Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Dziś zrobiłam test ciążowy i pojawiły się dwie kreseczki, właściwie testy wychodzą mi pozytywne od 4 dni, ale czekałam do dnia miesiączki, który jest dziś, żeby się upewnić. Termin porodu wychodzi mi na 27 lipca. Dziewczyny czy wy też na początku czułyście niepokój, jak się dowiedziałyście o ciąży? Ja chciałam i planowałam ciąże, ale jak zobaczyłam dwie kreski to na zmianę czuje raz radość a raz strach.
nowatorka, namea, aisa, MartaT, Inska lubią tę wiadomość
Kasia271008 -
Fajnie widzieć, że tyle nas tu lipcówek, zawsze w grupie raźniej:)
Powiem Wam, że ja dziś szczególnie dotkliwie odczuwam ciążowe efekty specjalne - zgaga mnie męczy całe popołudnie, apetyt nie do przejedzenia, dobrze, że mdłości mnie omijają na razie. Jutro idę na przyrost bety i mam nadzieję, że ładnie urosła!
Powiedzcie mi tylko jak to jest z tymi DHA bo czytałam, że jeśli nie je się za dużo ryb to warto od pierwszego miesiąca suplementować, myślę, że nie powinnam sobie i kropkowi zaszkodzić?? Sama nie wiem...19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza odnośnie DHA najlepiej zapytaj lekarza. Ja nie jestem zwolennikiem faszerowania się suplementami, chyba że lekarz zaleci.
Ja o ciąży póki co powiedziałam tylko w pracy. Rodzinie chcieliśmy powiedzieć w święta, ale chyba nie wytrzymam i mamie powiem wcześniej
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Susana wrote:Sprobuj plukac woda z roztowrem z woda utleniona no i woda z sola, mi pomoglo po jednym dniu
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Najgorzej, ze jak plukam to mam od razu odruch wymiotny. Wcz3sniej tego nie mialam. Jak na razie, od pietku, to az dwa razy udalo mi sie wyplukac rumiankiem.
-
Kasia271008 wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Dziś zrobiłam test ciążowy i pojawiły się dwie kreseczki, właściwie testy wychodzą mi pozytywne od 4 dni, ale czekałam do dnia miesiączki, który jest dziś, żeby się upewnić. Termin porodu wychodzi mi na 27 lipca. Dziewczyny czy wy też na początku czułyście niepokój, jak się dowiedziałyście o ciąży? Ja chciałam i planowałam ciąże, ale jak zobaczyłam dwie kreski to na zmianę czuje raz radość a raz strach.
Oczywiście zapraszamy do naszego grona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:17
-
Edka wrote:Życzę dobrej nocy do jutra jeśli przeżyję zapach własnych gazów
To pachnącej nocy! D
Edka widzę, że mamy podobny gust - nie dość, że na profilowym kocie łapki to i na suwaczku dziecięcy wózek i nawet ten sam tydzień i dzień ciążyInska, Edka lubią tę wiadomość
-
dobranoc dziewczynki.
nanatasza zazdroszcze ze widzialas serduszko. ja tez chce!
kas idz do ginki i sie poradz. mysle ze moglas krwawic po badaniu. ja zawsze jak chodzilam na cytologie to mi mowili ze moge pokrwawic po niejnamea, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:Dziewczyny maluch ma niecałe 6mm i piękne małe serduszko. Weszliśmy oboje więc M tez widział. Uczucie nie do opisania.
Gin powiedzial ze to 6 tydzień 3 dzień
Alez sie ciesze!!! Gratulacje!Nanatasza, Englein lubią tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Czesc dziewczynki! Chcialam dzisiaj nadgonic i posiedziec z Wami, bo mialam caly dzien byc w biurze, ale wlasnie mnie wyslali na budowe, wiec zaraz musze ruszac.
Bardzo sie ciesze z Waszych wszystkich dobrych nowin! postaraam sie doczytac wieczorem, ale pewnie znowu mi sie nie uda a tak chcialabym byc ze wszystkimi na biezaco...
Wieczorem coraz czesciej zasypiam kolo 21ej przed kompem, maz mnie potem budzi, lece sie wykapac, wysmarowac i do spania. A ostatnie dwie noce budzil mnie balacy biust, nie moge sobie znalezc miejsca, zeby nie bolal... tez tak macie?
Sciskam ciezarowki!a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
nowatorka - już niedługo zobaczysz maleńkie serce pod Twoim sercem
namea - okrutne to latanie po budowach, ja wczoraj ledwo właziłam po schodach, zasapałam się, zbladłam, a wykonawca - oj coś tak przychudłaś, podupadłaś - czyli maluch wysysa energię
ja też spać przez piersi nie mogę - przewrócić się z boku na bok to tragedia.. budzę się, łapię piersi i dopiero przekręcam. Może w jakimś sportowym staniku spać?
kas50 - jak Twoje krwawienie? daj znać!nowatorka, majeczka87, namea lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Mnie az tak strasznie nie bola piersi a biore duphaston wiec moge miec nawet nadmiar progesteronu.
Po mnie nikt narazie nic nie widzi hehe. Ale beda w szoku jak im powiem. Zwlaszcza osoby z pracy ktore juz w przeszlosci mi mowily: jestes w ciazy, widze po twoim wzroku. A teraz jak naprawde jestem to nic nie widzaNanatasza, aisa, Sanna lubią tę wiadomość
-
ciekawa jestem, jakie będa mieli miny, Ci Twoi z pracy
u nas też będą w szoku - bo jakiś czas temu powiedzieliśmy, że nie możemy mieć dzieci - a tu proszę
teraz wiedzą najbliżsi z rodziny i przyjaciele oraz u męża w pracy. Reszcie świata chcemy powiedzieć w święta, ale nie wiem, czy wytrzymamy, bo mam ochotę wykrzyczeć całemu światu, jak jesteśmy szczęśliwi!Inska, Englein lubią tę wiadomość
starania od 2007
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
wydaje mi się, że każdy dzień ciąży jest inny - raz boli, raz nie, raz się chce spać raz nie. Więc myślę, że znak dobry
ja dziś śpiąca.. fakt, niedawno wstałam, ale kładę się z powrotemEnglein lubi tę wiadomość
starania od 2007
ivf czerwiec 2016 [*] [*]