Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia_2209 wrote:Naditta, też bym może i spróbowała, gdybym miała mniejszy brzuszek
W Biurze podróży mi powiedziała kobitka, że oceniają to na "oko" od kogo chcą zaświadczenie. Ja brzuszek mam duży więc raczej bez zaświadczenie się nie obejdzie.
A Ty nie boisz się, że np. nie wpuszczą Cię przy powrocie na pokład? Niestety takie historie się podobno zdarzają..
Olcia, niestety już nie mam wyjścia. A mąż mówi, że brzuszek mam mały i na pewno się uda. Dzisiaj rano mierzyłam nawet ubrania na podróż, w których będzie jak najmniej widoczny. Trzeba się przyglądać, żeby ocenić czy to ciąża. No i mam zaświadczenie z poprzedniego lotu, wystawione dokładnie 11.04 więc będzie tylko o 2 dni "przestarzałe". Mam nadzieję, że w razie czego przymkną oko. To tylko 2 dni. Tutaj w Uk mamy też prowadzone książki, cała ciąża, wszystkie wyniki badań itd. Tą książkę też wezmę ze sobą, jest tam napisane, że ciąża przebiega prawidłowo itd.
No a przed podróżą się pomodlę, żeby mnie wpuścili hihi
nick nieaktualny, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
Ja mam to samo a jak patrzę na regał który muszę ogarnąć to się aż jeszcze bardziej nie chce. Więc na razie na niego patrzę

Ja się w ogóle nie mogę zabrać za cokolwiek. Nie chce mi się :p to już jest chyba lenistwo od zbyt dużej ilości czasu wolnego.
W weekend jedziemy po wózek dla małej bo już na nas czeka.!!!!
MirelS, jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88, nowatorka, Maka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowa! wrote:dzięki dziewczyny.
ja nigdy nie lubiłam się narzucać i nie lubiłam zwracać na siebie uwagi. Do dnia wczorajszego starałam się świadomie nie myśleć o porodzie ale wczoraj jak tak kiepsko się czułam to trochę się podłamałam i zaczęłam też myśleć czy sobie poradzę czy to ja jestem taka słaba czy po prostu jest tak że gorzej przechodzę ciążę.
Jej czasami to mam wrażenie że góry mogę przenosić i przychodzi taki dół i obawa o dziecko.
Napisałam do lekarza i zadzwonił żebym może przyjechała na sprawdzenie i żebym posiew moczu zrobiła koniecznie.
Kot-Bury do jakiego gabinetu chodzisz do dr. Curyło we Wro ?
W Ginemedica na Krawieckiej (naprzeciwko galerii dominikańskiej), przyjmuje chyba w poniedziałki, wtorki i piątki
Pewnie, że sobie poradzisz! To tylko taki dół chwilowy, hormony buzują
-
A słuchajcie mam pytanie. Mam z lovelli proszek do prania i mleczko do prania. Czy mleczko wlewamy tam gdzie płyn do płukania? Bo nie ogarniam. Czy to zamiast proszku
stwierdzam że czasami jeszcze mnie coś zaskakuje :p
jusella, TheForfie lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:W Ginemedica na Krawieckiej (naprzeciwko galerii dominikańskiej), przyjmuje chyba w poniedziałki, wtorki i piątki

Pewnie, że sobie poradzisz! To tylko taki dół chwilowy, hormony buzują
a wiesz coś na temat gabinetu na Wałbrzyskiej 26 ? czy ma jakiś dobry sprzęt ? -
kama005 wrote:A słuchajcie mam pytanie. Mam z lovelli proszek do prania i mleczko do prania. Czy mleczko wlewamy tam gdzie płyn do płukania? Bo nie ogarniam. Czy to zamiast proszku
Tam gdzie proszek
Agaax lubi tę wiadomość
-
Panna truskawka, ja się obawiam, że nie masz wyjścia

Powtarzaj sobie, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia
Ja też się boję, czasami wręcz panicznie. Potrafię się obudzić w środku nocy ze strachem jak to będzie. Ale też bardzo na to czekam, bo chcę mieć już synka przy sobie
panna truskawka, jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
kama005 wrote:A słuchajcie mam pytanie. Mam z lovelli proszek do prania i mleczko do prania. Czy mleczko wlewamy tam gdzie płyn do płukania? Bo nie ogarniam. Czy to zamiast proszku
Jeśli mleczko jest do prania, to zamiast proszku, a jeśli do płukania, to tam gdzie płyn. Tak na chłopski rozum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 11:36
Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
Hej dziewczyny

Melduję się po wczorajszej wizycie
Mały zdrowo rośnie, waży prawie 900 gramów
Nadal jest o tydzień mniejszy niż wynika to z OM, ale gine mówi że wszystko jest w porządku
Na badaniu znowu mlaskał i ziewał, ot taki to znudzony sobie był
Ułożony pośladkowo, kopie mamuśkę w pęcherz- a co! Niech mamuśka wie, że mnie tam ma 
Kama, oprócz mleczka do prania widziałam też płyn do płukania z Loveli
MirelS, jusella, Agness27, Inska, nick nieaktualny, majeczka87, nowatorka, Maka, eve90, aisa, stokrotka2013, figaa lubią tę wiadomość

-
dzień dobry!
Nowa dobrze, że sobie przełożyłaś wizytę. Wszystko będzie dobrze :*
Naditta koleżanka leci w maju do Anglii a ma termin na początek lipca i mówiła, że w ryanair jej jeszcze nigdy nie sprawdzali, a już latała z brzuszkiem w pierwszej ciąży. Dobrze się zakamufluj
Ja też się budzę w nocy z lękami. Łapię się za brzuch i myślę, że to już niebawem i jak ja dam radę....W dzień to nawet nie, grzebie na internetach i szukam coś dla dzidzi, albo jakieś prania, albo gdzieś jadę, bądź też tylko leniuchuję. Już się przyzwyczaiłam do opierniczania się
Dziś mam ochotę na taki zakup: http://allegro.pl/komplet-minky-do-wozka-misiu-pysiu-nowosc-i6042018899.html
i taki: http://allegro.pl/posciel-4cz-120x90-dwustronny-ochraniacz-minky-i5695594389.html
jusella, Agness27, nick nieaktualny, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Hej
Niektóre płyny czy żele do prania nie wlewa się do dozownika tylko bezpośrednio na pranie więc lepiej przeczytać na opakowaniu
Co do organizacji czasu to też mam ten problem :p plany wielkie a z realizacją gorzej
Dziś już 12 a ja jem drugie śniadanie i nie zrobiłam jeszcze nic :p
Truskawka myślę że to normalne, ja ostatnio po wizycie taki stres załapałam że dziecko duże i jak ja go urodzę, później zjełam głowę czymś innym. A ja też z tych mdlejących tak że wiem co czujesz
jusella, Agness27, nick nieaktualny, Zuzulka88, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
MirelS ja właśnie czytałam też o tym, że oni nigdy prawie nie sprawdzają, oceniają na oko ciążę, a moja podobno nie wygląda na 7my mc. (Jak byliśmy na wakacjach poznaliśmy francuską rodzinę, ta kobieta się mnie pytała 3 razy czy jestem w 7 mcu czy 7 mcy mi zostało do końca ciąży, bo mam malutki brzuszek
). W każdym razie trzymajcie kciuki, żeby się udało 
Co do środków do prania to ja czytałam kilka rankingów i zdecydowanie płatki mydlane są najlepsze do prania dla dzieci.
jusella, nick nieaktualny, _analiza, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016

-
To i ja mam pytanie z serii praktycznych: czy kupujecie torbę tzw changing bag? Wiem, że niektóre wózki mają w komplecie, mój nie ma. A torba od kompletu kosztuje ok 100 funtów. Trochę dużo jak na torbę. Czy szukać innej, niefirmowej? Czy sobie darować?
No i co ze śpiworkiem do wózka, jest niezbędny?17.07.2016

-
panna truskawka wrote:Dziewczyny, powoli zaczynam schizować.
Jutro 30 tydzień i codziennie myślę na jeden temat: PORÓD!
Jak dam radę, jak ja pobierania krwi się boję???
Dasz radę tylko zaufaj swojemu ciału i dziecko, bo one naprawdę wiedzą co robić. Staraj się nie myśleć o niczym innym, tylko o tym, że z każdym skurczem jesteś bliżej swojego dzieciątka, postaraj się odciąć od reszty świata. Niech to będzie Wasz moment: Twój i Twojego Maleństwa, reszta świata niech się kręci dalej.
To jest nasz plan na poród, stworzyć taką atmosferę, żebym mogła "uciec" od wszystkiego, co się wokół dzieje i połączyć się z moją niunią.
Dziewczyny, nasze ciała są niesamowite, są silne i piękne, więc myślę że jeśli zaufamy instynktowi, pozwolimy naturalnym hormonom się wyzwolić, nie będziemy panikować, ale naprawdę skupimy się nad tą wyjatkową chwilą, to poród będzie wyjątkowym i niezapomnianym przeżyciem, zarówno dla nas mam, dla naszych dzieci i partnerów.
nick nieaktualny, panna truskawka, jusella, TheForfie, Zuzulka88, *Słoneczko, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny