WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    O, a z jakiego materiału robi? Bo wszędzie widziałam takie z pojedynczego sznurka, a dostałam kiedyś w prezencie te upiornie drogie oryginały i one są jakby z gazy, w każdym razie efekt jest kompletnie inny i się waham, czy się jednak nie szarpnąć na nie...

Super ze wyniki w normie. Co do lampek -specjalnie dla Ciebie się poświęciłam i zrobiłam foto porównanie bo mam oryginalne i te z biedry. Ogólnie różnica jest taka, że te z biedry mają szkło pod bawełną i są o wiele mniej gęste ale efekt który dają właściwie dużo się nie różni. Jak dla mnie to jedyny znaczący plus (ale i minus) to fakt, że oryginały są do gniazdka a nie na baterie:)

Foto:

0b85d47a4a3c126fmed.jpg

renieczka, Agness27, aisa, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile bo te co wyslalas to sluchaj są inne, u mnie też były te z zielonym i jedne mietowe, jutro podjade do biedry i jeśli będą to moge wziąć nie ma sprawy :)
    One są na baterie to fakt, ale jakoś o tym nie pomyslalam czy to dla mnie roznica, ale na początek starcza, kiedyś najwyżej zaopatrze się w inne :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takich nie było. Dziekuję! Czekam z niecierpliwością na wiadomość czy były :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro daje znac, bo ta biedronka koło mnie jest dosyć dobrze zaopatrzona więc liczę ze beda :)
    Naditta piękne widoki! Aż mi się zachciało gdzieś wybyc, ahhh :)
    Truskawki u mnie też coraz częściej goszczą tylko ze nie kończy się na 3 :P
    Majeczka jutro będziesz? :)

Dalile, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Super ze wyniki w normie. Co do lampek -specjalnie dla Ciebie się poświęciłam i zrobiłam foto porównanie bo mam oryginalne i te z biedry. Ogólnie różnica jest taka, że te z biedry mają szkło pod bawełną i są o wiele mniej gęste ale efekt który dają właściwie dużo się nie różni. Jak dla mnie to jedyny znaczący plus (ale i minus) to fakt, że oryginały są do gniazdka a nie na baterie:)

Foto:

0b85d47a4a3c126fmed.jpg

I w oryginalnych można zmieniać pojedyncze żarówki a w tych z Biedronki nie. Mam te same co Ty z Biedronki, i kurcze szybko coś mi bledną- czerpią baterie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    I w oryginalnych można zmieniać pojedyncze żarówki a w tych z Biedronki nie. Mam te same co Ty z Biedronki, i kurcze szybko coś mi bledną- czerpią baterie.
    Tak racja. Mi w oryginałach parę się wypaliło ale faktycznie w biedronkowych nie ma możliwości zmienić. No i te baterie się szybciutko kończą, inna sprawa ze ja tak często nie palę ich bo mi podobają się nawet niezapalone ale denerwujące jest zmienianie baterii.
    Plus jest taki, że można je na ścianie w każdym miejscu zawiesić i nie trzeba kombinować z gniazdkiem czy przedłużaczem...

kot_bury lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    w którym tygodniu to miałas Agus?

39tydzien.Czop mi odszedl i powoli zaczelo ze mnie lecieć no i do szpitala a tam po godz na sali po ktg podjęli decyzję o przebiciu worka owodniowego i oksytocynie.dodam ze przed nie miałam żadnych skurczy i dopiero po podaniu oksy sie zaczely i szyjka zaczela sie rozszerzać.

No i zaczelam wymiotowac ale to ponoc normalne przy rozszerzaniu szyjki,chodziarz nie zawsze kazda kobieta to ma.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Tak racja. Mi w oryginałach parę się wypaliło ale faktycznie w biedronkowych nie ma możliwości zmienić. No i te baterie się szybciutko kończą, inna sprawa ze ja tak często nie palę ich bo mi podobają się nawet niezapalone ale denerwujące jest zmienianie baterii.
    Plus jest taki, że można je na ścianie w każdym miejscu zawiesić i nie trzeba kombinować z gniazdkiem czy przedłużaczem...

No właśnie :) zależy kto gdzie chce używać bo jeśli zamiast lampki nocnej to jednak raczej lepiej kupić te na wtyczkę.

jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    No ja więcej w sypialni nie zmieszczę :) A Młoda jak się będzie do siebie przenosić, to już coś bardziej dla przedszkolaków dostanie. :)

A My dzis tez truskawki z biedronki jedliśmy ale nie ma to jak sezonowe:))

eve90 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zjadłabym truskawki :) ale poczekam na sezon.

A najbardziej marza mi się czereśnie!!!!

Moja mała się mega wierci tak ze aż boli czasami :p

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    39tydzien.Czop mi odszedl i powoli zaczelo ze mnie lecieć no i do szpitala a tam po godz na sali po ktg podjęli decyzję o przebiciu worka owodniowego i oksytocynie.dodam ze przed nie miałam żadnych skurczy i dopiero po podaniu oksy sie zaczely i szyjka zaczela sie rozszerzać.

No i zaczelam wymiotowac ale to ponoc normalne przy rozszerzaniu szyjki,chodziarz nie zawsze kazda kobieta to ma.

no widzisz 39tc a ja mam dopiero 30sty diametralna różnica

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie popularne te cotton ballsy, tez je mam:) kupilam poprzednio jak były i jak narazie są super, ale fakt ze rzadko je zapalam.
    U nas tez białe lozeczko:) tylko brakuje nam jednego pokoju dla małego, pewnie długo będzie spał w naszej sypialni.
    Zauważylam ze mój synek spokojny jest w brzuchu, rzadko go czuje i delikatnie, ma ktoras z was takie spokojne dziecko? Ciekawe jak będzie po porodzie:)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zauważyłam że przez dzień, dwa mały w brzuchu szaleje praktycznie cały dzień a później 3 dni są takie jakby spokojniejsze.. Czy Wasze maleństwa też tak robią?

Boję się dzisiejszej nocy. Dziewczyny nie umiem leżeć ani na prawym ani na lewym boku bo biodra mnie napierdzielaja a jak leżę na plecach to kręgosłup... Wizyta u ortopedy 30.05. Super. Prędzej się zesram z bólu.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz poduszke dla kobiet w ciazy? Nigdy w nia nie wierzylam ale ona naprawde pomaga. Moj bejbik tez ma dni ze jest bardziej lub mniej aktywny.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam. Chociaż miałam zamysł żeby nabyć. Może faktycznie ona jakoś mi pomoże. Zaraz poszukam i zamówię.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rozumiem ten ból. Ja na lewym boku się położę to mnie budzi ból w nocy. Jak chce robić się na prawy bok wcale nie przestaje boleć. Dopiero jak się położę na plecach i jakoś ułoże nogę to przestaje.

Czasami chodzę jak połamana bo jak nie biodra to stopy! Porażka :/

eve90 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam cottony, ale na prąd 20 szt, niebiesko-biało-granatowe. Wiszą w salonie i świecą się prawie każdego wieczoru ;)

U nas białe łóżeczko, jeszcze po Jasiu

U mnie chleb też paskudny, ale odkąd w lidlu mają wypieki (wcześniej nie było) to jest się czym ratować ;) Mąż swego czasu robił chleb na zakwasie, ale teraz przez pracę i remonty wieczne nie ma czasu. Może to czas żeby zainwestować w maszynę Naditty ;D
    Naditta, też łapie trochę greckiego słonka :)

Dobrej nocy!

jusella, eve90, Maka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poducha ratuje tez biodra i kregoslup. Mam takie c ze klade sie do srodka. To naprawde dziala ;)

Maka, Asia_30 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka zanim poduszkę zamówisz to spróbuj z dużą poduchą między nogami spać albo najlepiej z kołdrą - może się okazać, że Ci pomoże i tylko kaskę niepotrzebnie wydasz. Ja przymierzałam się do zakupu poduchy ale w zupełności wystarczy mi dodatkowa kołdra bo mogę ją na różne sposoby wykorzystać - czasem składam i pod nogi daję, czasem między nogi a czasami troszkę pod brzuch podkładam jak Szymo dziwnie się ułoży i zaczyna mnie ciągnąć Bunio.

Dziś na kolację arbuz - kolejna rzecz, którą nauczył mnie Szymcio jeść - wcześniej nie lubiłam.

U mnie od jakiegoś czasu (od 3-4 dni) kopniaczki mniej bolesne są za to bardziej czuć je pod ręką. Czasem, to jakby źrebaczek wierzgał :-) i Bunio cały tańczy :-D i co najfajniejsze to już nie przeszkadzają mi w spaniu :-D - nie wiem czy to dla tego, że Dzieć mniej miejsca ma czy już się przyzwyczaiłam do Lokatora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:34

majeczka87, eve90, Maka, aisa, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie nie sprawdzulo bo poduchy gubilam.. Bo i mam potem do karmuenua i do siedzenia malemu bedzie :) 100 zl ale warto :)

jusella, eve90, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ