X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie - nie mam czasu sie udzielac,ale czytam na bierzaco ! Buziaki dla wszystkich :)

Wieczorem wymodze jakiegos dluzszego posta, z telefonu czego nie znosze :)

majeczka87, Agness27, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    ja planuje lot w 31/32 tc. W poniedziałek mam wizytę i poproszę o wypisanie zaświadczenia ,że nie ma przeciwwskazań. Skoro dobrze się czujemy, nic sie złego nie dzieje to nie powinno być problemu,co?
    sprawdzcie tylko czy dana linia lotnicza akceptuje kobiety w widocznej ciazy bo nie wszystkie to robia. no a czy to bezpieczne czy nie to najlepiej sluchac gina ;)
    kot_bury wrote:
    Zimno dziś u mnie jak nie wiem, brr. Młody zrobił mi w nocy niespodziankę - budzę się, a tam brzuch jak kamień, aż się trochę wystraszyłam. Przewracam się to na jeden bok, to na drugi, w końcu się ruszył... i okazało się, że to chyba była wypięta głowa albo pupa, bo autentycznie pod ręką mi ten cały kamień fiknął i zniknął :)
    hehe ja tez mam takie cos wypiete czesto po lewej stronie, czasami dla zartow ja popycham troche to sie chowa. musze spytac gina w czwartek czy to glowa czy tylek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:12

jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    My wczoraj juz komode zmontowalismy, bo dzwonili z bodzia zejuz przyszla :) teraz sie poprzeklada a nie wszystko w szafie i na stoliku hehe ;)
    Czy ktoras z was tez ma niskie cisnienie? Najczesciej mam tak ok. 105-115 a to drugie ok 60 u lekarzy tez tak mialam ale nikt mi nic nie mowil i tez zle sie nie czulam, czasami tylko. A teraz czesto jak siedze i nie wykonuje zadnych gwaltownych ruchow to widze gwiazdki albo spaceruje czy cos, nic sie nie dzieje tylko te gwiazdki, czytalam ze to wlasnie od niskiego cisnienia i czasami jeszcze mam takie dni ze tak sie slabo czuje jakby mnie w ogole nie bylo nie mam na nic sily.. Właśnie dzisiaj tak mam, nie ze mi sie nie chce tylko czuje sie taka przytlumiona i wszystko mnie meczy, cisnienie mam 111 na 58, wiem ze niskie cisnienie nie jest zle w porownaniu do wysokiego, teraz zrobilam sobie kawe i mam nadzieje ze mnie postawi na nogi ;)
    Czy ktoras tez jest 'niskocisnieniowcem' i robicie cos pod tym wzgledem, cos lekarz wam kazal brac czy cos? Wizyte mam dopiero ok 17 i nie wiem czy sie zapisywac wczesniej, bo to jest troche uciazliwe, takie złe samopoczucie, ze sie tak slabo czuje i nic nie moge zrobic.. ;/
    Dodam jeszcze że glowa mnie nie boli i anemii nie mam i nigdy nie mialam ;) mozliwe ze to od tego ze malo pije, nie lubie pic czesto sie zmuszam, ale ok 1,5l dziennie na pewno wypijam.

A może brak magnezu skoro masz gwiazdki bo słyszałam ze to od magnezu (braku )
    Brzuszek rośnie i wiadomo coraz ciężej sie robi.
    Wyczytałam ze w III trymestrze pojawiaja sie czesto duszności,skurcze i ogólne przemeczenie-tez tak mam nieraz.

jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.

ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:21

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja pod koniec maja spakuje torbę do porodu :)

Z mleczka do prania będę korzystać pierwszy raz więc się upewniam. Zawsze tylko proszki. Przynajmniej teraz wiem ze mam ładny zapas wszystkiego bo mam po iednym mleczku i proszku do białego i tak samo do koloru :)
    Czyli mówicie że bez płynu do płukania hmmm...

Ja się porodu naturalnego boję też ale inne dały radę to ja chyba też... :) to jest moje nastawienie :)

Ja mam proszki loveli do białego i koloru ale w rosmanie widziałam tez z tego i płyny do prania i do płukania.
    Ja planuje kupic jakis płyn do płukania bo u mnie po praniu ciuchy sa bardzo sztywne-niestety taka woda..ale bede sie starała dobrac jakis bezzapachowy albo delikatnuie jak juz zeby pachniał

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj np. czegoś takiego: http://www.lovela.pl/produkty/plyn-do-plukania

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Może spróbuj np. czegoś takiego: http://www.lovela.pl/produkty/plyn-do-plukania

O taki zamierzam kupić w maju:)
    Widziałam ze jest w rosmanie a ze mam karte rosnne to zawsze jakis mały rabacik będzie :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.

ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilas :)

Mam być u niego koło 20-stej, dziś od rana leże i jest całkiem dobrze. Może to taka moja natura.

Jeśli chodzi o ciśnienie to też mam bardzo niskie i lekarz mówił, że w ciąży często jest niższe i jeśli słabo się czuje to żebym wypiła np. kawę.

nowatorka, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie :/

Tak, tak- cukier też dużo robi z samopoczuciem. Też mam tej w dolnej granicy plus anemia i czuje się czasami kompletnie bez sił. Chociaż po ostatnich tabletkach od ginka: żelazo+magnez mam tak jakby trochę więcej siły.

nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie ten płyn do płukania jest za 17,99zł o ile dobrze luknelam :) nie chciało mi się jiz tego nieść do domu bo szłam do jeszcze dwóch sklepów :p

Kupiłam sobie na obiad naleśniki z jabłkami. O!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:46

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic

TheForfie lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to jakie mamy w takim razie kupić? z jakiej firmy?

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie? Bo ja jeszcze nie zrobilam zakupu w gemini

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprasowałam pierwszą turę prania - 60 sztuk body z krótkim i długim rękawem. A gdzie tu jeszcze reszta :)

Maka, renieczka, jusella, kama005, majeczka87, TheForfie lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kosz na gemini też na razie "wisi", bo nie jestem ciągle pewna czy wszystko dobrze wybrałam. Majeczka napisz coś więcej jak wiesz

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Ty sześcioraczków się spodziewasz ;-)

Maka, TheForfie, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic
    Majeczka jak masz łączoną DiK to możesz dokupić samą K i podawać dodatkowo kilka kapsułek.

majeczka87, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy bedziecie robily sesje noworodkowa? My wlasnie wybralismy fotografa :) juz sie nie moge doczekac

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noworodkowej nie robimy ale brzuszkowa tak :) tylko muszę napisać do fotografa jak stoi z czasem :)

Milcia sporo... To tylko jeden rozmiar? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:35

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ