Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wrote:Ja też miałam dzisiaj spotkanie z położną. Udało mi się dość gładko zmienić szpital. Poza tym, że wzięli siuśki i krew, sprawdziła serduszko dziecka i zmierzyła macicę. Macica ma 27 cm co jest podobno super na ten tydzień. Martwi mnie tylko ciśnienie, miałam 90/65. To chyba niskie prawda?
I czekam telefon, bo prawdopodobnie uda mi się zapisać na szkołę rodzenia prowadzoną dla Polek przez polską położną, co mnie bardzo cieszykot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Ja też miałam dzisiaj spotkanie z położną. Udało mi się dość gładko zmienić szpital. Poza tym, że wzięli siuśki i krew, sprawdziła serduszko dziecka i zmierzyła macicę. Macica ma 27 cm co jest podobno super na ten tydzień. Martwi mnie tylko ciśnienie, miałam 90/65. To chyba niskie prawda?
I czekam telefon, bo prawdopodobnie uda mi się zapisać na szkołę rodzenia prowadzoną dla Polek przez polską położną, co mnie bardzo cieszy
kamenka kurcze ty to masz z tym ciesnieniem. teraz juz sie nie denerwuj, pij duzo melisy, bierz leki, jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie ok. moze ci wywolaja wczesniej porod, powiedz im ze nie chcialabys cesarki. przytulam
a my dzisiaj idziemy na 2 spotkanie w szkole rodzenia z pediatra, 2h. zobaczymy co ciekawego powiejusella, kot_bury, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Z tym wirusem to Jusella ma rację, rozmawiałam wczoraj z mamą i mówiła, że pół naszej rodziny go przeszło. Wszyscy po kolei. Brali zastrzyki, a kuzynka z małym dzieckiem w szpitalu wylądowała. Więc uważajcie na siebie dziewczyny!
Kamenkaa, mam nadzieję że ciśnienie spadnie. Nie wiem czym w ciąży można, ale mój tata skoki ciśnienia w nagłych przypadkach zbija łyżką octu.jusella, kot_bury, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
No właśnie wiem, że lepsze niskie niż za wysokie. Położna powiedziała, że to jest bardzo dobre ciśnienie. Najlepsze jest to, że to pomiar już po kawie, ciekawe jakie mam przed heh
Asia_30, kot_bury, jusella, aisa, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam Was mamusie
Ja własnie wróciłm po długim poranku w szpitalu. Dzis nasatał mój dzien na wypicie słodkiego eliksiru :p na szczescie poszło całkiem gładko. Chociaż czułam sie kiepsko przez pierwsza godzine , druga mineła juz wporzadku zwłaszcza ze poszłam na mały spacer. Smak nie był najgorszy bo była to od razu rozrobiona glukoza w małej buteleczce o smaku cytrynowym do tego bardzo przyjemnie zimna bo z lodówki.
No i najwazniejsze ze wyniki wyszły superwszystke badania z krwi tez super
wiec dalej moge pojadac moje ukochane owoce
W nagorde za dzielne wytrwanie poszłam na lunch z tatusiem malenstwa na prawdziwego amerykanskiego burgerabył mega pycha
teraz czas na mały odpoczynek
Dzis tez podgladałam moja malutkawszystko u niej w doskonałym porzadku
mała wazy około 870 g i jest juz ułozona głowka do dołu
szyjka długa i zamknieta. Ma 3,5 cm
wiec w sumie zmeczona ale bardzo zadowolna ze wszystko jest dobrzekot_bury, jusella, aisa, MirelS, Agness27, figaa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
jusella wrote:Ania obeszło się bez antybiotyku?
Jak lekarz kazał leżeć to leż, wygrzej się porządnie, odpocznij, dużo owoców i warzyw jedz żeby się wzmocnićBo nie chcę Cię straszyć ale jakiś teraz wirus jest brzydki i jak się nie wyleży i nie wypocznie porządnie to na oskrzela przechodzi - moja kuzynka tak ma, sąsiadka i mąż koleżanki - fifa rafa byli, olali zalecenia lekarza i teraz zastrzyki biorą - a nie mieli gorączki i to ponoć źle bo organizm nie walczy.
Panna Truskawka - cyc Ci jeszcze urośnie jak zaczniesz mleko produkowaća jak chcesz to teraz mogę Ci trochę moich oddać, nacieszyłam się już bufonami i zaczęły mnie denerwować bo niewygodnie mi z nimi
Na szczęście bez antybiotykumam grzać dupke i z domu nie wychodzić
uważajcie na siebie bo te wirusy są straszne
jusella, kot_bury, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
jusella wrote:
Kamenkaa dobrze, że trochę spadło ciśnienie ale to chyba górna granica normy... ja chyba bym zdecydowała się na szpital po tym jak mnie lekarz nastraszył... sama nie wiem... W każdym razie raz jeszcze dużo spokoju, zdrówka i 120/70 życzę!
cały czas jestem w kontakcie z lekarzem dzownilam powiedziec jakie mam ciśnienie narazie kazął leżeć i odpoczywac bo w szpitalu bym tez tylko to robiła ,,, kontroluje co godzine i jak cos bede jechac jak bedzie powyzej 140kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:podobno cisnienie najwazniejsze jest to frugie rozkurczowe ktore masz ok
kamenka kurcze ty to masz z tym ciesnieniem. teraz juz sie nie denerwuj, pij duzo melisy, bierz leki, jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie ok. moze ci wywolaja wczesniej porod, powiedz im ze nie chcialabys cesarki. przytulam
a my dzisiaj idziemy na 2 spotkanie w szkole rodzenia z pediatra, 2h. zobaczymy co ciekawego powie
podobno wywoływanie gorzej boli niż normalnie bo trzeba leżeć pod kroplówką i sie nie ruszac a tu bole nie wiem jak na to patrzeć ... -
Odebrałam wyniki krzywej. Proszę was o opinie, bo się nie znam kompletnie:
na czczo 85
po godzinie 139
po 2 godz. 88
Pauli gratuluję udanej wizyty
Kamenka przede wszystkim się nie stresuj, bo to na ciśnienie na pewno dobrze nie podziała.
A mój cyc już się w nic nie mieści, nie wiem gdzie mam taką michę jak czapkę kupować? sutki niczym wentyle, oj u mnie będzie miał malutki za co złapać...jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11, eve90, Agness27, aisa, figaa lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Odebrałam wyniki krzywej. Proszę was o opinie, bo się nie znam kompletnie:
na czczo 85
po godzinie 139
po 2 godz. 88
Pauli gratuluję udanej wizyty
Kamenka przede wszystkim się nie stresuj, bo to na ciśnienie na pewno dobrze nie podziała.
A mój cyc już się w nic nie mieści, nie wiem gdzie mam taką michę jak czapkę kupować? sutki niczym wentyle, oj u mnie będzie miał malutki za co złapać...
Jest okkot_bury, MirelS lubią tę wiadomość
-
Jusella super ze chlebek dziala
MirelS gratulacje bardzo dobry wynik
Ja was ppzdrawiam znad talerza zdrowych rzeczyy w barze mlecznym. Czekam na zajecia teoretyczne w szkole rodz.
Bylam z wynikiem niskoego tsh u lekarz poerwszego kontaktu i dopisala mi pilne do skierowania do endo. I tak wizyta co miala byc w grudniu bedzie w czwartek
Ja mam lozeczko jasna sosne naturalne. Myslalam nad bialym ale wygralo ranking plusow i minusow to sosnowejusella, MirelS, kot_bury, eve90, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Jusella, jak chlebek robisz?
Dostałam zakwas żytni, mam zamiar w tym tygodniu upiec prawdziwy chleb, tylko czekam na dostawe z Amazona, bo zamówiłam 10kg suchych produktów-5kg mąki żytniej, reszta to ziarna. Kucharka ze mnie po byku, łeee
Póki co, właśnie umieszałam i piekę taki kupny mix chlebowy. Kupując go myślałam, że to mieszanka mąki, a to to ma już wszystko w środku, tylko wody dolać i zabełtać. Dorzuciłam ziaren, zobaczymy co to za szit wyjdzie. Szkoda było wyrzucić, więc może akurat... Dobrze, że mój B lubi takie chemiczne dmuchańce. Nieważne co wyjdzie, zeżre, ąż będą mu się uszy trzęsły
MirelS, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzięki za info; tak myślałam, że wyniki ok
Zazdroszczę tych fitnesow itp. - ja to nawet po spacerze mam skurcze, ehh
Dziś zaczynam 3 trymestr i mój ranking to prawie 10 kg na plusie! Dużo tyje się w ostatnim trymestrze? Jestem trochę przerażona tym. A pomyśleć; że w pierwszym trymestrze nic nie przytylam, wręcz schudłam.
Też bym zjadła taki chlebek swój, mniam!jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kamenka- oby ta zwiększona dawka leku dotrzymała Cię aż do naturalnego porodu SN :*
Ja właśnie czekam w meeega kolejce do lekarza - zobaczymy ile moja klusia przybrała od ostatniej wizyty. Mam też wielkie nadzieje na 3d/4d na płycie bo ostatnio się nie nagrało a chętnie pokazałabym babci i tatusiowi film zamiast zdjęćkot_bury, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander