Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:Narazie jeszcze sie tak nie stresuje bardzo ale w czwartek to juz bedzie stresior. Nom wlochy fajne sa ale ja mieszkam na polnocy a tutaj sie nie zyje bezstresowo niestety i jest dobre wino i owoce morza ktore kusza ale krajobrazy sa piekne nawet u nas na polnocy
Ja w tym roku wlasnie odwiedziłam Ligurię i jestem zachwycona! A Ty w którym regionie mieszkasz?
Sowa87- witaj i rozgość sie
-
Talusia wrote:Wyszło mi,ze MPV mam podwyzszone, i monocyty... przeczytałam na necie,i aż mi słabo.. tyle,ze to badania z wrzesnia.. bo nie odebrałam i czekam na te dzisiejsze..
Tatusia mi sie wydaje, ze TSH jest bardzo wysokie! Musisz to koniecznie skonsultować! -
Hej
Witam nowe lipcówkiNanatasza wrote:dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę ale jak dalej, to nie wiem
Nanatasza lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
oldżi wrote:Tatusia mi sie wydaje, ze TSH jest bardzo wysokie! Musisz to koniecznie skonsultować!
Własnie też zauważyłam,ze tarczyca.. o boze. a to z wrzesnia wyniki.. a ja nie odebrałam,bo przychodnie zmieniłam i zapomniałam..
A to wtedy jest nadczynność czy niedoczynność ?
te mpv i mono, tez wysokie, jakies białaczki?! no nie...
-
oldżi wrote:Tatusia mi sie wydaje, ze TSH jest bardzo wysokie! Musisz to koniecznie skonsultować!
-
Talusia wrote:Własnie też zauważyłam,ze tarczyca.. o boze. a to z wrzesnia wyniki.. a ja nie odebrałam,bo przychodnie zmieniłam i zapomniałam..
A to wtedy jest nadczynność czy niedoczynność ?
te mpv i mono, tez wysokie, jakies białaczki?! no nie...Talusia lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Tsh stanowczo za wysokie, bardzo niebezpieczne. Zrób jeszcze ft3 i ft4 i marsz do endokrynologa, chyba że leczysz się na tarczyce? W I trymestrze górna granica Tsh wynosi 2,5!
Nie,ale kiedyś się leczyłam,bo się przytyłu,brałam tabletki i ze niby było okej, i nie było już 'zagrozenia'
a ft 3 i 4 co jest? -
kas50 wrote:Niedoczynność. Teraz ostatnio powtarzalas jakoś wyniki?
Teraz własnie patrze, bo czekam na te dzisiejsze.. i tak spojrzałam,na te z wrzesnia.. bo nie odebrałam ich, bo przychodnie zmieniałam, i zapomniałam,, -
Talusia wrote:Nie,ale kiedyś się leczyłam,bo się przytyłu,brałam tabletki i ze niby było okej, i nie było już 'zagrozenia'
a ft 3 i 4 co jest? -
kas50 wrote:Hormony odpowiadajace za stan tarczycy w ciąży ważne jest ft4. Wklep dzisiejsze wyniki jak je będziesz miała. Tsh dziś też robilas? Dziwne że lekarz kazał Ci odstawic tabletki, przy niedoczynnośćci bierze je się praktycznie do końca zycia.
Wtedy guzki miałam,potem znikneły i odstawił mi leki,i tak juz wsumie wiecej nie byłam.
Własnie siedze i czekam jak na skazanie.
Oj chyba tamten nie dał mi..
Bo miałam na ; cmv g, glukoza, morofologia,toxo m, cmv m, hbs ag,toco g,wr
-
Talusia ja na pierwszej wizycie u endokrynologa miałam wynik tsh w normie ale wykrył mi 3 guzki, brałam euthyrox, potem jakos byłam nieregularna w zażywaniu i od razu wynik mi podskoczył do ok 4,5! Także wiem, ze najważniejsza jest regularność w przyjmowaniu leków i przed ciąża tsh spadło mi do 1,2
Talusia lubi tę wiadomość
-
Talusia, tsh KONIECZNIE do kontroli!
a na mpv nie patrz-to jakieś dość mało istotne, przed operacją miałam robione i lekarz powiedział, żeby na to nie patrzeć, że niewiele podniesione przy innych wynikach w normiestarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
oldżi wrote:Ja w tym roku wlasnie odwiedziłam Ligurię i jestem zachwycona! A Ty w którym regionie mieszkasz?
Sowa87- witaj i rozgość sieoldżi, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
ona2012 wrote:Ja dzisiaj byłam u lekarza i akurat mam 5 tygodni ciąży. Mój pęcherzyk ma 6mm. O zarodku lekarz nic nie mówił, więc pewnie nie widać. Jak czytam na innych forach to według innych mój pęcherzyk jest malutki, ale okaże się za 4 tygodnie, bo wtedy mam następną wizytę.
https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tutaj masz podaną tabelę i tak właściwie prawidłowo masz 6 mm mój pęcherzyk w 5 tyg. miał 5 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 18:52
-
mamuśka1 wrote:Oj do spodni to ja tez sie nie dopinam , ale to przez wzdęcia brzuch na 4 msc . Dopiero 2 .06 idę na pierwsza wizyte ale ogólnie chce iść do dwóch lekarzy by ostatecznie wybrac . U tego drugiego czeka sie krótko tak z 4 dni wiec jeszcze sie nie zapisuje bo sie nie opłaca chyba , wolała bym iść od razu by serduszko usłyszeć .
Ja też mam taki brzuch, wielki i wzdęty żadne jeansy juz nie pasują, a nie lubię jak coś mnie ciśnie. Trzeba przerzucić się na legginsy -
Jak mnie dawno tutaj nie było kochane, dni lecą jak szalone Jak nas duuuzo
Talusia szybko do endokrynologa, tsh za wysokie! Ciąża może być zagrożona
U mnie ogólnie z objawów to lekkie mdłości ale bez wymiotów, osłabienie (złapał mnie katar) piersi duże i bolące. Staniki się kończą i wzdęty mega brzuch. Rano przed zjedzeniem czegokolwiek jest ok ale popołudniu to masakra. Dziś koleżanka się na mnie tak dziwnie patrzyła jakby coś podejrzewała:P W przyszłym tygodniu mam zamiar powiedzieć dyrektorce i od razu rodzicom na zebraniu. Chce załatwić wszystko od razu. Z racji że jestem przedszkolanką za długo nie chcę pracować. Jak bedzie o to do konca stycznia i idę na L4. Z brzuszkiem już cięzko bedzie zdążyć za dzieciakami