X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok a pęcherzyk żeby nadgonił.

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    a może masz kolki jelitowe? ból taki, że ruszyć się nie można. Przechodziłam przez to kilkukrotnie, jelita drażliwe pozostają już do końca..
    jeśli tak, to konieczna będzie zmiana diety, lekkostrawna, nic smażonego, gazowanego, bez surowych marchewek, jabłek, śliwek - to wszystko powoduje wzdęcia
    Popytaj lekarza, mam nadzieję, że espumisan Ci pomoże, na mnie akurat nie działa..

Ja juz przed ciaza mialam zdiagnozowany zespol jelita drazliwego, ale takich boli jak dzisiaj jeszcze nie mialam. Diete mam bardzo zdrowa juz od dluzszego czasu, zauwazylam ze nawet zdrowe rzeczy wplywaja u mnie na wzdecia. No coz, musze jakos z tym zyc, oby tylko mi lekarz cos pomogl bo ciagnie sie to za mna od poczatku ciazy.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to witaj w klubie drażliwych jelit :) daj znać, co lekarz powie!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas 50
    Trzymam kciuki za Was, myśl pozytywnie Kochana

74di4z174lr410ce.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Dziewczyny u mnie objawy ustąpiły typu ciągniecie w brzuchu. Brak objawow to dobry znak?
    U mnie tez juz nie ma tegonacisku na brzuchu. Mam tylko czesto uczucie krecenia na okres

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(
    Kas spokojnie. Pecherzyk nadrobi. Dostalas duza porcje luteiny, to dobrze. Teraz lez i odpoczywaj. Moja kuzynka ostatnio pamietam tez musiala lezec bo krwawila i to sporo ale teraz ma 2letniego synka z tej ciazy. Odpoczywaj i bedzie dobrze

Co do jelit to dziewczyny radze wam po kazdym posilku jesc owoce lub warzywa, one przepychaja trawienie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:36

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50, postaraj się nie denerwować Kochanie. Wiem, że takie gadanie (pisanie) jest pewnie na maksa wkurzające, ale postaraj się uspokoić nerwy: włącz jakiś film, chwyć za książkę, zadzwoń do kogoś, cokolwiek Cię uspokoi, rób to. Tylko leż i wypoczywaj, i myśl pozytywnie, wyobrażaj sobie swoje maleństwo, jak razem spacerujecie po parku w piękne sierpniowe popołudnie. Mnie takie wizualizacje zawsze pomagają i sprawiają, że i na serduchu i w głowie, jakoś spokojniej i cieplej.

Będę słała mnóstwo pozytywnej energii w Waszą stronę! Trzymaj się mały lipcowy groszku <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy i ja tak nieśmiało mogłabym dołączyć? :) Według Ovufriend termin mam na 27 lipca, co prawda osobiście uważam, że z wyznaczeniem owulki pomylił się o 1-2 dni, ale wiadomo, termin to i tak na razie rzecz dość orientacyjna :)

Póki co wiem od prawie tygodnia, z głupiego powodu - uwielbiam kawę, a lekarz kazał mi ją ograniczyć do filiżanki dziennie i tę filiżankę piłam codziennie do śniadania, na dobry start - aż do ostatniego czwartku, kiedy od samego zapachu zrobiło mi się tak niedobrze, że nie zdążyłam do łazienki. Stwierdziłam, że co mi tam, zrobię test - po czym zapomniałam o nim, został w łazience, a ja poszłam zjeść śniadanie i przypomniałam sobie dopiero po. Patrzę, a tam druga kreseczka - blada, bo blada, ale jest! Zrobiłam od razu drugi, nazajutrz trzeci, pognałam do labu... no i :) mój pierwszy wynik bety w 10-11 dpo to 48, a 4 dni później 533. Na oko spory skok, ale byłam dziś u internistki (w sumie po skierowanie na kolejną betę - 35 zł piechotą nie chodzi, przy okazji dostałam też na inne) i twierdzi, że jest OK, więc jej wierzę.

Na razie mam tylko łykać nadal kwas foliowy, zaleciła mi też DHA, witaminę D3 i cierpliwe czekanie na wizytę u ginekologa... z tym ostatnim może być pewien problem :)

Inska, aisa, Nanatasza, nowatorka, _analiza lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska z którego bądź kościoła! Siedzę w pracy i zasypiam! A poszłam wczoraj spać o 21 z groszami. Mam nadzieję, że ten stan wiecznego uśpienia nie będzie trwał całą ciążę ;-)

Z tymi gazami to i ja się zmagam, też potrafią mnie obudzić, ból okrutny, ech...wcale nie czuję się tak cudownie jak te ciężarne z reklam ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:-* łzy same cisna mi się do oczu. Jestem nastawiona na szpital i zabieg, mam tylko nadzieje ze dają jakieś znieczulenie bo jestem bardzo wrażliwa na ból. Chyba nie jest dane mi drugie dziecko, 4ms temu miałam biochemiczna, teraz to:-( jestem zalamana ale trzymam kciuki za Wasze fasolki:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jadę do pracy. Miłego dnia :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa hehe to im dałaś dylemacik z ta drugą ciążą ;) A z pierwszej ciąży urodziłaś chłopca czy dziewczynkę?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:-* łzy same cisna mi się do oczu. Jestem nastawiona na szpital i zabieg, mam tylko nadzieje ze dają jakieś znieczulenie bo jestem bardzo wrażliwa na ból. Chyba nie jest dane mi drugie dziecko, 4ms temu miałam biochemiczna, teraz to:-( jestem zalamana ale trzymam kciuki za Wasze fasolki:-)

A dalej plamisz czy czy się uspokoiło?

atdc15nmjt4tk663.png
  • sowa87 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Sowa hehe to im dałaś dylemacik z ta drugą ciążą ;) A z pierwszej ciąży urodziłaś chłopca czy dziewczynkę?

dziewczynkę Marysię :) Planowaliśmy w sumie szybko drugą ciążę, ale, że za pierwszym razem się udało zaskozyło nas trochę, ale pozytywnie, o pierwsze dziecko staraliśmy się rok, winna była za wysoka prolaktyna.

Edka lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A dalej plamisz czy czy się uspokoiło?
    Dalej, taka krew ze sluzem, czasem skrzepy. Mam nadzieję że jakoś więcej tego jest choć gin tak nie stwierdzila. Jeszcze dziś wieczorem bedę mieć wynik beta hcg, powtórzyć w pt i w zależności czy będzie spadać gin zadecyduje co dalej ale raczej szpital

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Inska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasminka, zaproszenie zaakceptowane :) ale fajnie, że jesteśmy dwie lipcówki i obydwie w Dublinie :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

proszę Cię nie myśl o najgorszym, daj szansę maluchowi i sobie i myśl pozytywnie, to ma ogromny wpływ na malucha. Myślami z Tobą!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dalej, taka krew ze sluzem, czasem skrzepy. Mam nadzieję że jakoś więcej tego jest choć gin tak nie stwierdzila. Jeszcze dziś wieczorem bedę mieć wynik beta hcg, powtórzyć w pt i w zależności czy będzie spadać gin zadecyduje co dalej ale raczej szpital

Trzymaj sie i odpoczywaj będzie dobrze trzymam kciuki .

Widzę że nie tylko ja spie na stojąco mnie dzisiaj brzuch pobolewa jak by mi coś na pęcherzu siedziało i co chwile latam .

Sowa87 to macie strzał w dziesiątkę mnie sie udało na miesiąc wrócić do pracy po ostatnim macierzyńskim i znowu siedzę ;-) na l4 moje dziecko szczęśliwe że znowu z mamusią .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • sowa87 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka Chęć zostania z małą w domu przyśpieszyła decyzję o dziecku, tym bardziej, że skubana nie daje się nikomu nakarmić tylko mamusi ;) no i kruszynka po przejściach jest, wymaga rehabilitacji, więc upiekliśmy dwie pieczenie na jednym ogniu :) dzisiaj odbieram bete, sprawdzę jeszcze przyrost i w sobotę lub we wtorek idę do lekarza, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas trzymaj sie. przytulam mocnooooo. ja nadal trzymam kciuki zeby sie to krwawienie zatrzymalo

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ