Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
martynka870 wrote:Naditta ja jeszcze 3 tygodnie mam do wylotu, mam nadzieje,że też obędzie się bez problemów.
Zależy chyba od tego jaki masz brzuch. Ja ubrałam się tak, że nie było widać brzuszka, bo na szczęście było zimno, więc kilka warstw.jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
panna truskawka wrote:Hej dziewczyny!
Od wczorajszej nocy boli mnie jak na okresMyślałam, że jak się wyśpię, dużo poleżę, wezmę magnez to minie ale nie
Oczywiście schizuje. Mała bardzo się rozpycha, aż czasami mnie to boli. Może to przez dzidzię tak nawala mnie w dole? Wizyta dopiero za tydzień...
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale mi na ostatniej wizycie lekarka powiedziała, że moje bóle podbrzusza to pewnie ciągle jeszcze rosnąca macica i ewentualnie rozpychanie dziecka, bo badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Dużo odpoczywaj, zażywaj magnez i ewentualnie no-spe.U mnie się w miarę wyciszyło po tych lekach 3 razy dziennie;)
-
mi brzuszka nie widac zbytnio w jeden kurtce. akurat mam rano lot, do tego z Norwegii to moze byc chlodno w polowie maja
a jak nie to inaczej sie zakamufluje. Ach juz się nie mogę doczekac przylotu do PL, ogórki małosolne,pachnący koperek ,pierogi i inne pysznosci.
Maka, Agness27, jusella, kot_bury, Agaax, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
I moje też ulubione ! Toś dowalila.
Kocie_Bury dziękuję za pomysł z tą materiałowa poleczkanie pomyślałam o tym nawet a też się zastanawiałam po cholerę narazie taki wieszak...i w sumie już tam planowalam upchac jakieś moje rzeczy...
jusella, Naditta, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Majeczka powiedz mi zamawialas na allegro posciel czy może gdzieś u nas w sklepach kupilas?
na kawaleryjskiej;) baldachim byl do tego ale zrezygnowalam;)eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nowatorka wrote:hej. a nie bola cie przypadkiem jelita bo to podobny bol do tego okresowego? jak nie bedzie przechodzilo to zadzwon do gina
Mirels, mam nadzieję, że to ból spowodowany dzidzią bo innych atrakcji to bym nie chciała miećWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:29
-
ja na bóle miesaiczkowe bym wziela nospe i bym lezala, a jesli nie przejdzie to bym sie z lekarzem kontaktowala... ja przez takie bole na poczatku ciazy mialam lutke nospe i bezwzgledny nakaz lezenia zeby uspokoic macice
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Witam Was mamusie
Piękne brzuszki :)Mój też juz dosc mocno odstajemała sie rozpycha
duzo się rusza a mi to sprawia dużo frajdy
jej kopniaki nie są bolesne tylko czasmi nieprzyjemne
Co do ułozenia dzieciaków to na szkole rodzenia nam mówili ze do 34 tygodnia mają czas i miejsce na przekręcanie się głowka w dółOprócz ułozenia głowkowego wazne jest tez ułozenie ułozenie malenstwa potylica do przodu zeby miało łatwijesza droge w kanale rodnym do wyjscia
zeby pomóc maleństwu dobrze sie ułozyc trzeba duzo spacerowac, leżec na lewym boku, siedziec z przodopochyleniem miednicy i duzo ruszac i krażyc bioderkami
najlepiej zaczec tego pilnowac od 32-34 tygodnia własnie
majeczka87, jusella, TheForfie, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Zrobiłam się na ciemno... sto lat nie miałam ciemnych włosów, a teraz nie dość, że ciemne to jeszcze rude pasemka
Mąż chwali, ja muszę się przyzwyczaić.majeczka87, Maka, jusella, renieczka, Milcia, kot_bury, Agness27, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
hello,
ja także walczę z bólami brzucha od wczoraj, zaczęło się wieczorem w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na boku... odpuściły plecy zaczęło się co innego ;/ mam uczycie jak mi pachwiny chciało rozerwać, a i wstaje na 3
Kontrolnie USG dzisiaj, Młoda 1700 g !!! nadrobiła całe swoje zaległości plus 2 tyg do przodu, usłyszałam tylko że idzie na 4 kg hmmm...dużo głowa,długie nogi ale brzuszek chudziutki...i wszytko z nią ok.. mam leżeć nie dziwgać i odpoczywać.. usłyszałam tylko "... no i widzi Pani dziecko rośnie od leżenia i odpoczywania, pracowała pani 12 h i był problem teraz jest super" no i ma chłop racje...
majeczka87, jusella, _analiza, nowa!, kama005, Agness27, nowatorka, Ejrene, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Hej Dziewczynki
Byłam dziś na badaniach krwi bo jutro do endo idę i tradycyjnie osłabiona jestem, w głowie mi się kręci... dobrze, że mam wczorajszą zupę to nic nie muszę robić
Pomimo osłabienia w drodze powrotnej wstąpiłam do lumpka i kupiłam nowiutki, bielusi, milusi ręcznik kąpielowy dla Szymcia i 2 tuniki dla siebie - całe 10 zł wydałam
Maka, kijanka_88, Agness27, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
jusella to elegancko udało Ci się tyle kupić w dobrej cenie;) uwazaj tam na siebie jak oslabiona jestes, nie chodz nigdzie jak nie musisz...
kijanka eleganckosuper ze wwszystko dobrze;)
Dalile pokaz włosy
jusella, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Majeczka dzięki za troskę :-*, nauczona doświadczeniem wiem, że zawsze po pobraniu krwi muszę jeden dzień "odchorować" więc tak zaplanowałam dzień, że mogę leżeć
. Ale lumpka nie mogłam odpuścić, bo dziś -75% było no i zaraz przy lab jest
Dołączam się do prośby Majeczki - Dalile - pokaż włosy
Kijanka - gratki! Może za dużo nie odpoczywaj, bo 6 kg Bobaska urodzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 15:06
kot_bury, Agness27, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kocie bury, no właśnie nie można dokupić niestety
A mój chłop jest tak upośledzony pod tym względem, że jak się czegoś gotowego nie kupi i najlepiej jak się samo nie zainstaluje, to inaczej się nie da. Pradopodobnie albo wstawię koszyki, albo własnie takie wiszące półki
2 dni temu zaliczyłam zastrzyk z przeciwciał w szpitalu. Dziś byłam u połóżnej. Wszystko w najlepszym porządeczku, wg ichniejszych norm nie mam anemii, a którą mam jak byk wg polskich wytycznych. Niby żelazo, hemoglobina i inne ok, ale tak czy siak biorę dodatkowe żelastwo od kilku dni, bo raczej nie wierzę, że z ciągu ledwo 3 tygodni wyniki nagle mi się same naprostowały
Poza tym maciczka na wysokości 29cm, mały jest już główką na dole, wygięty niczym banan po lewej stronie brzucha. Seducho pięknie pukało, ale chyba nie polubił połóżnej- musiała go zdenerwować zimnym żelem i detektorem tętna, bo na pożegnanie strzelił jej tak z kopytka, że aż się kobita sama zdziwiła ile ma siły
Co do kopniaków, mój cały czas się wierci, jak nie nogi, to łokcie idą w ruch, albo mi rączki wciska w pachwiny i mizia mnie tam. Czasem bierze mnie kopem z zaskoczenia i aż podskakuję ze zdzwienia. Czasem jak się rozpycha wokół pępka to trochę boli, chociaż bardziej nazwałabym to dyskomfortem niż bólem. Ale co tam, oby miał się dobrze w matczynym piekarnikujusella, MirelS, kot_bury, Maka, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość