Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wczoraj jak pisałam ze u mnie się nic nie dzieje to chyba w zła godzinę
.
Chyba będę debiutowac tu z tym problemem a mianowicie zrobiły mi się hemoroidy w odbycie jasny gwint no podlamalam się .
To gratis siedzenia na dupie przez ostatni czas jak byłam u mamy.
Podpowiecie mi z tymi hemoroidami co robić czytałam ze nie ma co panikowac na razie tylko zmienić dietę i próbować domowych sposobów na zmniejszenie obrzęku.
no nawet za obiad nie mam ochoty się wziąść ale mnie dolina dopadła wrrr przez ten dupowaty problem
Zojka witaj w gronie lipcowek.
Gratuluję udanych wizyt i zakupów.
Co do termometru to planuje kupić microlife NC100 lub NC150 ma dobre opinie i dużo osób sobie go chwali.
Dobrego piątku życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:24
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Witaj Zoja zapraszamy do udzielania sie:)
Ja wlasnie wrocilam z zakupow i dziewczyny jesli macie w planach kupowac pampers premium care to w Tesco jest promocja 88szt za 40,99zl
U mnie dzis piekna pogoda i maly szaleje w brzuchuAgaax, MirelS, majeczka87, jusella, Zuzulka88, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Podczytuję Was na bieżąco, ale ciągle coś i nie mam siły pisać.
U nas jako tako. Szyjka krótka, 23 mm, więc muszę dużo odpoczywać. Na szczęście z Małą wszystko dobrze, waży już ok 1,05 kg i wierci się jakby miała po 4 kończyny
Nie wiem czy się uda, ale przesyłam uśmiech Zosi z USG sprzed 2 tyg
http://www.fotosik.pl/zdjecie/6a86dee7d7fbef92LilouK, majeczka87, Wiola90, jusella, mamuśka1, renieczka, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie, wszystko okey, Ania waży 1682 g, jak zwykle zasłaniała się rączkami. Ułożona jeszcze pośladkowo. Ma policzki-chomiczki po mnie i mój nos - kartofel
nowatorka, MirelS, stokrotka2013, LilouK, Ejrene, majeczka87, Wiola90, jusella, Maka, mamuśka1, Zuzulka88, kijanka_88, Gagaga, Zojka, Kasiulina, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny glupie pytanie ale jak sie objawiaja te hemoroidy? Ps. Slyszalam ze to b czeste w ciazy. Mnie np tylek boli jak za dlugo siedze ale to chyba kosc ogonowa bardziej niz hemoroidy
Agaxx piekne zdjatko. Rzeczywiscie podobna do ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:13
Maka lubi tę wiadomość
-
hej
za mną ciężka noc - mąż zrobił mi na kolację jajecznicę z parówką, cebulką i pomidorem i dostałam za swoje w nocy - wymioty i potworna zgaga. Całą noc nie spałam, bo musiałam być w półsiedzącej pozycji tak mnie przełyk palił
w dodatku mały skopuje każdy bok i inna pozycja niż na plecach nie wchodzi w grę - już mnie na płacz wzięło z tej bezradności :(Jeszcze jak chodzę to mi coś strzela w tyłku - chyba się rozłażę
Karolajn pytałaś o magnez- ja na te twardnienia mam zalecony przez lekarkę Asmag. Wiem, że chwalą sobie też Aspargin i Magneb6 max
Stokrotko współczuję problemu - a skąd wiesz, że to TO ? jak się to objawia?
Olcia śliczna buziunia małej
i już nie wiem co tam więcej miałam skrobnąć, bo z moim myśleniem ciężko...kama005, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dziś miałam problem ze stolcem i ostatni mój tryb zycia to siedzący co zresztą sprzyja zaparciom i wywakilo mi bąbla tam
w dodatku w mamy sa schody i ja je kilkanaście razy dziennie pomonywalam dzwigajac mojego majca w brzuszku u mnie w domu nie ma schodów i człowiek nie przyzwyczajony - no nic innego tylko te hemoroidy jak się nic nie zmieni do poniedziałku to się skonsultuje z lekarzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:28
-
stokrotka2013 - przede wszystkim spójrz na swoją dietę, staraj się jeść dużo błonnika, suszonych śliwek, tak żeby nie męczyć układu pokarmowego.
Pomóc może Ci też torebka ciepłej zaparzonej czarnej herbaty - przyłóż w wiadome miejsceSłyszałam też o nasiadówkach/przemywaniu z kory dębu.
Życzę, żeby szybko ustało bo to nic przyjemniegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:43
-
Stokrotka, ja miałam mały epizod z hemoroidem jakieś 2 lata temu. Pomimo aktywnego trybu życia jednak cholerstwo się pojawiło, no. Hehe, przypomniało mi się: mój B wymyślił, że mam nową przyjaciółkę Emmę (bo Anglicy nie wymawiają "h" w słowie haemorrhoids, stąd imię Emma)
Pamiętam, że używałam proctohemolan przez kilka dni. Nie mam pojęcia czy można uzywać go w ciąży. W każdym razie pomogło.
No więc, kilka dni temu myślałam, że Emma wróciła, ale najwidoczniej majty mnie obtarły od długiego spaceru. Czasem twarda srajtaśma, albo zbyt mocne i częste podcieranie może podrażnić oko Saurona i potem tak znajomo piecze i boli. W każdym razie żyję w strachu, że któregoś dnia Emma się objawi ze zdwojoną mocą
Nowatorka, hemoroid to taki jakby bąbelek wystający z tyłka. Boli i piecze, ma się wrażnie jakby ktoś włożył Ci ostry ołówek w zadek. Powiem jedno, małe to to, ale daje ostro w D. Co za ironia! Nie wyobrażam sobie jak muszą cierpiec ludzie z hemoroidami wielkości kiści winogron. Przepraszam, za dosłowność, ale taka kurde prawda. Ni ma śmiechu
nowatorka, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady ostatnimi czasy na wygnaniu odpuscila sobie trochę z pilnowanie siebie z jedzeniem i są tego skutki.
Jak czytałam to w 3 trymestrze hemoroidy są częstą przypadłością o zgrozo trzeba się pilnować.
Dobre z tą Emmą zaadoptuje ta nazwę
A tak apropo nazwy to moja poduszka ciążowa to anakondamój chrzesniak jak tak nazwał i już tak zostało
jusella, Maka lubią tę wiadomość
-
stokrotka2013 wrote:Co do termometru to planuje kupić microlife NC100 lub NC150 ma dobre opinie i dużo osób sobie go chwali.
Agaxx, Olcia śliczne dzieciaczkistokrotka2013, Agaax lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Wiola90 wrote:Ja akurat microlife odradzam, osobiście miałam okazję przyjąć kilka reklamacji na te termometry. Ja kupiłam Geratherm non contact.
Agaxx, Olcia śliczne dzieciaczki
Wezmę ten też pod uwagę są w podobnej ceniehttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
-
Olcia dopiero zobaczylam twojego linka do zdjecia. jejkuuu jaki cudowny usmiech!!! szkoda ze moj gin nie ma 3d
tez bym chciala takie piekne zdjatko
LilouK dzieki za wyjasnienie co to hemoroidale nie nazywaj go Emma bo to imie mojej dzidzi
a ja jakos od paru dni chyba za duzo jem bo widze ze przytylam, zwlaszcza na buzi jakas spuchnieta jestemczuje sie jak wieprz. dzisiaj wychodze sie spotkac ze znajomymi w pubie wieczorem i az powiem wam ze mi sie nie chce, nie wiem co zaloze zeby jakos po ludzku wygladac
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
No i zostały mi równe 3 miesiące do terminuAleż ten czas leci
Dalile wrote:Obydwa są w tesco (jak ja to mówię na zdrowej półce) stewię możesz znaleźć w różnych postaciach.U mnie na półce w cukrami stały
Naditta, obczaiłam najbliższy sklep Mamo kup mi i w przyszłym tygodniu wybiorę się, bo widzę że na stronce tanie butelki są, ale muszę "pomacać" na żywo
Olcia, Agaax śliczne zdjęciaSpróbuję później wrzucić swojego znudzonego ziewającego księcia
I gratuluję udanych wizyt
Ja dziś jakaś padnięta jestem, pewnie przez tę beznadzieją pogodęI jeszcze bolą mnie nogi w biodrach, a dokładniej "w zawiasach"
eve90 lubi tę wiadomość
-
Zazdroszcze dziewczyny takich pieknych zdjec:)
Ja do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie z haczykiem a i tak pewnie moja Zuzanna zasloni sie najmocniej jak tylko można
Ja pracuje do dzis, u siebie ale nie ma kto mi dac urlopu, zostanie tak pewnie do porodu:(
Dzis odbylam chyba jedna z ostatnich dluzszych podrozy do kochanego Krakowa choc niby tylko 160 km ale juz troche ciezko tak samej za kolkiem.Jutro trzeba bedzie jakos wrocic:)
Na dodatek jestem w srodku przeprowadzki ale moj maz obiecal ze tym sie zajmie
Juz nie moge doczekac sie koncowki, choc z ciuszkami, pokoikiem itd jestem w lesie. Jest tylko wozek !
Brzuszek podobno juz mi sie obnizyl i troszke lzej na przeponie chociaz tyle
Ale sie rozpisalam ale ja gadula jestem
jusella, Agness27, Ana32 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Hej ja po prenatalnych. wszystko ok. Antoś wazy 2035g. Dr powiedział ze moze byc duzy chłoptaś
ale ze wszystko ok. czy wiecie co oznacza skrót thd? bo mam na max w centylach no i oczywiście wyszukiwanie
choc powiedział ze ok
aaąaa i tak go wymietolil ze wkoncu buzke pokazal.. jest śliczny. same zobaczcie: nosek zadarty po tatusiu i usteczka duże całuśne też po tatusiu
Kasiulina, Zuzulka88, jusella, Zojka, stokrotka2013, Agaax, mamuśka1, renieczka, kama005, LilouK, Maka, nowatorka, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;