Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie mam żadnych objawów poza sennością, wracam z pracy, zjem coś i się kładę do wyrka.Wczoraj poszłam o 21 spać...nudności nie mam, nic mnie nie boli.Czekam cierpliwie:)mam w sobie pewien niepokój ale staram się myśleć pozytywnie:)a o fasolce powiemy myślę w okolicy świąt:)Dobrego dnia!
Edka, Inska lubią tę wiadomość
-
Ja spalam od wczoraj od 19h do teraz.....
Nanatasza, Sanna, Inska lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Englein wrote:Noo przebrnelam..tu normalnie trzeba czytac i pisac na bierzaco, bo pozniej tyle zaleglosci, ze szok:)
Ja nadal mecze sie z moim przeziebieniem (od piatku). Nie wspomne ile wyoilam syropu z cebuli, ile zjadlam czosnku i miodu. Kaszel nie daje mi zyc, kolejna noc z glowy.
Wczoraj wybralam sie do trzech aptek...w jednej polecili mi ...pastylki na gardlo z miodem...cos w stylu cukierkow halls . Reszta polecila skonsultowac sie z lekarzem lub polozna.
W zwiazku z tym, zamowilam na ebayu pastylki prenalen, dla kobiet w ciazy. Z Polski oczywiscie.
A dziś, po kolejnej nieprzespanej, kaszlacej nocy, i bolu glowy....kupilam w polskim sklepie syrop herbapect junior. Kolezanka polozna mowi, ze mozna. Na razie wzielam jedna dawke.
A po calym dniu walki z bolem glowy w pracy...posmarowalam skronie amolem. Dobrze,ze do smarowania dozwol8ny. Zawsze jakas ulga
jak u Was samopoczucie?
Czy jest ktos, kogo wlasciwie brzuch nie boli?? Bo moze to u mnie cos siedzieje,bo ja tylko z raz , dwa razy na dzie5cos czuje, przewaznie rano, jakbym byla przed okresem. Tylko biuzt rozmiar wiekszy i coraz bardziej wrazliwy na dotyk.
ja tez borykam sie z kaszlem, robię inhalacje: wrzatek w termosie, torebka rumianku i lyzka sody. I wdycham odkrzusza ładnie
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Czesc dziewczyny, ja dzisiaj zaliczylam tragiczna noc. Prawie nie spalam, bo drugi raz w zyciu zlapal mnie taki bol brzucha ze nawet nie moglam sie ruszyc. Taki kłujący i piekący. Oczywiscie przez wzdecia i gazy, bo kiedy zaczelam sie odgazowywac bol gdzies tak po pol godziny minal. Masakra, nie polecam nikomu, juz myslalam ze do szpitala bede musiala jechac.
Dzisiaj mam wizyte i zapytam czy moge brac espumisan, bo jak mi sie to powtorzy to sie wykoncze .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:26
-
Dzien dobry Znowu musialam was gonic po dniu nieobecnosci
U mnie dzisiaj bol brzucha od rana.. I sennosc straszna. Moglabym spac 24h na dobe.
A wczoraj mialam pierwsza akcje z zachciankami. Wrocilam do domu z pracy i stwierdzilam, ze zrobie spaghetti (z oliwkami, tunczykiem itp). I tak mi sie chcialo tych oliwek, ze zanim zrobilam sos zjadlam jedna puszeczke nadziewanych cytryna i caly sloik nadziewanych migdalami. Efekt byl taki, ze spaghetti pozostalo bez oliwek, a z reszta po ugotowaniu przeszla mi na niego ochota. Teraz strasznie mnie to bawi
Ja mam wizyte jutro. Planuje zapytac o ten tabax. No i oczywiscie mam nadzieje zobaczyc serduszko
Jakas wogole strasznie pobudzona dzisiaj jestem i wogole nie moge sie na pracy skupic...
Milego dniaMoj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
nowatorka wrote:dobranoc dziewczynki.
nanatasza zazdroszcze ze widzialas serduszko. ja tez chce!
kas idz do ginki i sie poradz. mysle ze moglas krwawic po badaniu. ja zawsze jak chodzilam na cytologie to mi mowili ze moge pokrwawic po niej -
moniiikaaa wrote:Czesc dziewczyny, ja dzisiaj zaliczylam tragiczna noc. Prawie nie spalam, bo drugi raz w zyciu zlapal mnie taki bol brzucha ze nawet nie moglam sie ruszyc. Taki kłujący i piekący. Oczywiscie przez wzdecia i gazy, bo kiedy zaczelam sie odgazowywac bol gdzies tak po pol godziny minal. Masakra, nie polecam nikomu, juz myslalam ze do szpitala bede musiala jechac.
Dzisiaj mam wizyte i zapytam czy moge brac espumisan, bo jak mi sie to powtorzy to sie wykoncze . -
kas50 wrote:Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(
Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo wporzadku. Odpoczywaj duzo i sie nie stresuj!
-
MartaT wrote:Ja z bólem brzucha miałam to samo dzisiaj w nocy też mnie bardzo bolał, budziłam się kilkakrotnie i tak samo jak Ty jak się odgazowywałam to było w miarę i ból mijał i tak w kółko
Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie przeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do przelyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:58
-
kas50 wrote:Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(
kas kochana, nie płacz, postaraj się uspokoić, wyciszyć i leżeć, bierz leki i odpoczywaj, trzymamy kciuki za Was!!starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Biedna Trzymamy kciuki. Lez, odpoczywaj. Duzo pozytywnych mysli przesylam :*Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
moniiikaaa wrote:Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie orzeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do orezlyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.
a może masz kolki jelitowe? ból taki, że ruszyć się nie można. Przechodziłam przez to kilkukrotnie, jelita drażliwe pozostają już do końca..
jeśli tak, to konieczna będzie zmiana diety, lekkostrawna, nic smażonego, gazowanego, bez surowych marchewek, jabłek, śliwek - to wszystko powoduje wzdęcia
Popytaj lekarza, mam nadzieję, że espumisan Ci pomoże, na mnie akurat nie działa..starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
moniiikaaa wrote:Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie przeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do przelyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.