Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
martynka870 wrote:ja planuje lot w 31/32 tc. W poniedziałek mam wizytę i poproszę o wypisanie zaświadczenia ,że nie ma przeciwwskazań. Skoro dobrze się czujemy, nic sie złego nie dzieje to nie powinno być problemu,co?
kot_bury wrote:Zimno dziś u mnie jak nie wiem, brr. Młody zrobił mi w nocy niespodziankę - budzę się, a tam brzuch jak kamień, aż się trochę wystraszyłam. Przewracam się to na jeden bok, to na drugi, w końcu się ruszył... i okazało się, że to chyba była wypięta głowa albo pupa, bo autentycznie pod ręką mi ten cały kamień fiknął i zniknąłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:12
jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
-
TheForfie wrote:My wczoraj juz komode zmontowalismy, bo dzwonili z bodzia zejuz przyszla
teraz sie poprzeklada a nie wszystko w szafie i na stoliku hehe
Czy ktoras z was tez ma niskie cisnienie? Najczesciej mam tak ok. 105-115 a to drugie ok 60 u lekarzy tez tak mialam ale nikt mi nic nie mowil i tez zle sie nie czulam, czasami tylko. A teraz czesto jak siedze i nie wykonuje zadnych gwaltownych ruchow to widze gwiazdki albo spaceruje czy cos, nic sie nie dzieje tylko te gwiazdki, czytalam ze to wlasnie od niskiego cisnienia i czasami jeszcze mam takie dni ze tak sie slabo czuje jakby mnie w ogole nie bylo nie mam na nic sily.. Właśnie dzisiaj tak mam, nie ze mi sie nie chce tylko czuje sie taka przytlumiona i wszystko mnie meczy, cisnienie mam 111 na 58, wiem ze niskie cisnienie nie jest zle w porownaniu do wysokiego, teraz zrobilam sobie kawe i mam nadzieje ze mnie postawi na nogi
Czy ktoras tez jest 'niskocisnieniowcem' i robicie cos pod tym wzgledem, cos lekarz wam kazal brac czy cos? Wizyte mam dopiero ok 17 i nie wiem czy sie zapisywac wczesniej, bo to jest troche uciazliwe, takie złe samopoczucie, ze sie tak slabo czuje i nic nie moge zrobic.. ;/
Dodam jeszcze że glowa mnie nie boli i anemii nie mam i nigdy nie mialammozliwe ze to od tego ze malo pije, nie lubie pic czesto sie zmuszam, ale ok 1,5l dziennie na pewno wypijam.
A może brak magnezu skoro masz gwiazdki bo słyszałam ze to od magnezu (braku )
Brzuszek rośnie i wiadomo coraz ciężej sie robi.
Wyczytałam ze w III trymestrze pojawiaja sie czesto duszności,skurcze i ogólne przemeczenie-tez tak mam nieraz.
jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.
ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilasWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:21
Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Ja pod koniec maja spakuje torbę do porodu
Z mleczka do prania będę korzystać pierwszy raz więc się upewniam. Zawsze tylko proszki. Przynajmniej teraz wiem ze mam ładny zapas wszystkiego bo mam po iednym mleczku i proszku do białego i tak samo do koloru
Czyli mówicie że bez płynu do płukania hmmm...
Ja się porodu naturalnego boję też ale inne dały radę to ja chyba też...to jest moje nastawienie
Ja mam proszki loveli do białego i koloru ale w rosmanie widziałam tez z tego i płyny do prania i do płukania.
Ja planuje kupic jakis płyn do płukania bo u mnie po praniu ciuchy sa bardzo sztywne-niestety taka woda..ale bede sie starała dobrac jakis bezzapachowy albo delikatnuie jak juz zeby pachniałjusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie
-
nowatorka wrote:Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.
ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilas
Mam być u niego koło 20-stej, dziś od rana leże i jest całkiem dobrze. Może to taka moja natura.
Jeśli chodzi o ciśnienie to też mam bardzo niskie i lekarz mówił, że w ciąży często jest niższe i jeśli słabo się czuje to żebym wypiła np. kawę.nowatorka, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie
Tak, tak- cukier też dużo robi z samopoczuciem. Też mam tej w dolnej granicy plus anemia i czuje się czasami kompletnie bez sił. Chociaż po ostatnich tabletkach od ginka: żelazo+magnez mam tak jakby trochę więcej siły.nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
W Rossmannie ten płyn do płukania jest za 17,99zł o ile dobrze luknelam
nie chciało mi się jiz tego nieść do domu bo szłam do jeszcze dwóch sklepów :p
Kupiłam sobie na obiad naleśniki z jabłkami. O!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:46
Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic
TheForfie lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic
majeczka87, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
My noworodkowej nie robimy ale brzuszkowa tak
tylko muszę napisać do fotografa jak stoi z czasem
Milcia sporo... To tylko jeden rozmiar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:35
jusella, nowatorka lubią tę wiadomość