Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_30 wrote:Stokrotka a robilas cos z tym? Jakies USG nerek? Co lekarz ci powiedzial? Ja mam to ciagle a teraz jakos wiecej 8-12 wpw
Nic z tym nie robiłam usg nerek czysto nic lekarz nie znalazł u mnie też za każdym badanie są teraz też wyniki z soboty i jest 5-10
ogolnie do obserwacji zobaczymy co powie tym razem we czwartek .Asia_30, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
stokrotka2013 wrote:Nic z tym nie robiłam usg nerek czysto nic lekarz nie znalazł u mnie też za każdym badanie są teraz też wyniki z soboty i jest 5-10
ogolnie do obserwacji zobaczymy co powie tym razem we czwartek .ale moze w laboratorium sie pomylili
Jutro mam ginekologa tez zobacze co powie
kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:właśnie mierzyłam ciśnienie i po leku spadło spadlo po leku 134/78 wiec chyba nie jest aż tak tragicznie co.....?
strach mam paniczny ale musze dac radę
No juz lepiej ale kontroluj sobie bo z tym w ciąży nie ma żartów.
Mi ostatnio na wizycie wyszlo 158/78 i sie zdziwiłam bo poprzednie wizyty bylo dobrze.kazala mi polozna mierzyć.Fakt ogólnie nie najlepiej się czułam bo duszności dokuczaly.Na szczęście jak mierze to jest w porządku czego również Tobie życzę)))
jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Asia_30 wrote:Ja bylam u 2 lekarzy ogolnych jeszcze z tymi wynikami i mi powiedzialy ze moze to byc taka uroda organizmu jeden jedyny raz mialam wyniki bez tych erytrocytow
ale moze w laboratorium sie pomylili
Jutro mam ginekologa tez zobacze co powie
Mi się też coś tak wydaje że te erytrocyty u mnie to tak jak mówisz taka uroda organizmuhttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dalile wrote:Czuję się oszukana przez Biedronkę! Cottonballe, które miały być biało-szaro-różowo-miętowe miały jakiś żarówkowy kolor zieleni. I nie kupiłam. Foch.
One jak włożysz baterie to dużo mocniej świecą niż tym probnikiem, to może inaczej by ten zielony świecił? -
Witam
No więc z tym przepuszczaniem ciężarnej to chyba u nas są problemy, ludzie udają ze nie widzą brzuszka chociaż bezczelnie się lampią, dziś w urzędzie skarbowym musiałam odstac swoje i nikomu nie przyszło do glowy żeby przepuscic.. Ale to tak samo wina pracowników bo wyszła kobieta spojrzala mi na brzuch i ze stoje w kolejce i na tym się skończyło, także już mnie chyba nic nie zdziwi..
My chcemy postawic na biale lozeczko i białe meble, a do tego jakiś kolorek wlasnie, i myślę o mięcie bo tak mi to idealnie pasuje
Dzisiaj synek chyba nóżke wypinał na brzuchu bo robiła się taka twarda guleczka więc go zaczepialam troszke
Co to cotton balls rano byłam w biedronce i również je zakupilam, kolorek bialo-szaro-mietowo-rozowymam nadzieję że dla synka te pare różowych kuleczek nie będzie przeszkadzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:16
jusella, Dalile, Zuzulka88, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość
-
Eve90 widze mamy podobny pomysł na pokoik
Kącik Zosi będzie wyglądał tak:
chorągiewki wymienię na takie
i chciałam te cottonballsy
ale u mnie ta zieleń była neonowa....jak tu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:32
LilouK, eve90, kot_bury, renieczka, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
A ja je kupilam te cottony z facebooka od takiej fajnej dziewczyny
Koszt zestawu to 35,45,65,85 zł za 10,20,30,40 kul bardzo fajne porzadnie zrobione i kolor mozna sobie wybrac samemu
eve90, Dalile, kot_bury, Agness27, jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Jusella, jak chlebek robisz?
Dostałam zakwas żytni, mam zamiar w tym tygodniu upiec prawdziwy chleb, tylko czekam na dostawe z Amazona, bo zamówiłam 10kg suchych produktów-5kg mąki żytniej, reszta to ziarna. Kucharka ze mnie po byku, łeee
Póki co, właśnie umieszałam i piekę taki kupny mix chlebowy. Kupując go myślałam, że to mieszanka mąki, a to to ma już wszystko w środku, tylko wody dolać i zabełtać. Dorzuciłam ziaren, zobaczymy co to za szit wyjdzie. Szkoda było wyrzucić, więc może akurat... Dobrze, że mój B lubi takie chemiczne dmuchańce. Nieważne co wyjdzie, zeżre, ąż będą mu się uszy trzęsły
10 kg?! Kobieto, coś Ty tam nakupowała?
Dziewczyny, jak lubicie chleby domowe to ja polecam super sprzęt do pieczenia chleba, automat. Mam to cudo od ponad roku i ciągle powtarzamy z mężulkiem, że to jeden z naszych lepszych zakupów jeśli chodzi o sprzęty domowe.
Tylko wrzucić składniki i wyjmujemy gotowy chleb. Cudo!
Mirels, co to przybierania na wadze, to podobno w trzecim trymestrze to idzie najszybciej. Też jestem tym przerażona, bo u mnie już w drugim szybko szło.
Na ten moment mam +6 kg, ale nie wiem czy waga prawidłowa, bo kupy dawno nie było.Ogólnie w drugim trymestrze przybrałam 4.5 kg jeśli się nie mylę. Więc sporo.
jusella, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Asia_30 wrote:A ja je kupilam te cottony z facebooka od takiej fajnej dziewczyny
Koszt zestawu to 35,45,65,85 zł za 10,20,30,40 kul bardzo fajne porzadnie zrobione i kolor mozna sobie wybrac samemu
Daj namiaryWidziałam już zestawy na allegro, mięta i róż w prawie każdym, ale te tu dość tanie były.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:podobno wywoływanie gorzej boli niż normalnie bo trzeba leżeć pod kroplówką i sie nie ruszac a tu bole nie wiem jak na to patrzeć ...
Ja miałam podawana oksytocynę i przebijali mi w szpitalu worek owodniowy by przyspieszyć akcję porodową i dość szybko dostałam skurcze i po godz urodzilam.Fakt nie byly może przyjemne ale cora szybko się urodziła więc nie bylo źle:)jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie, z małym wszystko w porządsiu, waży klocek 1123g wg usg wiec jest juz co nosić pod sercem. Szkoda tylko że się dupką odwrócił od matki i nawet pół zdjęcia nie mam bo sam kręgosłup było widać
łobuz jeden no.
A co do wagi- ja się cieszę, bo zawsze u lekarza wychodzi mi kilo mniej niż w domuale ogólnie na dziś mam od początku + 6 kg, wiec nie ma tragedii, zobaczymy jak potem będziemy przybierać, tej końcówki boję się najbardziej bo ja przeżyje każdy przyrost wagi byle mi rozstępy brzucha nie pocięły...
Cottonballsy z biedry są najlepsze, ja mam z wcześniejszych edycji białe i szaro brązowe, i myślę że z salonu je gdzieś docelowo do pokoju małego przeniosęMirelS, kot_bury, Agness27, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dalile u nas były zarówno te pierwsze jak i drugie kolory, mięta i róż śliczne, ale ja dla chlopca wzięłam szaro- biało- beżowe :)mąż by mnie zabił za róż xD jak chcesz mogę kupić i przesłać jeśli jeszcze będą.
Naditta Nie wiem skąd te 10 kg, nie obzeram się jakoś specjalnie,jem jak jestem głodna, dużo poszło w cyc i brzuch; mama mówi; ze ładnie wyglądam a należy do szczerych osób- trudno, będę martwić się późniejAgness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
U nas też były, ale w tym zestawie z różem nie było miętowych kulek, tylko właśnie takie jak na drugim zestawie. A to mnie nie urządza.
Ja mam teraz +4kg, a miałam już +7,5kg..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:48
kot_bury lubi tę wiadomość
-
Naditta, kupiłam 5kg pełnoziarnistej mąki żytniej, o dziwo ciężko ją dostać tutaj gdzie mieszkam, a jak już to kawałek drogi trza cisnąc i cena z kosmosu za kg. Po kilogramie nasion chia, złotego lnu, zarodków pszennych, słonecznika i coś tam jeszcze. Bo sie opłacało no
Co do wagi, to u mnie ostatnio powolutku idzie w górę +7kg póki co, ale podobnie jak u Naditty, z kupą ostatnio ciężej- kiwi i len pójda w ruch niebawem. Obwód brzucha zatrzymał mi się na 93cm. Cyc zaczyna "gęstnieć" i robić się cięższy, bo przez jakiś czas bimbały mi trochu oklapły i sflaczały, nie wiem czemu tak.
A, i boczki przeciągnęło mi na brzuch chyba, bo wyparowałyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:49
jusella, aisa, _analiza lubią tę wiadomość