X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja chyba oszaleje...zaaplikowalam 1tabletke luteiny, plamienie ciut się nasililo, tzn.widzę pna papierze toal.śluz zabarwiony na różowo, gdzieniegdzie nitki czerwonej krwi:-( nie wiem czy po badaniu mi się coś podraznilo? Lekarz zakładał wziernik, usg, paluchy...ehhh...jestem zalamana

Hej. Ja pamiętam że w pierwszej ciąży plamiłam raz po badaniu ginekologicznym a raz po cytologii, ale były to plamienia jednodniowe i potem całkowicie zniknęły.

atdc3e5erjm386my.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 może być po badaniu tez tak miałam i lekarz sam mi powiedział że po badaniu może wystąpić plamienie

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam dziewczynki dzis pierwsze rzyganko :( mega słabo sie czuje, najchętniej przespalabym dzień...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed każdą miesiączką 3-4 dni plamiłam. Byłam z tym u ginekologa przed ciążą, ale nic niepokojącego nie zauważył na USG. Balam się że te plamienia mogą mi utrudniać zajście w ciążę. Ale w cyklu kiedy zobaczyłam 2 kreski na teście plamienia nie pojawiły się. Wczoraj na wizycie lekarz na wszelki wypadek przepisał mi luteinę 50 i kazał brać 2 razy dziennie narazie przez 4 tygodnie.Mam nadzieje że w ciąży już się nie pojawią.

atdc3e5erjm386my.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witam nowe lipcówki :) Inska, okti89 - podajcie datę spodziewanego porodu :)
    wg Om 18 lipiec

Inska, ona2012 lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Lipcówki chciałabym dołączyć do Waszego grona

wg kalendarza belly termin na 25 lipca dzień przed imieninami :)

Ja też jestem z lipca i cieszę się ze dzieciątka będą prezentem na urodziny :)

Oldżi jak tam ??

Inska, Ejrene, aisa, _analiza, MartaT, nowatorka lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witam nowe lipcówki :) Inska, okti89 - podajcie datę spodziewanego porodu :)

23 lipca :) ani się obejrzymy i będziemy na porodówkę zasówać jedna za drugą, ale będzie wesoło! Już się nie mogę doczekać! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna mój maz załamuje ręce :) chciałam przed chwila umyć zeby to zwymiotowalam do umywalki :) ale poki co nawet mnie śmiesza takie sytuacje

Inska, izulala, Sanna lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jak na razie jest pęcherzyk ciążowy 13 mm i pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze nie ma. Wg lekarza to jest 5+1. Położna założyła mi już kartę ciąży.

Inska, Nanatasza, Sanna, MartaT, nowatorka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, mogę dołączyć do Waszego grona?:)
    Mój termin to 14.07.2016. Jak Wasze samopoczucie? Kiedy zamierzacie powiedzieć o ciąży rodzinie, a może już to zrobiłyście?i nie chodzi mi tu o męża:)
    Pozdrawiam:)

Inska, aisa, Edka, MartaT, nowatorka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Podczytuje Was od pewnego czasu i chciałam dołączyć Kasia, 28 lat, pierwsza ciąża, w 1 cs.
    jestem prawdopodobnie w 6 tyg ciąży według OM (6 tydzien, 2 dzien), w zeszłym tygodniu (12.11) zrobiłam betahcg wynik 6300 i cały czas się waham czy iść już do ginekologa? Myślicie że jest już szansa na serduszko?

aisa, nowatorka, namea lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą betę zrobiłam we wtorek, drugą w czwartek + progesteron i w piątek byłam z wynikami u lekarza.Zrobił mi usg i założył już kartę przebiegu ciąży.Serduszka pewnie jeszcze nie będzie ale możesz się wybrać do gina, na pewno nie zaszkodzi.Mi kazał przyjść za 2 tygodnie.

Edka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Witam Was Lipcówki chciałabym dołączyć do Waszego grona

wg kalendarza belly termin na 25 lipca dzień przed imieninami :)
    No to jesteśmy 2 Anie z takim samym terminem :) robiłaś juz 2 betę?

Sanna lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Kas50 może być po badaniu tez tak miałam i lekarz sam mi powiedział że po badaniu może wystąpić plamienie
    Umowilam się na jutro do swojej ginki. Plamienie trochę się nasililo, wypadł mini skrzep, mam dużą nadzerke, może być podrazniona po dzisiejszym badaniu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiak87 wrote:
    Witajcie Dziewczyny!
    Podczytuje Was od pewnego czasu i chciałam dołączyć Kasia, 28 lat, pierwsza ciąża, w 1 cs.
    jestem prawdopodobnie w 6 tyg ciąży według OM (6 tydzien, 2 dzien), w zeszłym tygodniu (12.11) zrobiłam betahcg wynik 6300 i cały czas się waham czy iść już do ginekologa? Myślicie że jest już szansa na serduszko?

U mnie w 6 tyg i 3 dniu było widać serduszko :)

hchygox1kst10j9v.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Umowilam się na jutro do swojej ginki. Plamienie trochę się nasililo, wypadł mini skrzep, mam dużą nadzerke, może być podrazniona po dzisiejszym badaniu?

Może być podrażniona badaniem. Ale lepiej to sprawdzić. Jutro napewno wszystko wyjaśni. A jak plamisz? Jaki kolor plamienia? No i czy boli Cię brzuch?

hchygox1kst10j9v.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiak87 wrote:
    Witajcie Dziewczyny!

Cześć Kasiu! Ale śliczna beta! Gratulacje!
    Wszędzie piszą, że serduszko to tak od 6-7 tygodnia także może już bedzie widać i słychać :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maluch ma niecałe 6mm i piękne małe serduszko. Weszliśmy oboje więc M tez widział. Uczucie nie do opisania.
    Gin powiedzial ze to 6 tydzień 3 dzień :)

Edka, aisa, September, Karolina_karolina, Inska, Ejrene, Sanna, Englein, MartaT, Wiola90, nowatorka, namea lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Witajcie Dziewczyny, mogę dołączyć do Waszego grona?:)
    Mój termin to 14.07.2016. Jak Wasze samopoczucie? Kiedy zamierzacie powiedzieć o ciąży rodzinie, a może już to zrobiłyście?i nie chodzi mi tu o męża:)
    No wreszcie jesteś :) Tez mam na 14.07 termin ;)

Inska lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Kiedy zamierzacie powiedzieć o ciąży rodzinie, a może już to zrobiłyście?i nie chodzi mi tu o męża:)
    Po serduchu, na razie wiedzą tylko nasze mamy :) a może wytrzymamy nawet do świąt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:36

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ