Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hei wszystkim, u Nas tez pogoda dzisiaj byle jaka wxzoraj pieknie...
Ja jeszcze w lozku soe wyleguje ale zaraz sniadam do pracy przed komp. Jakos do mnie to nie dochodzi ze wg belly leci 30 tydz i w sumie za 8 tyg to mloda bedzie gotowa do wyjscia. Od rana sobie szaleje w brzuchu
Ja musze zabrac sie za jej pokoj bo s kazdym dniem bol kregoslupa narasta a brzuch roslnid mi w tempie ekstremalnym w 3 tyg nagle zrobilam sie mega ciezarowka, i teraz nic juz latwo nie przychodzi, a gdzie sprzatanie, dekorowanienotp.kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dzien dobry
Jusella-super łóżeczko,ja za dwa tygodnie bd wybierala juz definitywnie
Dzisiaj u mnie wiosennie od rana,ale z ta pogoda to roznie bywa ostatnio takze nie nastawiam sie,ze caly dzien tak bedzie.
Malenstwo sie zameldowalo rano paroma kopniakami a teraz dalej spi - dobre i tyle z jej aktywnoscikot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Wstała, najadła się, zostało tylko przygotować mieszkanie do remontu (bo mężowi ufam, ale w ograniczonym stopniu xd ). Potem poakuję się i jutro do mamusi!
Nie będe siedziała w pyle, a nie daj Bóg w jakiś grzybach czy kto tam wie, co jest pod płytami w schowku, który przerabiamy na garderobę.
Od mamy zamówię łóżeczko, materac i pościelPo remoncie zaczniemy je udomawiać
Śliczna pogoda - na spacer dziewuszki!kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Dziewczyny uwazajcie z bialym i jasnymi kolorami bo bedziecie co drugi dzien prac
Ja wybralam lozeczko w kolorze wenge chcialam biale ale przemyslalam to I zrezygnowal.
Ja dzisiaj rowniez mialam kiepska noc usnelam kolo pierwszej przez dlugi czas bylam kopana w pecherz przez synka I to tak mocno ze co chwile lecialam do lazienki siusiu, dodatkowo zgaga mnie meczyla I nie moge sie juz ulozyc Bo mam coraz wiekszy brzuch I jak w nocy zmieniam pozycje to sie budze. Boli mnie kolo pepka podejrzewam ze coraz mocniej go wypycha. Nad ranem jak juz mocno spalam to tatusiek wstawal do pracy I zaczal mowic do synka a mi sie wydaje ze maly reaguje na jego glos I juz spanka nie bylo tylko kopanko. I juz nie mowie ze w nocy bylam z tego wszystkiego glodna.
Teraz leze jeszcze w lozku o gdyby nie to ze burczy mi w brzuchu to bym nie wstawala.kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z badań
oczywiście na drzwiach wielka kartka "kobiety w ciąży bez kolejki", to na bezczelniaka mówię, że jestem w ciąży i teraz wejdę (w poczekalni trzy panie w wieku około 50 lat), jaka awantura się zrobiła to szok! No nic, to usiadłam i powiedziałam że faktycznie, staruszkom trzeba ustępować. Panie się obraziły
a najlepsze, że jedna siedząca koło mnie wyciągnęła z torebki próbkę z moczem, a tam reszteczka na dnie, bo się jej wylało. Czy to źle, że poczułam bardzo złośliwą satysfakcję?
renieczka, LilouK, majeczka87, Agaax, jusella, _analiza, figaa, TheForfie, Agness27, niezapominajka, nowatorka, aisa, eve90, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też się melduję. Co prawda jeszcze z łóżka się nie wygrzebalam, ale oczy juz otwarte.
Wy korzystalyscie z pogody w weekend, a dziś słońce i u mnie. Może jeszcze szału temperaturowego nie ma, ale zawsze to coś
Jusella mnie się oba łóżeczka podobają, choć ja wybieram właśnie białe i te białe jest bliższe memu sercu.
Żałuję, że mojego klupusia nie można później na tapczanik przerobić.
Asit fotelik wygląda bardzo solidnie. To tez Stokke?
MirelS jak się czujesz?
Naditta nie wiedziałam o tej herbatce, że to nie herbata i ze takie ma dobre właściwości. Musze kupić koniecznie, bo ze względu na słabe wyniki krwi zrezygnowałam z picia herbaty w ogóle, a uwielbiam.
Pokrzywa i melisa tez przejdzie, ale to nie to samo
Powodzenia na wizytach i badaniach, ktoś tu ma dziś na pewno słodki kubeczek
Miłego dniakot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:Naditta nie wiedziałam o tej herbatce, że to nie herbata i ze takie ma dobre właściwości. Musze kupić koniecznie, bo ze względu na słabe wyniki krwi zrezygnowałam z picia herbaty w ogóle, a uwielbiam.
Ostrzegam - jak jej pijesz za dużo jak ja, to żołądek boli i to bardzo. Ja sobie ustawiłam limit jedna dziennie.
kot_bury lubi tę wiadomość
-
O widzisz, ja nie wiedziałam, że może po niej boleć żołądek. Ale ja nie pije więcej niż jedną dziennie, więc jest ok. Widocznie jak że wszystkim: co za dużo, to nie zdrowo!
Dzień dobry w poniedziałek! Jejku, jak tu zimno dziewczyny! Wygrzalam się i teraz będę marzła non stop.
kot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny witam sie I ja. Dlugo mnie nie bylo, przepadlam w transie pracy, ale teraz zamierzam juz zwolnic I bede Was nadrabiac. My nic jeszcze nie mamy z wyprawkowej listy poza darmowymi gadzetami z warsztatow, nie zdziwie sie jak bede z wszystkich ostatnia gotowa;) Poki CO maluch kopie, brzuch rosnie i mam 5kg na plusie. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!
Agaax, kot_bury, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam koleżanki
My dziś słabo i to bardzo się czujemyto gardło mnie wykonczy
Ale na 13.00 do lekarza
Powiem Wam że u mnie zimno dziś
Ja tam się wpycham na bezczela w ciazy /nie zawsze się udaje/ Ale koleżanka mi powiedziała niedawno żebym korzystała ile mogę bo za chwilę urodze i się skończy więc wczoraj tak samo pojechaliśmy na obiad do restauracji A tam taaaaakaaaaa kolejkawiec poszłam zapytałam się czy mnie Państwo przepuszcza bo jestem w ciąży A oni ze jasne
nooo i zawsze jakoś mi się udaje albo na takich ludzi wyrozumialych trafiam
kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witam wszystkie poniedziałkowe śpiochy i leniwce
Hahaha, prawie wszystkie mamuśki nadają dziś z łóżek
Wyjątkowo dobrze mi się spało, pomimo że ostatnio przeskoczyłam z fazy durnych snów na koszmary, budzę się jak nie zaryczana to w takim "dziwnym humorze". Chyba podświadomie już zaczynam przeżywać wszystko...
Dalile, ja też zaczynam remont w tym tygodniuZazdroszczę Ci, że możesz się wynieść z domu i na to nie patrzeć. Ja niestety będę kisić się w tym smrodku. Na szczęście nic powżniejszego niż malowanko i drobne szpachlowanko się nie szykuje, więc mam nadzieję, że pójdzie łatwo.
Pierwszy zrobimy pokój dla małego, złożymy mebelki, przylepimy misiowe naklejki na ścianę, żaluzje, zasłony... potem reszta chaciendy. Już nie mogę się doczekać, aż zacznę w końcu rozkładać i organizować te wszystkie bambetle, powiem Wam
Jusella, ładne łóżeczka. My mamy białe mebelki, z drewnianymi elementami, generalnie pokoik dziecia jest tak mały, że inny kolor nie wchodził w grę. Poza tym jak się obije, ubrudzi, a co tam, raz się żyje. I tak mam zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne i wiecznie latam ze szmatą w ręku i czyszczę wszystko, więc w sumie mi to różnicy nie robi
Aha, co do materacyka, to chyba wybiorę dwurdzeniowy, czy jakoś tak, z tego względu, że Heniowe łóże można potem przerobić na normalne łóżko, więc dzieć zagości w nim dobre kilka latMa jakiś wkład z kokosa, kieszenie powietrzne, zapobiega przegrzewaniu, jest przewiewny, a jednocześnie jedna ze stron nie przepuszcza sików więc nadaje się w okresie, kiedy dzieć uczy się spać bez pieluchy.
Kocie Bury, co do sików... dobrze jej tak! Matka Boska Siuśkowa- Patronka Pełnego Pęchrza Ciężarnych zwykle (powtarzam, ZWYKLE) czuwa nad nami. Zazwyczaj my ciężarne wołamy " Matko Boska, jeszcze tylko 200m do kibelka..." a tutaj pach! Zła pani zlała się w swoja własną torebkę
Też bym się cieszyła na Twoim miejscu, a co
Asit, piękny wózek i fotelik
Nowy tydzień rozpoczęty. Bilans: równo 12 tygodni, 84 dni do terminu, +7kg na liczniku, cyce jak donice i pępor jak przycisk do windy. Jest fajnie
Ah, i nowy tydzień rozpoczynam z wreszcie wydepilowanymi nogami. Sukceeees
Powodzenia dla wszystkich wizytujących mam!
Pięknego poniedziałku kobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:06
ania181111, renieczka, kot_bury, jusella, MirelS, figaa, Agness27, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A ja bym stanęła przed drzwiami i powiedziała pielęgniarce że jestem w ciąży co zresztą widać i mam pierwszeństwo. I tyle... Stare baby przyłaza i pół dnia siedzą w przychodniach, do autobusu to aż lecą by zająć swoje miejsce a tak to wielce poszkodowane.
Nie toleruje czegoś takiego!
Ja się rano obudziłam ok 7, pies narobił hałasu, mnie bolała standardowo lewą nogą i szukał pozycji żeby ból minął.
Łóżeczko kupimy albo w tym miesiącu albo w maju bu stało o czekało na złożenie i będzie trzeba wreszcie komode zamówić. Wszystko w kolorze venge bo najbardziej pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:20
kot_bury, ania181111, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem ze nie jestem jakas msciwa czy coś ... aleeee jak już urodze to nigdy już nie ustapie miejsca starszym !!! Masakra !!! To ja z brzuchem stoje w tramwaju ! A facet Stary gbur siedzi na miejscu dla ciężarnych no ja pierdziele i widzi że stoję i tłok w tramwaju ....
ciśnienie mi się podnosijusella, TheForfie, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]