WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei wszystkim, u Nas tez pogoda dzisiaj byle jaka wxzoraj pieknie...
    Ja jeszcze w lozku soe wyleguje ale zaraz sniadam do pracy przed komp. Jakos do mnie to nie dochodzi ze wg belly leci 30 tydz i w sumie za 8 tyg to mloda bedzie gotowa do wyjscia. Od rana sobie szaleje w brzuchu
    Ja musze zabrac sie za jej pokoj bo s kazdym dniem bol kregoslupa narasta a brzuch roslnid mi w tempie ekstremalnym w 3 tyg nagle zrobilam sie mega ciezarowka, i teraz nic juz latwo nie przychodzi, a gdzie sprzatanie, dekorowanienotp.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Jusella-super łóżeczko,ja za dwa tygodnie bd wybierala juz definitywnie :D
    Dzisiaj u mnie wiosennie od rana,ale z ta pogoda to roznie bywa ostatnio takze nie nastawiam sie,ze caly dzien tak bedzie.
    Malenstwo sie zameldowalo rano paroma kopniakami a teraz dalej spi - dobre i tyle z jej aktywnosci :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wstała, najadła się, zostało tylko przygotować mieszkanie do remontu (bo mężowi ufam, ale w ograniczonym stopniu xd ). Potem poakuję się i jutro do mamusi!
    Nie będe siedziała w pyle, a nie daj Bóg w jakiś grzybach czy kto tam wie, co jest pod płytami w schowku, który przerabiamy na garderobę.

Od mamy zamówię łóżeczko, materac i pościel :) Po remoncie zaczniemy je udomawiać :)

Śliczna pogoda - na spacer dziewuszki!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny uwazajcie z bialym i jasnymi kolorami bo bedziecie co drugi dzien prac ;)
    Dzien dobry,
    Ja wybralam lozeczko w kolorze wenge chcialam biale ale przemyslalam to I zrezygnowal.

Ja dzisiaj rowniez mialam kiepska noc usnelam kolo pierwszej przez dlugi czas bylam kopana w pecherz przez synka I to tak mocno ze co chwile lecialam do lazienki siusiu, dodatkowo zgaga mnie meczyla I nie moge sie juz ulozyc Bo mam coraz wiekszy brzuch I jak w nocy zmieniam pozycje to sie budze. Boli mnie kolo pepka podejrzewam ze coraz mocniej go wypycha. Nad ranem jak juz mocno spalam to tatusiek wstawal do pracy I zaczal mowic do synka a mi sie wydaje ze maly reaguje na jego glos I juz spanka nie bylo tylko kopanko. I juz nie mowie ze w nocy bylam z tego wszystkiego glodna.
    Teraz leze jeszcze w lozku o gdyby nie to ze burczy mi w brzuchu to bym nie wstawala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z badań :) oczywiście na drzwiach wielka kartka "kobiety w ciąży bez kolejki", to na bezczelniaka mówię, że jestem w ciąży i teraz wejdę (w poczekalni trzy panie w wieku około 50 lat), jaka awantura się zrobiła to szok! No nic, to usiadłam i powiedziałam że faktycznie, staruszkom trzeba ustępować. Panie się obraziły :D a najlepsze, że jedna siedząca koło mnie wyciągnęła z torebki próbkę z moczem, a tam reszteczka na dnie, bo się jej wylało. Czy to źle, że poczułam bardzo złośliwą satysfakcję? :)

renieczka, LilouK, majeczka87, Agaax, jusella, _analiza, figaa, TheForfie, Agness27, niezapominajka, nowatorka, aisa, eve90, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję. Co prawda jeszcze z łóżka się nie wygrzebalam, ale oczy juz otwarte.

Wy korzystalyscie z pogody w weekend, a dziś słońce i u mnie. Może jeszcze szału temperaturowego nie ma, ale zawsze to coś :)

Jusella mnie się oba łóżeczka podobają, choć ja wybieram właśnie białe i te białe jest bliższe memu sercu.
    Żałuję, że mojego klupusia nie można później na tapczanik przerobić.

Asit fotelik wygląda bardzo solidnie. To tez Stokke?

MirelS jak się czujesz?

Naditta nie wiedziałam o tej herbatce, że to nie herbata i ze takie ma dobre właściwości. Musze kupić koniecznie, bo ze względu na słabe wyniki krwi zrezygnowałam z picia herbaty w ogóle, a uwielbiam.
    Pokrzywa i melisa tez przejdzie, ale to nie to samo :)

Powodzenia na wizytach i badaniach, ktoś tu ma dziś na pewno słodki kubeczek :)

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no to w nagrodę za dobry uczynek i za empatie pani dostała siuśki do torebki :D

kot_bury, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Naditta nie wiedziałam o tej herbatce, że to nie herbata i ze takie ma dobre właściwości. Musze kupić koniecznie, bo ze względu na słabe wyniki krwi zrezygnowałam z picia herbaty w ogóle, a uwielbiam.

Ostrzegam - jak jej pijesz za dużo jak ja, to żołądek boli i to bardzo. Ja sobie ustawiłam limit jedna dziennie.

kot_bury lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, ja nie wiedziałam, że może po niej boleć żołądek. Ale ja nie pije więcej niż jedną dziennie, więc jest ok. Widocznie jak że wszystkim: co za dużo, to nie zdrowo! ;)

Dzień dobry w poniedziałek! Jejku, jak tu zimno dziewczyny! Wygrzalam się i teraz będę marzła non stop.

kot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham herbatę, ale trzy i dziś w nocy nie mogłam spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dalile będę uważać :)

A ja się dziś obudzilam w TRZECIM trymestrze :)
    Wg Belly 91 dni do porodu.
    Juz niedługo poznam moja córeczkę ♡♡♡

kot_bury, jusella, _analiza, Agness27, niezapominajka, nowatorka, aisa, eve90, Kasiulina lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 5 dni zaczynam III trymestr :) Chyba urządzę jakąś imprezkę :)

renieczka, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Ana32 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie I ja. Dlugo mnie nie bylo, przepadlam w transie pracy, ale teraz zamierzam juz zwolnic I bede Was nadrabiac. My nic jeszcze nie mamy z wyprawkowej listy poza darmowymi gadzetami z warsztatow, nie zdziwie sie jak bede z wszystkich ostatnia gotowa;) Poki CO maluch kopie, brzuch rosnie i mam 5kg na plusie. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!

Agaax, kot_bury, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

5Yi6p1.png

Wszystko dla mnie nowe!
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :)
    My dziś słabo i to bardzo się czujemy :/ to gardło mnie wykonczy :( Ale na 13.00 do lekarza :/
    Powiem Wam że u mnie zimno dziś :/

Ja tam się wpycham na bezczela w ciazy /nie zawsze się udaje/ Ale koleżanka mi powiedziała niedawno żebym korzystała ile mogę bo za chwilę urodze i się skończy więc wczoraj tak samo pojechaliśmy na obiad do restauracji A tam taaaaakaaaaa kolejka :/ wiec poszłam zapytałam się czy mnie Państwo przepuszcza bo jestem w ciąży A oni ze jasne :) nooo i zawsze jakoś mi się udaje albo na takich ludzi wyrozumialych trafiam ;)

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos oprocz mnie ma erytrocyty w moczu? :(

klz9df9hph2l42tn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi 80 dni zostało ;)

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie poniedziałkowe śpiochy i leniwce :-)

Hahaha, prawie wszystkie mamuśki nadają dziś z łóżek :-D

Wyjątkowo dobrze mi się spało, pomimo że ostatnio przeskoczyłam z fazy durnych snów na koszmary, budzę się jak nie zaryczana to w takim "dziwnym humorze". Chyba podświadomie już zaczynam przeżywać wszystko...

Dalile, ja też zaczynam remont w tym tygodniu :-) Zazdroszczę Ci, że możesz się wynieść z domu i na to nie patrzeć. Ja niestety będę kisić się w tym smrodku. Na szczęście nic powżniejszego niż malowanko i drobne szpachlowanko się nie szykuje, więc mam nadzieję, że pójdzie łatwo.

Pierwszy zrobimy pokój dla małego, złożymy mebelki, przylepimy misiowe naklejki na ścianę, żaluzje, zasłony... potem reszta chaciendy. Już nie mogę się doczekać, aż zacznę w końcu rozkładać i organizować te wszystkie bambetle, powiem Wam :-)

Jusella, ładne łóżeczka. My mamy białe mebelki, z drewnianymi elementami, generalnie pokoik dziecia jest tak mały, że inny kolor nie wchodził w grę. Poza tym jak się obije, ubrudzi, a co tam, raz się żyje. I tak mam zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne i wiecznie latam ze szmatą w ręku i czyszczę wszystko, więc w sumie mi to różnicy nie robi :-D

Aha, co do materacyka, to chyba wybiorę dwurdzeniowy, czy jakoś tak, z tego względu, że Heniowe łóże można potem przerobić na normalne łóżko, więc dzieć zagości w nim dobre kilka lat :-) Ma jakiś wkład z kokosa, kieszenie powietrzne, zapobiega przegrzewaniu, jest przewiewny, a jednocześnie jedna ze stron nie przepuszcza sików więc nadaje się w okresie, kiedy dzieć uczy się spać bez pieluchy.

Kocie Bury, co do sików... dobrze jej tak! Matka Boska Siuśkowa- Patronka Pełnego Pęchrza Ciężarnych zwykle (powtarzam, ZWYKLE :-D ) czuwa nad nami. Zazwyczaj my ciężarne wołamy " Matko Boska, jeszcze tylko 200m do kibelka..." a tutaj pach! Zła pani zlała się w swoja własną torebkę :-D Też bym się cieszyła na Twoim miejscu, a co ;-)

Asit, piękny wózek i fotelik :-)

Nowy tydzień rozpoczęty. Bilans: równo 12 tygodni, 84 dni do terminu, +7kg na liczniku, cyce jak donice i pępor jak przycisk do windy. Jest fajnie :-)
    Ah, i nowy tydzień rozpoczynam z wreszcie wydepilowanymi nogami. Sukceeees :-D

Powodzenia dla wszystkich wizytujących mam!

Pięknego poniedziałku kobitki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:06

ania181111, renieczka, kot_bury, jusella, MirelS, figaa, Agness27, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanotować, żeby nigdy nie podpadać LilouK :D

LilouK, kot_bury, renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym stanęła przed drzwiami i powiedziała pielęgniarce że jestem w ciąży co zresztą widać i mam pierwszeństwo. I tyle... Stare baby przyłaza i pół dnia siedzą w przychodniach, do autobusu to aż lecą by zająć swoje miejsce a tak to wielce poszkodowane.
    Nie toleruje czegoś takiego!

Ja się rano obudziłam ok 7, pies narobił hałasu, mnie bolała standardowo lewą nogą i szukał pozycji żeby ból minął.

Łóżeczko kupimy albo w tym miesiącu albo w maju bu stało o czekało na złożenie i będzie trzeba wreszcie komode zamówić. Wszystko w kolorze venge bo najbardziej pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:20

kot_bury, ania181111, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze nie jestem jakas msciwa czy coś ... aleeee jak już urodze to nigdy już nie ustapie miejsca starszym !!! Masakra !!! To ja z brzuchem stoje w tramwaju ! A facet Stary gbur siedzi na miejscu dla ciężarnych no ja pierdziele i widzi że stoję i tłok w tramwaju ....
    ciśnienie mi się podnosi

jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ