X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pare godzin idę na wizytę już się nie moge doczekac :)

Od paru dni zrobiłam się strasznie senna z łózka bym nie wychodziła :P

Nanatasza, MartaT, _analiza, Edka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych objawów poza sennością, wracam z pracy, zjem coś i się kładę do wyrka.Wczoraj poszłam o 21 spać...nudności nie mam, nic mnie nie boli.Czekam cierpliwie:)mam w sobie pewien niepokój ale staram się myśleć pozytywnie:)a o fasolce powiemy myślę w okolicy świąt:)Dobrego dnia!

Edka, Inska lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spalam od wczoraj od 19h do teraz..... :/

Nanatasza, Sanna, Inska lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • sowa87 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :)
    Jeśli chodzi o szok w pracy to u mnie też będą nieźle zaskoczeni ;) grudniu powinnam wrócić do pracy po poprzednim urlopie macierzyńskim :)

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa87 ale super Ci się udało :). Angella908 trzymam mocno kciuki za wizytę :).

hchygox1kst10j9v.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Noo przebrnelam..tu normalnie trzeba czytac i pisac na bierzaco, bo pozniej tyle zaleglosci, ze szok:)
    Ja nadal mecze sie z moim przeziebieniem (od piatku). Nie wspomne ile wyoilam syropu z cebuli, ile zjadlam czosnku i miodu. Kaszel nie daje mi zyc, kolejna noc z glowy.
    Wczoraj wybralam sie do trzech aptek...w jednej polecili mi ...pastylki na gardlo z miodem...cos w stylu cukierkow halls . Reszta polecila skonsultowac sie z lekarzem lub polozna.
    W zwiazku z tym, zamowilam na ebayu pastylki prenalen, dla kobiet w ciazy. Z Polski oczywiscie.
    A dziś, po kolejnej nieprzespanej, kaszlacej nocy, i bolu glowy....kupilam w polskim sklepie syrop herbapect junior. Kolezanka polozna mowi, ze mozna. Na razie wzielam jedna dawke.
    A po calym dniu walki z bolem glowy w pracy...posmarowalam skronie amolem. Dobrze,ze do smarowania dozwol8ny. Zawsze jakas ulga

jak u Was samopoczucie?
    Czy jest ktos, kogo wlasciwie brzuch nie boli?? Bo moze to u mnie cos siedzieje,bo ja tylko z raz , dwa razy na dzie5cos czuje, przewaznie rano, jakbym byla przed okresem. Tylko biuzt rozmiar wiekszy i coraz bardziej wrazliwy na dotyk.

ja tez borykam sie z kaszlem, robię inhalacje: wrzatek w termosie, torebka rumianku i lyzka sody. I wdycham ;) odkrzusza ładnie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • sowa87 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które przechodzą przeziębienie polecam zakup inhalatora i inhalację z soli fizjologicznej :) przy dziecku takie urządzenie jest niezbędne przy katarku, a teraz może wam pomóc :)

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj zaliczylam tragiczna noc. Prawie nie spalam, bo drugi raz w zyciu zlapal mnie taki bol brzucha ze nawet nie moglam sie ruszyc. Taki kłujący i piekący. Oczywiscie przez wzdecia i gazy, bo kiedy zaczelam sie odgazowywac bol gdzies tak po pol godziny minal. Masakra, nie polecam nikomu, juz myslalam ze do szpitala bede musiala jechac.

Dzisiaj mam wizyte i zapytam czy moge brac espumisan, bo jak mi sie to powtorzy to sie wykoncze :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:26

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• katuni Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Znowu musialam was gonic po dniu nieobecnosci :)

U mnie dzisiaj bol brzucha od rana.. I sennosc straszna. Moglabym spac 24h na dobe.

A wczoraj mialam pierwsza akcje z zachciankami. Wrocilam do domu z pracy i stwierdzilam, ze zrobie spaghetti (z oliwkami, tunczykiem itp). I tak mi sie chcialo tych oliwek, ze zanim zrobilam sos zjadlam jedna puszeczke nadziewanych cytryna i caly sloik nadziewanych migdalami. Efekt byl taki, ze spaghetti pozostalo bez oliwek, a z reszta po ugotowaniu przeszla mi na niego ochota. Teraz strasznie mnie to bawi :)

Ja mam wizyte jutro. Planuje zapytac o ten tabax. No i oczywiscie mam nadzieje zobaczyc serduszko :)

Jakas wogole strasznie pobudzona dzisiaj jestem i wogole nie moge sie na pracy skupic...

Milego dnia :)

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dobranoc dziewczynki.

nanatasza zazdroszcze ze widzialas serduszko. ja tez chce!

kas idz do ginki i sie poradz. mysle ze moglas krwawic po badaniu. ja zawsze jak chodzilam na cytologie to mi mowili ze moge pokrwawic po niej
    Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Życzę dobrej nocy :) do jutra jeśli przeżyję zapach własnych gazów :P
    Padłam jak to przeczytałam, bo mam to samo :D istna masakra. Ech współczuję mojemu mężowi i pieskowi :D

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja za pare godzin idę na wizytę już się nie moge doczekac :)

Od paru dni zrobiłam się strasznie senna z łózka bym nie wychodziła :P
    Mi na razie senność nie daje się we znaki :) powodzenia na wizycie! Koniecznie napisz jak było :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Czesc dziewczyny, ja dzisiaj zaliczylam tragiczna noc. Prawie nie spalam, bo drugi raz w zyciu zlapal mnie taki bol brzucha ze nawet nie moglam sie ruszyc. Taki kłujący i piekący. Oczywiscie przez wzdecia i gazy, bo kiedy zaczelam sie odgazowywac bol gdzies tak po pol godziny minal. Masakra, nie polecam nikomu, juz myslalam ze do szpitala bede musiala jechac.

Dzisiaj mam wizyte i zapytam czy moge brac espumisan, bo jak mi sie to powtorzy to sie wykoncze :/.
    Ja z bólem brzucha miałam to samo dzisiaj w nocy też mnie bardzo bolał, budziłam się kilkakrotnie :( i tak samo jak Ty jak się odgazowywałam to było w miarę i ból mijał i tak w kółko :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie wrocilam od gin. Pecherzyk za mały tylko 4,6mm dostalam luteine dopochwowo 4x100mg, leżeć, gdyby krwawienie się zwiekszylo-szpital:-( pół nocy plakalam:-(

Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo wporzadku. Odpoczywaj duzo i sie nie stresuj!

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja z bólem brzucha miałam to samo dzisiaj w nocy też mnie bardzo bolał, budziłam się kilkakrotnie :( i tak samo jak Ty jak się odgazowywałam to było w miarę i ból mijał i tak w kółko :)

Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie przeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do przelyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:58

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja również trzymam mocno kciuki! Oszczędzaj się i dużo odpoczywaj.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

kas kochana, nie płacz, postaraj się uspokoić, wyciszyć i leżeć, bierz leki i odpoczywaj, trzymamy kciuki za Was!!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Biedna :( Trzymamy kciuki. Lez, odpoczywaj. Duzo pozytywnych mysli przesylam :*

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie orzeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do orezlyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.

a może masz kolki jelitowe? ból taki, że ruszyć się nie można. Przechodziłam przez to kilkukrotnie, jelita drażliwe pozostają już do końca..
    jeśli tak, to konieczna będzie zmiana diety, lekkostrawna, nic smażonego, gazowanego, bez surowych marchewek, jabłek, śliwek - to wszystko powoduje wzdęcia
    Popytaj lekarza, mam nadzieję, że espumisan Ci pomoże, na mnie akurat nie działa..

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Do tej pory tez mialam wzdecia, ale nie przeszkadzaly mi az tak. Ten bol ktory byl dzisiaj byl nie do opisania, doslownie nie moglam sie ruszyc bo czulam kłucie od jelit az do przelyku. Czytalam ze espumisan jest bezpieczny, dlatego jesli ginekolog mi dzis pozwoli to bede brac.
    Jeżeli ci pozwoli, daj znać :) to może i ja będę brała.

f2w3rjjgj9qnws1n.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ