Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
renieczka wrote:Hej
Ale do dupy dzień. U mnie pada bez przerwyJeszcze się wczoraj z chłopem poklocilam i chodzę dziś jak bomba
Wczoraj przejrzałam ubranka dla malutkiej i mam tego chyba wystarczająco. Dokupię jeszcze ze 3 pajace nowe do szpitala i jakiś komplecik na wyjście i to wszystko.
Dziewczyny kupujecie rożki do otulania? Ja zrezygnowałam z tego zakupu, za to wybrałam malutkiej kocyk bambusowy taki większy i będę ją nim otulac.
Ja biorę rożek, bo mi chwalą, że dzieci dobrze w tym śpią. Ale to zalezy od dziecka jak zawsze -
Hej.
Renieczka - ja kupuję bezdyskusyjnie!
Powiem więcej, otulacz bambusowy tez kupuje (tylko odkładam w czasie bo drogie dziadostwo).
I jeszcze w ramach ciekawostki - moja kuzynka rodziła w lutym i mała dawała jej za dnia mocno w kość, bo nie chciala spać sama - i rodzice kupili jej za BAGATELA +/- 500 zł coś co się nazywa kokon baby - taki wyprofilowany materacyk - i uwaga, działa! Trza siłą teraz małą budzić na karmienie, tak się wysypia:) mowie tak tylko informacyjnie bo wiadomka ze nikt na zapas nie kupi ale jak się ma problemy to przydaje się wiedzą o czymś takim (a ja w ogóle o tym nie slyszalam)
Coś miałam pisać ale zapomniałam
Aaa juz pamiętam - co do tych bóli. Ja tez mam coś dziwnego i miałam się Was pytać czy też tak macie. Bo mnie tak normalnie nie boli nic ale jak siadam na kibelku albo kucam albo ogólnie jakoś tak pozycję w rozkroku przyjmuję to boli mnie wnętrze szanownej - chociaż boli to za dużo powiedziane, taki dyskomfort czuje. I myślę sobie ze to pewnie spojenie się robi elastyczne ale nie wiem czy się nie wybiorę na wizytę przed weekendem na wszelki wypadek
Aaa - i macie może tak ze boli was tak jakby miejscowo na brzuchu skóra? Bo ja od2 dni zauwazam ze w jednym miejscu na brzuchu kolo pępka boli mnie - trochę przy dotyku, trochę jak się wyciągam. I nie wiem czy to rozstepy jakieś się szykują czy to nie wiem co. Muszę edo tej lekarki się przejechać chyba jednak. Za dużo pytańWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:00
jusella, nowatorka, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Cześć! Dawno się nie odzywałam, bo remontowaliśmy pokój, w którym będziemy mieszkać z niuniem i tak się zeszło... Teraz już na szczęście po wszystkim, ale okupiłam to twardniejącym brzuchem
, lekarz mój nieźle mnie nastraszył i teraz już więcej odpoczywam i łykam magnez i chyba jest lepiej. Młody nie bardzo mi daje spać, bo wypycha mi wszystko do góry, po nocach mnie tak boli, ciśnie pod żebrami/w klatce, że się ledwo z boku n bok przekręcam. Ale już niedługo. Czuję się ogólnie już mega ciężka, ale w sumie to mam prawo, bo u mnie zostały tylko dwa miesiące i dwa dni do godziny zero. Bardzo mało czasu, więc przyszalałam ostatnio z zakupami w aptece i z rzeczami do pielęgnacji, żeby choć to mieć z głowy. Już się nie możemy z mężem doczekać na Skarba!
jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Smile, eve90, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72733.png
Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście! -
Tak jak mówiłam, mnie krocze boli zawsze jak leżę czy siedzę za długo - dopóki nie rozchodzę. To ponoć normalne.
Jeśli nie mija, nie pozwala chodzić itd. to może (ale nie musi) świadczyć o rozejściu się spojenia i wtedy już trzeba z lekarzem to konsultować. -
Cześć
Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Mój synek waży już 2 kgchyba puki co najwięcej na forum.
jusella, renieczka, _analiza, Wiola90, nowatorka, panna truskawka, kama005, majeczka87, MirelS, TheForfie, Agaax, Agness27, Zuzulka88, Kasiulina, kot_bury, Smile, eve90, kijanka_88, ona2012, mamuśka1, stokrotka2013, aisa lubią tę wiadomość
-
Analiza - mnie też przy pępku boli skóra - coś jakbym ją otarła takie dziwne wrażenie. Myślę, że to przez to, że jednak skóra w tych rejonach delikatniejsza jest, nigdy nie była pocierana przez materiał ubrań i to dlatego - pępuch się wypycha i odsłania te delikatniejsze partie. Mnie troszkę łagodzi to uczucie jak często nawilżam te rejony.
Ejrene - gratulacje!Ejrene, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Cześć
Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Mój synek waży już 2 kgchyba puki co najwięcej na forum.
Ja może dam rade tez dziś podskoczyć na wizytę,tak dla spokoju sumienia:)
A wieczorkiem trzeba się pakować bo jutro wyjazdZuzulka88, jusella, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Ejrene wrote:Cześć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 12:30
TheForfie, Zuzulka88, Agness27, jusella, Kasiulina, kot_bury, eve90, Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
A ja tak sobie myślę, że do szpitala nie będę brała tych najpiękniejszych ciuszków bo czytałam na forum, że tam gdzie będę rodzić, to ciuszki czasami nie wracały... Planuje zamówić body i pajace z nexta więc tych na pewno nie wezmę
No i polecam ciuszki z Pinokia- zamówiłam kilka i są fajne jakościowo.
Po majówce kupuję proszek, płyn i lecę z praniem i prasowaniem
Miłego dnia dziewczynki!majeczka87, Dalile, TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, _analiza, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
September wrote:Ja też jestem Rh-, mąż + lekarz najpierw w grudniu i teraz w kwietniu zlecił mi badania Rh i w obu przypadkach wyszło, że "przeciwciał nie stwierdzono". To mimo, że u Ciebie nie stwierdzono to i tak dają profilaktycznie zastrzyk w ciąży? Czy po badaniu Ci wyszło, że "stwierdzono"?
Sorki, że tak dopytuję, ale mój lekarz nic nie mówił o zastrzyku w trakcie ciąży, a słyszałam tylko o tym, że podają po porodzie.
Nie mam przeciwcial, moja lekarka powiedziala ze to sie przyjmuje profilaktycznie w razie w zeby sie nie wytworzyly a drugi dostane po porodzie jak dziecko bd mialo rh+ a jak nie to nie. Ale przeciwcial nie mialam ani wczesniej ani teraz a i tak kazala mi zrobic, mowila ze najwyzej moze sie okazac ze to bylo nie potrzebne. -
hej!
Ejrene zapowiada Ci się kawał chłopamój tydzień temu ważył 1200 a mi lekarka powiedziała, że to dużo (choć to prawda, że usg przekłamuje wagę, ale ja słyszę ciągle, że zawsze zaniża, także ten... xD
Nowatorka powodzenia na wizycie !
Ja kupiłam zwykły bawełniany rożek i się tak zastanawiam jeszcze nad otulaczem bambusowymRożek może okazać się za ciepły na lato.
Tak mnie dziś bąbel uwiera w żołądek, że mnie dławi do wymiotów od rana. Już nawet podskakiwałam trochę żeby się obniżył nieco,odrobinę pomogło.TheForfie, nowatorka, Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Kuzwa... no to juz nie jest smieszne...
z glupoty zaczelam sie mierzyc ... nie pamietam jakie mialam wymiary przed ciaza ale kuzwa na pewno nie takie jak teraz. W piersiach przybylo mi dobre 5 cm ale to nic. Pod cyckami prawie 90!!! Ja piedziele zawsze mialam z 75 gora!!!!!!!! Kuzwa co to ma byc?? Z 15 cm obroslam w tluszcz?? Przeciez chyba obwod nie rosnie razem z piersiami... :* chyba czas przykrecic kurek... chyba ze mialam wiecej i cos mi sie popierdzielilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:01
majeczka87 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
CiniMini wrote:Witam dziewczynki,mam termin na 30 lipca i też mi twardnieje brzuch,ale jak poczytałam o magnezie, pomimo tego że biorę go w zestawie,to chyba za mała dawka.
Zażywam więc dodatkowo i jest jakby lepiej.
Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tak strasznie harcują w brzuszku? Mój to chyba nie śpino jedynie jak na usg pojechałam to spał i nie dało się go dokładnie zbadać
trochę się martwię bo się naczytałam że zbyt ruchliwe też nie dobrze
i jeszcze pytanko przy okazji,czy kupujecie inhalatory dla swoich maluszków i jakiej firmy?
moje koleżanki mają i sobie chwalą że pomagają przy przeziębieniach
ja mam omrona inhalator bo juz mam prawie 5 letnia juz córke i bardzo jej pomaga.Kupywałam w aptece gemini ok 120 zł.W zestawiem 2 maski ,ustnik,i końcówka do nosa.fajny,mały no i najwazniejsze bardzo pomaga bo po kilku inhalacjach z soli fizjologicznej córce moment spływa wydzielina z noska.
Co do ruchów dziecka mój tez teraz wiecej szaleje a najbardziej wieczorem jak chce iśc spać
Ejrene ale duży dziec to ciekawe ile bedzie miał przy porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:22
TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Hej
Ale do dupy dzień. U mnie pada bez przerwyJeszcze się wczoraj z chłopem poklocilam i chodzę dziś jak bomba
Wczoraj przejrzałam ubranka dla malutkiej i mam tego chyba wystarczająco. Dokupię jeszcze ze 3 pajace nowe do szpitala i jakiś komplecik na wyjście i to wszystko.
Dziewczyny kupujecie rożki do otulania? Ja zrezygnowałam z tego zakupu, za to wybrałam malutkiej kocyk bambusowy taki większy i będę ją nim otulac.
Ja mam rożek bo po córce mi zostal i mi np bardzo sie przydal i nieraz jak ktos mnie odwiedzał to bał sie mała na rece brac a w rozku wydawała sie wieksza i juz sie nie bali
no i sporo kocyków mamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:18
TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Podlinkowuje dzisiaj mojemy karuzelki do łóżeczka a ten mi mówi tak " mi to wsio ryba co będzie grało przy łóżeczku - wybierz coś co będzie łądne" Wot takie wybieranie z mężem
Kama u mnie to samo
jak pytałam sie o posciel jaki wzorek to odpowiedz była wybierz jaki Ci sie podoba aby nie był różowy
A 30 tydzien zaczynam w sobotę
Analiza ja też odczuwam nieraz taki dyskomfort,kłucie ale jak badał mnie lekarz ostatnio to było wszystko ok.Być może macica przygotowuje sie do porodu..
A co do brzucha to moze faktycznie rozstepy sie szukuja do wyjscia..spróbuj może jakąs oliwka czy balsamem posmarowac.Ja stosuje masło perfecta i oliwke na brzuch,piersi i uda i jak nie posmaruje raz dziennie to czuje taki dyskomfort na skórze..a po tym jest fajna gładka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:16
TheForfie, Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
CiniMini wrote:Witam dziewczynki,mam termin na 30 lipca i też mi twardnieje brzuch,ale jak poczytałam o magnezie, pomimo tego że biorę go w zestawie,to chyba za mała dawka.
Zażywam więc dodatkowo i jest jakby lepiej.
Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tak strasznie harcują w brzuszku? Mój to chyba nie śpino jedynie jak na usg pojechałam to spał i nie dało się go dokładnie zbadać
trochę się martwię bo się naczytałam że zbyt ruchliwe też nie dobrze
i jeszcze pytanko przy okazji,czy kupujecie inhalatory dla swoich maluszków i jakiej firmy?
moje koleżanki mają i sobie chwalą że pomagają przy przeziębieniach
Czemu bardzo ruchliwe to zle? Ja mam wrazenie ze moja jest bardzo ruchliwa, kilka dni spokojna i ledwo 'puknie' a kilka dni przez prawie caly dzien kopie tak ze az mnie czasami boli, czuje jak sie wierci i w ogole i to jak zacznie to rusza sie przez kilka godzin, troche sie niepokoje ale to chyba normalne.
Co do zastrzyku to droogo ginekolog nam powiedziala ze cena to 200-400zl i trzeba popytac w aptekac wszystkie nawet obok w wiekszych miastach przedzwonilam i popytalam i cena to 300-500, najtaniej znalezlismy i kupilismy w naszym miescie za 369zl.
panna truskawka ja tez tak slyszalam i wlasnie planuje zabrac te uzywane nie najladniejsze do szpitalana wyjscie tylko jakies nowe ladniejsze mi moj przywiezie
Rożek ja dostałam 1 z łóżeczkiem w 'gratisie' i jeden mi mma kupila :p
Ejrene jejku kawal chłopa!
A ja dzisiaj troche przeziebionana szczescie nic mi nie jest ale rano jak wstalam to bolalo mnie troche gardlo i ucho ( z jednej strony ), ale wypilam herbatkę i dopiera po 4 kanapce z pomidorem i czosnkiem mi przeszło, do jutra chyba bedzie ode mnie czuc
jusella, eve90, Ejrene, Agness27, aisa lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Kuzwa... no to juz nie jest smieszne...
z glupoty zaczelam sie mierzyc ... nie pamietam jakie mialam wymiary przed ciaza ale kuzwa na pewno nie takie jak teraz. W piersiach przybylo mi dobre 5 cm ale to nic. Pod cyckami prawie 90!!! Ja piedziele zawsze mialam z 75 gora!!!!!!!! Kuzwa co to ma byc?? Z 15 cm obroslam w tluszcz?? Przeciez chyba obwod nie rosnie razem z piersiami... :* chyba czas przykrecic kurek... chyba ze mialam wiecej i cos mi sie popierdzielilo.
dziewczyny apropo, wy bedziecie uzywac gorsetu po porodzie? bo ja juz sobie kupilam, podobno lepiej brzuch do siebie dochodzi. ciekawe tylko czy w szpitalu juz mi pozwola nosic bo podobno nie we wszystkich pozwalaja_cherryLady, TheForfie, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość