Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:.
Dzisiaj mieliśmy zwiedzanie szpitala praskiego i o laktacji. Sam szpital super i się do niego przekonaliśmy.
A jak słucham o diecie laktacyjnej to mnie szlag trafia... Ale to moja wizja tego. Dzisiaj skończyliśmy szkole rodzenia i Jeszcze tylko 25kwietnia mamy warsztaty Bezpieczny Maluch które musieliśmy przełożyć na tego 25ego.
Kama005 my też planujemy rodzić w praskim. CHodzimy na szkołę rodzenia, ale w tygodniu. Czy wiesz coś na temat prywatnej położnej w tym szpitalu? nigdzie nie ma informacji i chyba nie praktykują?
kot_bury lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:dziewczny dzwoniłam do lekarza kazał od razu tabletkę zażyć i zwiekszyc dawke do 5x1
wiec tak zrobiłam jeśli nie spadnie mam dzwonic i na Szpital i zmienią mi date porodu na wcześniejszą...
i czekać mnie bedzie albo wywolywanie porodu i Sn lub w najgorszym wypadku CC a ja sie tak boje tej CC ze masakra ......tak bardzo Chce SN.. i mam nadzieje ze tak bedzie byle wytrzymała góra do połowy czerwca malutka ...
Jak narazie leże w domku i kontroluje te cisnienie zobaczymy ...
Trzymajcie Kciuki bo strach mnie przeraża
az sie meliski napije...
Domyslam sie co czujesz i trzymam kciuki za poprawe:)
Moja przyjaciólka miala powazne problemy z cisnieniem i w 36 tyg trafiła do szpitala i musieli podjac decyzje po 3 dniach na cc bo blixniaki i cisnienie miala przed cc 170/100 na szczescie dzieciom nic nie było no a Ona troche sie pomeczyła by dojsc w miare do siebie ale potem juz było z górki
Także uwazaj na siebie i jak nie przechodzi po lekach to jedz do szpitala tam zawsze daja mocniejsze leki i spada:)
-
Agness27 wrote:Domyslam sie co czujesz i trzymam kciuki za poprawe:)
Moja przyjaciólka miala powazne problemy z cisnieniem i w 36 tyg trafiła do szpitala i musieli podjac decyzje po 3 dniach na cc bo blixniaki i cisnienie miala przed cc 170/100 na szczescie dzieciom nic nie było no a Ona troche sie pomeczyła by dojsc w miare do siebie ale potem juz było z górki
Także uwazaj na siebie i jak nie przechodzi po lekach to jedz do szpitala tam zawsze daja mocniejsze leki i spada:)
właśnie mierzyłam ciśnienie i po leku spadło spadlo po leku 134/78 wiec chyba nie jest aż tak tragicznie co.....?
strach mam paniczny ale musze dac radękot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:właśnie mierzyłam ciśnienie i po leku spadło spadlo po leku 134/78 wiec chyba nie jest aż tak tragicznie co.....?
strach mam paniczny ale musze dac radę
Pewnie, że dobrze, dasz radę! Trzymamy mocno kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:35
kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:
Asit fotelik wygląda bardzo solidnie. To tez Stokke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:40
jusella, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ja dzis po wizycie u lekarza
u nas wszystkko ok ale mam wizyte za 2 tyg bo wydaje mu sie ze mam za maly brzuch jak na ten tydz ciazy
no ale mozliwe ze to kwestia ulozenia dziecka dlatego chce mnie sprawdzic za 2 tyg . ja mam dzis generalny pozadek w sypialni bo przywoza mi nowe lozko
kamenkaa, jusella, kot_bury, Agaax, aisa, TheForfie, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dalile wrote:O, pokaż jakie kupiłaś. Chciałam wymienić wersalkę na jakiej śpimy na porządne łóżko, ale skończy się na wymianie kanapy dla gości w salonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:41
jusella, kot_bury, Maka, LilouK, TheForfie, eve90, stokrotka2013, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Dalile próbowałaś prasować na siedząco? Czy tak jak ja należysz do tych osób którym za chiny ludowe to nie wychodzi
Kamenkaa dobrze, że trochę spadło ciśnienie ale to chyba górna granica normy... ja chyba bym zdecydowała się na szpital po tym jak mnie lekarz nastraszył... sama nie wiem... W każdym razie raz jeszcze dużo spokoju, zdrówka i 120/70 życzę!
Wróciłam ze spaceru - krótki bo krótki ale zawsze... Jutro planuję dłuższy ok. 6 km - chcę się do schroniska dla zwierząt przejść bo chcę kotka adoptować, chciałabym też psa ale będę często wyjeżdżać i kotka to Pierworodny "ogarnie" a z psem więcej zachodu i nie chciałabym, żeby pół dnia był sam jak Syn w szkole będzie...kot_bury, Maka, LilouK, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
wiecie co? Bo mi to w ogóle nie urosły piersi w tej ciąży, tylko w obwodzie się zwiększyłam. I zamówiłam biustonosz 80A taki miękki, bo reszta za mała w tym obwodzie i ... nawet ten w biuście jest za duży
A tak ogólnie, to tak wiele chciałabym posprzątać, a tak mało mam siły
I męczą mnie tak dziwne i realistyczne sny, że budzę się normalnie w stresie.jusella lubi tę wiadomość
-
Melduję się ze anginy nie mam
tylko Jakiś wirus okropny :(mam leżeć w łóżku
Może to i lepiej bo czuję się kiepsko
Jeżeli chodzi o piersi to ja mam czym oddychaćwszystkie staniki do wymiany :p
jusella, kot_bury, aisa, _analiza, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania obeszło się bez antybiotyku?
Jak lekarz kazał leżeć to leż, wygrzej się porządnie, odpocznij, dużo owoców i warzyw jedz żeby się wzmocnićBo nie chcę Cię straszyć ale jakiś teraz wirus jest brzydki i jak się nie wyleży i nie wypocznie porządnie to na oskrzela przechodzi - moja kuzynka tak ma, sąsiadka i mąż koleżanki - fifa rafa byli, olali zalecenia lekarza i teraz zastrzyki biorą - a nie mieli gorączki i to ponoć źle bo organizm nie walczy.
Panna Truskawka - cyc Ci jeszcze urośnie jak zaczniesz mleko produkowaća jak chcesz to teraz mogę Ci trochę moich oddać, nacieszyłam się już bufonami i zaczęły mnie denerwować bo niewygodnie mi z nimi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:19
ania181111, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella
za kotka że schroniska. Uwielbiam ! Sama mam pieska którego chcieli się okrutnie pozbyć i kota znajdę w ciężkim stanie. I powiem Ci te zwierzęta są tak strasznie wdzięczne. Niekiedy aż się łezka w oku kręci. Np. Dzisiaj w nocy, budzę się a Ramzeso stoi na dwóch łapach oparty o ramę z łóżka i patrzy na mnie, a jak otworzyłam oczy to zaczął się tulic.. A pieso jak sadzilam magnolie i kopalam dziurę zaczął kopać druga... Także ten..
jusella, renieczka, kot_bury, LilouK, eve90, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi cycki i obwód się zwiększyły
I tak mam wielkie, bo miseczka I a czasem J. Mieszczą się tylko w jeden stanik. Taki który nosiłam zawsze przed okresem. Obwód tez na styk.
W domu i na noc wkładam taki ala sportowy, bez fiżbin.jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja też miałam dzisiaj spotkanie z położną. Udało mi się dość gładko zmienić szpital. Poza tym, że wzięli siuśki i krew, sprawdziła serduszko dziecka i zmierzyła macicę. Macica ma 27 cm co jest podobno super na ten tydzień. Martwi mnie tylko ciśnienie, miałam 90/65. To chyba niskie prawda?
I czekam telefon, bo prawdopodobnie uda mi się zapisać na szkołę rodzenia prowadzoną dla Polek przez polską położną, co mnie bardzo cieszyjusella, kot_bury, aisa, LilouK, TheForfie lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Cyce, cyce.. U mnie nie ma jakieś spektakularnej zmiany - chociaż po cichu na nią liczyłam... Trochę tylko urosły. Ale martwią mnie moje sutki, brodawki.. Jakieś płaskie, małe..
Bartuś kochanie jak Ty z tego pociagniesz, nie wiem.. Ale nie poddamy się.
Ps. Ten telefon. Haha oczywiście sutki mnie martwią nie setki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:27
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość