X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Stokrotka a robilas cos z tym? Jakies USG nerek? Co lekarz ci powiedzial? Ja mam to ciagle a teraz jakos wiecej 8-12 wpw

Nic z tym nie robiłam usg nerek czysto nic lekarz nie znalazł u mnie też za każdym badanie są teraz też wyniki z soboty i jest 5-10
    ogolnie do obserwacji zobaczymy co powie tym razem we czwartek .

Asia_30, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Nic z tym nie robiłam usg nerek czysto nic lekarz nie znalazł u mnie też za każdym badanie są teraz też wyniki z soboty i jest 5-10
    ogolnie do obserwacji zobaczymy co powie tym razem we czwartek .
    Ja bylam u 2 lekarzy ogolnych jeszcze z tymi wynikami i mi powiedzialy ze moze to byc taka uroda organizmu jeden jedyny raz mialam wyniki bez tych erytrocytow ;) ale moze w laboratorium sie pomylili :D Jutro mam ginekologa tez zobacze co powie

kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    właśnie mierzyłam ciśnienie i po leku spadło spadlo po leku 134/78 wiec chyba nie jest aż tak tragicznie co.....?
    strach mam paniczny ale musze dac radę

No juz lepiej ale kontroluj sobie bo z tym w ciąży nie ma żartów.

Mi ostatnio na wizycie wyszlo 158/78 i sie zdziwiłam bo poprzednie wizyty bylo dobrze.kazala mi polozna mierzyć.Fakt ogólnie nie najlepiej się czułam bo duszności dokuczaly.Na szczęście jak mierze to jest w porządku czego również Tobie życzę:))))

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Ja bylam u 2 lekarzy ogolnych jeszcze z tymi wynikami i mi powiedzialy ze moze to byc taka uroda organizmu jeden jedyny raz mialam wyniki bez tych erytrocytow ;) ale moze w laboratorium sie pomylili :D Jutro mam ginekologa tez zobacze co powie

Mi się też coś tak wydaje że te erytrocyty u mnie to tak jak mówisz taka uroda organizmu ;)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się oszukana przez Biedronkę! Cottonballe, które miały być biało-szaro-różowo-miętowe miały jakiś żarówkowy kolor zieleni. I nie kupiłam. Foch.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Czuję się oszukana przez Biedronkę! Cottonballe, które miały być biało-szaro-różowo-miętowe miały jakiś żarówkowy kolor zieleni. I nie kupiłam. Foch.

One jak włożysz baterie to dużo mocniej świecą niż tym probnikiem, to może inaczej by ten zielony świecił?

atdc15nmjt4tk663.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

No więc z tym przepuszczaniem ciężarnej to chyba u nas są problemy, ludzie udają ze nie widzą brzuszka chociaż bezczelnie się lampią, dziś w urzędzie skarbowym musiałam odstac swoje i nikomu nie przyszło do glowy żeby przepuscic.. Ale to tak samo wina pracowników bo wyszła kobieta spojrzala mi na brzuch i ze stoje w kolejce i na tym się skończyło, także już mnie chyba nic nie zdziwi..

My chcemy postawic na biale lozeczko i białe meble, a do tego jakiś kolorek wlasnie, i myślę o mięcie bo tak mi to idealnie pasuje :)

Dzisiaj synek chyba nóżke wypinał na brzuchu bo robiła się taka twarda guleczka więc go zaczepialam troszke <3

Co to cotton balls rano byłam w biedronce i również je zakupilam, kolorek bialo-szaro-mietowo-rozowy :P mam nadzieję że dla synka te pare różowych kuleczek nie będzie przeszkadzać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:16

jusella, Dalile, Zuzulka88, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    a86bc194e6a96aecmed.jpg

Cudne łoże:)
    Tez cos podobnego chcemy tylko za jakiś czas:)

jusella, Asit lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miętowy, to on tylko na opakowaniu był... Jak u was były inne, to mogłabyś mi kupić? Przeleję Ci pieniążki

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve90 widze mamy podobny pomysł na pokoik :D
    Kącik Zosi będzie wyglądał tak:
    a2920125690c375bmed.png
    30c.jpg
    chorągiewki wymienię na takie
    Proporczyk%208.jpg
    i chciałam te cottonballsy
    be5c2d8aff7b6110med.jpg
    ale u mnie ta zieleń była neonowa....jak tu:
    6ed671d716265bc4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:32

LilouK, eve90, kot_bury, renieczka, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja je kupilam te cottony z facebooka od takiej fajnej dziewczyny :) Koszt zestawu to 35,45,65,85 zł za 10,20,30,40 kul bardzo fajne porzadnie zrobione i kolor mozna sobie wybrac samemu

eve90, Dalile, kot_bury, Agness27, jusella, aisa lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Jusella, jak chlebek robisz?

Dostałam zakwas żytni, mam zamiar w tym tygodniu upiec prawdziwy chleb, tylko czekam na dostawe z Amazona, bo zamówiłam 10kg suchych produktów-5kg mąki żytniej, reszta to ziarna. Kucharka ze mnie po byku, łeee :-D

Póki co, właśnie umieszałam i piekę taki kupny mix chlebowy. Kupując go myślałam, że to mieszanka mąki, a to to ma już wszystko w środku, tylko wody dolać i zabełtać. Dorzuciłam ziaren, zobaczymy co to za szit wyjdzie. Szkoda było wyrzucić, więc może akurat... Dobrze, że mój B lubi takie chemiczne dmuchańce. Nieważne co wyjdzie, zeżre, ąż będą mu się uszy trzęsły ;-)

10 kg?! Kobieto, coś Ty tam nakupowała? :P

Dziewczyny, jak lubicie chleby domowe to ja polecam super sprzęt do pieczenia chleba, automat. Mam to cudo od ponad roku i ciągle powtarzamy z mężulkiem, że to jeden z naszych lepszych zakupów jeśli chodzi o sprzęty domowe ;).
    Tylko wrzucić składniki i wyjmujemy gotowy chleb. Cudo!

Mirels, co to przybierania na wadze, to podobno w trzecim trymestrze to idzie najszybciej. Też jestem tym przerażona, bo u mnie już w drugim szybko szło :D.
    Na ten moment mam +6 kg, ale nie wiem czy waga prawidłowa, bo kupy dawno nie było :P.Ogólnie w drugim trymestrze przybrałam 4.5 kg jeśli się nie mylę. Więc sporo.

jusella, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    A ja je kupilam te cottony z facebooka od takiej fajnej dziewczyny :) Koszt zestawu to 35,45,65,85 zł za 10,20,30,40 kul bardzo fajne porzadnie zrobione i kolor mozna sobie wybrac samemu

Daj namiary :) Widziałam już zestawy na allegro, mięta i róż w prawie każdym, ale te tu dość tanie były.

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    podobno wywoływanie gorzej boli niż normalnie bo trzeba leżeć pod kroplówką i sie nie ruszac a tu bole nie wiem jak na to patrzeć ...

Ja miałam podawana oksytocynę i przebijali mi w szpitalu worek owodniowy by przyspieszyć akcję porodową i dość szybko dostałam skurcze i po godz urodzilam.Fakt nie byly może przyjemne ale cora szybko się urodziła więc nie bylo źle:)

jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, z małym wszystko w porządsiu, waży klocek 1123g wg usg wiec jest juz co nosić pod sercem. Szkoda tylko że się dupką odwrócił od matki i nawet pół zdjęcia nie mam bo sam kręgosłup było widać :/ łobuz jeden no.

A co do wagi- ja się cieszę, bo zawsze u lekarza wychodzi mi kilo mniej niż w domu :D ale ogólnie na dziś mam od początku + 6 kg, wiec nie ma tragedii, zobaczymy jak potem będziemy przybierać, tej końcówki boję się najbardziej bo ja przeżyje każdy przyrost wagi byle mi rozstępy brzucha nie pocięły... :)

Cottonballsy z biedry są najlepsze, ja mam z wcześniejszych edycji białe i szaro brązowe, i myślę że z salonu je gdzieś docelowo do pokoju małego przeniosę;)

MirelS, kot_bury, Agness27, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wyslalam ci zaproszenie ;) to juz ci dam link do tej dziewczyny na priv a do olsztyna moge ci dowiezc jesli chcesz :) Czy prod wywolany czy nie bol jest jak jasny ch... :P moim skromnym zdaniem :D

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ratuj!! Jak u ciebie są miętowo-różowe, to weź mi kup. Proszę!

eve90 lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile u nas były zarówno te pierwsze jak i drugie kolory, mięta i róż śliczne, ale ja dla chlopca wzięłam szaro- biało- beżowe :)mąż by mnie zabił za róż xD jak chcesz mogę kupić i przesłać jeśli jeszcze będą.

Naditta Nie wiem skąd te 10 kg, nie obzeram się jakoś specjalnie,jem jak jestem głodna, dużo poszło w cyc i brzuch; mama mówi; ze ładnie wyglądam a należy do szczerych osób- trudno, będę martwić się później ;)

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były, ale w tym zestawie z różem nie było miętowych kulek, tylko właśnie takie jak na drugim zestawie. A to mnie nie urządza. :)

Ja mam teraz +4kg, a miałam już +7,5kg.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:48

kot_bury lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, kupiłam 5kg pełnoziarnistej mąki żytniej, o dziwo ciężko ją dostać tutaj gdzie mieszkam, a jak już to kawałek drogi trza cisnąc i cena z kosmosu za kg. Po kilogramie nasion chia, złotego lnu, zarodków pszennych, słonecznika i coś tam jeszcze. Bo sie opłacało no :-D

Co do wagi, to u mnie ostatnio powolutku idzie w górę +7kg póki co, ale podobnie jak u Naditty, z kupą ostatnio ciężej- kiwi i len pójda w ruch niebawem. Obwód brzucha zatrzymał mi się na 93cm. Cyc zaczyna "gęstnieć" i robić się cięższy, bo przez jakiś czas bimbały mi trochu oklapły i sflaczały, nie wiem czemu tak.
    A, i boczki przeciągnęło mi na brzuch chyba, bo wyparowały ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:49

jusella, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ