X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Czytałam to wczoraj i też doznałam szoku... Może jakaś młodziutka i pierwszy raz była?

To jej drugie dziecko...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Was dzieci kopią po jajnikach to sprawia Wam to ból czy tylko dyskomfort?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tak kopie ze mnie nigdy nic nie boli. Ale ja mam na przedniej ścianie łożysko, to może dlatego albo takie dziecko delikatne:)

kot_bury lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio w mostek kopie i toczasami tak ze az nie oddycham przez sekunde :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby bolało , jest tylko dyskomfort :) ale ja również mam łożysko na przedniej ścianie więc być może dlatego .

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Nowatorka to masz akrobatke, tak wysoko zawedrowala. Moja malutka ciągle nisko siedzi. Max nad pepkiem czasem ja czuję.

Dziewczyny co do tej wit. K to mi też położna mówiła ze podaje się tylko przy kp. W mleku modyfikowanym juz jest, a organizm kobiety jej nie produkuje wiec trzeba ja suplementowac.

Dziwna sprawa z tym usg, nigdy czegoś podobnego nie słyszałam :(

Ide robić kawkę :)
    Słonecznego dnia.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała to czasem kopie lekko, a czasem to czuję jakby ktoś mi pod skórą pięścią jeździł.
    Ja zauważyłam, że chyba mała jest już tak wysoko, że np dzisiaj w nocy jak się obudziłam, to mi się źle oddychało. Nie mogłam do końca nabrać powietrza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją to az pod cyckami czuje :-) Mama mowi ze dokladnie tak jak ona mnie :-)

TheForfie, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak dostanę w jajnik, ale tylko prawy. Miałam na nim torbiel i przypuszczam, że ciągle tam jest i się nie wchloneła, dlatego mnie boli. Bo czuję też ból jak przyciągam prawa nogę do brzucha. Najgorsze jest to, że lekarz już nie jest w stanie tego sprawdzić bo nic nie widać na usg :/.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją też wysoko czuje i też tak jakby mi któraś częścią ciała jeździła i widać taka fajnie przemieszczającą się kulkę na skórze. Wieczorami można to fajnie zaobserwować. A potrafi mnie skopać tak ze to aż boli i się zwine z bólu.

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój tez nieźle mnie kopie w żebra jak idę spać :)
    W dzień z kolei sie rozpycha tez dość wysoko :)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Jak ta dziewczyna w drugiej ciąży się tak dała zbajerować to ja nie mam słów...

A mi mój dzidek lubi ostatnio siadać na jajniku prawym i wtedy boli bardzo, ale mam juz na niego swoje sposoby - przekrecam się na lewy bok i niech spada mi stamtąd :P
    Dzisiaj od rana to jakąś dyskoteke tam ma chyba - raz czuje kopy pod zebrami a raz gdzieś w okolicach tyłka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 13:49

kama005, Maka, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyyy!

Dalej nie ogarniam co się tutaj dzieje!

Baby.... Ogłaszam koniec remontu!:-D
    Teraz tylko sprzątanko, w sensie okna myć, czyścić futryny, graty ogarniać, ale to wszystko z czasem i na luzie. Wiecie co, to jest jednak prawda, że na pewnym etapie ciąży kobita już się do niczego nie nadaje O.o

Zaczeły mi nogi puchnąć od kilku dni, pewnie od ciągłego stania i latania po drabinie, czasami spałam ledwo po 4-6h, jeszcze z moim B w jednm łóżu, a to już samo w sobie jest zabójstwem. Mało tego, wczoraj uszkodziłam sobie najmniejszego palca u stopy, zapiździłam w kanapę, kopyto spuchnięte, palec siny. Dziś już nie boli tak bardzo, mogę nim ruszać, więc to chyba nic poważnego.

Pokoik Henryczka na surowo:

157ee2e7216cd30fmed.jpg

3248af0a3c4cd06cmed.jpg

c09d2a6d204bc4b9med.jpg

11caf99bb3dfeb77med.jpg

Jedynie co, to nie podoba mi się szafa w środku, bo wg mnie 1/3 jest mało praktyczna dla małego dziecia, tzn. ta część na wieszaki, no ale cóż pech.

Dziś jedziemy po żaluzje, karnisz. Muszę się zabrac za klejenie miśków na ścianie w końcu. Będzie pięknie <3

Miłego dnia laseczki :-)

kama005, panna truskawka, Agness27, Ejrene, kijanka_88, Maka, stokrotka2013, eve90, Kasiulina, jusella, Naditta, _analiza, kot_bury, nowatorka, Agaax, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dzień dobry ;)

Jak ta dziewczyna w drugiej ciąży się tak dała zbajerować to ja nie mam słów...

A mi mój dzidek lubi ostatnio siadać na jajniku prawym i wtedy boli bardzo, ale mam juz na niego swoje sposoby - przekrecam się na lewy bok i niech spada mi stamtąd :P
    Dzisiaj od rana to jakąś dyskoteke tam ma chyba - raz czuje kupy pod zebrami a raz gdzieś w okolicach tyłka :D

Pisała że miała krwawienie czy plamienie dlatego moze sie zgodziła..a to u niej wczesna ciąża
    ja tak bym sie nie dała zbadać!

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ,ze sie tu wtrace ale troszke czuje sie poirytowana. Jestem mloda. Badanie dopochwowe mialam robione dwa razy raz w pierwszej ciazy I teraz przy wizycie potwierdzajacej u innej lekarki . Teraz z powodu plamienia musialam kogos szybko odwiedzic martwilam sie o malucha. Padlo na tego faceta . Dlaczego sie zgodzilam. Bylam w takim amoku nie myslalam wtedy o tym czy to zle wyglada po prostu krotko mowiac glupia zaufalam mu tak to z naiwnymi malolatami jest... nie wiedzialam ze to zle...chcialam zobaczyc te serce to bylo dla mnie najwazniejsze. Nie wydawal sie jakis taki dziwny nie wkladal tego I wykladal jak jakich psychol choc nim jest I zboczuchem starym. Pokazal dziecko serce wytlumaczyl potem na fotelu jak kazdy lekarz I do biurka gadka szmatka o lekach I badaniach wypisal karte ciazy dal duphaston w razie w I tyle do widzenia. Dopiero w domu do mnie dotarlo ,ze to co zrobil bylo zle I oblesne ale ja o tym nie myslalam tak cieszylam sie dzieckiem ,ze zyje. Nigdy wiecej do niego nie pojde ale nie chce o tym rozmyslac ,bo nie kazdy lekarz taki jest a nie chce sie nabawic traumy. Np teraz chcialabym sie dostac do lekarza faceta ,ktory pracuje w szpitalu gdzie rodzilam I bede rodzic. Odbieral moj porod. Nie chce sie zniechecic ,bo to dobry lekarz I chce sprobowac. Jesli nie podpasuje zostala mi lekarka prowadzaca pierwsza ciaze kobieta. Dziewczyny wiem ze jestem naiwna I jest mi z tym strasznie zle....po prostu zboczeniec mnie wykorzystal .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Dama, nie jesteś naiwna. W takiej chwili, jak piszesz, nie każdy myśli akurat o tym, jak jest wykonywane usg. Myśli się tylko o dziecku. Koniecznie znajdź innego lekarza, bo ten to jakiś nienormalny. Życzę bezproblemowej ciąży.

Agness27, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj sen, że mała urodziła się z wagą 4300 g :) W wcześniej śniło mi się, że urodziłam równo w 38+0, zobaczymy, czy mam prorocze sny :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Dama najważniejsze ze z dzieckiem wszystko w porządku tylko szkoda ze na takiego zboczeńca musiałaś trafić..
    Jezeli chodzi o życie dzidziusia to kazda matka zrobi wszystko by nic się dziecku nie stalo,szkoda tylko ze ktos to perfidnie wykorzystuje i niszczy nasze samopoczucie i wykorzystuje niewiedzę.
    Twoja historia poniekąd będzie przestroga dla innych dziewczyn żeby uważały i żeby nie spotykaly takich lekarzy w swoim zyciu..

Obyś nie trafila juz nigdy na takiego zboka !!

Będzie dobrze :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze ze jest ok. Ale zawsze ZAWSZE gdy czujesz sie skrepowana czy nieswojo to o tym mow! Protestuj. Wtedy nikt tego nie wykorzysta.

Nie traktuj naszych postów jako złośliwości. To szok po prostu i w moim przypadku wściekłość na lekarza. Myślę jednak że kolejna osoba piszaca w twoim temacie to samo nie pomoże :-)

Pamiętaj że zadba o twój komfort tak jak ty sama. Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:10

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Teraz jestem o cos madrzejsza I juz nie dam sie wykorzystywac. Tak to jest kobieta idzie do lekarza powierza mu swoje zdrowie I to co ma najcenniejsze pod sercem zdrowie I zycie dziecka czasem zaufa takiemu za bardzo a ten to wykorzysta. Szkoda slow. Ale nie bede juz do tego wracala. Trzymajcie sie cieplo . Spokojnej ciazy :)

Dalile, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ