X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej :)

Ale do dupy dzień. U mnie pada bez przerwy :( Jeszcze się wczoraj z chłopem poklocilam i chodzę dziś jak bomba :(

Wczoraj przejrzałam ubranka dla malutkiej i mam tego chyba wystarczająco. Dokupię jeszcze ze 3 pajace nowe do szpitala i jakiś komplecik na wyjście i to wszystko.

Dziewczyny kupujecie rożki do otulania? Ja zrezygnowałam z tego zakupu, za to wybrałam malutkiej kocyk bambusowy taki większy i będę ją nim otulac.

Ja biorę rożek, bo mi chwalą, że dzieci dobrze w tym śpią. Ale to zalezy od dziecka jak zawsze :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Renieczka - ja kupuję bezdyskusyjnie! :)
    Powiem więcej, otulacz bambusowy tez kupuje (tylko odkładam w czasie bo drogie dziadostwo).

I jeszcze w ramach ciekawostki - moja kuzynka rodziła w lutym i mała dawała jej za dnia mocno w kość, bo nie chciala spać sama - i rodzice kupili jej za BAGATELA +/- 500 zł coś co się nazywa kokon baby - taki wyprofilowany materacyk - i uwaga, działa! Trza siłą teraz małą budzić na karmienie, tak się wysypia:) mowie tak tylko informacyjnie bo wiadomka ze nikt na zapas nie kupi ale jak się ma problemy to przydaje się wiedzą o czymś takim (a ja w ogóle o tym nie slyszalam) :D

Coś miałam pisać ale zapomniałam :D

Aaa juz pamiętam - co do tych bóli. Ja tez mam coś dziwnego i miałam się Was pytać czy też tak macie. Bo mnie tak normalnie nie boli nic ale jak siadam na kibelku albo kucam albo ogólnie jakoś tak pozycję w rozkroku przyjmuję to boli mnie wnętrze szanownej - chociaż boli to za dużo powiedziane, taki dyskomfort czuje. I myślę sobie ze to pewnie spojenie się robi elastyczne ale nie wiem czy się nie wybiorę na wizytę przed weekendem na wszelki wypadek :)

Aaa - i macie może tak ze boli was tak jakby miejscowo na brzuchu skóra? Bo ja od2 dni zauwazam ze w jednym miejscu na brzuchu kolo pępka boli mnie - trochę przy dotyku, trochę jak się wyciągam. I nie wiem czy to rozstepy jakieś się szykują czy to nie wiem co. Muszę edo tej lekarki się przejechać chyba jednak. Za dużo pytań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:00

jusella, nowatorka, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dawno się nie odzywałam, bo remontowaliśmy pokój, w którym będziemy mieszkać z niuniem i tak się zeszło... Teraz już na szczęście po wszystkim, ale okupiłam to twardniejącym brzuchem :-(, lekarz mój nieźle mnie nastraszył i teraz już więcej odpoczywam i łykam magnez i chyba jest lepiej. Młody nie bardzo mi daje spać, bo wypycha mi wszystko do góry, po nocach mnie tak boli, ciśnie pod żebrami/w klatce, że się ledwo z boku n bok przekręcam. Ale już niedługo. Czuję się ogólnie już mega ciężka, ale w sumie to mam prawo, bo u mnie zostały tylko dwa miesiące i dwa dni do godziny zero. Bardzo mało czasu, więc przyszalałam ostatnio z zakupami w aptece i z rzeczami do pielęgnacji, żeby choć to mieć z głowy. Już się nie możemy z mężem doczekać na Skarba!

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Smile, eve90, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam, mnie krocze boli zawsze jak leżę czy siedzę za długo - dopóki nie rozchodzę. To ponoć normalne.
    Jeśli nie mija, nie pozwala chodzić itd. to może (ale nie musi) świadczyć o rozejściu się spojenia i wtedy już trzeba z lekarzem to konsultować.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Mój synek waży już 2 kg :) chyba puki co najwięcej na forum.

jusella, renieczka, _analiza, Wiola90, nowatorka, panna truskawka, kama005, majeczka87, MirelS, TheForfie, Agaax, Agness27, Zuzulka88, Kasiulina, kot_bury, Smile, eve90, kijanka_88, ona2012, mamuśka1, stokrotka2013, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy rekordzista :)

Ejrene, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza - mnie też przy pępku boli skóra - coś jakbym ją otarła takie dziwne wrażenie. Myślę, że to przez to, że jednak skóra w tych rejonach delikatniejsza jest, nigdy nie była pocierana przez materiał ubrań i to dlatego - pępuch się wypycha i odsłania te delikatniejsze partie. Mnie troszkę łagodzi to uczucie jak często nawilżam te rejony.

Ejrene - gratulacje!

Ejrene, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć
    Ja dziś byłam na wizycie. Wszystko ok. Mój synek waży już 2 kg :) chyba puki co najwięcej na forum.
    Woow:) super, aż Aleks zaczął kopac mnie po brzuchu z zazdrości:) piękna waga, ciekawa jestem na ile im się sprawdza na takim jeszcze wczesnym etapie. Bo pod koniec to wiem ze dobre 0.5 kg może się mylić ;)

Ja może dam rade tez dziś podskoczyć na wizytę,tak dla spokoju sumienia:)

A wieczorkiem trzeba się pakować bo jutro wyjazd :)

Zuzulka88, jusella, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene gratulacje :) Zapowiada się duży chłopak :)

Agness27, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć
    hehe Ejrene poczekaj z tymi zapewnieniami bo my bedziemy dzisiaj wizytowac i wazyc nasza kluske takze.... moze byc rywalizacja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 12:30

TheForfie, Zuzulka88, Agness27, jusella, Kasiulina, kot_bury, eve90, Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, że do szpitala nie będę brała tych najpiękniejszych ciuszków bo czytałam na forum, że tam gdzie będę rodzić, to ciuszki czasami nie wracały... Planuje zamówić body i pajace z nexta więc tych na pewno nie wezmę :)
    No i polecam ciuszki z Pinokia- zamówiłam kilka i są fajne jakościowo.

Po majówce kupuję proszek, płyn i lecę z praniem i prasowaniem :)
    Miłego dnia dziewczynki!

majeczka87, Dalile, TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, _analiza, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wow sporo waży :)

Ejrene lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    September wrote:
    Ja też jestem Rh-, mąż + lekarz najpierw w grudniu i teraz w kwietniu zlecił mi badania Rh i w obu przypadkach wyszło, że "przeciwciał nie stwierdzono". To mimo, że u Ciebie nie stwierdzono to i tak dają profilaktycznie zastrzyk w ciąży? Czy po badaniu Ci wyszło, że "stwierdzono"?
    Sorki, że tak dopytuję, ale mój lekarz nic nie mówił o zastrzyku w trakcie ciąży, a słyszałam tylko o tym, że podają po porodzie.

Nie mam przeciwcial, moja lekarka powiedziala ze to sie przyjmuje profilaktycznie w razie w zeby sie nie wytworzyly a drugi dostane po porodzie jak dziecko bd mialo rh+ a jak nie to nie. Ale przeciwcial nie mialam ani wczesniej ani teraz a i tak kazala mi zrobic, mowila ze najwyzej moze sie okazac ze to bylo nie potrzebne.

ug37e6ydmras9566.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Ejrene zapowiada Ci się kawał chłopa :D mój tydzień temu ważył 1200 a mi lekarka powiedziała, że to dużo (choć to prawda, że usg przekłamuje wagę, ale ja słyszę ciągle, że zawsze zaniża, także ten... xD

Nowatorka powodzenia na wizycie !

Ja kupiłam zwykły bawełniany rożek i się tak zastanawiam jeszcze nad otulaczem bambusowym ;) Rożek może okazać się za ciepły na lato.

Tak mnie dziś bąbel uwiera w żołądek, że mnie dławi do wymiotów od rana. Już nawet podskakiwałam trochę żeby się obniżył nieco,odrobinę pomogło.

TheForfie, nowatorka, Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, Ejrene lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa... no to juz nie jest smieszne... :( z glupoty zaczelam sie mierzyc ... nie pamietam jakie mialam wymiary przed ciaza ale kuzwa na pewno nie takie jak teraz. W piersiach przybylo mi dobre 5 cm ale to nic. Pod cyckami prawie 90!!! Ja piedziele zawsze mialam z 75 gora!!!!!!!! Kuzwa co to ma byc?? Z 15 cm obroslam w tluszcz?? Przeciez chyba obwod nie rosnie razem z piersiami... :* chyba czas przykrecic kurek... chyba ze mialam wiecej i cos mi sie popierdzielilo. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:01

majeczka87 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    Witam dziewczynki,mam termin na 30 lipca i też mi twardnieje brzuch,ale jak poczytałam o magnezie, pomimo tego że biorę go w zestawie,to chyba za mała dawka.
    Zażywam więc dodatkowo i jest jakby lepiej.
    Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tak strasznie harcują w brzuszku? Mój to chyba nie śpi :D no jedynie jak na usg pojechałam to spał i nie dało się go dokładnie zbadać:D
    trochę się martwię bo się naczytałam że zbyt ruchliwe też nie dobrze :(

i jeszcze pytanko przy okazji,czy kupujecie inhalatory dla swoich maluszków i jakiej firmy?

moje koleżanki mają i sobie chwalą że pomagają przy przeziębieniach

ja mam omrona inhalator bo juz mam prawie 5 letnia juz córke i bardzo jej pomaga.Kupywałam w aptece gemini ok 120 zł.W zestawiem 2 maski ,ustnik,i końcówka do nosa.fajny,mały no i najwazniejsze bardzo pomaga bo po kilku inhalacjach z soli fizjologicznej córce moment spływa wydzielina z noska.

Co do ruchów dziecka mój tez teraz wiecej szaleje a najbardziej wieczorem jak chce iśc spać :)

Ejrene ale duży dziec to ciekawe ile bedzie miał przy porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:22

TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej :)

Ale do dupy dzień. U mnie pada bez przerwy :( Jeszcze się wczoraj z chłopem poklocilam i chodzę dziś jak bomba :(

Wczoraj przejrzałam ubranka dla malutkiej i mam tego chyba wystarczająco. Dokupię jeszcze ze 3 pajace nowe do szpitala i jakiś komplecik na wyjście i to wszystko.

Dziewczyny kupujecie rożki do otulania? Ja zrezygnowałam z tego zakupu, za to wybrałam malutkiej kocyk bambusowy taki większy i będę ją nim otulac.

Ja mam rożek bo po córce mi zostal i mi np bardzo sie przydal i nieraz jak ktos mnie odwiedzał to bał sie mała na rece brac a w rozku wydawała sie wieksza i juz sie nie bali :)

no i sporo kocyków mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:18

TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Podlinkowuje dzisiaj mojemy karuzelki do łóżeczka a ten mi mówi tak " mi to wsio ryba co będzie grało przy łóżeczku - wybierz coś co będzie łądne" Wot takie wybieranie z mężem :D

Kama u mnie to samo :)
    jak pytałam sie o posciel jaki wzorek to odpowiedz była wybierz jaki Ci sie podoba aby nie był różowy :)

A 30 tydzien zaczynam w sobotę :)

Analiza ja też odczuwam nieraz taki dyskomfort,kłucie ale jak badał mnie lekarz ostatnio to było wszystko ok.Być może macica przygotowuje sie do porodu..
    A co do brzucha to moze faktycznie rozstepy sie szukuja do wyjscia..spróbuj może jakąs oliwka czy balsamem posmarowac.Ja stosuje masło perfecta i oliwke na brzuch,piersi i uda i jak nie posmaruje raz dziennie to czuje taki dyskomfort na skórze..a po tym jest fajna gładka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:16

TheForfie, Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    Witam dziewczynki,mam termin na 30 lipca i też mi twardnieje brzuch,ale jak poczytałam o magnezie, pomimo tego że biorę go w zestawie,to chyba za mała dawka.
    Zażywam więc dodatkowo i jest jakby lepiej.
    Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tak strasznie harcują w brzuszku? Mój to chyba nie śpi :D no jedynie jak na usg pojechałam to spał i nie dało się go dokładnie zbadać:D
    trochę się martwię bo się naczytałam że zbyt ruchliwe też nie dobrze :(

i jeszcze pytanko przy okazji,czy kupujecie inhalatory dla swoich maluszków i jakiej firmy?

moje koleżanki mają i sobie chwalą że pomagają przy przeziębieniach

Czemu bardzo ruchliwe to zle? Ja mam wrazenie ze moja jest bardzo ruchliwa, kilka dni spokojna i ledwo 'puknie' a kilka dni przez prawie caly dzien kopie tak ze az mnie czasami boli, czuje jak sie wierci i w ogole i to jak zacznie to rusza sie przez kilka godzin, troche sie niepokoje ale to chyba normalne.

Co do zastrzyku to droogo ginekolog nam powiedziala ze cena to 200-400zl i trzeba popytac w aptekac wszystkie nawet obok w wiekszych miastach przedzwonilam i popytalam i cena to 300-500, najtaniej znalezlismy i kupilismy w naszym miescie za 369zl.

panna truskawka ja tez tak slyszalam i wlasnie planuje zabrac te uzywane nie najladniejsze do szpitala :) na wyjscie tylko jakies nowe ladniejsze mi moj przywiezie :)

Rożek ja dostałam 1 z łóżeczkiem w 'gratisie' i jeden mi mma kupila :p

Ejrene jejku kawal chłopa! :D

A ja dzisiaj troche przeziebiona :( na szczescie nic mi nie jest ale rano jak wstalam to bolalo mnie troche gardlo i ucho ( z jednej strony ), ale wypilam herbatkę i dopiera po 4 kanapce z pomidorem i czosnkiem mi przeszło, do jutra chyba bedzie ode mnie czuc :D

jusella, eve90, Ejrene, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Kuzwa... no to juz nie jest smieszne... :( z glupoty zaczelam sie mierzyc ... nie pamietam jakie mialam wymiary przed ciaza ale kuzwa na pewno nie takie jak teraz. W piersiach przybylo mi dobre 5 cm ale to nic. Pod cyckami prawie 90!!! Ja piedziele zawsze mialam z 75 gora!!!!!!!! Kuzwa co to ma byc?? Z 15 cm obroslam w tluszcz?? Przeciez chyba obwod nie rosnie razem z piersiami... :* chyba czas przykrecic kurek... chyba ze mialam wiecej i cos mi sie popierdzielilo. :P
    ja sie nie mierze i nie mierzylam ale widze na oko ze z mojej talii (a mialam ja dosc wyrazna) nic nie pozostalo i to wlasnie chodzi mi o obwod ten pod samym biustem. no ale po porodzie chce moja talie spowrotem!

dziewczyny apropo, wy bedziecie uzywac gorsetu po porodzie? bo ja juz sobie kupilam, podobno lepiej brzuch do siebie dochodzi. ciekawe tylko czy w szpitalu juz mi pozwola nosic bo podobno nie we wszystkich pozwalaja

_cherryLady, TheForfie, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ