X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-).
    Ja jeszcze leżę na łóżku i myślę co by tu zjeść... W nocy Szymcio łaskawie pozwolił mi iść spać po 2giej... Chyba postanowił nauczyć mnie tańca brzucha i efekt jest taki, że nieprzytomna jestem bo, po 6stej mój Łobuz zarządził kolejną próbę :-P

Witaj Zoja :-D

Ania, trochę lipa z tym weekendem... jakby się dało, to bym się z Tobą zamieniła bo ja mam plan robić nic i leżeć plackiem. Dziś tylko jakieś zapasy zgromadzę.

Renieczka, jakiś dziwny ten szpital, skoro stawia na cesarkę - mam nadzieję, że będziesz w tych 30%.

Naditta uważaj przy tych wojażach :-)

Miłego dnia życzę wszystkim :-)

LilouK, majeczka87, Karolajjn:), stokrotka2013, Zuzulka88, eve90, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)
    jak mi się dzisiaj nie chce iść do pracy..a jutro to już w ogóle będzie ciężko :D
    Wczoraj jak byłam w pracy to było mi tak gorąco.cała twarz czerwona. Teraz znowu to samo. też macie takie wypieki na twarzy czasami i uczucie gorąca??

e96b0e4df0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka to ty jeszcze pracujesz? podziwiam. ja bym nie dala rady. dzisiaj mam jakis gorszy dzien. strasznie zmeczona sie czuje i slaba. jeszzce mi sie snilo ze jakies badeania robilam dziwne i mi tam zle powychodzily :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję do 6 czerwca, potem biorę 3 tyg urlopu wakacyjnego i później zaczyna mi się już urlop macierzyński -na 3 tyg przed terminem porodu.
    Na szczęście mam zmniejszony etat,chociaż to. Jednak czasami jest mi ciężko. Ale alee...lecę do PL na tydzien 18 maja, czekam na ciepełko.

nowatorka, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Naditta, skąd ja to znam. Czas w PL trzeba wykorzystać do ostatniej minuty. Z ciekawości, na kiedy planujesz pierwszy przyjazd po porodzie? Ja myślę o wrześniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie. Aha, i jaki wózek w końcu wybrałaś, bo chyba coś mnie ominelo...

LilouK, bo Ty nas już prawie opuściłaś! Za rzadko zaglądasz... Kupiliśmy wózek Mamas&Papas Armadillo flip xt 3w1. Kolor szary. Super fura! :D

No właśnie, w Polsce nawet urlop 3 tygodniowy to za mało, wiem bo miałam taki we wrześniu, a i tak nie zdążyliśmy że wszystkim.

Co do pierwszego wyjazdu z maluchem, to chcielibyśmy pojechać jakoś wrzesień/ październik, żeby go ochrzczić. Mam nadzieję, że nam się uda chociaż nie wiem ile trwa wyrobienie dokumentów dla dziecka tzn paszport. Od tego to jest uzależnione.
    Teraz jak leciałam samolotem to mnóstwo ludzi lata z małymi dziećmi, kilka osób było nawet z takimi maleństwami jakby dopiero się urodziły :)

LilouK, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka sprawdź sobie ciśnienie - ja takie wypieki miałam, jak mi szalało. Broń boże, nie chcę Cię straszyć ale to chyba najwyższa pora wyluzować z pracą i pomyśleć o sobie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka - łączę się w bólu. Mi też już coraz ciężej do pracy chodzić, zwłaszcza, że niby pracuję krócej z biura, ale potem siedzę wieczorami w domu i nadrabiam...
    Planuję pracować do 4 czerwca, potem wolne i będę ogarniać wyprawki, pokoiki - na razie mam wózek. Niby maj to przekazanie obowiązków, ale same wiecie, jak to działa - niby wszystko super, ale ma być zrobione..

Miłego dnia!

martynka870, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napisałam przedtem posta ale chyba się nie zapisał...

Byłam wczoraj na badaniu. Echo serca maluszka. Wszystko jest w porządku.
    A moje dziecko waży już 1200g.
    Ciągle ułożony tak samo - główką na dole po prawej stronie, nogi u góry po lewej. Tak na ukos. Dlatego mnie ten jajnik ciągle pobolewalo, mały naciska na niego głową.

majeczka87, martynka870, nowatorka, jusella, Gagaga, stokrotka2013, MirelS, Zuzulka88, eve90, Agness27, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i przyłączam się do tych cierpiących - pracujących. Mi pozostało po powrocie 3 tygodnie pracy, do końca maja.

Gagaga, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga wrote:
    majeczka87 szukam tego lusterka od dawna! Gdzie je za darmo dorwałaś? :)

ania181111 mogę po własnym doświadczeniu doradzić wkłądki jednorazowe, przy wielorazowych miałam wrazenie że mi zaraz wszystko wyleci ;) kupiłam z Chicco, co są cieniutkie ale chłonne, pierwsze miałam takie wielkie, że pod koszulką nie fajnie się odznaczały :/ no i ani razu nie miałam wpadki, że mi coś pociekło :)

stokrotka2013 mam ten sam problem z termometrem, ostatnio już się zdenerwowałam, bo czułam że syn ma gorączkę a na termometrze 36,6, pożyczyłam od sąsiadki ten sam model i nagle 37,5, więc różnica o jeden stopień to bardzo dużo. Teraz kupiłam jakiś w aptece, ale przy następnym zakupie przekopię cały internet ;)

na warsztatach Bezpieczny Maluch- kontynuacja ;) to tak jakby druga czesc bezpiecznego malucha i rozdawali te lustereczka za free;)

jusella, pannaaga, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • martynka870 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella nie mam ciśnieniomierza. w poniedziałek idę do położnej to mi zmierzy. Teraz zbytnio chorobowego nie chcę wziąć bo potrzebuje zaświadczenie ,że mogę lecieć do PL. Oprócz tego uczucia gorąca to się czuję dobrze. Wiadomo..po pracy zmęczona jestem i stopy bolą. Plecy na szczescie mnie nie bolą, może to dlatego ,że cwiczę.

e96b0e4df0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, ja też mam coś takiego, często mi ciepło i mam wypieki na twarzy. Ale moja lekarka mówiła, że to normalne bo zwiększa się ilość krwi i jest nam cieplej. To się sprawdza, bo ja ogólnie jestem zmarźluchem, a teraz w ciąży przestałam nim być :)

martynka870 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie stopy bolą szczególnie jak dłużej leze... Tragedia...

Wróciłam od Gin wszystko ok.

Na sen dostałam Melisana Klosterfrau czy jakoś tak. Niby kropelki i są Mocniejsze. No zobaczymy...

renieczka, nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Teraz jak leciałam samolotem to mnóstwo ludzi lata z małymi dziećmi, kilka osób było nawet z takimi maleństwami jakby dopiero się urodziły :)
    moja kolezanka leciala z 10dniowym synkiem :O dla mnie to jest przesada no ale ona leciala i wszystko poszlo ok ;)
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, napisałam przedtem posta ale chyba się nie zapisał...

Byłam wczoraj na badaniu. Echo serca maluszka. Wszystko jest w porządku.
    A moje dziecko waży już 1200g.
    Ciągle ułożony tak samo - główką na dole po prawej stronie, nogi u góry po lewej. Tak na ukos. Dlatego mnie ten jajnik ciągle pobolewalo, mały naciska na niego głową.
    moja tez tak jest ulozona na skos hihi tylko nogi ma po prawej

ja was dziewczyny podziwiam ze pracujecie. a zawsze bylam z tych pracujacych i chcacych pracowac w ciazy ale nie dalabym rady fizycznie. ledwo sie tutaj zwloklam z lozka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:48

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis znowu duszności jakieś :/
    A może ktoras z Was chce nas morze do Mielna na majówkę za nas jechać ? ;) szukamy kogoś bo nam zaliczka przepadnie :( pobyt od soboty do wtorku w super hotelu :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    już po śniadanku ale dalej zalegam w łóżku .. :P
    Ja co do majówki to też w domku pewnie , M dostał wezwanie do Wojska na szkolenie rezerwistów .. i na nic dało moje zaświadczenie o ciąży , bo wzieli by go we wrześniu i tak , a wtedy to maluszek już będzie .. .

Zazdroszczę Wam tych warsztatów , u mnie w tej dziurze nic nie ma ;/
    wybieram się za to do Warszawy na początku czerwca na targi pooglądać , pomacać a co ! :P
    Jestem ostatnio tak roztargniona , ze zrobiłam sernik bez cukru :D , taki Fit :P

Dziewczyny , jaki macie pomysł prezentu dla chrześniaka na roczek? myślicie , że taki rowerek z bajerami byłby fajnym pomysłem? bo muszę dziś zebrać tyłek i zacząć poszukiwania ...

Co do twardego brzuszka , to zauważyłam , ze już jest mnie twardy , a momentami klusek :P wizyty niestety nie udało mi się przełożyć , ale w razie gdyby coś się jeszcze działo mam jechać na IP do lekarza prowadzącego .

Witaj ZOJA ! :) Miło Cię gościć ! i super , że w końcu postanowiłaś do Nas dołączyć!

MirelS bym zapomniała !! Jaki magnez polecasz ? bo jest ich tyle , ze aż się włos na głowie jeży ... i nie mam pojęcia co wybrać?

Przepraszam za mój dzisiejszy chaotyczny styl pisania ! :P

Pozdrawiam cieplutko jeszcze z wyrka ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:55

jusella, ania181111, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn ja kończę śniadanie i też wracam do łóżka. Mama ma mi botwinkę na obiad kupić to szybko zupkę ugotuję i będę mieć dużo czasu, żeby się byczyć. W przyszłym tygodniu planuję remoncik zacząć więc odpoczywam na zapas ;-).
    Myślę, że rowerek to coś o czym marzy każde dziecko :-D.

Martynka uważaj na siebie, a w pracy to może jakąś spychologię spróbuj pouprawiać - o ile się da :/

martynka870, Karolajjn:), Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella czasami się da spychologię zastosować :D ale nie dziś,bo będę sama na zmianie. Dobra dziewczyny,lecę. Udanego weekendu.

jusella lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, bo ja przez ostatnie 1,5 tygodnia byłam w czarnej D jeśli chodzi o czytanie Was ;-) Przyznaję się bez bicia, nie nadrobiłam wątku.
    Powóz super. Kolorek też ekstra. Zawsze to jakas gwarancja, naprawa czy szybka wymiana jest na miejscu, przynajmniej jeden problem z głowy :-)

Co do podróżowania z małym dzieckiem, to też słyszałam, że latają już z kilkudniowymi maleństwami. No cóż, zobaczymy jak mały będzie się miał, bo marzy mi się wrzesień w PL.

Jeśli chodzi o dokumenty dla małego, nie mam pojęcia jak to działa. Jedno jest pewne, że mały dostanie od ręki obywatelstwo i paszport brytyjski. Jeszcze nie ogarnęłam jak załatwić mu podwójne. Wiesz coś może jak to wygląda i działa? Przez ambasadę czy jak? W ogóle będziecie się starać o brytyjski paszport dla Waszego?

Baby, wyłazić z łóżek i na spacer, a siooooo! Dzieci dotlenić i przewietrzyć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:26

• pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    na warsztatach Bezpieczny Maluch- kontynuacja ;) to tak jakby druga czesc bezpiecznego malucha i rozdawali te lustereczka za free;)

Ale fajnie, w moim mieście nie ma takich rzeczy, więc pozostaje mi zakup :(

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ