WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też miałam dzisiaj spotkanie z położną. Udało mi się dość gładko zmienić szpital. Poza tym, że wzięli siuśki i krew, sprawdziła serduszko dziecka i zmierzyła macicę. Macica ma 27 cm co jest podobno super na ten tydzień. Martwi mnie tylko ciśnienie, miałam 90/65. To chyba niskie prawda?
    I czekam telefon, bo prawdopodobnie uda mi się zapisać na szkołę rodzenia prowadzoną dla Polek przez polską położną, co mnie bardzo cieszy :)
    Tez mam takie niskie cisnienie w ciazy to normalne (przynajmniej tak mowi moj lekarz) ze sto razy lepiej takie niskie niz wysokie

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też miałam dzisiaj spotkanie z położną. Udało mi się dość gładko zmienić szpital. Poza tym, że wzięli siuśki i krew, sprawdziła serduszko dziecka i zmierzyła macicę. Macica ma 27 cm co jest podobno super na ten tydzień. Martwi mnie tylko ciśnienie, miałam 90/65. To chyba niskie prawda?
    I czekam telefon, bo prawdopodobnie uda mi się zapisać na szkołę rodzenia prowadzoną dla Polek przez polską położną, co mnie bardzo cieszy :)
    podobno cisnienie najwazniejsze jest to frugie rozkurczowe ktore masz ok ;)

kamenka kurcze ty to masz z tym ciesnieniem. teraz juz sie nie denerwuj, pij duzo melisy, bierz leki, jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie ok. moze ci wywolaja wczesniej porod, powiedz im ze nie chcialabys cesarki. przytulam

a my dzisiaj idziemy na 2 spotkanie w szkole rodzenia z pediatra, 2h. zobaczymy co ciekawego powie

jusella, kot_bury, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wirusem to Jusella ma rację, rozmawiałam wczoraj z mamą i mówiła, że pół naszej rodziny go przeszło. Wszyscy po kolei. Brali zastrzyki, a kuzynka z małym dzieckiem w szpitalu wylądowała. Więc uważajcie na siebie dziewczyny!

Kamenkaa, mam nadzieję że ciśnienie spadnie. Nie wiem czym w ciąży można, ale mój tata skoki ciśnienia w nagłych przypadkach zbija łyżką octu.

jusella, kot_bury, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w środę na szkodę rodzenia będzie o masażu noworodka. Fajny temat, niby ta sama szkoła co wcześniej chodziliśmy, a takiego tematu nie było.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że lepsze niskie niż za wysokie. Położna powiedziała, że to jest bardzo dobre ciśnienie. Najlepsze jest to, że to pomiar już po kawie, ciekawe jakie mam przed heh

Asia_30, kot_bury, jusella, aisa, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie :)

Ja własnie wróciłm po długim poranku w szpitalu. Dzis nasatał mój dzien na wypicie słodkiego eliksiru :p na szczescie poszło całkiem gładko. Chociaż czułam sie kiepsko przez pierwsza godzine , druga mineła juz wporzadku zwłaszcza ze poszłam na mały spacer. Smak nie był najgorszy bo była to od razu rozrobiona glukoza w małej buteleczce o smaku cytrynowym do tego bardzo przyjemnie zimna bo z lodówki.

No i najwazniejsze ze wyniki wyszły super :) wszystke badania z krwi tez super :) wiec dalej moge pojadac moje ukochane owoce :)

W nagorde za dzielne wytrwanie poszłam na lunch z tatusiem malenstwa na prawdziwego amerykanskiego burgera :) był mega pycha :) teraz czas na mały odpoczynek :)

Dzis tez podgladałam moja malutka :) wszystko u niej w doskonałym porzadku :) mała wazy około 870 g i jest juz ułozona głowka do dołu :) szyjka długa i zamknieta. Ma 3,5 cm :)

wiec w sumie zmeczona ale bardzo zadowolna ze wszystko jest dobrze :)

kot_bury, jusella, aisa, MirelS, Agness27, figaa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania obeszło się bez antybiotyku?
    Jak lekarz kazał leżeć to leż, wygrzej się porządnie, odpocznij, dużo owoców i warzyw jedz żeby się wzmocnić :-) Bo nie chcę Cię straszyć ale jakiś teraz wirus jest brzydki i jak się nie wyleży i nie wypocznie porządnie to na oskrzela przechodzi - moja kuzynka tak ma, sąsiadka i mąż koleżanki - fifa rafa byli, olali zalecenia lekarza i teraz zastrzyki biorą - a nie mieli gorączki i to ponoć źle bo organizm nie walczy.

Panna Truskawka - cyc Ci jeszcze urośnie jak zaczniesz mleko produkować :-) a jak chcesz to teraz mogę Ci trochę moich oddać, nacieszyłam się już bufonami i zaczęły mnie denerwować bo niewygodnie mi z nimi

Na szczęście bez antybiotyku :) mam grzać dupke i z domu nie wychodzić
    uważajcie na siebie bo te wirusy są straszne :/

jusella, kot_bury, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

Kamenkaa dobrze, że trochę spadło ciśnienie ale to chyba górna granica normy... ja chyba bym zdecydowała się na szpital po tym jak mnie lekarz nastraszył... sama nie wiem... W każdym razie raz jeszcze dużo spokoju, zdrówka i 120/70 życzę!

cały czas jestem w kontakcie z lekarzem dzownilam powiedziec jakie mam ciśnienie narazie kazął leżeć i odpoczywac bo w szpitalu bym tez tylko to robiła ,,, kontroluje co godzine i jak cos bede jechac jak bedzie powyzej 140

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na pierwszą wizytę do nowego lekarza :) trzymajcie kciuki.

kot_bury, Pauli11, aisa, kamenkaa, jusella, majeczka87, Agaax, _analiza, renieczka, eve90, stokrotka2013, Agness27, Kasiulina lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    podobno cisnienie najwazniejsze jest to frugie rozkurczowe ktore masz ok ;)

kamenka kurcze ty to masz z tym ciesnieniem. teraz juz sie nie denerwuj, pij duzo melisy, bierz leki, jestes pod dobra opieka i wszystko bedzie ok. moze ci wywolaja wczesniej porod, powiedz im ze nie chcialabys cesarki. przytulam

a my dzisiaj idziemy na 2 spotkanie w szkole rodzenia z pediatra, 2h. zobaczymy co ciekawego powie

podobno wywoływanie gorzej boli niż normalnie bo trzeba leżeć pod kroplówką i sie nie ruszac a tu bole nie wiem jak na to patrzeć ...

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie lipcóweczki sprzedam cała mase ubranek po mojej lipcowej córeczce

Agness27 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MirelS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krzywej. Proszę was o opinie, bo się nie znam kompletnie:

na czczo 85
    po godzinie 139
    po 2 godz. 88

Pauli gratuluję udanej wizyty :)
    Kamenka przede wszystkim się nie stresuj, bo to na ciśnienie na pewno dobrze nie podziała.
    A mój cyc już się w nic nie mieści, nie wiem gdzie mam taką michę jak czapkę kupować? sutki niczym wentyle, oj u mnie będzie miał malutki za co złapać...:P

jusella, kot_bury, majeczka87, Pauli11, eve90, Agness27, aisa, figaa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Odebrałam wyniki krzywej. Proszę was o opinie, bo się nie znam kompletnie:

na czczo 85
    po godzinie 139
    po 2 godz. 88

Pauli gratuluję udanej wizyty :)
    Kamenka przede wszystkim się nie stresuj, bo to na ciśnienie na pewno dobrze nie podziała.
    A mój cyc już się w nic nie mieści, nie wiem gdzie mam taką michę jak czapkę kupować? sutki niczym wentyle, oj u mnie będzie miał malutki za co złapać...:P

Jest ok :)

kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella super ze chlebek dziala ;)

MirelS gratulacje bardzo dobry wynik ;)

Ja was ppzdrawiam znad talerza zdrowych rzeczyy w barze mlecznym. Czekam na zajecia teoretyczne w szkole rodz.

Bylam z wynikiem niskoego tsh u lekarz poerwszego kontaktu i dopisala mi pilne do skierowania do endo. I tak wizyta co miala byc w grudniu bedzie w czwartek ;)

Ja mam lozeczko jasna sosne naturalne. Myslalam nad bialym ale wygralo ranking plusow i minusow to sosnowe ;)

jusella, MirelS, kot_bury, eve90, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa dobrze ze spadlo. Teraz lepiej sie czujesz? 0

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka jak tam?

Wyniki glukozy ok.

Ja wreszcie mam chwilę odpoczynku! A później fitnesik

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, jak chlebek robisz?

Dostałam zakwas żytni, mam zamiar w tym tygodniu upiec prawdziwy chleb, tylko czekam na dostawe z Amazona, bo zamówiłam 10kg suchych produktów-5kg mąki żytniej, reszta to ziarna. Kucharka ze mnie po byku, łeee :-D

Póki co, właśnie umieszałam i piekę taki kupny mix chlebowy. Kupując go myślałam, że to mieszanka mąki, a to to ma już wszystko w środku, tylko wody dolać i zabełtać. Dorzuciłam ziaren, zobaczymy co to za szit wyjdzie. Szkoda było wyrzucić, więc może akurat... Dobrze, że mój B lubi takie chemiczne dmuchańce. Nieważne co wyjdzie, zeżre, ąż będą mu się uszy trzęsły ;-)

MirelS, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info; tak myślałam, że wyniki ok :)
    Zazdroszczę tych fitnesow itp. - ja to nawet po spacerze mam skurcze, ehh :/
    Dziś zaczynam 3 trymestr i mój ranking to prawie 10 kg na plusie! Dużo tyje się w ostatnim trymestrze? Jestem trochę przerażona tym. A pomyśleć; że w pierwszym trymestrze nic nie przytylam, wręcz schudłam.
    Też bym zjadła taki chlebek swój, mniam!

jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel w ostatnim trymestrze podobno 0,5kg na tydzień chyba ...
    ja też sporo przytylam bo z 12 kg to napewno :p

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka- oby ta zwiększona dawka leku dotrzymała Cię aż do naturalnego porodu SN :*

Ja właśnie czekam w meeega kolejce do lekarza - zobaczymy ile moja klusia przybrała od ostatniej wizyty. Mam też wielkie nadzieje na 3d/4d na płycie bo ostatnio się nie nagrało a chętnie pokazałabym babci i tatusiowi film zamiast zdjęć :)

kot_bury, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ