X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie - nie mam czasu sie udzielac,ale czytam na bierzaco ! Buziaki dla wszystkich :)

Wieczorem wymodze jakiegos dluzszego posta, z telefonu czego nie znosze :)

majeczka87, Agness27, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    ja planuje lot w 31/32 tc. W poniedziałek mam wizytę i poproszę o wypisanie zaświadczenia ,że nie ma przeciwwskazań. Skoro dobrze się czujemy, nic sie złego nie dzieje to nie powinno być problemu,co?
    sprawdzcie tylko czy dana linia lotnicza akceptuje kobiety w widocznej ciazy bo nie wszystkie to robia. no a czy to bezpieczne czy nie to najlepiej sluchac gina ;)
    kot_bury wrote:
    Zimno dziś u mnie jak nie wiem, brr. Młody zrobił mi w nocy niespodziankę - budzę się, a tam brzuch jak kamień, aż się trochę wystraszyłam. Przewracam się to na jeden bok, to na drugi, w końcu się ruszył... i okazało się, że to chyba była wypięta głowa albo pupa, bo autentycznie pod ręką mi ten cały kamień fiknął i zniknął :)
    hehe ja tez mam takie cos wypiete czesto po lewej stronie, czasami dla zartow ja popycham troche to sie chowa. musze spytac gina w czwartek czy to glowa czy tylek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:12

jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    My wczoraj juz komode zmontowalismy, bo dzwonili z bodzia zejuz przyszla :) teraz sie poprzeklada a nie wszystko w szafie i na stoliku hehe ;)
    Czy ktoras z was tez ma niskie cisnienie? Najczesciej mam tak ok. 105-115 a to drugie ok 60 u lekarzy tez tak mialam ale nikt mi nic nie mowil i tez zle sie nie czulam, czasami tylko. A teraz czesto jak siedze i nie wykonuje zadnych gwaltownych ruchow to widze gwiazdki albo spaceruje czy cos, nic sie nie dzieje tylko te gwiazdki, czytalam ze to wlasnie od niskiego cisnienia i czasami jeszcze mam takie dni ze tak sie slabo czuje jakby mnie w ogole nie bylo nie mam na nic sily.. Właśnie dzisiaj tak mam, nie ze mi sie nie chce tylko czuje sie taka przytlumiona i wszystko mnie meczy, cisnienie mam 111 na 58, wiem ze niskie cisnienie nie jest zle w porownaniu do wysokiego, teraz zrobilam sobie kawe i mam nadzieje ze mnie postawi na nogi ;)
    Czy ktoras tez jest 'niskocisnieniowcem' i robicie cos pod tym wzgledem, cos lekarz wam kazal brac czy cos? Wizyte mam dopiero ok 17 i nie wiem czy sie zapisywac wczesniej, bo to jest troche uciazliwe, takie złe samopoczucie, ze sie tak slabo czuje i nic nie moge zrobic.. ;/
    Dodam jeszcze że glowa mnie nie boli i anemii nie mam i nigdy nie mialam ;) mozliwe ze to od tego ze malo pije, nie lubie pic czesto sie zmuszam, ale ok 1,5l dziennie na pewno wypijam.

A może brak magnezu skoro masz gwiazdki bo słyszałam ze to od magnezu (braku )
    Brzuszek rośnie i wiadomo coraz ciężej sie robi.
    Wyczytałam ze w III trymestrze pojawiaja sie czesto duszności,skurcze i ogólne przemeczenie-tez tak mam nieraz.

jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.

ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:21

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Ja pod koniec maja spakuje torbę do porodu :)

Z mleczka do prania będę korzystać pierwszy raz więc się upewniam. Zawsze tylko proszki. Przynajmniej teraz wiem ze mam ładny zapas wszystkiego bo mam po iednym mleczku i proszku do białego i tak samo do koloru :)
    Czyli mówicie że bez płynu do płukania hmmm...

Ja się porodu naturalnego boję też ale inne dały radę to ja chyba też... :) to jest moje nastawienie :)

Ja mam proszki loveli do białego i koloru ale w rosmanie widziałam tez z tego i płyny do prania i do płukania.
    Ja planuje kupic jakis płyn do płukania bo u mnie po praniu ciuchy sa bardzo sztywne-niestety taka woda..ale bede sie starała dobrac jakis bezzapachowy albo delikatnuie jak juz zeby pachniał

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuj np. czegoś takiego: http://www.lovela.pl/produkty/plyn-do-plukania

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Może spróbuj np. czegoś takiego: http://www.lovela.pl/produkty/plyn-do-plukania

O taki zamierzam kupić w maju:)
    Widziałam ze jest w rosmanie a ze mam karte rosnne to zawsze jakis mały rabacik będzie :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Nowa przejdz sie jutro do lekarza, zadzwon dzisiaj i na pewno cie miedzy pacjentami wcisnie zeby chociaz 5 min zobaczyc czy tam wszystko ok.

ps. wlasnei przeczytalam ze juz do niego napisalas. dobrze zrobilas :)

Mam być u niego koło 20-stej, dziś od rana leże i jest całkiem dobrze. Może to taka moja natura.

Jeśli chodzi o ciśnienie to też mam bardzo niskie i lekarz mówił, że w ciąży często jest niższe i jeśli słabo się czuje to żebym wypiła np. kawę.

nowatorka, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    TheForfie ja tez sie czasami tak slabo czuje ale u mnie taka juz moja natura, zdarzalo mi sie tak slabo czuc i bez ciazy. jaki masz cukier? bo ja mam zawsze na dolnej granicy i to tez moim zdaniem wplywa, poza tym tez mam raczej niskie cisnienie, do tego ja mam anemie :/

Tak, tak- cukier też dużo robi z samopoczuciem. Też mam tej w dolnej granicy plus anemia i czuje się czasami kompletnie bez sił. Chociaż po ostatnich tabletkach od ginka: żelazo+magnez mam tak jakby trochę więcej siły.

nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmannie ten płyn do płukania jest za 17,99zł o ile dobrze luknelam :) nie chciało mi się jiz tego nieść do domu bo szłam do jeszcze dwóch sklepów :p

Kupiłam sobie na obiad naleśniki z jabłkami. O!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:46

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic

TheForfie lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to jakie mamy w takim razie kupić? z jakiej firmy?

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie? Bo ja jeszcze nie zrobilam zakupu w gemini

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprasowałam pierwszą turę prania - 60 sztuk body z krótkim i długim rękawem. A gdzie tu jeszcze reszta :)

Maka, renieczka, jusella, kama005, majeczka87, TheForfie lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kosz na gemini też na razie "wisi", bo nie jestem ciągle pewna czy wszystko dobrze wybrałam. Majeczka napisz coś więcej jak wiesz

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia Ty sześcioraczków się spodziewasz ;-)

Maka, TheForfie, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    No jelopy poznieniali normy witamin. I nie mozna podawac ich wspolnie d i k w jednej kapsulce. Na byc 400 jednostrk wit D i 150 wit K ktora tylko jedna firma produkuje. Te co kupilam to polozna mowi: moze sobie pani je wyrzucic
    Majeczka jak masz łączoną DiK to możesz dokupić samą K i podawać dodatkowo kilka kapsułek.

majeczka87, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy bedziecie robily sesje noworodkowa? My wlasnie wybralismy fotografa :) juz sie nie moge doczekac

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noworodkowej nie robimy ale brzuszkowa tak :) tylko muszę napisać do fotografa jak stoi z czasem :)

Milcia sporo... To tylko jeden rozmiar? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:35

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ