Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
gatuluje udanych wizyt.
U mnie w sumie nic ciekawego się nie dzieje dziś po południu wróciłam do domu choć jeszcze remont trwa to już mi się chciało na stare śmieci
Po za tym to muszę się wziąść za pranie prasowanie puki mam jeszcze siły bo czasu powoli robi się coraz mniej.
Ostatnio przekonałam się jak ważne mieć w domu dobry termometr do mierzenia temp ciała jeszcze jak byłam u mamy to zachorowała moja chrzesnica i mają 2 termometry i kazdy pokazuje inaczej i weź tu bądź modry człowieku. Obiecałam sobie ze kupię porządny.
Mocno trzymam kciuki za najbliższe wizyty
Pozdrowionka i już 29 tc na liczniku za nami leci czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 20:22
jusella, Maka, kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dobry na wieczór
Jeeee, ale te Wasze dziecie wielkachneGRATULACJE, cieszę się razem z Wami
Kurcze, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak Wam fajnie, że wiecie ile ważą, mierzą itd.
Aaaależ jestem ciekawa, ile może mieć mój mały ludek. Cóż, tego dowiem się przy porodzie, rozerwie mnie na pól, albo i nie
Dostałam dziś jakiego spostrzału w łeb. Mrówki w D normalnie!
Upiekłam chlebek z ziarnami na zakwasie z rana, pięknie wyrósł, cudownie się upiekł z wierzchu, zapaszek mniam itd. Ale oczywiście coś musiało się zdupcyć i... utknął w formie na amen. Nie wiem czemu, bo formę solidnie nasmarowałam tłustym. W końcu wyciągnełam dziada, w smaku dobry, ale totalnie zmasakrowany. Jeść tylko w odosobnieniu, bo wstyd taki brzydki ;-(
Jak chcecie przepisiora to podeślę linka.
Potem wziełam się za mycie okien. 5 poszło na raz, plus wszystkie drzwi i futryny w domu. Nałożyłam wałkiem drugą warstwę farby w przedpokoju, bo coś przebijało. Uporządkowałam graty na ogródku i przed domem. Przeniosłam resztę rzeczy do Henryczkowego pokoju, schowałam zimowe buty, poupychałam resztę szpargałów i kartonów. Robi się powoli...
A teraz leżę, uwaliłam się jak zwierze i kwiczę, o!
O właśnie... Dziewczyny, prawda to, że rzeczy takie jak nowy wózek, różne akcesoria muszą się dobrze wywietrzyć przed pierwszym kontaktem z dzieciem? Nie wiem czy se to wymyśliłam, czy może mi się gdzieś o oczy obiło, że niby wskazane...
O, dziś jeszcze kurier przyniósł souvenira od siostry mojego B. Dostaliśmy cały zestaw do karmienia Tommee Tippee. No i problem z głowy, który wybrać
Miłego wieczoru. CMOK
Agaax, jusella, renieczka, Maka, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
no a ja zamówiłam w końcu ten organizer na łóżeczko, do tego jeszcze okrycie kąpielowe jedno, a z drugiej aukcji zawieszkę do wózka i gryzak żeby się opłacało
Uwielbiam robić dla małej zakupy!
jusella, renieczka, Maka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Renieczka ja arbuza kupiłam i też padam - ledwo do lekarza się dotoczyłam -jak przyszłam do domu to zaległam i nie mam siły się ruszyć.
Ja myślę, że wśród nas są roboty, albo Dziewczyny na dopalaczach jadąMaka, renieczka, majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny;)
Jestem tu juz jakis czas i obserwuje wasz watek z ukrycia w wolnych chwilach:)
W koncu postanowilam soe zalogowac i do was dolaczyc.
Przyznaje, ze przyszedl czas zeby troche zwolnic bo malenstwo nie pozwala juz tak szalec
Oficjalnie Witam wszystkie lipcowe mamusie
jusella, nowatorka, renieczka, Agaax, kijanka_88, Pauli11, mamuśka1, Karolajjn:), majeczka87, LilouK, kot_bury, Gagaga, eve90, Kasiulina, stokrotka2013, TheForfie, TheForfie, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Witam
dziś nie pospimy z Hania bo szaleje
Wczoraj wizyta u gin i niestety muszę dużo odpoczywaćluteina 2xdziennie z magnesem bo brzuch twardnieje
ehhh...
poza tym wszystko okI o majowce możemy zapomnieć bo podróż niewskazana
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyZojka witamy
Ania najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze. Odpoczywaj dużo. A majówka jeszcze nie jedna przed nami
Dzisiaj ja wizytuje, a później do fryzjera idę i jak na złość leje jak z cebra ;( Na szczęście mężu zostawił autko
Moze uda się zobaczyć ile moja Kluseczka juz waży
Miłego dniajusella, nowatorka, ania181111, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Zojka, miło nam!
U nas dziś słoneczko, gołębie sobie zrobiły gniazdo pare dni temu w drzewie przed moim oknem i mam na co zaglądać
Ja też dziś wizytuję, jeszcze 50 minuta potem śniadanie w Macu i zakupy
Miłego dnia!kijanka_88, majeczka87, jusella, nowatorka, TheForfie, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
Hello,
Z rana, wyspana. Ja tez wczoraj duzo zrobilam ale glownie papierowej roboty. Pogoda fajna to i w stajni bylam dzisiaj tez pojde. Ale musze sie pochwalic ze mi wczoraj pyszny obiad wyszedl- kurczak z suszonymi pomidorami i smietana... Pierwszy raz robilam i sie zachwycilam.
Ja juz +10 ale sie lrzestalam przejmowac bo codziennie mam wiekszy brzuch i teraz to przynajmjiej widze gdzie to idzie :p. U Nas wg belky dzisiaj zaczynam 32 tydz powiedzialam to dzisiaj M. To sie chlop zdziwil.
Co do wyprawki nie mam duzo ale wiecej tez nie kupuje zobacze co bedzie potrzebne na bierzaco mam to szczescie ze mam swietnie zaopatrzona hurtownie dziecieca kolo domu wiec nie bedzie probelmu z brakami.
Chcialam wEas jeszcze podpytac o pampersy, bo mam bella na sammpoczatek wyciete Ale potem chcialabym premium cary no i nie wiem czy kupowac 1 2-5 kg czy 2 3-6 kg ?!Agaax, Karolajjn:), jusella, kot_bury, renieczka, Zuzulka88, Agness27, aisa, aisa lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Ja będę brała jedynkę
Aniu - no to się oszczędzaj - grill nie zajec, w sierpniu sobie zrobisz
Renieczka - chroń fryzurę i KONIECZNIE pokaż fotki!
Dzień dobry!
Ja już po niadanku i dziś w końcu wracam do domu (remont jeszcze dziś mają kończyć), ale huk, mam dość, co ja bezdomna, żeby koczować u mamy?
Wiecie ile mam pakowania? Bo trzy paczki ciuszków przyszły i nie wiem jak się zabiorę, czuję , że pakowaie mi zajmie z godzinę.
Muszę jeszcze jakąś wykładzinę pcv do garderoby zamówwić i wieszaki porobić... oj martwi mnie to, bo się na tym całym wieszakowaniu nie znam, ale zobaczymy - co to za problem kupić rurkę?
Potem jak zasiądę przy kompie, to całą wyprawkę dokończę. A co.
Dziś ostatni dzień 28 tygodnia. Zaraz będzie 30.... SZOK jak to zleciało.Agaax, Karolajjn:), jusella, renieczka, ania181111, stokrotka2013, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj powiesiłam tylko ciuszki kolorowe z r56 i zajęły mi prawie całą suszarkę balkonowa
a chce jeszcze wyprać r62 i też powiesić
Ja za h mam wizytę u Ginczas się ogarniać
majeczka87, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
To ja z tych na dopalaczach! Wczoraj caaaalutki dzień na nogach. Tyle rzeczy na głowie, no i garściami chce czerpać z pobytu w Polsce, eh szkoda, że ciągle mi mało. Cały dzień z siostrą, zakupy i inne bajery.
Widziałam na żywo wózek, który chciałam wcześniej kupić. Bebetto tylko nie pamiętam modelu, ale jest piękny
I tak zostaniemy przy tym, który kupiliśmy.
Dziewczyny, zna któraś z Was sklep "Mamo kup mi"? Wczoraj na takowy trafiłam i weszłam. Zrobiłam małe zakupy, bo jest bardzo tanio, a jakośc na prawdę niezła. Polskie produkty.Karolajjn:), majeczka87, jusella, Zuzulka88, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dobryyy dobryyyy
Jeszcze raz gratki co do udanych wczorajszych wizyt i kciuki w ruch za dzisiejsze.
Zojka witamy
Widzę, że pranko już na całego u niektórych z Was. Już nie mogą się doczekać kiedy łaszki mojego małego zacznę macać, prać, wąchać, układać, przekładać, prasować itd.
Któraś z Was wspominała o tym Coccoonababy wczoraj. Hmmm, fajna sprawa, faktycznie ma bardzo dobre opinie 5/5* i jest bardzo popularne tutaj w UK. Jednak drogie pieroństwo. Cichaczem urabiam mojego B, żeby poczynił taką inwestycję dla pierworodnego
Naditta, skąd ja to znam. Czas w PL trzeba wykorzystać do ostatniej minuty. Z ciekawości, na kiedy planujesz pierwszy przyjazd po porodzie? Ja myślę o wrześniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie. Aha, i jaki wózek w końcu wybrałaś, bo chyba coś mnie ominęło...
U mnie dziś sprzątanka ciąg dalszy. Zostały 3 okna do mycia, przelecieć kurze na meblach, umyć łazienki. Ze względu na brak miejsca w domu, postanowiłam popakować wszystkie wakacyjno-wyjazdowe łachy do walizek i skitrać je pod łóżkiem jakoś. No i najgorsza część, porządkowanie suouvenirów mojego chopa. Tragedia
Może jeszcze ciasteczka z twarogu pyknę w międzyczasie w ramach diety
Słyszała któraś z Was o pieluchach i chusteczkach z ALDI? Aldi Mamia czy jakoś tak. Ponoć tutaj zostały ogłoszone najlepszym produktem dla dzieci 2016 roku, jakość + dobra cena, połowę tańsze niż pampersy. Ktoś, coś?
Pięknego piąteczku Wszystkimjusella, renieczka, Agaax, Zuzulka88, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. Co do tego bólu w miednicy / kroczu to lekarz twierdzi, że to macica uciska na miękkie tkanki w miednicy stad ten ból i powinnam jak najwięcej odpoczywać. Tylko, że ja i tak prawie nic nie robię. Tyle co trochę posprzątam w domu i obiad ugotuje
Moja córka obrocila się główką w dółto mnie ucieszyło, bo bardzo bym chciała urodzić SN. Ale lekarz mówi, żeby się tak nie cieszyć, bo w szpitalu w którym chcemy rodzic wykonuje się ok 70% cięć
W większości przypadków tak jest "wygodniej" dla personelu. Trochę się zmartwilam
No i moja Malutka jest naprawdę malutkama ok 1000 g. I prawdopodobnie będzie drobna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:41
jusella, LilouK, nowatorka, Zuzulka88, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
majeczka87 szukam tego lusterka od dawna! Gdzie je za darmo dorwałaś?
ania181111 mogę po własnym doświadczeniu doradzić wkłądki jednorazowe, przy wielorazowych miałam wrazenie że mi zaraz wszystko wylecikupiłam z Chicco, co są cieniutkie ale chłonne, pierwsze miałam takie wielkie, że pod koszulką nie fajnie się odznaczały
no i ani razu nie miałam wpadki, że mi coś pociekło
stokrotka2013 mam ten sam problem z termometrem, ostatnio już się zdenerwowałam, bo czułam że syn ma gorączkę a na termometrze 36,6, pożyczyłam od sąsiadki ten sam model i nagle 37,5, więc różnica o jeden stopień to bardzo dużo. Teraz kupiłam jakiś w aptece, ale przy następnym zakupie przekopię cały internet
jusella, ania181111, stokrotka2013, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość