Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie
Z malutkim wszystko wporządku, dziś w dzień poczułam ze ułożył się chyba glówką do dołu i nie myliłam sie, oby tak już został, kolejny raz miał nóżke na czole i już się zaczynam zastanawiać czy ona mu tam nie utkwila, że od dluzszego czasu tak leży :o i już wiem że mój synek wazy 1510g i dalej chowa glowke do środka, z pokazaniem twarzyczki czeka do narodzin chybajusella, Naditta, renieczka, majeczka87, martynka870, stokrotka2013, aisa, Agness27, Kasiulina, Ejrene, figaa, _analiza, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam,witam..
My wczoraj byliśmy na usg i mała waży prawie 1500 gram. Pupa cały czas na dole,może się w końcu przekręci
Dziewczyny ,które zakupiły koszule do karmienia z italian fashion, przymierzałyście?jesteście zadowolone?majeczka87, jusella, nowatorka, renieczka, aisa, Agness27, Kasiulina, eve90, Ejrene, _analiza, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:My już po wizycie
Z malutkim wszystko wporządku, dziś w dzień poczułam ze ułożył się chyba glówką do dołu i nie myliłam sie, oby tak już został, kolejny raz miał nóżke na czole i już się zaczynam zastanawiać czy ona mu tam nie utkwila, że od dluzszego czasu tak leży :o i już wiem że mój synek wazy 1510g i dalej chowa glowke do środka, z pokazaniem twarzyczki czeka do narodzin chyba
hehe super ze sie obrocil;) dzielny chlopczykeve90 lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hello! U nas pogoda jest,ale od wczoraj popołudnia leżę w łóżku.... Byłam rano na spacerze nad morzem potem pojechaliśmy do miasta na obiad i kurcze dziwnie się poczułam.... Niby słabo mi się zrobiło hmm puls wysoki. Nie miałam ciśnieniomierza więc nie wiem co to... W domu się polozylam i raz jakby znowu wróciło że nagle czuję puls przyspiesza... Potem już ok ale jakoś tak ciało dziwnie czuję. Chyba pojedziemy o dzień wcześniej bo jutro i tak ma padać a ja jestem panikara jak mnie coś złapie....https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Melduję się po długiej przerwie. Cały czas remont, wiec dalej mieszkam u rodziców stąd ograniczony dostęp do internetu. W tym tygodniu byłam na wizycie i szłam z dobrym nastawieniem bo wcześniej torbielka u Kubusia zmniejszyła się w ciągu miesiąca z 7mm na 4mm. Teraz po 5 tygodniach niestety stoi w miejscu i już się nie zmniejszyła
Znowu jestem podłamana. Lekarz mówi, że dobrze, że nie rośnie bo wtedy różnie może być, nawet wodogłowie. Boję się znowu i czekam z niecierpliwością do kolejnej wizyty...
06.2015 - poronienie
-
Hej weekendowo
Ada najwazniejsze ze nie rosnie a do porodu na pewno jeszcze sie zmniejszy
Basia ja tez mam takie ataki kolatania serca czasami, zwlaszcza jak leze wieczorem ale trwaja tylko ok 3 sek
Ostatnio mi sie wydaje ze mniej sikam. Tzn chce mi sie co pol godz ale potem jakos duzo nie "leci". Moze tak mi sie wydaje nie wiem ale dzisiaj sie obudzilam, do kibelka a tu nic prawie. Fakt w nocy chodzilam ale wczesniej tez chodzilam a jednak rano tez robilam.... -
nick nieaktualnyBasia jak masz tylko się martwić to lepiej jedz dzień wcześniej. zawsze to bliżej domu, swojego szpitala. A poza tym odpoczywaj dużo. W tak zaawansowanej ciąży nawet niewinny spacer może męczyć. Zdrówka :*
Ada Ja też uważam, że najważniejsze, że nie rośnie. To znaczy, że nic patologicznego się nie dzieje. Wiadomo, że się martwisz. Ale spróbuj myśleć pozytywnie. Jesteście pod stałą kontrolą, a i do porodu coraz bliżej. Będzie dobrze. Zobaczysz
Tak w ogóle to dzień dobry. Witam się jeszcze z łóżka.
Niestety, odchorowuje wczorajszy dzień. Latanie po sklepach, później jeszcze pomagałam mężu skręcać szafę i w rezultacie brzuch i miednica bolą. Nogi jakieś takie nie moje, jakby zakwasy. No i pierwszy raz wczoraj spuchly mi stopySzczególnie prawa. Mam nadzieje że to z przemęczenia tylko i jak odpocznę to wszystko wróci do normy.
Ale i tak się cieszę, bo szafa i komoda juz stoją. Jeszcze dziś regał skrecimy, a łóżeczko to może za miesiąc
Dalile miałaś rację z tymi instrukcjami z Marsella, są do bani. Tylko dzięki temu że mężu skręcał juz różne meble to jakoś to idzie bo w innym wypadku byłaby katastrofa
Dobra, czas podnosić zwłoki i kawkę wypić
Pozdrowienia z mokrych mazurjusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Takie jednorazowe kolatania też mi się zdarzają ale to mam od słabego ciśnienia
czasami jestem za szybka do mojego pulsu.
Właśnie będę czuć się bardziej bezpieczniej więc jeden dzień to już i tak mnie nie zbawi.
Pogoda i tak się nagle pogorszyła u nie ma słońca! Więc chyba jednak wracać trzeba bo jutro niby jeszcze gorzeji tak miałam szczęście cały czas słońce bez chmurki
W środę mam gina więc zapytam.
Przyjadę do domu to zacznę kompletowac w końcu wyprawkęrenieczka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Witam się i ja
U nas dziś szaro buro jak jesienią
Maka możesz wypić nic się nie stanie
Ja codziennie kawę pijeI jest wszystko ok
Nie wiem co dziś będę robić ... trochę posprzatam obiad i leżę dziś
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:00
jusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry
Basia szkoda, że tak kończy się wyjazd - jednak zdrowie najważniejsze.
Maka ja myślę, że jedna kawa na czczo nie zaszkodzi a Dzieć sobie z Ciebie weźmie co mu potrzeba. Na pewno lepsze to niż jakaś chemia. Powodzenia!
Pogoda do bani i ciężko zwlec się z łóżka
Udanego dnia życzę i dużo słoneczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:07
ania181111, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co? Wczoraj wieczorem doszłam do wniosku, że moja dziecina się jakoś obróciła i dlatego inaczej go czuje. Obserwowałam jego ruchy dokładnie i jest inaczej, tzn rusza się w innych miejscach. I coś dużego da się wyczuć zaraz nad wzgórkiem łonowym, chyba głowa
. Mam nadzieję, że nie pupa
Ostatnio dużo macam swój brzuch, żeby znaleźć młodego, Fajnie można wyczuć poszczególne części ciałajusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dobryyy
No no, wczoraj dyskusja o kroczu poruszyła chyba wszystkie mamyJa już prewencyjnie zamówiłam sobie pół litra oleju migdałowego i będę szanowna nacierać i tarmosić tak jak w instrukcji
Nie pytajta po co aż pół litra hahah! Gorzej jak rozciągnę tak bardzo, że potem bedzie klapać i klaskać jak u Rubika! Cóż, lepiej profilaktycznie robić co mówią, może akurat to zadziała i będziemy mieć szczęście, że pionowy uśmiech nie pogłębi nam się od pępka aż po łopatki. Oby!
Mamuśki, gratki za wczorajsze wizytacje. Super wieści
Ada, łatwo nam mówić, ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, wciąż jest trochę czasu. Grunt, że torbiel nie powiększa się, a to już coś. Ściskamy mocno
Ja wczoraj oczywiście nic produktywnego nie uczyniłam. Byłam oczywiście tak zajęta robieniem zupełnie niczego, że mi czasu brakło na naklejki w pokoju małegoHa, za to na spacerze zarwałam przystojnego pana na psa, chyba musiał lubieć MILFy bo tak się zagadał i podekscytował, że aż doszedł do tematu kastracji i rozmnażania (psów, żeby nie było), a nam ledwo co udało się uciec, bo ten by wciąż nawijał, a ja pewnie zlałabym się w gacie. Łooo, mojego starego to by dopiero d..a piekła z zazdrości hahaha! Jakie te chopy to głupie stworzenia no
Poczyniam powoli listę zakupów na amazonie: pół litra oleju, płatki mydlane i płyn do płukania dzidziuś, kosmetyki Burt's Bees Baby, termometr do ucha, nożyczki i 3 koszule z Italian Fashion, a gdzie tam resztaszok ile kasiury. Dzieć to pierońsko drogi "investment".
Dziś idziemy do spitala na pierwsze ponad 3h warsztaty z opieki nad noworodkiemBędzie radocha jak nic. Ciekawe co mój stary będzie znowu wydziwiał
Pięknej soboty laseczki
jusella, ania181111, aisa, ada89, Maka, eve90, majeczka87, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:mam pytanie, spotkałyście się może z wkładkami laktacyjnymi mocowanymi do skóry? szukam czegoś co uwolni mnie od spania w biustonoszu...
Hej Telashe, moja kumpela spala w topie I wkladki sie trzymaly bez stanika. Ja tez tak zamierzamjusella, Telashe, eve90 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Dziewczyny bo u mnie znowu zastój od 3 dni. Myślicie że kawa rozpuszczalna z mlekiem na czczo to dobry pomysł? Nie będzie młody pokrzywdzony że zamiast sniadanka dostaje kawę?
Maka nie bój się, bo moja Młoda byłaby pokrzywdzona od ponad 200 dnia kawa działa cuda, właśnie uskuteczniam bo mam ten samproblem
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
LilouK, dużo kosmetyków naturalnych mają w Holland&Barrett, zajrzyj jak masz gdzies po drodze. Tam też kupowałam olejek migdałowy, olej kokosowy i inne gadżety
Zazdroszczę Ci tych zajęć, ja już na nic się nie załapie niestetyjedyne dostępne zajęcia to takie dla wczesnej ciąży. Zastanawiam się nad prywatną szkołą rodzenia, bo jak nie to pójdę zielona jak trawa i spanikowana na tą porodówkę... Ewentualnie jeszcze YouTube zostaje.
17.07.2016