X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, kwas foliowy najważniejszy w pierwszym trymestrze. Ja teraz biorę tak falami, biorę 2 tyg, potem tydzień przerwy. Żadnych kompleksów witamin nie biorę, bo od tego tylko dzieci potem wielkie rosną. Nie ma potrzeby ciągłej suplementacji przez całą ciąże. Chyba, że odzywiasz się niezdrowo o co Cię nie posądzam :P

Zgadza się dziewczyny, nie ma jak u mamy. I pierogi też najlepsze u mamy. Ruskie oczywiście :D
    Zaraz jeszcze lodami poprawię, bo myślę o nich od rana.

jusella, kot_bury, Maka, Agness27, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja po wizycie u ginekologa, na szczęście szyjka zamknieta ma 3 cm, czyli nic sie nie dzieje. Dostałam luteine i magnez i mam odpoczywać a gdyby się coś działo to jechać do szpitala, mam nadzieje ze nie bede musiała

kot_bury, nowa!, jusella, _analiza, Agness27, stokrotka2013, eve90, _cherryLady, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się napycham lodami :D
    nono dziewczyny same dobre nowiny z wizyt,oby tak dalej :)

U mnie z witaminami ciężko, po tych wszystkich tabsach wzmaga mi się refluks, a i tak musiałam brać magnez i no-spę, więc witaminy często pomijam.. Teraz odstawiłam no-spe to zacznę znowu dha brać.
    Myślę, że zdrowa dieta jest i tak najcenniejszym źródłem witamin, bo kto wie co siedzi w tych suplementach.

jusella, kot_bury, Agness27, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Hej dziewczyny!

Od wczorajszej nocy boli mnie jak na okres :( Myślałam, że jak się wyśpię, dużo poleżę, wezmę magnez to minie ale nie :( Oczywiście schizuje. Mała bardzo się rozpycha, aż czasami mnie to boli. Może to przez dzidzię tak nawala mnie w dole? Wizyta dopiero za tydzień...

Panna Truskawka wiem co czujesz bo od soboty też miałam problem z dziwnymi bólami, schizowałam bo bałam się że coś się dzieje ale na szczęście wszystko ok. Wiem jak ważny jest dla nas spokój psychiczny więc jeśli cię coś niepokoi i bóle nie przechodzą po tabletkach to lepiej skontaktuj się z lekarzem.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    hello,

ja także walczę z bólami brzucha od wczoraj, zaczęło się wieczorem w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na boku... odpuściły plecy zaczęło się co innego ;/ mam uczycie jak mi pachwiny chciało rozerwać, a i wstaje na 3 :)

Kontrolnie USG dzisiaj, Młoda 1700 g !!! nadrobiła całe swoje zaległości plus 2 tyg do przodu, usłyszałam tylko że idzie na 4 kg hmmm... :) dużo głowa,długie nogi ale brzuszek chudziutki...i wszytko z nią ok.. mam leżeć nie dziwgać i odpoczywać.. usłyszałam tylko "... no i widzi Pani dziecko rośnie od leżenia i odpoczywania, pracowała pani 12 h i był problem teraz jest super" no i ma chłop racje...

Kijanka Gratuluje wizyty i wiesz mój dzieć ma też dużą główkę i się zastanawiam, że może być nam gorzej z naturalnym porodem :)

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka który to tc?

Cieszę się że relacje z wizyt są pozytywne :)

Ja wam pokaże wszystko do łóżeczka jak zamówię organizer :)

Jednak po wózek jedziemy dopiero w środę bo w weekend nie bardzo jest kiedy...

Mi się kiedyś śniło że jednak miałam cc.

Ja nadal w nocy marudze na bóle nogi lewej (tylko lewej) pleców czasami i jak się przewracam na lewy bok to oczywiście dochodzi ból biodra.jak wstaje to jak nie biodra to stopy bolą tak ze ledwo chodzę. W piątek powiem o tym swojej Gin. Czasami Mocne bóle pleców a dzisiaj sobie przywalilam plecami o kasownik w autobusie... Nosz ależ zamarudzilam pod nosem.

Byłam dzisiaj też w urzędzie skarbowym złożyć zeznanie podatkowe z uzyskanego przychodu że sprzedaży no i myślałam że mnie coś Strzeli. Żeby zrobić ksero nikt nie Przepuści bo dziadki muszą opłaty porobić a potem w kolejce do informacji z pitami że 20 osób stało a nikt nie Przepuści jedyne co mi ochroniarz powiedział "pani podejdzie i da" nosz kurna to podeszlam, pani z informacji udawała chyba że mnie nie widzi, w końcu wcięłam się komuś w słowo i łaskawie przyjęła dokumenty. Miny ludzi w kolejce takie ze gdyby mogli to by mnie zabili! Zero tolerancji!!!!

Co do Usg nam powiedział w poniedziałek że mała może być długa ale chuda. Główkowo cały czas i że idealnie leży do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:29

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :) bylam dzisiaj na zastrzyku przeciwcial, nic nie bolalo i dobrze sie czulam, myslalam ze bedzie gorzej, ppielegniarki nawet byly zdziwione ze nie boli :p Załatwiłam sobie też położną ktora dala mi kilka probek ogolnie taka paczke ' wkrotce III trymestr' czy jakos tak ;)
    Mam pytanko stosuje moze ktoras z was oliwke z babydream na rozstepy, slyszalam ze najlepszy i chcialam kupic krem ale nie bylo wiec wzielam ten olejek, a w domu przeczytalam ze ma on olej sojowy co moze szkodzic dziecku, ogolnie zdania sa podzielone. Niekiedy pisza zeby w razie w nie stosowac, a niekiedy zeby nie przesadzac i mozna stosowac po 1 trymestrze, boje sie teraz troche go uzywac, wizyta dopiero za 2 tygodnie, a nie wiem czy stosowac wszedzie czy tylko na uda i piersi czy odstawic? Jak uwazacie?

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Ja też pamiętam te bóle, nic przyjemnego. Teraz na szczęście nie mam ale MagneB6 max i aspargin po jednej tabletce dziennie biorę.
    Do kiedy należy zażywać kwas foliowy? Orientuje się któraś?

Z tego co mi wiadomo kwas foliowy powinno sie brać do 12 tygodnia a potem juz witaminki :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kolor
    be3278c96adc22d3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:09

Maka, nowatorka, Agness27, renieczka, MirelS, LilouK, kama005, jusella, panna truskawka, kot_bury, Kasiulina, Naditta, Agaax, stokrotka2013, eve90, _cherryLady, Dunda, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te zastrzyki przeciwciał dostałyście profilaktycznie czy jakoś ze wskazania lekarza?

p19udqk32cxiv2un.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka piekna waga :)
    Ja za tydzień mam wizyte i zobaczymy ile mój kluseczek przybrał :)

Dalie super kolorek :)
    Ja za 2 tyg planuje troche skrócić włosy by na komu i chrześniaka wyglądać w miare no i mam nadzieje ze sukienka jeszcze na mnie wejdzie ;-)

Jusella to fajny zakup zrobilas :)
    Ja miałam do swojego iść jak co poniedziałek ale niestety odpuscilam bo zle sie czułam i ledwo córkę zaprowadzilam do przedszkola ale na szczęście odpukać juz jest dobrze :)
    No Jusella uważaj tam na siebie i odpoczywaj :)

Naditta ale narobilas mi smaka pierogami i lodami :) :P
    Dzis w reklami w necie zauwazylam ze u nas w galeri do soboty sprzedają swojskie wyroby i chyba jutro sie tam przejdę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 17:07

jusella, Naditta, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Z tego co mi wiadomo kwas foliowy powinno sie brać do 12 tygodnia a potem juz witaminki :)
    a mi kazal brac kwas przez cala ciaze i zero witamin ;)

TheForfie lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile super fryzurka i bardzo pasuje Ci ten ciemny kolorek :-) Jaki miałaś wcześniej?
    Ja odebrałam wyniki i moim okiem nie ma tragedii i najważniejsza prokalcytonina wporzadku :-)
    Witaminki biorę Prenatal, no i dha brałam do wczoraj - muszę kupić. Poza tym dzisiaj jakiś łaskawy dzień dla mnie bo mimo że szybko wstałam żeby oddać krew, mimo fatalnej deszczowej pogody nawet mam dużo siły i humor całkiem, całkiem :-)

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysi brąz :-)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ja ostatnio miałam promocje z rosnne i ten olej za 1gr .
    Ogólnie na stronie srokao go polecała.
    Fajnie pachnie i wczoraj pierwszy raz sie smarowalam brzuch i piersi.
    No czytałam fora i sporo dziewczyn go stosowalo i sobie chwalilo a czy szkodzi dzidzi to nie wiem :(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Dziewczyny a te zastrzyki przeciwciał dostałyście profilaktycznie czy jakoś ze wskazania lekarza?

ze wskazan lekarza bierze sie go gdy ma sie z partnerem konflikt serologiczny ( krwi ) ja np. mam rh- a moj partner rh+ i gdyby dziecko odziedziczylo krew po tatusiu to przy porodzie wytworzylyby sie u mnie przeciwciala, co byloby problemem w kolejnej ciazy gdyby dziecko znow mialo krew taty dlatego podaje sie przeciwciala ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    a mi kazal brac kwas przez cala ciaze i zero witamin ;)

Każdy lekarz widzę co innego mówi..
    Kwas foliowy to wiem ze zalecane jest przed ciąża brac by maluszek prawidłowo sie rozwijal.
    No w pierwszej i teraz ciąży gin mi mowil żeby brac witaminki.

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już odpisuje, przysneło mi się ;)

U mnie 31 tydzień, ja mam termin na koniec czerwca ale zostałam z Wami ;)
    U mnie ze względu na dodatkowe schorzenia, planowane cc... i coraz bardziej się z tego cieszę..

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką po cc i mówiła że było spoko, wypytywałam też dr o leczenie p/ bólowe po i się uspokoiłam... powinno byc ok... ale ja mam jakieś durne przeczucie że u mnie to sie wszytko wcześniej zacznie nie wiem dlaczego...

Gagaga, Agness27, jusella, Kasiulina, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    TheForfie ja ostatnio miałam promocje z rosnne i ten olej za 1gr .
    Ogólnie na stronie srokao go polecała.
    Fajnie pachnie i wczoraj pierwszy raz sie smarowalam brzuch i piersi.
    No czytałam fora i sporo dziewczyn go stosowalo i sobie chwalilo a czy szkodzi dzidzi to nie wiem :(

No ja właśnie pierwsze co to weszłam na srokao i właśnie go nie poleca i pisze o tym olejku sojowym tutaj: http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html
    "Pomimo świetnego składu odradzam używanie w ciąży. Niestety od pewnego czasu pojawią się informacje o oleju sojowym jako tym, którego w ciąży nie powinno się stosować nawet zewnętrzne. Cóż dmuchając na zimne, mówie nie :( "
    Myślicie że moge go uzywac czy lepiej odlozyc;/ ?

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam te oliwkę baby dream mimo tego sojowego.ild tam tego jest poza tym jest szkodliwe w 1 trymestrze jesli jyz

TheForfie lubi tę wiadomość

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ