Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
angella908 wrote:Dziewczyny myślicie że twardnienie brzucha kilka razy na godzinę jest normalne? Bo trochę mnie to nie pokoi
Jak je masz czesto I Ile ich mialas ? -
Analiza - :*
Wprowadzę te rady w życie!
A akurat mam ginekologa w tym tygodniu, to powiem po wizycie, że lekarz kazał się oszczędzać! Dzięki jeszcze raz!
angella908 - a nie przemęczasz się za bardzo ? Jak leżysz też twardnieje? Może przedzwoń jutro do gina dla pewności, a na noc weż sobie no-spe i magnez ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:21
jusella, Agness27, eve90, kot_bury, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
angella908 wrote:Zaraz wroce do domu to wezmę nospe. Cały dzień leżę i nic nie robię a brzuch twardnieje ;(
Jak do jutra nie przejdzie to radzilabym dzwonić do lekarza albo od razu jechac na pogotowie.Lepiej na zimne dmuchaćeve90, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie też zażyłam no-spe, bo mnie szwagierka wkopała w 5- godzinne pieczenie ciastek na komunie dla jej bratowej. Obiecała zrobić a nie wzięła wolnego. I ja teraz odchorowuje cały wieczór to pieczenie dla obcych ludzi- brzuch jak kamyk
musimy się oszczędzać dziewczyny...wydaje mi się, że dużo jeszcze mogę a później cała noc się męczę z bólami.
jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość
-
No teraz to najwyższy czas na oszczędzanie bo teraz kształtują sie u maluszkow plucka.
No mój mnie teraz tak skopuje i nie moge sie spokojnie ułożyć -normalnie łobuz maly,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:02
jusella, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Angella może to maluch się wypina? Mój Łobuz tak kiedyś mnie wystraszył, już po woli zaczynałam panikować. Połóż się, ręce daj na brzuch i jak to Maluszek to będziesz czuła pod ręką, że się przesuwa.
Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Angella, bierz nospę + magnez. Ale jak to powiedziała moja ginekolog: nospa to cukierki, jedna dziennie nic nie daje. 3x dziennie, magnez też. U mnie pomogło na twardnienia w ciągu praktycznie jednego dnia. Teraz już nie biorę i jest ok.
Agaax, wracając do tematu naszych mężczyzn, ja właśnie skojarzyłam, że ostatnio swojemu nakłamałam troszkę. Po wizycie powiedziałam, że moja szyjka jest krótka i generalnie broń Boże dźwigać, przemęczać się itd. Od tamtej pory taki troskliwy, więc zadziałałojusella, Agness27, kama005, Agaax, kot_bury, stokrotka2013, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Moja koleżanka tak powtarzała, że ona myślała, że może wszystko bo dobrze się czuła. Aż pewnej nocy wylądowała w szpitalu ze skurczami i rozwarciem w 30 tyg. A 2 tygodnie wcześniej szyjka była ok. I nie miała żadnych twardnień, nic.
Na szczęście jej dziecko postanowiło jeszcze zostać i teraz nie chce wyjść, a już po terminiejusella, eve90, Agness27, kama005, Agaax, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Patrzyłam na ta gazetke lidla i całkiem fajne te staniczki do karmienia no i przyzwoita cena
ciekawe czy sie załapie:)
A i bluzeczki dla nas ciężarówek tez fajne
A termometr mam taki sam i za 5 zł taniej kupilam na wcześniejszej promocjijusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Właśnie zajrzałam w wyniki badania moczu
Bakterie liczne
Nabłonki liczne
Leukocytu 20-40 wpw norma 0-5 wpw
Erytrocyty świeże 2-5 wpw norma 0-2 wpw
Czekam na posiew ale to od 3 do 5 dni... Co o tym sądzicie?
Byliśmy dzisiaj na bezpiecznym maluchu. Bardzo ciekawe warsztaty i moim zdaniem warto.
Nadrobie was jutro bo dzisiaj nie mam już siły...
Dopadł mnie ból pleców znowu i boli mnie prawa stopa tak jakbym ja stlukla gdzieś w okolicy małego palca i ledwo chodzę. Idę się zaraz położyć -
Kama ja jak dawałam posiew to kazali zadzwonić na drugi dzień jeśli nic nie wychoduja to powiedzą a jeśli poszło dalej to się coś szykuje. Musisz teraz przeczekać.... Ja też miałam podobnie więc może jakaś bakteria, ale wiadomo nie musi. Dostaniesz jakiegoś antybola i befzie git
infekcje w ciąży to częsty przypadek dlatego akurat mocz zlecają za każdym razem z tego właśnie powodu
kama005, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png