X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki wyjasnily mi ze maja to samo :P ze zebra sie rozchodza pod wplywem przesuwania wszystkiego do gory przez macice. I w sumie tak moze byc bo przeciez gdzies to sie musi zmiescic skoro macics byla w podbrzuszu a teraz czuje ja sporo nad pepkiem :)))

Co do gorsetu tez sie zastanawiam i waham ciagle... jedni mowia ze ladnie sie sciaga brzuch fizjoterapeuci znowu odradzaja...

TheForfie, renieczka, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam w dupie i udach :) Spodnie mi się marszczą - te co na początku ciąży były w sam raz :D

Nie wiem jak z tym gorsetem. Z jednej strony chwalą, z drugiej ganią, że mięśnie zanikają... mam zgryzotę z tym.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja wczoraj większość dnia poza domem, ale powiem wam że tego mi było trzeba ;)

Majeczka, ładny komplecik do łóżeczka :) A jeśli chodzi o mojego malucha, to mam nadzieję że jednak zechce się jeszcze odwrócić :) Przecież główką w dół też będzie mu wygodnie :P

Ejrene, no kawał "Maleństwa" nosisz już :D Mój w poniedziałek ważył ponad kilogram mniej :P

A jeśli chodzi o magnez to ja biorę regularnie MagneB6 ze względu na nocne problemy z nogami. Oprócz tego od kilku dni smaruję maścią z kasztanowca (chyba Jusella polecała) i faktycznie czuję ulgę :)

Dalile, mam pytanko. Używasz jakiegoś słodzika (typu stewia)? Zrobiłam sobie dziś kawkę, bo okropna ochota mnie naszła, ale niesłodzona kompletnie mi nie smakowała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:32

kot_bury, jusella, Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stevię, ale jej unikam, bo ma specyficzny smak. Wolę ksylitol, ale tu musisz uważać, bo to jednak poziom cukru nieco podnosi.

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok alarm w polowie odwolany :D myslalam ze przybylo z 15 cm ale to nie mozkiwe bo stanik sprzec ciazy w obwodzie jest za maly o kilka cm a nie 15 :D pomijajac miseczki w ktore uochalam moze polowe cyckow haha :D

Dalie- zazdraszczam :D

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej.
    Renieczka - ja kupuję bezdyskusyjnie! :)
    Powiem więcej, otulacz bambusowy tez kupuje (tylko odkładam w czasie bo drogie dziadostwo).

Ja się tak waham nad tymi otulaczami i powijakami... z jednej strony wydaje mi się logiczne, że dziecko jest przyzwyczajone do ścisku i je to uspokaja, a z drugiej strony i moja mama, i teściowa twierdzą, że u nich się nie sprawdziło - podobno i ja z siostrą, i mój mąż mocno protestowaliśmy przeciwko ograniczeniom, widocznie skoro raz wyszliśmy na świat i rozprostowaliśmy kończyny, to już się nam nie chciało wracać do ciasnoty... :)
    Ejrene wrote:
    Cześć
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Mój synek waży już 2 kg :) chyba puki co najwięcej na forum.

Gratulacje! Kawaler jak się patrzy :)

Zeżarłam dziś pół arbuza... a miałam ograniczać cukier... :/

jusella, Zuzulka88, eve90, Ejrene, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry Lady miałam Ci właśnie pisać żebyś wyluzowała, bo to normalne, że obwód rośnie - wszystkie wnętrzności podniosły się nam pod cyce. Mi na oko około 5 cm przybyło pod biustem.
    Koleżanka nosiła taki gorset i mówiła, że opłacało się pocierpieć w tym, więc i ja zamierzam to ustrojstwo kupić xD jak patrzę na swoje crop-topy z zeszłego roku to mi się łezka w oku kręci jaką miałam talię. Teraz to chyba powystawiam na jakichś vintedach, bo mamuśce i tak nie przystoi później w tym chodzić :P

_cherryLady, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury, jusella, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z Polski, a konkretniej z Warszawy :)
    Od poniedziałku nic nie nadrabiłam i teraz też nie jestem na bieżąco, od razu się przyznaje.

U mamy czas zasuwa, biegamy po sklepach, po rodzinie i na nic nie mamy czasu.
    Jasiek obkupiony, Młoda w sumie też, z nami też nie najgorzej ;)
    Jutro wesele, sobota ostatnie zakupy spożywcze i w nocy ruszamy w drogę powrotną żeby w niedziele rano wsiąść na prom.
    I od poniedziałku wymiana okien, fuj!

Buziaki mamusie :*

MirelS, Zuzulka88, renieczka, kot_bury, Kasiulina, eve90, jusella, Ejrene, majeczka87, nowatorka, September, _analiza, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek dla zasady i że s z pitami wymagają. I tylko po to... Nasi znajomi użyli aż w szpitalu...

Muse dzisiaj ten organizer zamówić to do łóżeczka będzie wszystko :) A potem pomyśleć nad łóżeczkiem :D

TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa miłego pobytu! pochwal się fotką ze swoją ciążowo-weselną stylówą :D

Ja tak sobie myślę, że mój mały to też nie bardzo będzie siedział w tych rożkach,bo jest takie ruchliwe dziecię to pewnie będzie się wiercił w tym jak i u mnie w brzuchu :P ale coś bambusowego naprawdę warto kupić do przykrycia, bo kupiłam dwie małe pieluszki bambusowe i są mega milusie w dotyku :) nawet te polecane muślinowe przy nich wymiękają wg. mnie :P

Ile się czeka na dostawę z gemini ?

Zuzulka88, kot_bury, jusella, kama005, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dalile ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Dzięki Dalile ;)

Obydwa są w tesco (jak ja to mówię na zdrowej półce) stewię możesz znaleźć w różnych postaciach. :)

• Maka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! U mnie za 3 h z hakiem wizyta. Mierzyc raczej nie będzie tylko looknie na podwozie i wyniki, bo za tydzień mam Usg III trymestru.
    Dzisiaj podziekowalam mężowi za prezent - zdziwiony był fest "proszę... Ale... Jaki prezent? "

MirelS, renieczka, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie, że (twoją ręką) kupił Ci prezent? :D

• Maka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz wie :-D Ale wcześniej mu nie mówiłam a on sam nigdy nie ogląda ile ma na koncie... :-P

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ile się czeka na dostawę z gemini ?

Ja ww wtorek wieczorem zamawiałam i paczka w czwartek o 12stej była.

MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam,

U nas dzisiaj rano przywitał nas śnieg :O Na szczęście już swieci słoneczko :)
    Dzisiaj kupiliśmy dla synka lozeczko, białe, w sumie takie zwykle, z szufladą :) i jestem zadowolona ze kolejna ważna rzecz jest odchaczona, dodatkowo zaopatrzylismy się w rozek, teraz leze i myślę o niebieskich migdalach :P

Dziewczyny tak pisalyscie o napadach glodu, ja też je miewam baaardzo często, a już slodycza to tak mi się chce :O wtedy wsuwam gorzka czekoladę z lidla.. Ale marzę o jakimś mega słodkim deserku <3

majeczka87, jusella, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie :) u nas 10 tyg do konca, juz nie moge sie doczekac bo coraz ciezej co kolwiek zrobic ,nie wspomne juz ze chodzenie po sklepach to tez juz dla mnie nie lada wyzwanie, no i do pracy tez wiekszy len :P

jusella, TheForfie, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas koncik w sypialni na pierwsze miesiace dla Williama juz gotowy :)
    9cb41a37c71001b8med.jpg

d336f8f87ce6a381med.jpg

LilouK, ona2012, MirelS, Dalile, nowatorka, jusella, eve90, stokrotka2013, kama005, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit skąd masz karuzele do łóżeczka świetna jest :)

TheForfie lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ