X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi,ze MPV mam podwyzszone, i monocyty... przeczytałam na necie,i aż mi słabo.. tyle,ze to badania z wrzesnia.. bo nie odebrałam i czekam na te dzisiejsze..

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Narazie jeszcze sie tak nie stresuje bardzo ale w czwartek to juz bedzie stresior. Nom wlochy fajne sa ale ja mieszkam na polnocy a tutaj sie nie zyje bezstresowo niestety :/ i jest dobre wino i owoce morza ktore kusza ;) ale krajobrazy sa piekne nawet u nas na polnocy ;)

Ja w tym roku wlasnie odwiedziłam Ligurię i jestem zachwycona! A Ty w którym regionie mieszkasz?

Sowa87- witaj i rozgość sie :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Wyszło mi,ze MPV mam podwyzszone, i monocyty... przeczytałam na necie,i aż mi słabo.. tyle,ze to badania z wrzesnia.. bo nie odebrałam i czekam na te dzisiejsze..

Tatusia mi sie wydaje, ze TSH jest bardzo wysokie! Musisz to koniecznie skonsultować!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Witam nowe lipcówki :)
    Nanatasza wrote:
    dziewczyny, mam pytanie: jak u Was ze współżyciem?
    Mi lekarz zabronił, bynajmniej teraz, póki nie zobaczymy zarodka. Nie wiem, czy dmucha na zimne.. Póki co ochoty nie mam, M też daje radę :) ale jak dalej, to nie wiem :)
    My nie ryzykujemy. Zobaczę co lekarz powie na wizycie. Ja nawet ochoty bardzo nie mam, więc nie ma problemu, gorzej z mężem, ale musi wytrzymać ;)

Nanatasza lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Tatusia mi sie wydaje, ze TSH jest bardzo wysokie! Musisz to koniecznie skonsultować!

Własnie też zauważyłam,ze tarczyca.. o boze. a to z wrzesnia wyniki.. a ja nie odebrałam,bo przychodnie zmieniłam i zapomniałam..
    A to wtedy jest nadczynność czy niedoczynność ?

te mpv i mono, tez wysokie, jakies białaczki?! no nie...

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

Dokładnie to samo chciałam napisać! W ciąży powinno być chyba max 2

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Tsh stanowczo za wysokie, bardzo niebezpieczne. Zrób jeszcze ft3 i ft4 i marsz do endokrynologa, chyba że leczysz się na tarczyce? W I trymestrze górna granica Tsh wynosi 2,5!

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Własnie też zauważyłam,ze tarczyca.. o boze. a to z wrzesnia wyniki.. a ja nie odebrałam,bo przychodnie zmieniłam i zapomniałam..
    A to wtedy jest nadczynność czy niedoczynność ?

te mpv i mono, tez wysokie, jakies białaczki?! no nie...
    Niedoczynność. Teraz ostatnio powtarzalas jakoś wyniki?

Talusia lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, niedoczynność. Koniecznie do endokrynologa, bo wysokie TSH może mieć potem swoje konsekwencje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Talusia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tsh stanowczo za wysokie, bardzo niebezpieczne. Zrób jeszcze ft3 i ft4 i marsz do endokrynologa, chyba że leczysz się na tarczyce? W I trymestrze górna granica Tsh wynosi 2,5!

Nie,ale kiedyś się leczyłam,bo się przytyłu,brałam tabletki i ze niby było okej, i nie było już 'zagrozenia'
    a ft 3 i 4 co jest?

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Niedoczynność. Teraz ostatnio powtarzalas jakoś wyniki?

Teraz własnie patrze, bo czekam na te dzisiejsze.. i tak spojrzałam,na te z wrzesnia.. bo nie odebrałam ich, bo przychodnie zmieniałam, i zapomniałam,,

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Nie,ale kiedyś się leczyłam,bo się przytyłu,brałam tabletki i ze niby było okej, i nie było już 'zagrozenia'
    a ft 3 i 4 co jest?
    Hormony odpowiadajace za stan tarczycy w ciąży ważne jest ft4. Wklep dzisiejsze wyniki jak je będziesz miała. Tsh dziś też robilas? Dziwne że lekarz kazał Ci odstawic tabletki, przy niedoczynnośćci bierze je się praktycznie do końca zycia.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Hormony odpowiadajace za stan tarczycy w ciąży ważne jest ft4. Wklep dzisiejsze wyniki jak je będziesz miała. Tsh dziś też robilas? Dziwne że lekarz kazał Ci odstawic tabletki, przy niedoczynnośćci bierze je się praktycznie do końca zycia.

Wtedy guzki miałam,potem znikneły i odstawił mi leki,i tak juz wsumie wiecej nie byłam.
    Własnie siedze i czekam jak na skazanie.
    Oj chyba tamten nie dał mi..
    Bo miałam na ; cmv g, glukoza, morofologia,toxo m, cmv m, hbs ag,toco g,wr

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia ja na pierwszej wizycie u endokrynologa miałam wynik tsh w normie ale wykrył mi 3 guzki, brałam euthyrox, potem jakos byłam nieregularna w zażywaniu i od razu wynik mi podskoczył do ok 4,5! Także wiem, ze najważniejsza jest regularność w przyjmowaniu leków i przed ciąża tsh spadło mi do 1,2 :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie czego powtórz tsh prywatnie:-) i nie zamartwiaj się:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia, tsh KONIECZNIE do kontroli!

a na mpv nie patrz-to jakieś dość mało istotne, przed operacją miałam robione i lekarz powiedział, żeby na to nie patrzeć, że niewiele podniesione przy innych wynikach w normie

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja w tym roku wlasnie odwiedziłam Ligurię i jestem zachwycona! A Ty w którym regionie mieszkasz?

Sowa87- witaj i rozgość sie :)
    Ja mieszkam pod mediolanem. Do Ligurii mamy blusko i jezdzimy czasami sie relaksowac ;)

oldżi, Nanatasza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Ja dzisiaj byłam u lekarza i akurat mam 5 tygodni ciąży. Mój pęcherzyk ma 6mm. O zarodku lekarz nic nie mówił, więc pewnie nie widać. Jak czytam na innych forach to według innych mój pęcherzyk jest malutki, ale okaże się za 4 tygodnie, bo wtedy mam następną wizytę.

https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tutaj masz podaną tabelę i tak właściwie prawidłowo masz 6 mm :) mój pęcherzyk w 5 tyg. miał 5 mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 18:52

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Oj do spodni to ja tez sie nie dopinam , ale to przez wzdęcia brzuch na 4 msc . Dopiero 2 .06 idę na pierwsza wizyte ale ogólnie chce iść do dwóch lekarzy by ostatecznie wybrac . U tego drugiego czeka sie krótko tak z 4 dni wiec jeszcze sie nie zapisuje bo sie nie opłaca chyba , wolała bym iść od razu by serduszko usłyszeć .

Ja też mam taki brzuch, wielki i wzdęty :( żadne jeansy juz nie pasują, a nie lubię jak coś mnie ciśnie. Trzeba przerzucić się na legginsy :)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
  • Biedroneczka Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dawno tutaj nie było kochane, dni lecą jak szalone :) Jak nas duuuzo :)

Talusia szybko do endokrynologa, tsh za wysokie! Ciąża może być zagrożona :/

U mnie ogólnie z objawów to lekkie mdłości ale bez wymiotów, osłabienie (złapał mnie katar) piersi duże i bolące. Staniki się kończą :P i wzdęty mega brzuch. Rano przed zjedzeniem czegokolwiek jest ok ale popołudniu to masakra. Dziś koleżanka się na mnie tak dziwnie patrzyła jakby coś podejrzewała:P W przyszłym tygodniu mam zamiar powiedzieć dyrektorce i od razu rodzicom na zebraniu. Chce załatwić wszystko od razu. Z racji że jestem przedszkolanką za długo nie chcę pracować. Jak bedzie o to do konca stycznia i idę na L4. Z brzuszkiem już cięzko bedzie zdążyć za dzieciakami :)

f2w3xzkr2ktb9yiw.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ