Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MłodaDama wrote:Dzieki dziewczyny. Teraz jestem o cos madrzejsza I juz nie dam sie wykorzystywac. Tak to jest kobieta idzie do lekarza powierza mu swoje zdrowie I to co ma najcenniejsze pod sercem zdrowie I zycie dziecka czasem zaufa takiemu za bardzo a ten to wykorzysta. Szkoda slow. Ale nie bede juz do tego wracala. Trzymajcie sie cieplo . Spokojnej ciazy
Nie ma co wracać .Teraz skup sie na dzieciach i żeby Twoja ciąża juz byla bezproblemowa i spokojna
My kobiety musimy trzymać sie razem i nie dawać sie takim zboczuchom !
Powodzeniajusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj byłam zawieść siuski i spuścic trochę krwi. Drze o wynik prokalcytonicyny
Tak więc proszę trzymajcie kciuki.
Mnie mój urwisek też mocno kopie - najczęściej rano i wieczorem. No i dzisiaj w laboratorium aż podskoczylam tak mnie rabnal w zebro, często widzę jak coś przemieszcza się tuż pod skórą
MłodaDama rozumiem Cię doskonale mimo iż nie byłam dokładnie w takiej sytuacji. Też plamilam i przez te wszystkie emocje też zostałam potraktowana przez pielegniarke jak malolata i nie zareagowalalam- mąż za to się nie dał i dobrze że był że mną. Co do lekarza i sposobu usg, może nie chciał źle i stwierdził że w takiej pozycji nic nie pobrudzisz? Nie wiem, ciężko oceniać. Ale prawdą jest, że dziwne praktyki.Kasiulina, eve90, Karolajjn:), kot_bury, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Dawno nie pisałam ale regularnie was podczytuje .
Dziś miałam wizytę i mały lezy miednicowo , czy któraś z was tez tak ma w tym tygodniu ?
Wiec tak :
Ostatnio pobolewa mnie znów podbrzusze i brzuch sie stawia na co lekarka -
Podwyższone dawki leków , jeśli nie będzie przechodzić to do szpitala Szyjka na szczecie ok i zamknięta
Powiedziała ze na 100% będzie cesarka i da skierowanie w czerwcu lub następnej wizycie 31.05 .
Wzkazania :
1.Stan po CC
2.Rozejście spojenia
3.I jeśli dalej tak pozostanie to obecnie - ułożenie miednicowe Emotikon smile
Na Usg nic nie widziałam bo tylko sprawdzała jak sobie leży .
Tętno sprawdzane i wszystko ok
Na kolejny raz mocz , morfologia i TSH .
Pogoda okropna
Waga już 8,5 kg na plusie
Zdecydowaliśmy juz na 100 % ze imie synka to Milan
A wyglądam juz tak
http://static.pokazywarka.pl/i/6546416/222058/img-6272.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:52
Maka, Agness27, renieczka, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, Pauli11, MirelS, kot_bury, nowatorka, _analiza, Milcia, Agaax, nowa!, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Witam się
dziś już z lepszym humorem, miałam wam wczoraj napisać ale w domu byłam po 23 i zanim się wykąpałam to padłam.
A więc większość dnia wczoraj płakałam, wszystko wyprowadzało mnie z równowagi no wariatka, co te hormony ze mną czasami robią i ogólnie przeprosiłabym męża za moje zachowanie ale czytając wczorajsze posty stwierdziłam że nie bo mu się w głowie poprzewraca.
Pojechaliśmy na wizytę i ogólne badania wyszły ok moje bóle najprawdopodobniej wynikają z tego że moja szyjka walczy z pessarem. Lekarz mówił że najważniejsze jest czas do 32 TC później dzidziuś już jest na prawdę bardzo fajnie rozwinięty. Ja śmieję się do męża że za pewne przenoszę ciążę i będziemy się martwić że synek nie chce wyjść
Dziś już czuje się spokojniejsza.
Jakub ma 1500g
Synuś wczoraj był spokojny ale dzisiaj od rana szaleje, brzuch cały skacze. Niestety są dni że jego ruchy są bolesne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:08
Kasiulina, jusella, eve90, MirelS, Agness27, kot_bury, nowatorka, _analiza, Agaax, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:
tana co mówi lekarz? wie o tym? jeszcze moze sie podnoesc. U mnie sie podnosi;)
Co do mojego łożyska nisko opadającego to sprawa wygląda następująco przepraszam że wogóle tak puzno nadrabiam ale nie miałam kiedy. Ja chodzę generalnie do 2 lekarzy może się głupio wydaje ale nie żałuję. Jak miałam wizytę w pon było wszystko ok 2 dni później okazało się że łożysko mi opada czyli tyko 2 dni różnicy a jaka zmiana pomijając że wizytę następna mam u 1 za 5 tygodni. Po zdiagnozowania mojego łożyska wystraszyłam się bardzo po tygodniu doszły bóle pachwiny i podbrzusza poszłam do lekarza jako osoba dodatkowa spr i delikatnie się podniosło bo leżę plackiem w domu aż nogi puchnąco jest najbardziej dziwne łożysko miałam w 1 trymestrze opadniete ale się podniosło teraz znów to samo więc sobie lata z góry na dół... oszczędzam się ale w nocy mam kurna skurcze bo mam takie sny erotyczne że ja nie mogę
sama jestem drobna mam mały brzuch a czuję się jak słoń i te bóle krzyża, oby wszystko było dobrze i nie skończyło się cesarka . Pozdrawiam serdecznie macie piękne brzuszki a pokoje fiu fiu zazdroszczę my mamy 1 pokój ale wielkiii i nie mam możliwości tak urządzać ślicznie jak wy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 12:09
eve90, Dalile, jusella lubią tę wiadomość
-
Mój z dzisiaj 29+0
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59f1400f7f47.jpgnowa!, eve90, Agness27, martynka870, majeczka87, mamuśka1, Pauli11, MirelS, kot_bury, panna truskawka, nowatorka, _analiza, jusella, renieczka, LilouK, Agaax, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wypuścili mnie do samolotu bez żadnego problemu. Nawet nie zwrócili uwagi na mój brzuch, nie wiem czy w ogóle zauważyli. Więc witam się już z Polski! Właśnie pochłonęłam talerz pierogów prosto od mamusi!
Miłego dnia dziewuszki :*Milcia, Maka, eve90, martynka870, majeczka87, mamuśka1, Pauli11, MirelS, Agness27, kot_bury, nowatorka, ona2012, _analiza, jusella, renieczka, LilouK, Agaax, nowa!, TheForfie, Kasiulina, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta to super ze juz jesteś na miejscu:)
Lilouk śliczny pokoik :)my pokik tez mamy tylko w nim stoją nasze rowery bo w piwnicy hak narazie boimy sie trzymać bo kradną.
Do lipca musimy tam wzmocnić drzwi i wtedy tez zaczniemy meblować
Milcia , mamuska1 piękne brzuchy - niech dalej do ie ladnie rosnąmamuśka1, jusella, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Naditta to super ze juz jesteś na miejscu:)
Lilouk śliczny pokoik :)my pokik tez mamy tylko w nim stoją nasze rowery bo w piwnicy hak narazie boimy sie trzymać bo kradną.
Do lipca musimy tam wzmocnić drzwi i wtedy tez zaczniemy meblować
Milcia , mamuska1 piękne brzuchy - niech dalej do ie ladnie rosną
I powoli zaczynam odliczać :
80 DNI DO PORODU - jak to zleciałokot_bury, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam, ale nie jestem do końca zadowolona z wizyty. Dzis mialam dostac skierowanie na krew na krztusiec zobaczyc jak tam on czy sie cofa czy nie.. to Pani uznala ze bez sensu jednak bo wczesnie i tak do porodu pewnie nie zejdzie i sie rozmysla. To wyprosilam ją to z laska dala.. i nawet nie powiedziala nic o wytycznych do porodu karmienia piersia...nic/////po porodzie kazala sie zgloscic na rtg klatki i badanie krwi....
tana trzymaj sie :* niech nie lata tylko w gorze siadzie i juz;) mój mały tez miednicowo byl. ale usg mialam w 27. teraz kolejne usg 10 majakot_bury, eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
kupilam taką pościel :do lozka: ochraniacze, koldra, poduszka, poszewki na nie, przescieradlo - za 115 zl;)Agness27, kot_bury, eve90, Maka, nowatorka, Pauli11, jusella, renieczka, LilouK, TheForfie, Kasiulina, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:Jejku, my na prawdę tyle ciuszków potrzebujemy? Ja jestem przerażona bo mam tylko kilka par i nie miałam zamiaru dokupywać więcej... Moje ciuszki dla maleństwa mieszczą się w jednej dużej szufladzie i myślałam, że już niewiele mi potrzeba, żeby skompletować ubranka
nie chcę przesadzać, żeby się nie okazało, że Mały nawet nie zdąży ich ubrać, a już wyrośnie
Naditta wrote:Dziewczyny, jak Was dzieci kopią po jajnikach to sprawia Wam to ból czy tylko dyskomfort?ale generalnie zabolało mnie tylko raz, jak oberwałam prosto w pełny pęcherz, tak normalnie co najwyżej jest mi nieprzyjemnie. Tak jak dziewczyny mam łożysko z przodu i trochę amortyzuje
LilouK wrote:Pokoik Henryczka na surowo
Jedynie co, to nie podoba mi się szafa w środku, bo wg mnie 1/3 jest mało praktyczna dla małego dziecia, tzn. ta część na wieszaki, no ale cóż pech.
Jejciu, ale ślicznie! Teraz będę się rozglądać za takim łóżeczkiem
Co do szafy, nie da się dokupić dodatkowych półek? W Polsce w marketach budowlanych można kupić płyty meblowe na metry (od razu przycinają na potrzebny wymiar). Ewentualnie są jeszcze takie wiszące materiałowe półki, sama korzystałam na wynajmowanym mieszkaniu, bo nie mieliśmy tyle rzeczy do wieszania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:11
eve90, Maka, jusella, LilouK, nowa!, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Od wczorajszej nocy boli mnie jak na okresMyślałam, że jak się wyśpię, dużo poleżę, wezmę magnez to minie ale nie
Oczywiście schizuje. Mała bardzo się rozpycha, aż czasami mnie to boli. Może to przez dzidzię tak nawala mnie w dole? Wizyta dopiero za tydzień...
-
panna truskawka wrote:Hej dziewczyny!
Od wczorajszej nocy boli mnie jak na okresMyślałam, że jak się wyśpię, dużo poleżę, wezmę magnez to minie ale nie
Oczywiście schizuje. Mała bardzo się rozpycha, aż czasami mnie to boli. Może to przez dzidzię tak nawala mnie w dole? Wizyta dopiero za tydzień...