X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj jak pisałam ze u mnie się nic nie dzieje to chyba w zła godzinę :(.
    Chyba będę debiutowac tu z tym problemem a mianowicie zrobiły mi się hemoroidy w odbycie jasny gwint no podlamalam się .
    To gratis siedzenia na dupie przez ostatni czas jak byłam u mamy.
    Podpowiecie mi z tymi hemoroidami co robić czytałam ze nie ma co panikowac na razie tylko zmienić dietę i próbować domowych sposobów na zmniejszenie obrzęku.

:( no nawet za obiad nie mam ochoty się wziąść ale mnie dolina dopadła wrrr przez ten dupowaty problem :(

Zojka witaj w gronie lipcowek.
    Gratuluję udanych wizyt i zakupów.
    Co do termometru to planuje kupić microlife NC100 lub NC150 ma dobre opinie i dużo osób sobie go chwali.

Dobrego piątku życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:24

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zoja zapraszamy do udzielania sie:)
    Ja wlasnie wrocilam z zakupow i dziewczyny jesli macie w planach kupowac pampers premium care to w Tesco jest promocja 88szt za 40,99zl
    U mnie dzis piekna pogoda i maly szaleje w brzuchu :)

Agaax, MirelS, majeczka87, jusella, Zuzulka88, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Podczytuję Was na bieżąco, ale ciągle coś i nie mam siły pisać.
    U nas jako tako. Szyjka krótka, 23 mm, więc muszę dużo odpoczywać. Na szczęście z Małą wszystko dobrze, waży już ok 1,05 kg i wierci się jakby miała po 4 kończyny :P
    Nie wiem czy się uda, ale przesyłam uśmiech Zosi z USG sprzed 2 tyg :)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/6a86dee7d7fbef92

LilouK, majeczka87, Wiola90, jusella, mamuśka1, renieczka, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, wszystko okey, Ania waży 1682 g, jak zwykle zasłaniała się rączkami. Ułożona jeszcze pośladkowo. Ma policzki-chomiczki po mnie i mój nos - kartofel :D
    13106017_10208373652212696_1331906622_o.jpg

nowatorka, MirelS, stokrotka2013, LilouK, Ejrene, majeczka87, Wiola90, jusella, Maka, mamuśka1, Zuzulka88, kijanka_88, Gagaga, Zojka, Kasiulina, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glupie pytanie ale jak sie objawiaja te hemoroidy? Ps. Slyszalam ze to b czeste w ciazy. Mnie np tylek boli jak za dlugo siedze ale to chyba kosc ogonowa bardziej niz hemoroidy

Agaxx piekne zdjatko. Rzeczywiscie podobna do ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:13

Maka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) za mną ciężka noc - mąż zrobił mi na kolację jajecznicę z parówką, cebulką i pomidorem i dostałam za swoje w nocy - wymioty i potworna zgaga. Całą noc nie spałam, bo musiałam być w półsiedzącej pozycji tak mnie przełyk palił :( w dodatku mały skopuje każdy bok i inna pozycja niż na plecach nie wchodzi w grę - już mnie na płacz wzięło z tej bezradności :(Jeszcze jak chodzę to mi coś strzela w tyłku - chyba się rozłażę :P

Karolajn pytałaś o magnez- ja na te twardnienia mam zalecony przez lekarkę Asmag. Wiem, że chwalą sobie też Aspargin i Magneb6 max :)

Stokrotko współczuję problemu - a skąd wiesz, że to TO ? jak się to objawia?

Olcia śliczna buziunia małej :)
    i już nie wiem co tam więcej miałam skrobnąć, bo z moim myśleniem ciężko... :P

kama005, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax jaka słodka pyza Ci się szykuje :D <3

Agaax lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam problem ze stolcem i ostatni mój tryb zycia to siedzący co zresztą sprzyja zaparciom i wywakilo mi bąbla tam :( w dodatku w mamy sa schody i ja je kilkanaście razy dziennie pomonywalam dzwigajac mojego majca w brzuszku u mnie w domu nie ma schodów i człowiek nie przyzwyczajony - no nic innego tylko te hemoroidy jak się nic nie zmieni do poniedziałku to się skonsultuje z lekarzem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:28

• Agaax Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 - przede wszystkim spójrz na swoją dietę, staraj się jeść dużo błonnika, suszonych śliwek, tak żeby nie męczyć układu pokarmowego.
    Pomóc może Ci też torebka ciepłej zaparzonej czarnej herbaty - przyłóż w wiadome miejsce :) Słyszałam też o nasiadówkach/przemywaniu z kory dębu.
    Życzę, żeby szybko ustało bo to nic przyjemniego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:43

201607055580.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja slyszalam o smarowaniu wiadomego miejsca miodem moze akurat tobie rowniez pomoze.

• LilouK Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, ja miałam mały epizod z hemoroidem jakieś 2 lata temu. Pomimo aktywnego trybu życia jednak cholerstwo się pojawiło, no. Hehe, przypomniało mi się: mój B wymyślił, że mam nową przyjaciółkę Emmę (bo Anglicy nie wymawiają "h" w słowie haemorrhoids, stąd imię Emma) O.o Pamiętam, że używałam proctohemolan przez kilka dni. Nie mam pojęcia czy można uzywać go w ciąży. W każdym razie pomogło.

No więc, kilka dni temu myślałam, że Emma wróciła, ale najwidoczniej majty mnie obtarły od długiego spaceru. Czasem twarda srajtaśma, albo zbyt mocne i częste podcieranie może podrażnić oko Saurona i potem tak znajomo piecze i boli. W każdym razie żyję w strachu, że któregoś dnia Emma się objawi ze zdwojoną mocą :-(

Nowatorka, hemoroid to taki jakby bąbelek wystający z tyłka. Boli i piecze, ma się wrażnie jakby ktoś włożył Ci ostry ołówek w zadek. Powiem jedno, małe to to, ale daje ostro w D. Co za ironia! Nie wyobrażam sobie jak muszą cierpiec ludzie z hemoroidami wielkości kiści winogron. Przepraszam, za dosłowność, ale taka kurde prawda. Ni ma śmiechu :-/

nowatorka, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx I Olcia sliczne Te wasze dzieci. To takie slodkie ze juz mozemy podejrzec Te nasze maluszki.

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady ostatnimi czasy na wygnaniu odpuscila sobie trochę z pilnowanie siebie z jedzeniem i są tego skutki.
    Jak czytałam to w 3 trymestrze hemoroidy są częstą przypadłością o zgrozo trzeba się pilnować.
    Dobre z tą Emmą zaadoptuje ta nazwę :)

A tak apropo nazwy to moja poduszka ciążowa to anakonda ;) mój chrzesniak jak tak nazwał i już tak zostało :)

jusella, Maka lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Co do termometru to planuje kupić microlife NC100 lub NC150 ma dobre opinie i dużo osób sobie go chwali.
    Ja akurat microlife odradzam, osobiście miałam okazję przyjąć kilka reklamacji na te termometry. Ja kupiłam Geratherm non contact.
    Agaxx, Olcia śliczne dzieciaczki :)

stokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ja akurat microlife odradzam, osobiście miałam okazję przyjąć kilka reklamacji na te termometry. Ja kupiłam Geratherm non contact.
    Agaxx, Olcia śliczne dzieciaczki :)

Wezmę ten też pod uwagę są w podobnej cenie :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dopiero zobaczylam twojego linka do zdjecia. jejkuuu jaki cudowny usmiech!!! szkoda ze moj gin nie ma 3d :/ tez bym chciala takie piekne zdjatko

LilouK dzieki za wyjasnienie co to hemoroid ;) ale nie nazywaj go Emma bo to imie mojej dzidzi ;)

a ja jakos od paru dni chyba za duzo jem bo widze ze przytylam, zwlaszcza na buzi jakas spuchnieta jestem :/ czuje sie jak wieprz. dzisiaj wychodze sie spotkac ze znajomymi w pubie wieczorem i az powiem wam ze mi sie nie chce, nie wiem co zaloze zeby jakos po ludzku wygladac :/

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    No i zostały mi równe 3 miesiące do terminu :) Ależ ten czas leci :)
    Dalile wrote:
    Obydwa są w tesco (jak ja to mówię na zdrowej półce) stewię możesz znaleźć w różnych postaciach. :)
    Oglądałam właśnie w Tesco ostatnio, ale nie wiedziałam na który się zdecydować i nie wzięłam żadnego :P U mnie na półce w cukrami stały :P

Naditta, obczaiłam najbliższy sklep Mamo kup mi i w przyszłym tygodniu wybiorę się, bo widzę że na stronce tanie butelki są, ale muszę "pomacać" na żywo :)

Olcia, Agaax śliczne zdjęcia :) Spróbuję później wrzucić swojego znudzonego ziewającego księcia :)

I gratuluję udanych wizyt :)

Ja dziś jakaś padnięta jestem, pewnie przez tę beznadzieją pogodę :/ I jeszcze bolą mnie nogi w biodrach, a dokładniej "w zawiasach" :/

eve90 lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na hemoroidy dieta ale rowniez regulanie pij wode aby nie dopuszczac do zaparc

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze dziewczyny takich pieknych zdjec:)
    Ja do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie z haczykiem a i tak pewnie moja Zuzanna zasloni sie najmocniej jak tylko można :)

Ja pracuje do dzis, u siebie ale nie ma kto mi dac urlopu, zostanie tak pewnie do porodu:(

Dzis odbylam chyba jedna z ostatnich dluzszych podrozy do kochanego Krakowa choc niby tylko 160 km ale juz troche ciezko tak samej za kolkiem.Jutro trzeba bedzie jakos wrocic:)
    Na dodatek jestem w srodku przeprowadzki ale moj maz obiecal ze tym sie zajmie :)

Juz nie moge doczekac sie koncowki, choc z ciuszkami, pokoikiem itd jestem w lesie. Jest tylko wozek !:)
    Brzuszek podobno juz mi sie obnizyl i troszke lzej na przeponie chociaz tyle :)

Ale sie rozpisalam ale ja gadula jestem :)

jusella, Agness27, Ana32 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • izulala Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po prenatalnych. wszystko ok. Antoś wazy 2035g. Dr powiedział ze moze byc duzy chłoptaś ;) ale ze wszystko ok. czy wiecie co oznacza skrót thd? bo mam na max w centylach no i oczywiście wyszukiwanie ;);) choc powiedział ze ok ;) aaąaa i tak go wymietolil ze wkoncu buzke pokazal.. jest śliczny. same zobaczcie: nosek zadarty po tatusiu i usteczka duże całuśne też po tatusiu :) :) :)

a22e1d5e2d2d76e5med.jpg

34031d9cd867fbcbmed.jpg

Kasiulina, Zuzulka88, jusella, Zojka, stokrotka2013, Agaax, mamuśka1, renieczka, kama005, LilouK, Maka, nowatorka, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ