Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamenka dobrze, że Syn się opiekuje Tobą a nie dobrze, ze z takich powodów - nie lubię Twojego ciśnienia! A na obiad zapraszam do mnie - dziś znów pyszności, a że nie potrafię gotować mało to spokojnie się załapiesz (dziś serwuję szaszłyki do wyboru z kurczaka albo z polędwiczki z cukinią, papryką i pieczarkami a do tego ziemniaczki po szwedzku z masełkiem i sos jogurtowy).
Aisa ja stawiam na dziewczynkętrochę z egoistycznych pobudek - może to przyszła synowa moja będzie ;-(
Pauli11, eve90, Maka, kot_bury, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Biodra się uspokoiły, kręgosłup też.
No to chyba przeszło na mnieDziś wstałam i czuje biodra, kręgosłup i ciągle chce mi się jeść
Jusella: ja to chyba Ciebie zatrudnię do mnie do domu z tym gotowaniem. Mój chłop i teściu by się cieszyli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 12:51
jusella, Agness27, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam was mamusie w ten nieco pochmurny dzien
Naditta wiem co to skurcz łydki w środkun nocy, to nic fajnegotak jak dziewczyny radza najlepiej jak łąpie od razu rozciągnać i rozmasować , a zapobiegawczo mozna dorzucic magnez
Jussella ten twój chlebek wyglada bardzo smakowcie
Delile widzeze miałas niezły poczatek dnia. Ja tez własciwie nie nosze pieniedzy w portfelu tylko karty zawsze wiec tez nie raz sie złapłam na tym ze nie mam gotówki a jest mi potrzebna. Mam nadzieje ze mimo kiepskiego poczatku reszta dnia bedzie bardzo przyjemna
Twoje racuchy z jabłkiem brzmia pyszniejak je robisz ?
renieczka ale chlebusna zakwasie czy na drożdżach ? pieczony w piekarniku czy w maszynie do chleba ?
aisa trzymam kciuski za USG
kamenkaa polubiułam za pomoc synaa cisnienie mam nadzieje ze w koncu sie unormuje
trzymam kciuki w kazdym razie
Ja wczoraj po tej krzywej cukrowej całe popołudnie przespałam byłam wogole nie do zycia. A wypiłam chyba ze 3.5 lira wody bo ciagle czułam pragnienie. No i skonczyło sie na chodzeniu na siusiu co 20 minut :p
Wieczorem za to zamówiłam kilka rzeczy z Nexta a teraz czekam z niecierpliwoscia czekam kiedy przyjdzie
Wczoraj mierzyłam mój brzuch i mam juz w nim 94 cmczuje sie troche jak bank wstanka
zawsze było około 60-65 a teraz prawie 30 cm wiecej. No ale najwazniejsze ze malutka łądnie rosnie
jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Ale jestem nakręcona, przyszło przed chwilą łóżeczko - gapię się na nie, rozkładam elementy,ale nie umiem złożyć. Mąż to zrobi dopiero wieczorem
Materacyk hevea wydaje się ok - ani za twardym ani za miękki. Myślę,że Marcelkowi będzie wygodnie
Jusella ja też chętna żeby się pogościć u Ciebie
Aisa powodzenia na badaniach!
kurczę, też muszę zmierzyć brzusio, nigdy jeszcze tego w ciąży nie robiłamAgness27, jusella, _analiza, renieczka, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Pauli11 wrote:Twoje racuchy z jabłkiem brzmia pysznie
jak je robisz ?
1. Dwa jajka - najpierw ubijam pianę, potem dorzucam żółtka, łyżka cukru (lub jak u mnie zamiennika)
2. Dodaję 7 łyżek mąki (u mnie orkiszowa) i jogurt naturalny (tyle, żeby wyszło ciasto jak na placki - nieco gęstsze niż na naleśniki
3. Jedno duże jabłko lub dwa mniejsze tarkuję do środka, mieszam i smażę.
Smacznego!
Mój luby nakłada na to śmietanę, ja nie.Maka, kot_bury, jusella, eve90, Pauli11, Agness27, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Panna_truskawka lubię tylko za wiadomość do Juselli, nie że przeszło na Ciebie. Mam nadzieję że szybko Ci odpuści tak jak mi.
Jusella aleś mi smaka na tą pieczarke zrobiła... Taki szaszłyk, z taką pieczarka... OMG!
U nas też remont.. Pokoik małego został wczoraj odgracony.. Tata rozbiera stare panele, mężu jak przyjdzie z pracy zabiera się za malowanko i nowe panelei powoli możemy mebelki zamawiać.
jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też polecam poduszkę tym które jeszcze nie kupiły
Długo się zastanawiałam bo jednak wydatek spory i nie wiedziałam czy się sprawdzi, ale mogę z czystym sumieniem przyznać, że to był jeden z moich najlepszych zakupów, na pewno po porodzie też będę jej używała. Mam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=5989822668 Żałuję tylko, że dopiero teraz ją kupiłam.
Co do ruchów to moje dziecko też z tych spokojnychmam nadzieje że po porodzie też tak zostanie
Aisa trzymam kciuki żebyś w końcu poznała płećjusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
ona2012 wrote:Naditta mnie dzisiaj też ale nad ranem złapał skurcz łydki, ale na szczęście szybko przeszedł. Ja to zawsze jak mnie złapie to mocno masuje. Ale właśnie słyszałam, że najlepiej przyciągnąć palce do siebie.
Jeśli chodzi o ruchy to mój maluszek jest spokojnym dzieckiem. Rzadko kiedy czuje takie gwałtowne ruchy. Najbardziej wyczuwalne są kiedy leżę, a ja najczęściej jestem w ruchu, więc wtedy nie czuję go prawie w ogóle.
Ostatnio mam bardzo silne bóle w okolicach miednicy,krzyża i pośladkach szczególnie jak chodzę, a przede mną jeszcze prawie 13 tygodni. Czy któraś z Was też odczuwa takie bóle? Jak sobie z nimi radzicie?
Ja niestety sobie nie radzę, więc i dół totalny bo nic nie mogę zrobić
Kijanka
-
Asit ja obstawiam chłopca :)trzymam kciuki za dobre wiadomości.
Jusella gdzie zamierzasz tworzyć tą restaurację ? bo również chciałabym być twoją klientką
MirelS jaki materac zamówiłaś bo ja cały czas się zastanawiam ?
Musiałam się chwilę teraz przespać bo oczy mi się zamykały. Dzisiejsze ruchy mojego syneczka są fajne nie kopie mamusi tak boleśnie a smyra co jakiś czas
jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPauli11 chlebek piekę na zakwasie. Pieczony był w piekarniku. Wyrabiamy ręcznie.
Automat do chleba mam ale ostatnio tylko w nim wyrabiam wszelkiego rodzaju ciasta. Na chleb, pizze, drożdżowe czy makaron. Mój niestety ma już 3 lata i chleba na zakwasie nie można w nim upiec. W nowszych modelach pewnie już jest ta opcja.
MirelS to teraz będziesz przebierać nogami do wieczora, aż mąż złoży łóżeczkoPochwal się efektem.
Dalile musze wypróbować przepis na racuchy. Mój mąż ma długie żeby na jabłka a w takim wykonaniu pewnie by się skusil
A my wczoraj dostaliśmy (na zasadzie wypożyczenia ) dwie potężne torby ciuszków dla malutkiej. Rozmiar 0-9 mcy. Juz mam tego tyle, że pewnie nawet wszystkiego nie zdążę nałożyć. Musze tylko dokupić jakiś nowy komplecik na wyjście ze szpitala.
A jaką radosne miałam jak oglądałam te ubrankajak dziecko
jusella, kot_bury, Pauli11, Agness27, aisa, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
http://www.senmalucha.pl/pl/p/Materac-piankowy-Hevea-Dream-Easy-Clean-12060/569 - ja zamówiłam ten i u tego sprzedawcy też łóżeczko. Jak mąż złoży wieczorkiem to Wam pokażę, sam koło tego krążył ciekawy, ale teraz działa na naszej budowie i nie ma czasu. Widzę, że nie tylko u mnie akcja "remont w stylu Vegas"
:D
Zastanawiam się nad komodą i stwierdziłam, że zamówię nie typowo dziecięcą,a coś takiego :http://allegro.pl/komoda-120cm-szafka-6-szuflad-biala-producent-pl-i5194397095.html, co myślicie?
Renieczka ja też mam już potężną torbę ubranek dla synka i jak się nudzę to sobie oglądam te śliczności, choć dla dziewczynek to jeszcze słodsze są
Jakie macie te automaty do chleba? :>jusella, kot_bury, Zuzulka88, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKama u mnie też dziś makaron
Razowe penne z tuńczykiem i oliwkami.
MirelS ja mam starego Moulinexa. Juz go nawet w sprzedaży nie ma. Ale teraz jest tego masa na rynku. Do wyboru, do koloru
Co do ubranek dla maluchów to uważam że asortyment dla chłopców wcale juz nie odbiega od tego dla dziewczynek
Na prawdę można już szaleć i z chłopcem i stroić go jak się patrzykot_bury, Agness27, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:1. Dwa jajka - najpierw ubijam pianę, potem dorzucam żółtka, łyżka cukru (lub jak u mnie zamiennika)
2. Dodaję 7 łyżek mąki (u mnie orkiszowa) i jogurt naturalny (tyle, żeby wyszło ciasto jak na placki - nieco gęstsze niż na naleśniki
3. Jedno duże jabłko lub dwa mniejsze tarkuję do środka, mieszam i smażę.
Smacznego!
Mój luby nakłada na to śmietanę, ja nie.
Dziękuje bardzobeda jutro na śniadanie
Aurelia 9.07.2016 15.27