X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz niedlugo zaczna nasze malenstwa pukac do wyjscia hihi bedzie ciekawie na forum.

Maka wspolczuje przeziebienia, ja jeszcze ze swojego nie wyszlam calkowicie. :/ na szczescie ja goraczki nie mialam a ty pewnie paracetamol bierzesz jak masz goraczke.

Ehhh mala nie dala spac w nocy sie wiercila a teraz sobie smacznie spi, jakby nie mogla sie zsynchronizowac hihi

ania181111, Maka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wam mówię jakoś tego wszystkiego narazie nie ogarniam :P haha :)
    jestem w ciąży ... robię już przygotowania dla Hani Ale jeszcze tego nie czuje do końca :/
    Nie wiem może po porodzie to się zmieni ...
    chociaż nie powiem strasznie mnie "drażni " i tak jakoś działa na mnie negatywnie i jakąś nerwowa się robie jak słyszę płacz dziecka .

TheForfie lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też nie do końca to wszystko dociera.
    Mąż też mówi, że tak kupujemy różne rzeczy dla młodego tak na prawdę nie do końca zdając sobie sprawę, że jeszcze chwilę i będzie z nami...
    Myślę, że uwierzymy dopiero jak zobaczymy potomka :)
    Ja już trę nóżkami z niecierpliwością.
    Dziwnie jest tęsknić za kimś kto siedzi u mnie w brzuchu :D

jusella, Zojka, majeczka87, aisa, TheForfie, Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ja też nie wierzę że niedługo będę miała synka przy sobie. Dla mnie cała ciąża to abstrakcja.
    Dlatego tak zwklekalam z wyprawka i teraz jest szał pał.. :-/

Naditta taką dietę polecam ;-) smacznie i "zdrowo".

To moje przeziębienie jakieś dziwne. Paracetamolu nie brałam na gorączkę - nie chciało mi się wstawać :-P oprócz ogólnego osłabienia, kataru i minimalnego już bólu gardła jest ok.

jusella, Gagaga, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu rano się budzę i sprawdzam czy mam brzuszek.

Wczoraj Pierworodny poszedł na imprezę a ja poszłam spać - w ogóle się nie martwiłam. I potem się martwiłam, że się nie martwię :/, że jestem wyrodną matką.

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tez nie docierało do czasu pobytu na patologi gdzie podczas spaceru wieczornego do toalety nie było słychać krzyku dzieciaczków i Pań z porodówki :)

Agness27 lubi tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Sobota u mnie upływa wyjątkowo leniwie chociaż mały daje o sobie znać non stop:) chyba chciałby zagonić matkę do ostrej roboty;)

Pokazuje nasze "dary" od szwagierki, co do koloru w ogóle nie mamzastrzeżeń, lekko widać ślady użytkowania ale jak to mówią darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :D przynajmniej mamy wolne 2 tysie na inne pierdoly:) plus jest taki ze nosidełko/fotelik ma funkcję kołyski, a stelaż jedna ręką składam i rozkladam;)

1af459133ea64742med.jpg
    (Edit:sorry za otoczenie ale w pralni w piwnicy narazie stoją fury bo ni ma na nie innego miejsca :D)

co do tych przepływów- to może chodzi o pępowinowe? U mnie lekarz sprawdza to na każdej wizycie i jeśli coś się nie podoba to może być wina gęstości krwi matki, ja znam taki właśnie przypadek! Dobrze ze wygasaniają do szpitala, lepiej chuchać na zimne... Trzymam kciuki! :*

Dziewczyny, ja mam na odwrót, co do faktu dziecia z nami w ogóle nie mam wątpliwości :P i juz sobie to wyobrażam, ale innej rzeczy nie mogę sobie uzmysłowić - skąd ja będę wiedzieć jak go ubrać??? Od przyszłego tyg biorę się za pranie i musze dokupić resztę wyprawki i juz świruje bo nie wiem czy mam brać pajace czy rampersy, ile z krótkim i ile z długim rękawkiem... w ogóle tego ubierania nie ogarniam :D Hahaha

Mam nadzieje ze mi w szkole rodzenia trochę coś rozjaśnią jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 19:12

renieczka, nowatorka, majeczka87, aisa, jusella, Gagaga, Telashe, kot_bury, eve90, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny... ubieranie to też mój ciągły koszmar. Nie dam rady :/ Będę dzwonić do mamy - mamo a dziś Zosię w co ubrać?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek super :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza z ciekawosci ile taki sprzęt ? :)
    bo super :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie , z łóżka z książką ibmega bolącym gardłem ..
    Analiza super wóz !
    Co do ciąży to dla mnie też jest to abstrakcja , nie jestem w stanie sobie wbić do głowy że już tak mało zostało , :) i jak to wszystko będzie wyglądało , nie mogę sobie tego wyobrazić . ale to nie zmienia faktu , że cieszę się z calego serducha , że już niedługo i przytule synka .

vbrjclq.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza Dzieć się urodzi i zobaczysz ile rzeczy wiesz jak robić - intuicja matki robi swoje. I sama będziesz się dziwić skąd Ty to wiesz.

Zachciało mi się tortu i wpadłam w jakiś trans i zanim się ocknęłam to już biszkopt w piekarniku siedział. Zupełnie przez przypadek przedwczoraj kupiłam serek mascarpone i śmietanę. Zaczynam się bać, że ktoś mną steruje ;-)

_analiza, stokrotka2013, Naditta, Maka, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ponoć taka zasada że noworodka o jedną warstwę więcej niż siebie przy czym np kocyk stanowi taką warstwę :)
    W PL niestety dużo mam przegrzewa dzieci, i często no zakłada czapki jak nie ma takiej potrzeby.

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Analiza z ciekawosci ile taki sprzęt ? :)
    bo super :)
    Używany komplet 3w1 concord neo widziałam na olx za 1500 zł chyba. Ogólnie drogie frytki z tym wózkiem bo nowy zestaw spacerowka+gondola+fotelik koło 4 tysięcy kosztuje.

My dostaliśmy od szwagierki i w sumie to jestem zadowolona tylko widać już lekkie ślady użytkowania - głównie na kółkach stelaża i fotelik ma sprane naklejki - i albo je czymś zakryje albo dokupimy samo nosidełko :) a kółka zapsikam plakiem :D bo nie da się ich dokupić (albo ja nie umiem tego znalezc) :D

Jusella ja ogólnie nietortowa jestem ale jakoś tak mi zapachniało tym Twoim biszkoptem - podzielisz sie? :D

jusella, ania181111, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę coś upiec, bo chodzi za mną jakieś słodkie. Ale już nie dzisiaj, bo nie dam rady. Ostatnio to wieczorami ledwo żyje. Tak mi się spać chce, że ledwo na oczy widzę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde! Analiza dzięki, że przypomniałaś o biszkopcie bo by się zjarał. Zapomniałam, ze w piecu siedzi :/
    Oczywiście jutro zapraszam na ciacho :-D

Milcia ja też ledwo żywa byłam ale jakaś siła zawlekła mnie do kuchni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 21:36

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy wasi partnerowie wam pomagaja? Dziewczyny ja czuje sie bardzo samotna. Maz jest wojskowym i dostal mieszkanie bardzo daleko od rodzicow. Nie znam tu nikogo, ciezko mi juz zajmowac sie domem zupelnie samej. Maz wracajac z pracy siada przed tv lub kompem i potrafi przesiedziec tak cale dnie. Kiedy prosze go o cokolwiek robi to w taki sposob ze mam dodatkowa robote. Jestem przywykla do ciezkiej pracy ale boli mnie ze nie czuje w nim oparcia. Dodatkowo jego odzywki w stylu "niektore kobiety do 8 mies ciazy pracuja i nie nazekaja" albo "kobiety w ciazy pracuja w polu i jest ok". Sztrasznie mi smutno bo wiem ze po narodzinach dziecka to sie raczej nie zmieni a nie zamierzam dac odczuc corce ze cos jest nie tak. Jest ktos z podobnym "problemem"?

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synchronizuje się tortem ;p mój pierwszy tort w życiu ... Cukiernik że mnie nie będzie ale liczy się gest ;p
    https://zapodaj.net/bb6be665faac9.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 21:42

jusella lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia wrote:
    Hej :) czy wasi partnerowie wam pomagaja? Dziewczyny ja czuje sie bardzo samotna. Maz jest wojskowym i dostal mieszkanie bardzo daleko od rodzicow. Nie znam tu nikogo, ciezko mi juz zajmowac sie domem zupelnie samej. Maz wracajac z pracy siada przed tv lub kompem i potrafi przesiedziec tak cale dnie. Kiedy prosze go o cokolwiek robi to w taki sposob ze mam dodatkowa robote. Jestem przywykla do ciezkiej pracy ale boli mnie ze nie czuje w nim oparcia. Dodatkowo jego odzywki w stylu "niektore kobiety do 8 mies ciazy pracuja i nie nazekaja" albo "kobiety w ciazy pracuja w polu i jest ok". Sztrasznie mi smutno bo wiem ze po narodzinach dziecka to sie raczej nie zmieni a nie zamierzam dac odczuc corce ze cos jest nie tak. Jest ktos z podobnym "problemem"?

Wręcz przeciwnie. Mój mąż to by wszystko za mnie robił, żebym się nie przemęczała. Twój zawsze tak miał?
    Ja bym po takich tekstach swojego w dupę kopnęła, to by zobaczył ile siły ma kobieta w ciąży.

Maka, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynia mój za granicą pracuje i od miesiąca się nie widzieliśmy i przyleci prawdopodobnie dopiero jak się Szymcio urodzi.

Zachowanie Twojego męża przypomina mi zachowanie mojego byłego męża- identyczne odzywki były na tekst "niektóre kobiety do 8 mies ciąży pracują i nie narzekaja" odpowiadałam, że inne to muszą od początku ciąży leżeć i mogą tylko do wc wstawać. Pomogło jak poszedł ze mną do lekarza i ten mu uświadomił, że mam się oszczędzać. Jak teraz tak myślę to widzę, że sporo w tym było mojej winy - przyzwyczaiłam chłopa, że wszystko sama jestem w stanie zrobić choćbym na pysk padała.
    Spróbuj troszkę poudawać, że bardzo źle się czujesz, że brzuch boli, że Ci słabo itp. - najlepiej to nic nie mówić i zacząć łapać się za brzuszek, podtrzymywać mebli i jakieś dziwne dźwięki wydawać z siebie.

Teraz, w nowym związku nie popełniłam poprzednich błędów. Od początku to ja jestem ta słabsza, czasem gapowata i trzeba się mną opiekować - i to się sprawdza. Tatusiek nawet na odległość załatwia pewne rzeczy, martwi się i nie pozwala przeciążać.

Nie daj się, bo będzie tylko gorzej.

kot_bury, eve90, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ