanie nie ma zadnego wplywu na ciaze, wiec nie martw sie i lec spokojnie ;)

Englein lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    englein moj dr polski (a ufam mu baaaaaaaaaaaaaardzo)powiedzial mi ze latanie nie ma zadnego wplywu na ciaze, wiec nie martw sie i lec spokojnie ;)

Uspokoilas mnie :) dzieki

5fdazm9.png

• jasminka Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lot (dłuższy) wpływał np na zatrzymanie okresu niestety. Jestem chyba z tych bardziej wrażliwższych.. stąd moje obawy. Przegadam jeszcze kwestie z moim ginekologiem.
    Ja mam minimalny śluż.
    Dziś po raz pierwszy nie podszedł mi smak awokado... :(

Pijecie soki warzywne?

07.02.2014 Syn [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie jakiej wielkości jest wasz zarodek ? :)
    Jak byłam na wizycie ok. tydz. temu moja gin. stwierdziła,że u mnie to jest ok. 5 tyg. ciąży :) mój zarodek miał 5mm :) jak jest u Was?

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ma ktoras z Was moze smoothie maker? Chodzi za mna od jakiegos czasu ale wlasnie ze wzgledu na chec picia zdrowych soku, zaczelo mnie pilic :)

Polecicie cos?

5fdazm9.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Katuni- Ja też paliłam nałogowo i dosyć sporo,ale jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży automatycznie rzuciłam :) jak test mi pokazał 2 kreski zapaliłam 1 papierosa i następnego dnia również 1,ale jak poszłam na pierwszą wizytę to już od tamtej pory ani 1 nie dotknęłam. I doskonalę cię rozumiem,bo jest ciężko ja do tej pory mam tak,że zapaliłabym sobie,ale jak pomyślę,że mam maleństwo w brzuchu to od razu mi się odechciewa,ale jest ciężko :( ok. 1,5 tyg. już nie palę i powoli jest lepiej :) wstaję rano nie mam takiego kapcia w buzi :D oszczędzam przynajmniej :) wolę przeznaczyć to na coś dla dzidziusia :) musisz się zawziąć! Ja do tej pory jestem pełna podziwu,że mi się udało,a myślałam,że będzie gorzej :) tym bardziej,że mój mąż pali,ale właśnie go ganiam,żeby rzucił i ma brać tabletki tabex i będzie starał się dzięki nim rzucić :)

Ja mialam nadzieje, ze mnie samo odrzuci od papierosow, a tu nic... Nawet przy mdlosciach.... Szlag by to trafil! Tez mysle o dzidziusiu, ale czasami ta chec zapalenia jest tak silna, ze nic nie dziala. :(
    nowatorka wrote:
    katuni ja za to lubie bardzo wino i tydzien bez wina mi sie nie zdarzal od lat. i tez zawsze sie balam jak ja bez tego alko wytrzymam tyle czasu, ale teraz jakos juz mozg mi sie przestawil sam i jakos potrzeba ochrony fasola jest silniejsza i wcale mnie az tak bardzo nie ciagnie jak myslalam ;) mam piwo bezalkoholowe w razie jakby mi sie bardzo zachcialo ;)

Ja tez pilam sporo wina czerwonego i piwko wlasciwie przy kazdej okazji. Ale z odstawieniem calkowitym alkoholu nie bylo zadnego problemu..

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Spytam o ten tabex na wizycie.
    jasminka wrote:
    Pijecie soki warzywne?

Ja pije soki i warzywne i owocowe. Ale glownie sama sobie robie.

Ostatnio znalazlam tez soki w Tesco. Sa naprawde super. Mozna dostac rozne smaki. Ale sa robione tylko z owocow i wrzyw bez konserwantow i w 100% naturalne. W skladzie jest nawet napisane ile owocow/warzyw zostalo wykorzystanych do zrobienia. Stoja w lodowkach przy dziale warzywno-owocowym. Nie sa wprawdzie zbyt tanie (jakos 9 zł za 1l), ale naprawde polecam jak nie masz czasu robic sama.

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije te soki 100% owocowe co stoja w lodowkach :) mam sokowirowke ale jakos nie bardzo mi sie chce jej uzywac ;) ale przydaloby sie zaczac

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Mam taki kociol w pracy, ze nie mam czasu zagladac :(

Witam wszystkie nowe ciezarowki, pozdrawiam stare bywaliczynie!

Cycki mnie dalej bola, zeby nie powiedziec gorzej ... :( no i sa wielkie!! :D
    Brzuch czasem czuje, ale nie jakos mocno, ale po tym co lekarka powiedziala, to sie troche zawsze zmarwtie wtedy. Ale poki co jestem dobrej mysli :)

Co do wody codziennie rano na czczo pije pol szklanki wody z wycisnieta polowka cytryny. Potem przez caly dzien minimum 1,5 l wody, zdarza sie i dwa. I codziennie przynajmniej jedna szklanke swiezo wyciesnietego soku (najczesciej z pomaranczy lub arbuza).

U mnie tez nie robia badan bety :(

postaram sie wiecej pisac ;)

aisa lubi tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namea u Ciebie upały to i większe pragnienie ;)

MartaT 5 tyg i 5mm? Zarodek czy pęcherzyk ciążowy?
    Ja byłam ostatnio to pęcherzyk miał 12mn, ale zarodka nie bylo widać. Wg kalendarza to byl początek 7 tygodnia, ale lekarz powiedział że ciąża jest młodsza. Jutro usg, zobaczymy co powie.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ