X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :)pogoda wciąż paskudna.
    U mnie jest tak- kładę się na lewym boku i dostaje boksy, kładę na prawym i to samo, a znowu na plecach ciężko mi się oddycha. W końcu usypiam w jakiejś dziwnej pośredniej pozycji xD
    Kama powodzenia na wizycie!

nowatorka, Agness27, Dalile, kot_bury, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł mamuśki :)

U mnie też wybija kolejny tydzień na liczniku. I już zaczynam myśleć, że to już coraz bliżej... :)

Nie mogę, wczoraj dzień pizzy był czy co? :) My też na obiad piekliśmy z mężem pizze :)

Miałam ambitne plany, żeby dziś ogarnąć mieszkanie, ale jak tylko opuściłam łóżko to mi przeszło jak ręką odjął ;( No nic, poczekam, może chęci wrócą.
    Niestety męczę się dalej z tym moim brzuchem i przez to nie mam ochoty kompletnie na nic.

Dziewczyny udanego poniedziałku i lepszej pogody :)

_analiza, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka nie pomagają domowe sposoby na te zgage? podziwam pieczenia bułeczek;)

kama powodzenia na wizycie;) przynos dobre wiesci;)

nowatorka mój A. też ok 21 dostal czkawki ;) pomoglo mu jak sie przelozylam na bok hehe od razu mu przeszlo ;)

nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka zaczynasz 28 a ja dzis 29 ;) jeszcze tak naprawde dwa miesiace zostaly;p jak ten czas zapitala;p

renieczka, jusella, kot_bury, Agness27, TheForfie, eve90, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas leci nieubłaganie niestety. Jak patrzę na moją córkę, to aż się łza w oku kręci, że tak szybko rośnie. Wczoraj do męża mówiłam, że trzeba się nacieszyć każdym dniem, bo za chwilę ona będzie już duża. teraz przyjdzie i się przytuli, a zaraz będzie wolała spędzać czas z koleżankami. No ale taka kolej rzeczy. Tygodnie ciąży też mi tak szybko lecą. Za chwilę będzie koniec i początek czegoś nowego :)

jusella, TheForfie, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)

Ale o so chozi? Bo ja dalej w wielkiej D z nadrabianiem Was...

HELP!!! Mam już dosyć remontów na dobre kilka lat, łeeee. Wredna farba, wredne ściany, wszystko przeciwko nam. Ale już końcóweczka :-)

Na szczęście pokój małego już skończony, meble umyte, ciuszki orientacyjnie rozmieszczone. Aaaale miałam radochę :-D
    Materac wczoraj został dostarczony, zdecydowałam się na ten z podwójnym rdzeniem, z kokosem, dwustronny z matą do nauki siurania w przyszłości. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Został karnisz i wybór żaluzji :-)

Dziś jadę na zastrzyk z anty-D. Zostałam smsa, że mam wizytę z połóżną w szpitalu, więc nie wiem czy to w ramach tego zastrzyku czy jak O.o A potem żarełko w chińskiej knajpie łuhuuu!

Ahhh, zostało ledwo 11 poniedziałków do terminu :-) Mniej niż 80 dni, ledwo 2,5 miesiąca... matko, jak ten czas zapitala aaaaa! I +7kg na liczniku. Jest cudownie :-D

Pięknego poniedziałeczku mamuńki <3

majeczka87, _analiza, jusella, Naditta, renieczka, kot_bury, TheForfie, stokrotka2013, aisa lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dołączam do teamu weekendowej pizzy! ;) to musiała być jakaś zbiorowa forumowy telepatia:)

Wczoraj tak pożarłam ze myślałam że brzuch mi wybuchnie, na wszelki wypadek zapodałam sobie espumisan i mleczko profilaktycznie na zgagę :)

Witamy się w III trymestrze wg belly;)

Miałam Wam pisać przed weekendem, ale organizowałam urodziny męża i nie miałam czasu - w środku zeszłego tygodnia dopadły mnie okropne bóle kręgosłupa w nocy - nie mogłam usnąć, żadna pozycja nie przynosiła ulgi i jedyne akceptowalne spanie to narożnik w salonie. Po 3 takich nocach stwierdziłam, że tak nie może być i poszłam do fizjoterapeuto-masażysty. POLECAM KAŻDEJ KTÓRA NARZEKA NA KRĘGOSŁUP! Obkleił mnie tejpami w dolnej części kręgosłupa i pomogło jak ręką odjął! :)

Śmiał się, bo mówi ze plecy mam jak z kamienia i dziwi się ze dopiero teraz zaczął mi ten kręgosłup doskwierać (a ja ogólnie mam przepuklinę i przed ciążą zdarzały mi się epizody napadów bólu).

Co ciekawe - powiedział ze ogólnie nie poleca pasów ciążowych, bo wg niego (ja tylko powtarzam co usłyszałam bo zupełnie się nie znam) przy pasach i każdego rodzaju gorsetach mięśnie się rozleniwiają i potem mogą być problemy. Tejpy są o tyle lepsze ze mięsień odpoczywa ale dalej pracuje. Ale może mówił tak tylko dlatego ze na tym zarabia. Who knows.

Zobaczymy. Jutro odkleję i zobaczę czy bóle wrócą. Najwyżej będę co 1.5 tyg chodzić na klejenie;)

U mnie po tym obżarstwa waga skoczyła zdrowo ale jem dużo jabłek i planuje się troszkę przeczyścic syropkiem albo colonem c - i sprawdzimy za parę dni czy waga się nie uspokoi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:37

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analizo oby bole kregoslupa nie wrócily;) grunt ze dziala;) nie obkleja;)
    słuchaj jesli planujesz brac colon c tylko dla wagi to dorze to przemysl... niewiem czy to dobry pomysl... zaparcia to co innego ale huk z waga teraz.. urodzisz to wezmiesz sie za siebie ale teraz przeczyszczanka lekowe moim zdaniem nie są wskazane

f2wlanlihx9vcryh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa aa aaa.

Muszę Wam się pochwalić.

Ostatnio od wszystkich słyszę, że... chyba coś z sobą zrobiłam, bo mam takie pełne usta jakbym spod strzykawki wyszła:)

Najgorsze, że... coś w tym jest! ;)

Faktycznie zauważyłam, że mam pełniejsze wargi, troszkę glonojadzik się robi:)

Moja mama się śmieje, że po prostu "widać, że chłopiec"
    :)

Mamy chłopaków - tez tak macie? :)

jusella, kot_bury, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja nie mam;)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    analizo oby bole kregoslupa nie wrócily;) grunt ze dziala;) nie obkleja;)
    słuchaj jesli planujesz brac colon c tylko dla wagi to dorze to przemysl... niewiem czy to dobry pomysl... zaparcia to co innego ale huk z waga teraz.. urodzisz to wezmiesz sie za siebie ale teraz przeczyszczanka lekowe moim zdaniem nie są wskazane
    Majeczko ale to nie dla wagi tylko ze względu na zaparcia wlasnie:) waga to tylko tak "przy okazji" bo podejrzewam ze to ze względu na ten chwilowy zastój.

Normalnie jak jem lekko to "jakoś" to u mnie idzie a teraz po weekendzie obżarstwa jest problem... I to tylko dlatego, a colon c patrzyłam skład- ma tylko błonnik, cykorię i probiotyki wiec nie sądzę żeby mógł zaszkodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:49

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, ja w pierwszej ciąży w dzień porodu wyglądałam, jakbym była dopiero co po operacji plastycznej... cała spuchnięta, a usta to miałam jakby chwilę wczesniej sobie botoks wstrzyknęła. Nieładnie to wyglądało i na zdjęcia nie mogę patrzeć. A u mnie dziewczynka była i się potwierdziło, że dziewczynka odbiera urodę.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma ta sama dolegliwość jak ja czyli ból pachwin ?

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja tak nie mam chociaz chcialabym miec :D
    Za to mam ostatnio jakies suche i takie dziwne sutki jakby pomarszczone i te takie male wybrzuszenia na nich sie powiekszaja :/ mam nadzieje ze to po karmieniu dojdzie do siebie. Smaruje kremem specjalnym ale malo daje

_analiza, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! ja miałam maraton domowy, emocjonalny i nie miałam ochoty nawet otwierać laptopa. Plusy są takie że wreszcie ogarnęłam domowy wypiek chleba :D Wiecie, zauważyłam że zgaga jest po nim mniejsza :) ogólnie to ekonomiczne i pyszne :) ponadto wyczaiłam idealny przepis na papier nutowy i świetnie się sprawdza przy wypieku pizzy. Telepatia działa, proszę mnie dopisać do weekendowego temu pizzożerców

nowatorka- mam identycznie, u mnie jeszcze się jakby wykręcają na zewnątrz o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 11:14

nowatorka, majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny...jak dzisiaj czytam, ile z nas jadło wczoraj/przedwczoraj pizze to nie wierzę :D

jusella, _analiza, renieczka, kot_bury, MirelS, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny,

Nowatorka jeśli chodzi o sutki to mam takie same i często je smaruje bo swędzą i mam już tak długo.
    Ja dziś mam 13+ przeraża ale cukrzycy nie mam, tarczyca w normie nie obżeram się dużo się nie ruszam więc się z tym pogodziłam.
    Po bólach weekendowych dzisiaj rano pojechałam na badania krwi i moczu bo myślałam, że to jakieś zapalenie pęcherza ale nie bo wyniki moczu mam super, morfologia lekko w kilku przypadkach powyżej normy ale niezłe a CRP 8 więc też nienajgorsze i wiecie co czuje się jak wariatka bo coś mnie boli już trzeci dzień i nie wiem co...
    Po sprzeczkach z mężem i nie odzywaniu się przez kilka dni wczoraj powiedziałam co mi leży na sercu i atmosfera się oczyściła. Mój mąż jest z tych bardzo pracowitych, złota rączka i chce pomagać każdemu przez co coraz mniej czasu i uwagi poświęca mi ale po wczorajszej rozmowie już dzisiaj jest lepiej.
    LilouK pochwał się pokojem. My dopiero zamierzamy zrobić taki pokój dla synka jak się urodzi bo przez pierwsze miesiące będzie spał u nas w pokoju.
    Dziś moja mama stwierdziła, że brzuszek mi si jakby obniżył. Hmm.. może tak mały się ułożył.

jusella, kot_bury, Agness27, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Witam się w nowym tygodniu :)pogoda wciąż paskudna.
    U mnie jest tak- kładę się na lewym boku i dostaje boksy, kładę na prawym i to samo, a znowu na plecach ciężko mi się oddycha. W końcu usypiam w jakiejś dziwnej pośredniej pozycji xD
    Kama powodzenia na wizycie!

Jakbym siebie czytała. Mam dokładnie tak samo!
    tana wrote:
    Za każdym razem jak wstaję (czy z pozycji leżącej, czy siedzącej) dopóki nie rozchodzę. W nocy jak się przewracam z boku na bok to też czuję ból.

MirelS lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:

Ja też mam.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja .
    U nas niestety nadal chlodno a wczoraj to nawet chwile śnieg padał a rano to nawet mróz byl..

Kaszel niestety nadal nie mija..

A u nas pizza byla w sobotę :)

Mnie tez bola pachwiny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 12:12

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ