WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zacielam sie i wogle nie chce krzepnac..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, mój mały tak właśnie falami szaleje. Dzisiaj to jest jakaś masakra, cały dzień bez przerwy go czuje jak się wierci. A potem przychodzą takie dni, że poczuje go zaledwie kilka razy delikatnie w ciągu dnia. I zachodzę w głowę czy wszystko jest ok.

Dziewczyny, a może problemem jest materac? Ja przed zmianą łóżka cierpiałam każdego dnia z powodu bólu kręgosłupa. Kupiliśmy materac z pianki z pamięcią i innymi bzdetami i od tamtej pory jak ręką odjął!

jusella, Maka, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie mam. Chociaż miałam zamysł żeby nabyć. Może faktycznie ona jakoś mi pomoże. Zaraz poszukam i zamówię.
    Kup orginalna z mothercare. Sa jakies tez robione na wzor, ale polecam wlasnie ta. Ja kupilam uzywana w super stanie mozna sobie wyprac pokrowiec i jest jak nowa.
    Naditta materac tez bardzo wazna rzecz :) dobrze ci sie spi na tej piance? w jysk widzialam teraz te materace w dobrej cenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:53

Maka, paula_00, Agness27 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej spaliśmy na sprężynowym i dla mnie zdecydowanie piankowy wygrywa.
    Nie mam mu nic do zarzucenia. Nie wiem jak te z jysk my kupiliśmy nasz tutaj w UK, był przeceniony i kosztował około 600 zł, a pierwotna cena ponad drugie tyle.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie i bablus waży ponad 700 gram. Ułożony już główka e dół.

Też mam spokojniejsze dziecko bo też nie rusza mi się aż tak mocno ;-)

Dziewczyny czy któraś podawała info co do tej butelki termos? Nie mogę jej znaleść..

jusella, kama005, nowatorka, figaa, kot_bury, eve90, Agness27, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ostatnio wyciagnelam poduche ciazowa i na niej spie i powiem wam ze naprawde pomaga. Wkladam ja sobie pomiedzy kolana i pod glowe i jakos mniej mnie bierze nerw kulszowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 06:25

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiejszej nocy miałam pierwszy raz w ciąży skurcz łydki. I teraz kuleje, tak mnie boli ten mięsień. Macie na to jakieś rady?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta jak weźmie Cię skurcz to musisz szybko palce od nogi przeciągnąć do siebie. jak najszybciej i ulga natychmiastowa. ( broń boże wyciągać stopę,palce jak baletnica,jeszcze gorzej). A skoro już masz ten skurcz to poboleje do dwóch dni i przestanie. Warto też ,żeby partner rozmasował łydkę jak Cię złapie skurcz.
    Ja własnie wczoraj dostałam skurczu ,szybko palce do siebie,masowanko i jak ręką odjął.

_analiza, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem będę pamiętać, ale ten dzisiejszy to mnie wziął z zaskoczenia i wybudził że snu, nie wiedziałam co się dzieje. A już zapomniałam jaki to ból.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta zanurz lydke w goracej/cieplej wodzie i potrzymaj, moze pusci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:12

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta mnie dzisiaj też ale nad ranem złapał skurcz łydki, ale na szczęście szybko przeszedł. Ja to zawsze jak mnie złapie to mocno masuje. Ale właśnie słyszałam, że najlepiej przyciągnąć palce do siebie.

Jeśli chodzi o ruchy to mój maluszek jest spokojnym dzieckiem. Rzadko kiedy czuje takie gwałtowne ruchy. Najbardziej wyczuwalne są kiedy leżę, a ja najczęściej jestem w ruchu, więc wtedy nie czuję go prawie w ogóle.

Ostatnio mam bardzo silne bóle w okolicach miednicy,krzyża i pośladkach szczególnie jak chodzę, a przede mną jeszcze prawie 13 tygodni. Czy któraś z Was też odczuwa takie bóle? Jak sobie z nimi radzicie?

atdc3e5erjm386my.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Dziewczyny współczuję skurczy - jak mnie złapał kilka dni temu to wyłam z bólu. Mam nadzieję, że już żadnej z nas się nie powtórzą.

Wczoraj nie chciało mi się zdjęć wstawiać ale dziś chwilowo leń odpuścił i proszę, tak wygląda chlebek:
    20160416-123244.jpg

A tak lazania a do tego pyszna sałatka ze świeżych szparagów:
    20160418-162406.jpg

September, Maka, renieczka, aisa, LilouK, MirelS, Ejrene, Naditta, kot_bury, eve90, Agness27, majeczka87, Pauli11, nowatorka lubią tę wiadomość

• September Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w nocy skurcze łydek. Oprócz tego też często twardnienia/skurcze macicy i lekarz zalecił mi magnez 3 razy dziennie. Odkąd biorę jest dużo lepiej. Nawet głowa przestała mnie boleć, bo bolała bardzo często i po parę dni...

Ja ostatnio to jak dłużej pochodzę to już boli mnie wszystko :D Chyba najgorsze przed nami i trzeba się na to nastawić :D

jusella, aisa, Ejrene, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga historia życia Dalile, czyli czemu wtorki są ciężkie.
    Dziś jechałam do labolatorium na badania (4 różne). Zajechałam na stację benzynową - głodna, zaspana, wysiadam idę tankować i patrzę, że wlewu nie otorzyłam. No to wracam a tu drzwi się zatrzasnęły w aucie! Już miałam zacząć płakać, gdy zauważyłam....że w ręku mam kluczyki. Głupia ja :)
    Ale to nic. Miałam skierowanie na nfz na 2 z 4 badań do szpitala Wojewódzkiego, ale zawsze robiłam badania w Miejskim, bo mają tam program darmowych badań dla kobiet w ciąży. Więc przebijam się przez korki do Miejskiego, coraz bardziej głodna. Dojechałam i co? Program się już wyczerpuje, więc mogę zrobić 3 z 4 badań, a za TSH muszę zapłacić. Ja, jak to ja oczywiście goła i wesoła, 4 złote miałam w portfelu :) No to huk. Zrobiłam co mogłam tu, a potem w auto i znowu do Wojewódzkiego zrobić brakujące badanie.
    Nie dość, że pielęgniarka w drugim mi żyłę tak rozorała, że krew nie przestawała lecieć, to tak byłam głodna, że jedną ręką pilnowałam, żeby wszystkiego nie zakrwawić, a drugą już kanapkę wsuwałam.
    Ot ja.

Wróciłąm 30 min temu i wyczerpana jestem jakbym cały dzień zasuwała w pracy.

_cherryLady, jusella, aisa, kot_bury, eve90, Agness27, Pauli11 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to dzień z przygodami Ci się zaczął.

Właśnie mi się przypomniało, że w nocy mi się śniło, że urodziłam 26 czerwca - czy to sen proroczy? Zapisałam tą datę w kalendarzu i zobaczymy, czy się sprawdzi :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:38

kot_bury, eve90, Maka lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile piękny początek dnia :)

Ja mam dzisiaj w planach prawie nic nie robić. Może jedynie pojadę do auchan na chwilę i tyle. A potem do Smyka i poczekam na mojego M.

jusella, aisa, Pauli11 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Jeju Dalile, co za poranek! Niestety, ja też rzadko kiedy mam przy sobie pieniądze. Ewidentnie jestem już dzieckiem plastikowego pieniądza.

Naditta na skurcze mięśni można brać magnez, o ile już go nie suplementujesz.

Jusella jesteś nieprzyzwoita. Ja jeszcze w łóżku leżę, wchodzę na forum i aż mi w brzuchu zaburczalo :)
    Zaraz też się pochwałę swoim wczorajszym wypiekiem :)

Moja Kluseczka od dwóch dni była spokojniejsza, za to przed chwilą dała o sobie znać ♡ A może jest głodna i mnie budziła ;)

jusella, aisa, kot_bury, Maka, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będą racuszki z jabłkiem na obiad :) A potem do rodziców i u nich na jutro zrobię kapuśniak. A co, trzeba sobie dogadzać :D

aisa, Pauli11 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, trochę z opóźnieniem, ale łapcie odrobinę greckiego słońca :)
    Właśnie zgrałam zdjęcia na laptopa i sobie przypomniałam o Was.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6f4ad21ccc5.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/094aedddd511.jpg

Cudne widoki aż czlowiek może sie rozmazyc:)))

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) widzę, że nie tylko mnie łapią skurcze łydek- czasami tak ciagnie, że rycze z bólu. Ogólnie to mimo zażywania magnezu 3 x dziennie mam go nadal chyba za mało w organizmie. Kolejną noc męczylam się z bólami podbrzusza - już w czwartek wizyta to doczekam może, ale czuję, że coś jest nie tak :/
    Jusella chyba spróbuję zrobić ten Twój chlebek, bo zachęcająco wygląda :D

Dalile to ciekawie dzień zaczełaś :D
    Ja się przestawilam chyba w rytm nocnego czuwania, bo budzę się średnio co 2 godziny i od 6 już mi sie nyny nie chce.

jusella lubi tę wiadomość

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ