X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzięki Ejrene! Fajnie słyszeć! Kurcze, chyba będę musiała zaufać lekarzom tutaj i nie sugerować się tym, co badają/ sprawdzają/ biorą dziewczyny przechodząc ciążę w Polsce.

No dokładnie :) W razie gdyby coś złego się dziło to jedziesz normalnie do szpitala i tam Cie zbadają bez problemu :) i USG tez zrobią ale życzę Ci żeby nie było takiej potrzeby.

Wiecie dziewczyny każda z nas czuje jakiś niepokój czy wszystko będzie ok, ale nie ma co za bardzo panikować, a czytać farmazonów w internecie to na pewno :) Każda z nas ma inny organizm, i będzie inaczej przechodziła ciąże, a nasze dzieciaczki też będą rosły w rożnym tempie dlatego nie możemy od razu panikować że mój jest za duży czy za mały itd.

Inska, MartaT, aisa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny trzymam kciuki za te co dzisiaj wizytują ;-) Ja znowu spie na stojąco a tu tyle roboty ..

Inska lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj znowu plamilam i miałam jechać do szpitala ale zadzwoniłam do mojego ginekologa i powiedział ze jak nie ma żywej krwi to żeby narazie nie jechać. Dziś rano odrazu poleciałam na wizytę. I okazalo się ze wszystko w porządku. Serduszno podobno bije jak szalone i wszystko ok. Wzrost zgodny z tygodniem ciazy ;). Powiedział ze na ostatniej wizycie zauważył ze lekko mi się kosmowka odklejala ale ni chciał mówić żeby mnie nie stresować. Teraz podobno już wszystko dobrze. Podobno się już ładnie przykleila. Plamienie które miałam mogło mieć związek z terminem mojej drugiej miesiączki. Ale mam dalej leżeć i odpoczywać, zero sex i nieprzerywać brania luteiny. Bardzo się uspokoiłam. Dostałam juz książeczkę ciazy i wszystkie badania w normie. Podobno przechodziłam juz toksoplazmoze. Trochę mi ułożyło. Ciesze się ze od zeszłego tygodnia dzidzia sporo urosła i ze serduszko pięknie bije. Musze na siebie uważać.

MartaT, Ejrene, aisa, Wiola90, Nanatasza lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Witam nowe dziewczyny trzymam kciuki za te co dzisiaj wizytują ;-) Ja znowu spie na stojąco a tu tyle roboty ..
    Ja jak narazie od kilku dni nie mogę w ogóle spać w nocy mam problemy z zasypianiem,jak śpię 3-4 godziny to jest dobrze, w dzień jeszcze nie czuję senności, ale nie zapomnę jak w pierwszej ciąży usypiałam w pracy przed komputerem i tylko czekałam do 4 aż wrócę do domu i się położę:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Ja jak narazie od kilku dni nie mogę w ogóle spać w nocy mam problemy z zasypianiem,jak śpię 3-4 godziny to jest dobrze, w dzień jeszcze nie czuję senności, ale nie zapomnę jak w pierwszej ciąży usypiałam w pracy przed komputerem i tylko czekałam do 4 aż wrócę do domu i się położę:)

Ja w pierwszej na odwrót mogłam cały dom wywracać do góry nogami sprzątać latać a teraz masakra śpię

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Cześć dziewczyny. Wczoraj znowu plamilam i miałam jechać do szpitala ale zadzwoniłam do mojego ginekologa i powiedział ze jak nie ma żywej krwi to żeby narazie nie jechać. Dziś rano odrazu poleciałam na wizytę. I okazalo się ze wszystko w porządku. Serduszno podobno bije jak szalone i wszystko ok. Wzrost zgodny z tygodniem ciazy ;). Powiedział ze na ostatniej wizycie zauważył ze lekko mi się kosmowka odklejala ale ni chciał mówić żeby mnie nie stresować. Teraz podobno już wszystko dobrze. Podobno się już ładnie przykleila. Plamienie które miałam mogło mieć związek z terminem mojej drugiej miesiączki. Ale mam dalej leżeć i odpoczywać, zero sex i nieprzerywać brania luteiny. Bardzo się uspokoiłam. Dostałam juz książeczkę ciazy i wszystkie badania w normie. Podobno przechodziłam juz toksoplazmoze. Trochę mi ułożyło. Ciesze się ze od zeszłego tygodnia dzidzia sporo urosła i ze serduszko pięknie bije. Musze na siebie uważać.

Gratuluje i tak trzymać odpoczywaj bo od lipca będziesz miała tego czasu mniej

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Ja mam tak samo jak Ty :) wieczorem mam problem z zasypianiem, a jak już usnę to w nocy wstaję i przewracam się z boku na bok :/ a w dzień to w ogóle nie śpię jedynie co to leżę,ale o spaniu nie ma mowy bo nie chce mi się :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina Gratulacje! :) oszczędzaj się i przede wszystkim odpoczywaj,a na pewno wszystko będzie dobrze :)

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny :) nie bywam już tu tak często jak w pierwszej ciąży :) ale dostałam znowu od życia piekny prezent Rok temu 10 listopada przyszła na świat moja córeczka a w tym roku 10 listopada zoabaczyłam pozytywny test ciążowy moje badania na dzień dzisiejszy
    16dpo Beta hcg 344 progesteron 12,80
    18 dpo Beta hcg 1037
    Dziś dzwonię do gina
    Niepokoi mnie ten poziom progesteronu jak u was z progesteronem?

nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja mam tak samo jak Ty :) wieczorem mam problem z zasypianiem, a jak już usnę to w nocy wstaję i przewracam się z boku na bok :/ a w dzień to w ogóle nie śpię jedynie co to leżę,ale o spaniu nie ma mowy bo nie chce mi się :)

Mi też w dzień jak narazie się nie chce,ale nawet jakby mi się chciało to nie miałabym możliwości położyć się , bo mam 2 letniego łobuza, który cały dzień biega:)

MartaT lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No dokładnie :) W razie gdyby coś złego się dziło to jedziesz normalnie do szpitala i tam Cie zbadają bez problemu :) i USG tez zrobią ale życzę Ci żeby nie było takiej potrzeby.

Wiecie dziewczyny każda z nas czuje jakiś niepokój czy wszystko będzie ok, ale nie ma co za bardzo panikować, a czytać farmazonów w internecie to na pewno :) Każda z nas ma inny organizm, i będzie inaczej przechodziła ciąże, a nasze dzieciaczki też będą rosły w rożnym tempie dlatego nie możemy od razu panikować że mój jest za duży czy za mały itd.

Dobrze gadasz! Jestem tego samego zdania :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Mi też w dzień jak narazie się nie chce,ale nawet jakby mi się chciało to nie miałabym możliwości położyć się , bo mam 2 letniego łobuza, który cały dzień biega:)

Kurcze fajnie masz już 2 letniego brzdąca, a kolejny w drodze :) następny rok zapowiada ci się ciekawie :D

ona2012 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie Łobuzy to najlepsze budziki mój ma dopiero 1.3 miesiące i pilnuje żeby mamusia nie spała ;-) a potem razem sobie idziemy spać;-)

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Takie Łobuzy to najlepsze budziki mój ma dopiero 1.3 miesiące i pilnuje żeby mamusia nie spała ;-) a potem razem sobie idziemy spać;-)
    U nas pobudka godzina 6 rano a czasami wcześniej i oczywiście koniec spania;) A wieczorem chodzi spać praktycznie równo z nami:)

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Kurcze fajnie masz już 2 letniego brzdąca, a kolejny w drodze :) następny rok zapowiada ci się ciekawie :D
    Ten dwulatek w lipcu będzie prawie trzylatkiem. Myślę o przedszkolu dla niego, ale zobaczymy jeszcze co będzie:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój o 20 już pokazuje gdzie go mam zanieść wiec tyle że z usypianiem nie ma walki jak czasem sie zdarza . Teraz też stoi koło mnie i chętnie by tu pare wpisów zaserwował ;-)

ona2012, MartaT lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas moja kolezanka brala az 6 tabletek duphastonu dziennie bo byla po poronieniu.wczesniej brala tez luteine ale jej powiedzieli ze dupek jest silniejszy. ja biore jak ty 2 dziennie, tak mi lekarz zlecil z polski ten co mi pomagal zajsc w ciaze, nie wiem czy to profilaktycznie czy przez moje problemy hormonalne przed zajsciem (mialam nieregularne cykle i wysoka prolaktyne). w kazdym razie progesteronu mi nie badal. takze mysle ze nawet jakbys dodala ta luteine do duphastonu to by nic zlego nie stalo, ale to ja bym ja wziela w razie dalszego krwawienia, do czasu wizyty. a na wizycie mysle ze dr moze ci zwiekszyc dawke dupka.

ciekawa jestem jakie moj nowy gin bedzie mial podejscie do sprawy bo widze ze roznie to bywa z tego co opowiadacie.

mona twoj lekarz ma racje zeby nie czytac internetu hihi, widac ze mlody i wie o co chodzi ;) ale w naszym przypadku to ciezko o to nie zagladanie do netu niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:48

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :) wczoraj czas mi jakoś zleciał do wieczora, a wieczorem nawet nie wlazłam tu bo było już późno. Zmykam do domu robić obiad, bo siedziałam od 11 u mojej mamy i czekałam na dostawę nowej pralki. Ja dziś mam wolne

aisa, Inska lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe lipcówki :) Inska, okti89 - podajcie datę spodziewanego porodu :)

Inska, nowatorka lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Kas moja kolezanka brala az 6 tabletek duphastonu dziennie bo byla po poronieniu.wczesniej brala tez luteine ale jej powiedzieli ze dupek jest silniejszy. ja biore jak ty 2 dziennie, tak mi lekarz zlecil z polski ten co mi pomagal zajsc w ciaze, nie wiem czy to profilaktycznie czy przez moje problemy hormonalne przed zajsciem (mialam nieregularne cykle i wysoka prolaktyne). w kazdym razie progesteronu mi nie badal. takze mysle ze nawet jakbys dodala ta luteine do duphastonu to by nic zlego nie stalo, ale to ja bym ja wziela w razie dalszego krwawienia, do czasu wizyty. a na wizycie mysle ze dr moze ci zwiekszyc dawke dupka.

ciekawa jestem jakie moj nowy gin bedzie mial podejscie do sprawy bo widze ze roznie to bywa z tego co opowiadacie.

mona twoj lekarz ma racje zeby nie czytac internetu hihi, widac ze mlody i wie o co chodzi ;) ale w naszym przypadku to ciezko o to nie zagladanie do netu niestety...

Ja chyba oszaleje...zaaplikowalam 1tabletke luteiny, plamienie ciut się nasililo, tzn.widzę pna papierze toal.śluz zabarwiony na różowo, gdzieniegdzie nitki czerwonej krwi:-( nie wiem czy po badaniu mi się coś podraznilo? Lekarz zakładał wziernik, usg, paluchy...ehhh...jestem zalamana

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ