Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maka, kwas foliowy najważniejszy w pierwszym trymestrze. Ja teraz biorę tak falami, biorę 2 tyg, potem tydzień przerwy. Żadnych kompleksów witamin nie biorę, bo od tego tylko dzieci potem wielkie rosną. Nie ma potrzeby ciągłej suplementacji przez całą ciąże. Chyba, że odzywiasz się niezdrowo o co Cię nie posądzam
Zgadza się dziewczyny, nie ma jak u mamy. I pierogi też najlepsze u mamy. Ruskie oczywiście
Zaraz jeszcze lodami poprawię, bo myślę o nich od rana.jusella, kot_bury, Maka, Agness27, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
czesc dziewczyny ja po wizycie u ginekologa, na szczęście szyjka zamknieta ma 3 cm, czyli nic sie nie dzieje. Dostałam luteine i magnez i mam odpoczywać a gdyby się coś działo to jechać do szpitala, mam nadzieje ze nie bede musiała
kot_bury, nowa!, jusella, _analiza, Agness27, stokrotka2013, eve90, _cherryLady, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie się napycham lodami
nono dziewczyny same dobre nowiny z wizyt,oby tak dalej
U mnie z witaminami ciężko, po tych wszystkich tabsach wzmaga mi się refluks, a i tak musiałam brać magnez i no-spę, więc witaminy często pomijam.. Teraz odstawiłam no-spe to zacznę znowu dha brać.
Myślę, że zdrowa dieta jest i tak najcenniejszym źródłem witamin, bo kto wie co siedzi w tych suplementach.
jusella, kot_bury, Agness27, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Hej dziewczyny!
Od wczorajszej nocy boli mnie jak na okresMyślałam, że jak się wyśpię, dużo poleżę, wezmę magnez to minie ale nie
Oczywiście schizuje. Mała bardzo się rozpycha, aż czasami mnie to boli. Może to przez dzidzię tak nawala mnie w dole? Wizyta dopiero za tydzień...
Panna Truskawka wiem co czujesz bo od soboty też miałam problem z dziwnymi bólami, schizowałam bo bałam się że coś się dzieje ale na szczęście wszystko ok. Wiem jak ważny jest dla nas spokój psychiczny więc jeśli cię coś niepokoi i bóle nie przechodzą po tabletkach to lepiej skontaktuj się z lekarzem.kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:hello,
ja także walczę z bólami brzucha od wczoraj, zaczęło się wieczorem w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na boku... odpuściły plecy zaczęło się co innego ;/ mam uczycie jak mi pachwiny chciało rozerwać, a i wstaje na 3
Kontrolnie USG dzisiaj, Młoda 1700 g !!! nadrobiła całe swoje zaległości plus 2 tyg do przodu, usłyszałam tylko że idzie na 4 kg hmmm...dużo głowa,długie nogi ale brzuszek chudziutki...i wszytko z nią ok.. mam leżeć nie dziwgać i odpoczywać.. usłyszałam tylko "... no i widzi Pani dziecko rośnie od leżenia i odpoczywania, pracowała pani 12 h i był problem teraz jest super" no i ma chłop racje...
Kijanka Gratuluje wizyty i wiesz mój dzieć ma też dużą główkę i się zastanawiam, że może być nam gorzej z naturalnym porodemkot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kijanka który to tc?
Cieszę się że relacje z wizyt są pozytywne
Ja wam pokaże wszystko do łóżeczka jak zamówię organizer
Jednak po wózek jedziemy dopiero w środę bo w weekend nie bardzo jest kiedy...
Mi się kiedyś śniło że jednak miałam cc.
Ja nadal w nocy marudze na bóle nogi lewej (tylko lewej) pleców czasami i jak się przewracam na lewy bok to oczywiście dochodzi ból biodra.jak wstaje to jak nie biodra to stopy bolą tak ze ledwo chodzę. W piątek powiem o tym swojej Gin. Czasami Mocne bóle pleców a dzisiaj sobie przywalilam plecami o kasownik w autobusie... Nosz ależ zamarudzilam pod nosem.
Byłam dzisiaj też w urzędzie skarbowym złożyć zeznanie podatkowe z uzyskanego przychodu że sprzedaży no i myślałam że mnie coś Strzeli. Żeby zrobić ksero nikt nie Przepuści bo dziadki muszą opłaty porobić a potem w kolejce do informacji z pitami że 20 osób stało a nikt nie Przepuści jedyne co mi ochroniarz powiedział "pani podejdzie i da" nosz kurna to podeszlam, pani z informacji udawała chyba że mnie nie widzi, w końcu wcięłam się komuś w słowo i łaskawie przyjęła dokumenty. Miny ludzi w kolejce takie ze gdyby mogli to by mnie zabili! Zero tolerancji!!!!
Co do Usg nam powiedział w poniedziałek że mała może być długa ale chuda. Główkowo cały czas i że idealnie leży do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 16:29
kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Hej wam
bylam dzisiaj na zastrzyku przeciwcial, nic nie bolalo i dobrze sie czulam, myslalam ze bedzie gorzej, ppielegniarki nawet byly zdziwione ze nie boli :p Załatwiłam sobie też położną ktora dala mi kilka probek ogolnie taka paczke ' wkrotce III trymestr' czy jakos tak
Mam pytanko stosuje moze ktoras z was oliwke z babydream na rozstepy, slyszalam ze najlepszy i chcialam kupic krem ale nie bylo wiec wzielam ten olejek, a w domu przeczytalam ze ma on olej sojowy co moze szkodzic dziecku, ogolnie zdania sa podzielone. Niekiedy pisza zeby w razie w nie stosowac, a niekiedy zeby nie przesadzac i mozna stosowac po 1 trymestrze, boje sie teraz troche go uzywac, wizyta dopiero za 2 tygodnie, a nie wiem czy stosowac wszedzie czy tylko na uda i piersi czy odstawic? Jak uwazacie? -
Maka wrote:Ja też pamiętam te bóle, nic przyjemnego. Teraz na szczęście nie mam ale MagneB6 max i aspargin po jednej tabletce dziennie biorę.
Do kiedy należy zażywać kwas foliowy? Orientuje się któraś?
Z tego co mi wiadomo kwas foliowy powinno sie brać do 12 tygodnia a potem juz witaminki
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:09
Maka, nowatorka, Agness27, renieczka, MirelS, LilouK, kama005, jusella, panna truskawka, kot_bury, Kasiulina, Naditta, Agaax, stokrotka2013, eve90, _cherryLady, Dunda, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Kijanka piekna waga
Ja za tydzień mam wizyte i zobaczymy ile mój kluseczek przybrał
Dalie super kolorek
Ja za 2 tyg planuje troche skrócić włosy by na komu i chrześniaka wyglądać w miare no i mam nadzieje ze sukienka jeszcze na mnie wejdzie
Jusella to fajny zakup zrobilas
Ja miałam do swojego iść jak co poniedziałek ale niestety odpuscilam bo zle sie czułam i ledwo córkę zaprowadzilam do przedszkola ale na szczęście odpukać juz jest dobrze
No Jusella uważaj tam na siebie i odpoczywaj
Naditta ale narobilas mi smaka pierogami i lodami
Dzis w reklami w necie zauwazylam ze u nas w galeri do soboty sprzedają swojskie wyroby i chyba jutro sie tam przejdęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 17:07
jusella, Naditta, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dalile super fryzurka i bardzo pasuje Ci ten ciemny kolorek
Jaki miałaś wcześniej?
Ja odebrałam wyniki i moim okiem nie ma tragedii i najważniejsza prokalcytonina wporzadku
Witaminki biorę Prenatal, no i dha brałam do wczoraj - muszę kupić. Poza tym dzisiaj jakiś łaskawy dzień dla mnie bo mimo że szybko wstałam żeby oddać krew, mimo fatalnej deszczowej pogody nawet mam dużo siły i humor całkiem, całkiemjusella lubi tę wiadomość
-
TheForfie ja ostatnio miałam promocje z rosnne i ten olej za 1gr .
Ogólnie na stronie srokao go polecała.
Fajnie pachnie i wczoraj pierwszy raz sie smarowalam brzuch i piersi.
No czytałam fora i sporo dziewczyn go stosowalo i sobie chwalilo a czy szkodzi dzidzi to nie wiem
-
September wrote:Dziewczyny a te zastrzyki przeciwciał dostałyście profilaktycznie czy jakoś ze wskazania lekarza?
ze wskazan lekarza bierze sie go gdy ma sie z partnerem konflikt serologiczny ( krwi ) ja np. mam rh- a moj partner rh+ i gdyby dziecko odziedziczylo krew po tatusiu to przy porodzie wytworzylyby sie u mnie przeciwciala, co byloby problemem w kolejnej ciazy gdyby dziecko znow mialo krew taty dlatego podaje sie przeciwciala -
nowatorka wrote:a mi kazal brac kwas przez cala ciaze i zero witamin
Każdy lekarz widzę co innego mówi..
Kwas foliowy to wiem ze zalecane jest przed ciąża brac by maluszek prawidłowo sie rozwijal.
No w pierwszej i teraz ciąży gin mi mowil żeby brac witaminki.
jusella lubi tę wiadomość
-
Już odpisuje, przysneło mi się
U mnie 31 tydzień, ja mam termin na koniec czerwca ale zostałam z Wami
U mnie ze względu na dodatkowe schorzenia, planowane cc... i coraz bardziej się z tego cieszę..
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką po cc i mówiła że było spoko, wypytywałam też dr o leczenie p/ bólowe po i się uspokoiłam... powinno byc ok... ale ja mam jakieś durne przeczucie że u mnie to sie wszytko wcześniej zacznie nie wiem dlaczego...Gagaga, Agness27, jusella, Kasiulina, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Agness27 wrote:TheForfie ja ostatnio miałam promocje z rosnne i ten olej za 1gr .
Ogólnie na stronie srokao go polecała.
Fajnie pachnie i wczoraj pierwszy raz sie smarowalam brzuch i piersi.
No czytałam fora i sporo dziewczyn go stosowalo i sobie chwalilo a czy szkodzi dzidzi to nie wiem
No ja właśnie pierwsze co to weszłam na srokao i właśnie go nie poleca i pisze o tym olejku sojowym tutaj: http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html
"Pomimo świetnego składu odradzam używanie w ciąży. Niestety od pewnego czasu pojawią się informacje o oleju sojowym jako tym, którego w ciąży nie powinno się stosować nawet zewnętrzne. Cóż dmuchając na zimne, mówie nie"
Myślicie że moge go uzywac czy lepiej odlozyc;/ ? -
nick nieaktualny