Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moze głupie pytanie. Mam brac luteine dopochwowo 2 razy dziennie. Tak mocno głęboko ja wkladacie czy tak ze czujecie ze po prostu nie wypadnie;) bo sie boje za głęboko ale tez zeby działała...
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Nowatorka - właśnie tak zrobilam w sb ide na test obciążenia glukozy 75g. Wrr 2 h siedzenia w laboratorium..... nie wiem jak ja wysiedze... kurcze aby wyniki były ok.
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Ja to juz badania sama sobie porobilam przed wizytą ale co mc trzeba sie kłuc mowil ze co miesiąc morfologia, mocz, tsh, tokso
Już po wizycie. Wszystko w porządku, serduszko bije. Dzidziuś ma 9 milimetrów .
Na wzdęcia mam brać espumisan, a witaminy Femibion Natal 1.aisa, izulala, Wiola90, Ejrene, Nanatasza, Agaax, nowatorka, _analiza, Talusia, Inska lubią tę wiadomość
-
tulusia monia - wspaniałe wieści!
gratulacje!
jutro tez czekamyna takie od kolejnych wizytujacych
mi tez zmienił termin na 9 lipca, ale poczekam co powie drugi gin za tydzień, czy to sie pokryjenowatorka, Talusia lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
katuni wrote:Dzien dobry Znowu musialam was gonic po dniu nieobecnosci
U mnie dzisiaj bol brzucha od rana.. I sennosc straszna. Moglabym spac 24h na dobe.
A wczoraj mialam pierwsza akcje z zachciankami. Wrocilam do domu z pracy i stwierdzilam, ze zrobie spaghetti (z oliwkami, tunczykiem itp). I tak mi sie chcialo tych oliwek, ze zanim zrobilam sos zjadlam jedna puszeczke nadziewanych cytryna i caly sloik nadziewanych migdalami. Efekt byl taki, ze spaghetti pozostalo bez oliwek, a z reszta po ugotowaniu przeszla mi na niego ochota. Teraz strasznie mnie to bawi
Ja mam wizyte jutro. Planuje zapytac o ten tabax. No i oczywiscie mam nadzieje zobaczyc serduszko
Jakas wogole strasznie pobudzona dzisiaj jestem i wogole nie moge sie na pracy skupic...
Milego dnia
Kochana tabexu nie wolno brać w ciąży i podczas karmienia piersią!
Ogranicz papierosy do minimum, codziennie mniej, może uda Ci się całkiem rzucić. Mam koleżanki które paliły w ciąży (oczywiście nie całą pacze, max 5 papierosów na dzień) i wszystko z Maluchami wporządku. Niektórym lekarz, nie kazał odstawić nagle papierosów tylko ograniczyć. Powolutku, coraz mniej i się uda :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:51
-
Witam dziewczyny super wieści macie już duże te fasolki i niech tam rosną ja dopiero wizytę 23 a już nie moge sie doczekać boje sie czy tam wszystko ok .
Za te co jutro wizytują i podglądaj trzymam kciuki i czekam na relacjeTalusia, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy dla wlasnego dobra jutro isc do rodzinnej,i wziosc od niej l4?
Bo nie watpie,ze mi stanowsko pracy zmienia bo gdzie...? Chyba ze bym musiala ciagle w biurze siedzieć, a nie jestem.menago..
Tyle,ze sie boje ze mnie zwolnia ciagle.. ( a umowa juz jest przedłużona od 16.11.2015)
Co robić?: ( -
Talusia wrote:Dziewczyny, tak sie zastanawiam czy dla wlasnego dobra jutro isc do rodzinnej,i wziosc od niej l4?
Bo nie watpie,ze mi stanowsko pracy zmienia bo gdzie...? Chyba ze bym musiala ciagle w biurze siedzieć, a nie jestem.menago..
Tyle,ze sie boje ze mnie zwolnia ciagle.. ( a umowa juz jest przedłużona od 16.11.2015)
Co robić?: (
wiesz jezeli jestes na umowie (do 2016 bo napisalas 2015 ale to chyba pomylka)to zwolnic w ciazy cie nie moga, ale po ciazy juz tak i zdarza sie to niestety. jezeli tego sie boisz a za ciezko ci juz robic to co teraz robisz to ja bym porozmawiala z szefem. mysle ze on to doceni ze chcesz pracowac i bedzie musial cos wymyslic zeby ci ta prace ulatwic (moze ci dodac np kogos do pomocy kto bedzie cie np zastepowal w ostatnich m-cach ciazy). nie wszyscy pracodawcy sa zadowoleni jezeli kobieta od razu idzie na zwolnienie. moze wlasnie bedzie lepiej niz myslisz i szef znajdzie jakies sensowne rozwiazanie (ma taki obowiazek). w najgorszym wypadku jakby ci jednak nie zmienil tej pracy to wtedy wezmiesz zwolnienie ale przynajmniej sprobujesz. ja kiedys pracowalam w klinice, dziewczyna byla w ciazy i nie mogla praktycznie nic robic, bo ani dzwigac pacjentow, ani obslugiwac maszyn to siedziala tam cale dnie i masowala szyje bardzo leciutko. niby nic tam pozytku nie dawala ale jednak chodzila i cos robila. no musisz przemyslec -
Talusi chyba chodziło o to, że ma umowę przedłużoną od niedawna, czyli od 16 listopada. Tak, jak pisze nowatorka, może warto z szefem pogadać i zapytać o jakieś rozwiązanie. Na pewno doceni, że nie chcesz iść od razu na zwolnienie. Chyba, że jest wyrozumiały i sam Cię na l4 wygnastarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Dzien dobry! Gratuluje wszystkich dobrych nowin, bijacych serduszek, okraglych pecherzykow i pieknych zarodkow! Sama czekam na niedzielna wizyte! Dzisiaj przez pol dnia jestem w biurze to postaram sie troche sie udzielac
Inska lubi tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Nanatasza wrote:Talusi chyba chodziło o to, że ma umowę przedłużoną od niedawna, czyli od 16 listopada. Tak, jak pisze nowatorka, może warto z szefem pogadać i zapytać o jakieś rozwiązanie. Na pewno doceni, że nie chcesz iść od razu na zwolnienie. Chyba, że jest wyrozumiały i sam Cię na l4 wygna
-
Witajcie dziewczyny.
Boje sie zapeszać wiec jeszcze nie dołączyłam do was.
Ale dzis mam pierwsze usg i mocno liczę na Wasze kciuki.
Tez tak panikujecie przed badaniami?
To moj 6 tydz według belly. Cały czas boli mnie brzuch i piersi. Wczoraj bolały jajniki. Tez tak macie?Inska, Agaax, Edka, nowatorka lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualny