X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels, ja tak mam i to często. Nie wiem od czego to zależy, ale przed ciaza miałam tak na kacu zawsze, a teraz mam jak się nie wyśpie albo pogoda się zmienia. Np dzisiaj u mamy czyszczę wszystko co położy na stole :D

jusella, MirelS, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Naditta jak ja Ci zazdroszczę. Tak bym sobie posiedziała i żeby toś mi jedzonko podtykał... albo jakaś duża impreza rodzinna by się przydała, albo wesele... i tak siedzieć, i jeść i niech tylko żarełko donoszą...

Karolajjn:), MirelS, kot_bury, Maka, eve90, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, nawet nie wiesz ile czekałam na te chwile :D mówiłam do męża wczoraj, że w końcu ktoś o mnie zadba. Tym bardziej, że ciąża, to i mama i teściowa mnie rozpieszczają :)

jusella, kot_bury, Maka, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dziewczyny pocieszyłyście, najwyraźniej tak już na tym etapie ciąży musi byc, bo dzidki z nas wysysają wszystko ;)
    Naditta ciesz się chwilą :D ja się tak co kilka dni u mamy stołuje, bo mam blisko ;) Ty przyjezdna z daleka to pewnie mama jak koło jajka lata :D

jusella, Naditta, kot_bury, Maka, eve90, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i Karolajn musisz koniecznie zaopatrzyć się w magnez, nawet jeśli to tylko małe się rozpycha. Ginka mi mówiła, że te tabletkowe to i tak niewielka dawka, nie zaszkodzi a może pomóc czy zapobiec twardnieniom i skurczom ;)

jusella, kot_bury, Maka, Karolajjn:), TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj spadek formy :( Boli mnie w okolicach miednicy. Tak jakby krocze, sama nie wiem jak to opisać. Żadna pozycja nie przynosi ulgi. W piątek wizyta wiec zwrócę lekarzowi na to uwagę.

Mi brzuch mniej się napina jak zaczęłam magnez brać. Wcześniej brałam jak mi się przypomniało. Teraz biorę 2 razy dziennie i nie powiem jest lepiej. Ale zdążąi się taki jakby twardy brzuch jak męczą mnie wzdęcia np. Nie ma wtedy skurczy, ale jest to mega dyskomfort.

Dziewczyny w smyku internetowym jest sporo promocji na ubranka i kocyki m.in. Kupiłam dla córeczki dwa w ramach poprawy humoru. Cykne zdjęcia jak odbiorę, bo na stronce juz ich nie ma.

Naditta korzystaj ile się da z tego rozpieszczania :)

Miłego wieczoru

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam jeszcze śledzia i to nie było to, co by moją chcicę zaspokoiło... chyba najlepiej zrobię jak spać pójdę... oby usnąć jak najszybciej, a jutro kupię parę rzeczy i koreczki sobie zrobię i będę się zatykać :-D

eve90, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem tylko ciut więcej niż przed ciążą. Parę dni tylko miałam takich że co nie zdążyło uciec to zezarlam...
    Dziewczyny mężu skończył malować! Alleluja!

jusella, eve90, kot_bury, _analiza, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Była Tatuśkowa mama i przywiozła mi kawał ciacha - kocham tą kobietę!!![/QUOT

Mi wczoraj Teściu przywiozl ciasto z truskawkami bo tesciowa piekla i sie zajadalysmy z Cora :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:00

jusella, eve90, Dalile, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospe na te moje bóle- odpukać jest trochę lepiej.

Co do jedzenia jeszcze: oczywiście jadłabym cały czas tylko u mnie to wiecie: królewskie podniebienie byle czego nie zje :) Musi być ładnie podane, pięknie wyglądające, mega smaczne :P Jakakolwiek kanapka mnie nie zadowoli ;)

jusella, Dalile, majeczka87, _analiza, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Od jutra mam zamiar w końcu zadbać o odpoczynek . Ale już z Twoją szyjką jest wszystko w porządku ? Oszczędzaj się również kochana , i dbaj o siebie przede wszystkim ! :-*

Odpoczynek to podstawa w takich sytuacjach ;)
    Jak dużo leże to jest ok, zawsze po kontroli ma powyżej 3 cm, ale jak już tylko za dużo pochodzę (bo ile można leżeć) to spada poniżej 3 cm... także prawdopodobnie pozostaje mi leżenie do końca ciąży,no ale co poradzić zdrowie malucha najważniejsze ;)

Życzę dużo zdrówka! ;)

201607287452.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co fo jedzenia to ma m dni że Chodzę glodna a mam dni kiedy wszystko mnie odrzuca i jem dla zasady. Moja mama to mi tak gotuje że dba o moje zdrowie ale zawsze coś słodkiego jest :)

kot_bury, Dalile, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka koniecznie powiedz! Jesli to nie mija najlepiej sie skonsultuj czy ci sie spojenie rozchodzi.
    Ja dziś dwa razy jedzeniowy szok. Raz-lodowka rodziców pusta. Sam nabiał na pierwsze śniadanie to ryzyko. Dwa - w tym tyg prawie nie jadłam miesa. Wiec jutro na obiad stejk. A co. Czyste zelazo.

jusella, renieczka, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana :) krew i siuski oddane do badania :)

jusella, majeczka87, renieczka, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty jadasz że tak rymami gadasz?;p

TheForfie, eve90, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,mam termin na 30 lipca i też mi twardnieje brzuch,ale jak poczytałam o magnezie, pomimo tego że biorę go w zestawie,to chyba za mała dawka.
    Zażywam więc dodatkowo i jest jakby lepiej.
    Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tak strasznie harcują w brzuszku? Mój to chyba nie śpi :D no jedynie jak na usg pojechałam to spał i nie dało się go dokładnie zbadać:D
    trochę się martwię bo się naczytałam że zbyt ruchliwe też nie dobrze :(

i jeszcze pytanko przy okazji,czy kupujecie inhalatory dla swoich maluszków i jakiej firmy?

moje koleżanki mają i sobie chwalą że pomagają przy przeziębieniach

TheForfie, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi się rymło :)

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ale do dupy dzień. U mnie pada bez przerwy :( Jeszcze się wczoraj z chłopem poklocilam i chodzę dziś jak bomba :(

Wczoraj przejrzałam ubranka dla malutkiej i mam tego chyba wystarczająco. Dokupię jeszcze ze 3 pajace nowe do szpitala i jakiś komplecik na wyjście i to wszystko.

Dziewczyny kupujecie rożki do otulania? Ja zrezygnowałam z tego zakupu, za to wybrałam malutkiej kocyk bambusowy taki większy i będę ją nim otulac.

TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlinkowuje dzisiaj mojemy karuzelki do łóżeczka a ten mi mówi tak " mi to wsio ryba co będzie grało przy łóżeczku - wybierz coś co będzie łądne" Wot takie wybieranie z mężem :D

renieczka, jusella, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zaczynamy 30 tydz!

jusella, majeczka87, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ