X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Elfka Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkę można, piłam w pierwszej ciąży i przez cały okres karmienia :) teraz też piję :)

Karolina_karolina, marchewa, Olcia..89 lubią tę wiadomość

wnidio4pxlvd1y5z.png
    h44eskjoq0olxxk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Dziewczyny zaczęłam kombinować z pierwszym postem :) Jeszcze jutro coś pokombinuję, żeby było ładniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:51

jasminka, nowatorka, aisa, katuni, MartaT lubią tę wiadomość

• Kasia271008 Nowa

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Dziś zrobiłam test ciążowy i pojawiły się dwie kreseczki, właściwie testy wychodzą mi pozytywne od 4 dni, ale czekałam do dnia miesiączki, który jest dziś, żeby się upewnić. Termin porodu wychodzi mi na 27 lipca. :) Dziewczyny czy wy też na początku czułyście niepokój, jak się dowiedziałyście o ciąży? Ja chciałam i planowałam ciąże, ale jak zobaczyłam dwie kreski to na zmianę czuje raz radość a raz strach.

nowatorka, namea, aisa, MartaT, Inska lubią tę wiadomość

Kasia271008
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie widzieć, że tyle nas tu lipcówek, zawsze w grupie raźniej:)

Powiem Wam, że ja dziś szczególnie dotkliwie odczuwam ciążowe efekty specjalne - zgaga mnie męczy całe popołudnie, apetyt nie do przejedzenia, dobrze, że mdłości mnie omijają na razie. Jutro idę na przyrost bety i mam nadzieję, że ładnie urosła! :)

Powiedzcie mi tylko jak to jest z tymi DHA bo czytałam, że jeśli nie je się za dużo ryb to warto od pierwszego miesiąca suplementować, myślę, że nie powinnam sobie i kropkowi zaszkodzić?? Sama nie wiem...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza odnośnie DHA najlepiej zapytaj lekarza. Ja nie jestem zwolennikiem faszerowania się suplementami, chyba że lekarz zaleci.

Ja o ciąży póki co powiedziałam tylko w pracy. Rodzinie chcieliśmy powiedzieć w święta, ale chyba nie wytrzymam i mamie powiem wcześniej :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Sprobuj plukac woda z roztowrem z woda utleniona no i woda z sola, mi pomoglo po jednym dniu :)
    Najgorzej, ze jak plukam to mam od razu odruch wymiotny. Wcz3sniej tego nie mialam. Jak na razie, od pietku, to az dwa razy udalo mi sie wyplukac rumiankiem.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Najgorzej, ze jak plukam to mam od razu odruch wymiotny. Wcz3sniej tego nie mialam. Jak na razie, od pietku, to az dwa razy udalo mi sie wyplukac rumiankiem.
    Chyba każda prawie z nas to przechodzi lub przechodziła. Mam wrażenie, że to objaw ciąży:) Przejdzie, czego Ci z całego serca życzę :)

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny widze że lipiec znowu obrodzi ja też jestem z lipca i mam syna z lipca;-)

September, Inska lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia271008 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Dziś zrobiłam test ciążowy i pojawiły się dwie kreseczki, właściwie testy wychodzą mi pozytywne od 4 dni, ale czekałam do dnia miesiączki, który jest dziś, żeby się upewnić. Termin porodu wychodzi mi na 27 lipca. :) Dziewczyny czy wy też na początku czułyście niepokój, jak się dowiedziałyście o ciąży? Ja chciałam i planowałam ciąże, ale jak zobaczyłam dwie kreski to na zmianę czuje raz radość a raz strach.

Oczywiście zapraszamy do naszego grona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:17

p19udqk32cxiv2un.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę dobrej nocy :) do jutra jeśli przeżyję zapach własnych gazów :P

MartaT, Inska lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Życzę dobrej nocy :) do jutra jeśli przeżyję zapach własnych gazów :P

To pachnącej nocy! D

Edka widzę, że mamy podobny gust - nie dość, że na profilowym kocie łapki to i na suwaczku dziecięcy wózek i nawet ten sam tydzień i dzień ciąży :D

Inska, Edka lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki.

nanatasza zazdroszcze ze widzialas serduszko. ja tez chce!

kas idz do ginki i sie poradz. mysle ze moglas krwawic po badaniu. ja zawsze jak chodzilam na cytologie to mi mowili ze moge pokrwawic po niej

namea, Nanatasza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) kurcze a ja znowu budze sie rano i nie wiem po co. Wyglada na to ze dzisiaj mniejsze mdlosci niz wczoraj :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dziewczyny maluch ma niecałe 6mm i piękne małe serduszko. Weszliśmy oboje więc M tez widział. Uczucie nie do opisania.
    Gin powiedzial ze to 6 tydzień 3 dzień :)

Alez sie ciesze!!! Gratulacje! :)

Nanatasza, Englein lubią tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki! Chcialam dzisiaj nadgonic i posiedziec z Wami, bo mialam caly dzien byc w biurze, ale wlasnie mnie wyslali na budowe, wiec zaraz musze ruszac.

Bardzo sie ciesze z Waszych wszystkich dobrych nowin! :) postaraam sie doczytac wieczorem, ale pewnie znowu mi sie nie uda :( a tak chcialabym byc ze wszystkimi na biezaco...

Wieczorem coraz czesciej zasypiam kolo 21ej przed kompem, maz mnie potem budzi, lece sie wykapac, wysmarowac i do spania. A ostatnie dwie noce budzil mnie balacy biust, nie moge sobie znalezc miejsca, zeby nie bolal... :( tez tak macie?

Sciskam ciezarowki!

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka - już niedługo zobaczysz maleńkie serce pod Twoim sercem :)

namea - okrutne to latanie po budowach, ja wczoraj ledwo właziłam po schodach, zasapałam się, zbladłam, a wykonawca - oj coś tak przychudłaś, podupadłaś - czyli maluch wysysa energię :P

ja też spać przez piersi nie mogę - przewrócić się z boku na bok to tragedia.. budzę się, łapię piersi i dopiero przekręcam. Może w jakimś sportowym staniku spać?

kas50 - jak Twoje krwawienie? daj znać!

nowatorka, majeczka87, namea lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie az tak strasznie nie bola piersi a biore duphaston wiec moge miec nawet nadmiar progesteronu.
    Po mnie nikt narazie nic nie widzi hehe. Ale beda w szoku jak im powiem. Zwlaszcza osoby z pracy ktore juz w przeszlosci mi mowily: jestes w ciazy, widze po twoim wzroku. A teraz jak naprawde jestem to nic nie widza :P

Nanatasza, aisa, Sanna lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem, jakie będa mieli miny, Ci Twoi z pracy :)

u nas też będą w szoku - bo jakiś czas temu powiedzieliśmy, że nie możemy mieć dzieci - a tu proszę:)

teraz wiedzą najbliżsi z rodziny i przyjaciele oraz u męża w pracy. Reszcie świata chcemy powiedzieć w święta, ale nie wiem, czy wytrzymamy, bo mam ochotę wykrzyczeć całemu światu, jak jesteśmy szczęśliwi! :)

Inska, Englein lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie objawy ustąpiły typu ciągniecie w brzuchu. Brak objawow to dobry znak?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że każdy dzień ciąży jest inny - raz boli, raz nie, raz się chce spać raz nie. Więc myślę, że znak dobry :)

ja dziś śpiąca.. fakt, niedawno wstałam, ale kładę się z powrotem :)

Englein lubi tę wiadomość

starania od 2007
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ