Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wrote:To i ja mam pytanie z serii praktycznych: czy kupujecie torbę tzw changing bag? Wiem, że niektóre wózki mają w komplecie, mój nie ma. A torba od kompletu kosztuje ok 100 funtów. Trochę dużo jak na torbę. Czy szukać innej, niefirmowej? Czy sobie darować?
No i co ze śpiworkiem do wózka, jest niezbędny?
Ja właśnie muszę kupić torbę i zastanawiam się nad Skip hop- cena duża ale ponoć warto.kot_bury lubi tę wiadomość
-
Naditta - torba się przydaje, bo wszystko masz pod ręką i nie musisz się przepakowywać przed każdym spacerem - mniejsze ryzyko, że czegoś zapomnisz. U mnie jest w komplecie z wózkiem, ale jakby nie było to nie upierałabym się przy firmówce. Może to być jakaś duża torebka pasująca do wózka - ja tak poprzednio miałam bo ta z kompletu była za mała .
Co do śpiworka - ja na razie nie kupuję bo lato będzie a potem zobaczę...
TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
No ale te specjalne torby mają maty, ta od kompletu do mojego wózka miała nawet swojego rodzaju termos tzn miejsce gdzie można włożyć butelkę i trzyma ciepło/zimno i jeszcze kilka innych gadżetów. Zastanawiam się tylko, czy to potrzebne.17.07.2016
-
panna truskawka wrote:Dziewczyny, powoli zaczynam schizować.
Jutro 30 tydzień i codziennie myślę na jeden temat: PORÓD!
Jak dam radę, jak ja pobierania krwi się boję???
Ha mam dokladnie tak samo. Ostatnia powiedzialam kolezance, ze najbardziej podczas porodu boje sie m.in. podlaczania kroplowki. Popatrzyla z politowaniem, dajac do zrozumienia, ze Sam porod to dopiero...strach sie bac;(jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Zależy jak długie spacery planujesz. To takie bajery, które niezbędne nie są. Ważne, żeby niektóre rzeczy miec zawsze np. pieluszki, czy tetrę do wytarcia dziecka.
Jeśli chodzi o "termos" to można kupić taki ocieplacz na butelkę trzymajacy ciepło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:33
jusella, Naditta, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Naditta bo ty ogólnie szczuplutka jesteś z tego co kojarzę po zdjęciach, oby się udało
mi mówią, że też nie wyglądam na 7 miesiąc, ale i tak jak słoń się czuję xD
Ja mam torbę w komplecie z wózkiem i jest ok. Oprócz tego to jeszcze kupiłam okazyjnie taką mniejszą z doczepianą długą szelką- przyda się do szpitala, czy np. jak zostawię dzidzię z babcią to powkładam tam niezbędnikiTakże jak nie masz żadnej to ja bym jakąś kupiła
ale nie za 100 funtów
Śpiworka też na razie nie kupujęZuzulka88, jusella, Naditta lubią tę wiadomość
-
Inska- bardzo pięknie to opisałaś, gdybym szykowała się na poród SN, na pewno podchodziłabym do tego w ten sam sposób
W ogóle mnie uspakajają tez takie głupie sprawy jak statystyka czy ogólnie fakt, że nie trzeba iść do starożytności, już nasze mamy i babcie rodziły w nieporównywalnie gorszych warunkach wiec właściwie nie mamy na co narzekac;)
Wiadomo ze strach jest, ale podobno adrenalina która wytwarza się podczas porodu sprawia że watła kobitka góry przeniesie!
Ja sama nastawiam się na cesarkę ale liczę się z tym ze może być tak, że dzieć zechce urodzić się sam wcześniej i trza będzie "przeeeć!!". Zobaczymy, różnie to bywa.
Mi jakoś ciężko jeszcze myśleć o porodzie ale może dlatego że to "dopiero" 27 tc. Nic nie gotowe. Masa ciuszków jeszcze do kupienia.
Ale mąż mnie zaskoczył bo jeszcze niedawno się śmiał ze mnie jak mówiłam ze komodę chce juz mieć, a teraz sam mówi ze łóżeczko po majówce wstawimy
W ogóle, trochę śmieszne to, ale widzę po nim ze dopiero teraz "zauwazyl" ze jestem w ciąży i ze tak naprawdę zostało mało czasu. Dopóki chodziłam z małym brzuszkiem to wszystko wydawało się takie odległe, a teraz brzuch rośnie z dnia na dzień i nawet zaczął do małego gadać, sam z siebie!miejmy nadzieje ze budzi się w nim instynkt tacierzyński;)
jusella, Inska, MirelS, TheForfie, majeczka87, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ok dziewczyny, daruję sobie na razie śpiworek, pomyślę przed jesienią, nad torbą się jeszcze zastanowię. Jest teraz w promocji za 70 funtów, ale to ciągle dużo. Za te pieniądze wolałabym kupić jakąś porządną torebkę, którą będę mieć na kilka lat
Mirels, ja tylko czasami czuję się jak słoń. Bo generalnie to często zapominam, że mam brzuchAle z rana np na czczo brzuch jest 2 razy mniejszy niż później po zjedzeniu czegokolwiek.
jusella, MirelS, TheForfie, Dalile, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Kupić łóżeczko i komodę? Czy poczekać aż wrócę do domu? Nie mogę się zdecydować....
@edit
KUPIŁAM!!
http://allegro.pl/show_item.php?item=5722368794Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:58
Naditta, Agaax, MirelS, majeczka87, Ejrene, Kasiulina, Agness27, renieczka, kot_bury, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
My wczoraj juz komode zmontowalismy, bo dzwonili z bodzia zejuz przyszla
teraz sie poprzeklada a nie wszystko w szafie i na stoliku hehe
Czy ktoras z was tez ma niskie cisnienie? Najczesciej mam tak ok. 105-115 a to drugie ok 60 u lekarzy tez tak mialam ale nikt mi nic nie mowil i tez zle sie nie czulam, czasami tylko. A teraz czesto jak siedze i nie wykonuje zadnych gwaltownych ruchow to widze gwiazdki albo spaceruje czy cos, nic sie nie dzieje tylko te gwiazdki, czytalam ze to wlasnie od niskiego cisnienia i czasami jeszcze mam takie dni ze tak sie slabo czuje jakby mnie w ogole nie bylo nie mam na nic sily.. Właśnie dzisiaj tak mam, nie ze mi sie nie chce tylko czuje sie taka przytlumiona i wszystko mnie meczy, cisnienie mam 111 na 58, wiem ze niskie cisnienie nie jest zle w porownaniu do wysokiego, teraz zrobilam sobie kawe i mam nadzieje ze mnie postawi na nogi
Czy ktoras tez jest 'niskocisnieniowcem' i robicie cos pod tym wzgledem, cos lekarz wam kazal brac czy cos? Wizyte mam dopiero ok 17 i nie wiem czy sie zapisywac wczesniej, bo to jest troche uciazliwe, takie złe samopoczucie, ze sie tak slabo czuje i nic nie moge zrobic.. ;/
Dodam jeszcze że glowa mnie nie boli i anemii nie mam i nigdy nie mialammozliwe ze to od tego ze malo pije, nie lubie pic czesto sie zmuszam, ale ok 1,5l dziennie na pewno wypijam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:09
-
Ja na ostatniej wizycie tydzień temu miałam ciśnienie 90/65 (po kawie!) i położna powiedziała, że bardzo dobre.
Mam też dni, ze jestem nie do życia, szczególnie jak zmienia się pogoda i ma padać.TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
właśnie lekarze tez mi mowili ze dobre mam cisnienie, na internecie czytalam ze powinno byc ok 120/80 wiec wydaje mi sie ze mam troche za niskie ale nie az tak bardzo ;P dlatego sie nie obawiam ale poprostu te 'dolegliwosci' ;/ no niestety najwyrazniej takie uroki ciazy
wspomnie o tym na nastepnej wizycie to moze cos sie dowiem
Co do przyszlych tatusiów, moj wczoraj mi oznajmil ze powinnam juz torbe do szpitala pakowaca ja sobie mysle co ja mam pakowac jak ani pizamek ani podkladow ani nic jeszcze nie mam tylko ubranka dla malej, dopiero teraz pokupujemy te wszystkie rzeczy bo pierwsze w kolejnosci staly meble i juz wszystko mamy
O porodzie ja na razie nie mysle, ale ja taka jestem ze sie nie stresuje bedzie jak bedzie stres dopiero przychodzi mi w danym dniu, tutej pewnie pojawi sie ok 39tc bo to w sumie nie wiadomo kiedy sie zacznie i to jest najgorsze ze musisz czekac i caly czas byc gotowajusella, _analiza, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja pod koniec maja spakuje torbę do porodu
Z mleczka do prania będę korzystać pierwszy raz więc się upewniam. Zawsze tylko proszki. Przynajmniej teraz wiem ze mam ładny zapas wszystkiego bo mam po iednym mleczku i proszku do białego i tak samo do koloru
Czyli mówicie że bez płynu do płukania hmmm...
Ja się porodu naturalnego boję też ale inne dały radę to ja chyba też...to jest moje nastawienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 13:40
TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj wieczorem odbieram z paczkomatu przesyłkę z prześcieradłami, ochraniaczem na łóżeczko i materac, rozkiem a drugą z pieluszkami flanelowymi. Nie mogę się doczekać jak to odbiorę. Jeszcze zamówię sobie organizer na łóżeczko
i będzie prawie cacy
Agness27, jusella lubią tę wiadomość
-
Zuzulka super ze z synusiem wszystko dobrze;) wage ma idealna;) a do posladkowego sie nie przejmuj bo jeszcze ma miejsce sie przerwocic;) najlepiej jak do 30 tyg sie przerwaca podobno choc i pozniej sie zdarzaja przewroty;) P.S. jak tak mogliscie zanudzić dzieciaczka?
ja ogolnie lenia nie mam;) 3 miesiace pierwsze lezalam przez krztusiec i od tego czasu a konkretniej od polowy ciazy mam petarde w tylku;) nie usiedze na jednym miejscu, sprzatam , gotuje porzadkuje, odwiedzam kolezanki, jezdze po lekarzach, po szkolach rodzenia i wyszywam obraz w wolnej chwili;) biore od zycia pelnymi garsciami co sie da;) wieczorami za to jestem flak i najchetniej o 20 szlabym spać i do 11 spałabym;)TheForfie, jusella, eve90, Zuzulka88, aisa, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016