X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka ja również sie nie znam :( dlatego myslałam ze ktoś cos bedzie wiedział jak mi tylko powiedział nie dopytałam o nic bylam juz przerażona
    Cisnienie mialam 168/85 ;/
    mysle ze tak ze to z tego cisnienia dlatego szpital i badania próby wątrobowe posiew mi robił i inne...
    Nie wiem może ktoś wie co to te całe przepływy to cos groźnego ?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka ja tezz sie nie znam;( najlepiej lek podpytac;/ zdrówcia ;*

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny nie dało mi to spokoju ......
    czytam te jego kartki z usg i badania co mi dał napisane tam jest FHR 157 czyli to tętno płoduu a nie przepływy kurde a mowil tez cos o przepływach i moze ja w panice to pomyliłam a skierował mnie do szpitala bo powiedział bo mam 157 a jest dopuszczalne do 160 wiec chodzi o tętno także to aż tak źle jak 157 ? mega wysokie te tętno dziecka?

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A widziałyście taki bajer ? http://aniball.pl

Dalile rozumiem Cię bo ja też raczej nie będę wiedziała czy już jest taka potrzeba czy nie. Mojego męża siostra popękała tak do odbytu :/ miała ponad 30 szwów.

Like przez pomyłkę sie wcisnal..

Boże 30 szwow to dopiero mudialo bolec.. :(
    Mnie rozcinali i miałam tylko 5 i bardzo ladnie sie goiły.

Co do lewatywy ja wolałam zrobic w szpitalu niż miec niespodziankę na porodówce.
    Zreszta 2 godz przed wyjazdem do szpitalu bylam w kibelku a mimo to po lewatywie tez poszlam ;-)

A i pamiętajcie ogólcie sobie krocze w dniu porodu bo ja wolałam sama w domu niż jakby to zrobila salowa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:57

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka lepiej juz sama nie kokmbinuj bo tylko sie nastraszysz a nie wiadomo do konca co tam jest nie tak. Jutro na spokojnie spytasz. Na pewno zajma sie wami jak nalezy, nic sie nie boj, juz twoja ciaza jest b zaawansowana wiec nawet jakby mieli przyspieszyc porod ( ale to juz w najgorszym wypadku) to i tak juz Amelka da rade sobie :)

kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka mi lekarz mówił, że tętno Dziecia prawidłowe to 110 - 160. Podobno dziewczynki trochę wyższe mają.

Agness27, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kijanka ja też mam takie wrażenie od środy :/

Ja byłam nacięta, ale nikt mi się nie pytał czy chcę czy nie. Lekarz tak zdecydował i już. Jak się okazała, szwy miałam też w środku założone. A jak pytałam lekarza ile jest na zewnątrz, to mi powiedział, że tyle ile uznaje za stosowne :/ No ale miałam ich ok 5 na zewnątrz, a z środku nie wiem ile, ale to były szwy rozpuszczalne.
    Blizna jest teraz trochę wyczuwalna pod palcem, ale to nic strasznego. A nacięcie jak jest na skurczu to nic zupełnie nie czuć. A szycie jest na znieczuleniu.

Ja miałam tak samo tylko tyle ze na przyjęciu pytali sie czy wyraża zgodę w razie potrzeby na ciecie krocza.
    I tez miałam szwy w środku rozpuszczalne ale nie wiem ile bylo a na zewnątrz 5.
    Ogólnie ja nie czuje szwów i fajna pani doktor mloda mnie szyła ;-)
    No i w skurczu nic nie boli jak robią nacięcie .
    Ja tylko czekałam aż mala zobaczę na świecie ;-)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, moja koleżanka też leżała jakiś czas temu w szpitalu ze względu na te przepływy. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale dostała kwas acetylosalicylowy do końca ciązy na ich poprawę. Będzie dobrze, i tak jak dziewczyny piszą, nawet jeśli to mała już da sobie radę na świecie :)

Dalile, ja tylko chciałam wyjaśnić, bo nie chciałam się wymądrzać, a chyba tak wyszło :)

Opowiem Wam mój wspaniały piątek 13stego.
    Najpierw okazało się, że biorąc lunch do pracy zapomniałam bagietki. Wzięłam sobie ser, pomidorka i warzywny pasztet. Bez bagietki nie dało rady zjeść...
    Wróciłam z pracy i padłam, dosłownie prosto do łóżka, żeby się przespać. Po godzinie obudziło mnie pukanie do drzwi. Kurier. Zanim wstałam żeby otworzyć, to znalazłam już tylko kartkę na podłodze, że przesyłkę w schowku na klatce. No to wyszłam tak jak stałam. Bez niczego, zaspana, tylko z tą kartką w dłoniach. A tutaj wszystkie drzwi są samo zatrzaskujące się... I tak spędziłam na klatce, bez butów tylko w koszulce i spodenkach, z kartką od kuriera w ręce ponad godzinę czekając na męża. Nawet siku nie zdążyłam zrobić po wstaniu z łóżka.
    Co za dzień :)

jusella, Agness27, kamenkaa, aisa, renieczka, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, Twoja historia o tych "staruszkach"...
    *********** mnie bierze jak słyszę takie opowieści.
    Straszne te baby są!

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 14 maja 2016, 13:26

jusella, renieczka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jakos nie widze tego ze sama sobie zrobie lewatywe, niech robią na IP. trudno;p

Majeczko jest lewatywa o nazwie Enema koszt ok 10 zl. Ogólnie w ultce zaznaczone jest ze ciężarne mogą ale przed porodem.
    Jest koncówka z rurka i w ulotce trzeba poczytać ile zaaplikować i są narysowane pozycję do wpuszczania plynu
    Córkę po 5min pogonilo na kibelek a potem jeszcze 2 razy :)

Nic strasznego tylko dobrze jest posmarować tylek czymś tłustszym.

W szpitalu tez salowa wsadzila mi rurkę kawałek i wlewala plyn do naczynia na stojaku i potem wyszla.
    A ja miałam do dyspozycji i kibelek i prysznic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 21:48

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Hejka ja po badaniu mała wazy 2500g ogolnie wszystko ok moje ciśnienie niestety nie dzis było 165/83 ....
    dostałam dodatkowe leki ISOPtIn na ciśnienie zna je któraś z Was ?
    dopegyt do nadal ale wieksza dawka 3x2

Jutro niestety do szpitala dlatego gdyz przepływy małej są 157 .....juz nie dopytywalam bo sie zmartwiłam :( i do konca nie wiem o co chodzi z tymi przepływami moze mi któaś wyjaśnić ?

Nie powiem Ci dokladnie czy to duży wynik odnośnie przeplywow ale zapewne wola Cie zabrać do szpitala bo to na pewno ma związek z Twoim rosnącym ciśnieniem.
    Koleżanka w bliźniaczej trafila z dużym wzrostem ciśnienia i 3 dni jej normowali i przed 36 tyg zrobili cesarkę.
    Na pewno będziesz miała w szpitalu dobra opiekę i sxybka pomoc w zwalczaniu ciśnienia bo niestety teraz musimy bardziej o siebie dbać bo juz prawie na wylocie jestesmy
    A Cora ma super wagę i juz by pewnie chciała wyjść ale na to jeszcze musi poczekać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 21:57

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziekuje dziewczyny mega mnie uspokoiłyście .........
    Także ide przejżeć tą torbe do szpitala czy niczego nie zpaomniałam i spróbuje się wyciszyć ... Meliskę się strzele :)
    ale wiecie co po leku tym drugim silniejszym na cisnienie z 170 spadło mi na 127/75 :) to juz plus..

jusella, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja się zrobiłam cięta na te "staruszki" - nie jedna z nas miała z nimi przeżycia.
    Piątek 13stego świętowałaś należycie ;-).

Ja się na lewatywę nie załapałam bo za późno było. Teraz też chcę jak najpóźniej do szpitala dojechać albo dojść - na piechty mam z 10 minut, z Buniem to 20 - może się przespaceruję ;-)

Agness27, kamenkaa, eve90, aisa, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Wiecie co dziewczyny nie dało mi to spokoju ......
    czytam te jego kartki z usg i badania co mi dał napisane tam jest FHR 157 czyli to tętno płoduu a nie przepływy kurde a mowil tez cos o przepływach i moze ja w panice to pomyliłam a skierował mnie do szpitala bo powiedział bo mam 157 a jest dopuszczalne do 160 wiec chodzi o tętno także to aż tak źle jak 157 ? mega wysokie te tętno dziecka?
    U mnie na ostatnim udg mały miał tętno 160 , lekarz powiedział że dlatego że się rusza , po kilku sekundach znów patrzył i mały miał już 140 i tłumaczył mi to w ten sposób , tak samo jak człowiek się rusza tętno jest wyższe po prostu .

kamenkaa, Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella i dobrze zrobiłaś ze staruszkami,niech so ie nie mysla ze wszyscy musza skakać koko nich.
    My w wysokiej ciąży mamy większe ryzyko ze ktos uderzy czy potraci reka badz no w autobusie kierowca nocno zachamuje.

Ja miałam w warszawie sytuacje ze wsiadam do niskopodłogowca a tam na środy znaczek dla wózków i sporo osób to grzecznie poprosiłam by się przesunęli bo to miejsce dla wózków a niw będzie mi malw dziecko latać .to niechętnie i troche jakby z pogarda sie przesunęli.

Trzeba pilnować takich sytuacji bo większość teraz dopadla znieczulica na wszystko :(

jusella, eve90, renieczka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    U mnie na ostatnim udg mały miał tętno 160 , lekarz powiedział że dlatego że się rusza , po kilku sekundach znów patrzył i mały miał już 140 i tłumaczył mi to w ten sposób , tak samo jak człowiek się rusza tętno jest wyższe po prostu .

być może to tez z tego ze najpierw badanie skakałam na to ubierałam sie schodziłam zmeczyłam sie z leksza ..... bo serducho mi waliło i moze to tez spowodowalo ze wyzsze... ale sprawdzął kilka razy nie spadało wiec dlatego szpital

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :) oczywiście trzeba wszystko sprawdzić , wszystko będzie dobrze ! Dawaj znać na bieżąco co u Ciebie i Amelki :*

kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama będąc w Polsce miałam 3 sytuacje nieprzyjemne ze staruszkami. Wiem więc o czym mowa. Na prawdę nie wiem skąd się biorą Ci zgorzkniali ludzie.

Trochę się martwię o małego, bo od wczoraj jakiś mało aktywny jest. Coś tam się wierci, ale tak bardzo delikatnie i dużo mniej. Liczyłam nawet ruchy, ale wychodzi mi koło 10 ruchów/10 minut, więc chyba jest w porządku.
    Mąż mnie uspokoja, że ja jestem zmęczona i mam ból głowy od wczoraj to młody to odczuwa też i pewnie będzie jutro szalał.

Co do tej lewatywy enema, to ja w ogóle nie polecam. Próbowałam, ale u mnie nie zdziałał kompletnie nic. Najlepsza chyba zwykła lewatywa. Tylko skąd wiedzieć kiedy ją zrobić? Bo można tylko przed samym porodem nie wcześniej prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:17

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Młody to zawsze u lekarza śpi - w poczekalni jeszcze wierzga a potem udaje, że jest grzeczny i tętno od początku 140 ma. Przepraszam - raz na USG wbijał mi palucha w pęcherz :/

Jejku jak ten czas leci - mam wrażenie, że coraz szybciej. Dopiero co długi weekend był a tu już prawie połowa miesiąca.

Karolajjn:), eve90, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja akurat eneme dla córki kupywalam bo bardzo jelito miała zapchane i od razu poszlo.
    Teraz z kolei wpuszczalam i nic ale byc może ja zle to robiłam bo mala mi sie wyrywala...

I na ulotce bylo napisane ze jednorazowo dla ciężarnych do użycia przed porodem wiec za często wychodzi ze nie wskazane jej użycie..

A co ruchów dziecka to mój tak szaleje teraz w brzuchu i strzela kopniaki rączkami albo nóżkami jeszcze nie potrafię rozróżnić no i często wypycha sie po prawej stronie brzucha i czy taka lodeczke ;-)
    Ostatnio odp na forum z tel to kopal ze Tel mi podskakiwal ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:34

jusella, Karolajjn:), eve90, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ