X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak czytam takie historie.. :-/ Ja też latam do lekarza jak nienormalna - co 2 tygodnie. Ale przynajmniej jestem spokojna.. No i tez zmieniłam.
    A propo mojej wizyty - mam w czwartek. Wczoraj wieczorem mi się przypomniało że przecież się nie zapisałam a L4 mi się kończy. No i była mała panika ale udało się mnie wcisnąć na 18:30.

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezłego masz aparata w domu Agaax, musisz go przytęperować koniecznie!
    Mój zrobił się dużo bardziej troskliwy, pomaga mi ile tylko może i stara się, widzę to i bardzo doceniam, ale mu nawet nie mówię, bo bym go zepsuła :D. Nawet jak sprzątam, to mnie prosi, żeby już przestała bo on nie może na to patrzeć. Ostatnio jak coś robiłam na kolanach (piekarnik?) to mi powiedział, że mam wstać bo zgniatam jego syna :D

Maka, MirelS, Agaax, Agness27, jusella, kot_bury, eve90, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja to bym na razie włożyła do czegoś te wyprane ubranka, słyszałam o takim sposobie żeby w poszewki te ubranka włożyć. Do lipca jeszcze trochę czasu jest to nie wiem czy będą świeże jak dasz już bezpośrednio do komody. Ja z tym czekam, bo nie ma ani pogody ani komody :D

Co do wizyt to lepiej wydać te pieniądze i być spokojniejszym, bo tu chodzi o życie i zdrowie. Po ostatniej wizycie na IP w pobliskim państwowym szpitalu z zepsutym sprzętem cieszę się, że zdecydowałam się wizytować prywatnie w klinice choć uderza to po kieszeni...

Agaax nie daj się mężowi ! ;) musi zrozumieć, że jesteś już wysoko w ciąży i trzeba dbać o siebie.

Maka, Agaax, Agness27, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zgniataniem to mnie mama tak bez przerwy opiernicza - "połóż się wygodnie, oprzyj, nie wiś tak na krześle, bo dziecko zgniatasz" :D

Karolajjn:), Agness27, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mąż stwerdzil że jak mówię do małego to go budzę .. I ostatnio z wielką pretensja w głosie nie budz go ! On chce spać . Myślałam ze spadne że śmiechu z kanapy. Ale to takie słodkie jest jak ktoś się tak troszczy o nas :p

MirelS, jusella, kot_bury, eve90, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna opowiesc z tymi lekarzami... cholera jak my kobiety musimy patrzec im na rece ale przeciez nie mamy takiego wykrztalcenia i nie zawsze uda nam sie zareagowc w dobrym momencie...

to tak jak u mnie z tymi lekami na krztusiec.. gdybym posluchalaa mojego ginka mialabym uszkodzone dziecko....

tana co mówi lekarz? wie o tym? jeszcze moze sie podnoesc. U mnie sie podnosi;)

ja wkladalam bezposrednio do komody a te duze rozmiary powyzej 68, zawijalam w przescieradlo i do szuflady pod lozeczko poszlo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:33

Agness27, jusella, kot_bury, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie- byłyście w ciąży szczepione na krztusiec?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za cenne rady, chyba najwyższa pora go ustawić bo inaczej będę miała niedługo dwójkę dzieci :D

A przed pójściem na L4 było: "idz już na to zwolnienie, jak możesz tyle pracować w ciąży, tak sobie będziesz w domu siedziała i leżała" - teraz wiem dlaczego tak nalegał :D

Agness27, jusella, Maka, kot_bury, Naditta, _analiza, eve90, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie.. pojutrze mam badanie krwi i zobaczymy jak jest z bakterią. Wiecie po moich doswiadczeniach uwazam ze lepiej jest sie szczepic na szczepionki przypominajace pol roku przed zajsciem w ciaze niz w trakcie

Agness27, kot_bury, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio właśnie rozmawiałam z moją gin odnośnie przeżywalności dzieci i mówi, że na tym etapie kobiety zazwyczaj już mogą odetchnąć, bo szanse są bardzo duże. Dzieci są na tyle duże, że dadzą sobie radę. W piątek na wizycie pokazywała mi nawet, jak już płuca zaczynają "trenować" i się unoszą i opadają. Największy kłopot właśnie z wcześniakami, to te nie do końca rozwinięte płuca.

jusella, Agness27, kot_bury, _cherryLady, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax nie daj się! Nawet jak się dobrze czujesz to możesz troszeczkę poudawać, że Ci słabo, że coś boli... jak chłop w pracy to wyślij mu SMSa, że Ci się w głowie kręci, chyba masz coś z ciśnieniem i żeby zakupy zrobił. Czasem trzeba troszkę pokombinować.

Agness27, kot_bury, Agaax, _analiza, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po weekendowo :)

widze ze weekned królowała pizza :) u nas była w piątek wieczorem :)

u nas niestety w weekend zaczeła sie paskudna pogoda :/ jest dosc zimno i pochmurno. wczoraj nawet grad padał. Więc pogoda iscie nie spacerowa.

renieczka ja tez dzis sie ociagałm z ogarnianiem mieszkania i z zakupami ale w koncu udało mi sie zmobilizowac i nawet podłogi zostały umyte :)

LilouK powodzenia na wizycie :)

_analiza super ze fizjoteraputa pomógł :) jako fizjoterapeuta sama wam polecam wizyte u specjalisty jak bola was plecy, pas to rzeczywiscie nie najlepszy pomysł bo rozleniwia mięśnie ale decyzje pozostawiam wam kazdej z osobna indywidualnie :) Tak czy siak jak boli to polecam wizyte u kolegów po fachu :)

_cherryLayd straszna ta historia tej dziewczyny, az ciarki po plecach przechodza :(

W Belgii własciwie do ostniej wizyty nie miałam sprawdzanej szyjki, tutaj poprstu sie tego nie praktykuje. Na ostatniej wizycie skarzyłam sie na twardniejacy brzuch wieczorami wiec wtedy dopiero została mi zbadana szyjka przez usg.

Kama super :) moja tez sie trzyma idelanie daty z pierwszego usg która z reszta zgadza sie z data z miesiączki :)

Ja szczepinke na ksztusiec mam proonowana zeby zrobic w 32 tygodniu tutaj to standard. Ja co prawda chorowałam jakies 2 lata temu, i zdania na temat doszczepiania sa podzielone wiec sama w koncu juz nie wiem.

U nas tez wczoraj zaczelismy III trymestr :) kiedy to zleciało :)
    Dzis probowałam pomierzyc sypialnie zeby sie zastanowic gdzie postawimy łożeczko i komode. A że i łóżeczko wieksze bo 140/70 i komoda spora bo 145/56 to naprawde nie wiem jak to rozplanowac żeby było dobrze :)

Agness27, kot_bury, jusella, Agaax, _analiza, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax to musisz troche swojego pogonić i żeby Bardziej dbał o Was :) :)
    Jusella dobrze pisze:)
    moze pomoże :)

CherryLayd to bardzo smutna historia..aż łzy się cisną :(

jusella, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te chłopy to wszystkie nienormalne! Ja ze swoim niby już pogodzona, łaskawie wróciłam do niego od mamy :D Dziś mi przyniósł z rana kanapkę do łóżka- podlizuje się. A ja dziś wyglądam tak:
    33ti1vr.jpg

Ciężko się robi :)

stokrotka2013, Maka, Naditta, jusella, nowatorka, Agaax, Pauli11, _analiza, renieczka, MirelS, eve90, kot_bury, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądałam tą gazetkę Lidla i dokładnie te same ciuszki ostatnio kupiłam w Czechach :-) Oczywiście dużo już było przebrane..

jusella, Agness27, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie linka do gazetki plis :-)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gazetka.lidl.pl/a0ce4d04-4cd5-45df-8574-ddc93b77422f/

eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna historia tej dziewczyny... ;(

Agaax - no więc tak. Teraz proszę się skupić i słuchać. Ja mam wkoło znajome matki od rocznych bobasów po 9 letnią dzidkę i wszystkie, powtarzam, WSZYSTKIE, dają mi jeden przykład - dasz chłopu palca, zje Cię całą. Co mądrzejsze juz w ciąży wiedziały jak się zachować, te glupsze muszą teraz nadrabiać straty. Jusella powiedziała święte słowa.

Zaczyna się właśnie tak niewinnie, że i tak jesteś na zwolnieniu, dobrze się czujesz to przecież możesz ugotować, posprzątać, popracować, przynieść, wynieść, pozamiatać. A potem po urodzeniu dziecka się okazuje ze szanowny mąż nie garnie się do pomocy, bo przecież Ty cały czas jesteś z dzieckiem w domu i NIC NIE ROBISZ.

Co robić? Udawać!

Ze boli, że nie ma siły, że brzuch twardnieje, że ciśnienie spadło, że lekarz kazał się oszczędzać, że plecy bolą, że nogi bolą, że głowa boli, że małe kopie, wszystko co ślina na język przyniesie żeby wywołać w nim poczucie winy ze od nas oczekuje wysiłku jak my takie słabiutkie.

A po porodzie? BROŃ BOŻE NIE ROBIĆ Z SIEBIE WONDERWOMAN, co to jej porody i bóle niestraszne! Mówić że boli, że ciągnie (cesarki mają łatwiej:P), że schylać się nie można, że cycki bolą, że krwawienia, że macica boli... inne nawet w ogóle niezgodne z prawdą drastyczne historie (bo oni i tak nie wiedzą i nie sprawdzą czy to normalne tylko uwierzą i się wystraszą:D).

Ja mojego na szczęście nie musze drastycznie tak wychowywać, ale i tak pamiętam o tym, żeby nie robić z siebie zbyt silnej kobiety.

:)

jusella, Maka, Ejrene, Smile, Agness27, MirelS, eve90, Naditta, Agaax, Pauli11, panna truskawka, Dunda, kot_bury, aisa, TheForfie, Telashe, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Byłam u ogólnego i to uczulenie :-)
    Więc już się nie stresuje :-)

Co do mężów..... Ja od dziś mam cudownego faceta!!!!

Wyobraźcie sobie że miał straszny sen... a budził się trzy razy i dalej powracal do niego. Odeszlam w ciąży do innego... Był tak realistyczny sen, że od rana mnie przeprasza itp. powiedział, że nagle został sam taka pustka... Haha może mieć codziennie takie sny! Ważne że skuteczne :-) i nie muszę mu mówić co robi źle bo on już wszystko wie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:21

jusella, nowatorka, Agness27, _analiza, Agaax, kot_bury, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na szczęście na swojego nie mam co narzekać bo w kuchni potrafi zrobic cuda z jedzenia-nie to co ja :)
    I dzieckiem sie zajmie czy zrobi cięższe zakupy bo teraz ma często wyjazdy.
    No wiadomo czasem tez się kłócimy ale na krótko :)
    Oboje w zyciu sporo przeszliśmy i może dlatego wspieramy sie :)

Truskaweczko śliczny bunio :)

Basiu cieszę się ze po wizycie wszystko dobrze :)

A te staniki z lidla myślicie ze warto kupic??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 19:44

jusella, eve90, kot_bury, aisa, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ