X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    ja czekam na dostawę komody w tym tyg. i pewnie pod koniec zacznę pranie ;) z racji tego, że większość ubranek mam używane i pachną ciuchlandem to wypiorę najpierw w zwykłej kapsułce w 60, a później w płynie Dzidziuś w 40 ;)

ja tak samo zrobie z ubrankami co mam kupione z ciucholandu. teraz naszczescie to tylko reklamóweczka;D juz reszta od mies w komodzie czeka;D

MirelS, jusella, Kasiulina, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, moje przyszło jakoś w 3 dni, więc powinnaś dostać dzisiaj albo jutro. Cierpliwości :)

Ostatnio narzekałam na brak apetyt, dzisiaj wrócił. Wciągam wszystko jak odkurzacz i jestem ciagle glodna :/

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A ja czekam kiedy w końcu zjem tatara i ser pleśniowy :D
    Ja tez ale to jeszcze dlugo bo przy karmieniu to chyba tez nie mozna :/ . a najbardziej to chce ostrygi, sushi i szampana:D

Co do ubranek nowych to ja piore normalnie w 30°.

A moja juz ma stale ulozenie i bawi sie wpychajac stopki jak najglebiej pod moje zebra, pcha i pcha mocno ze nie moge oddychac chwilami i nawet zmiana pozycji nie pomaga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:41

jusella, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga9009 wrote:
    Proszki już na szczęście kupione ;) z nudów siedzę i tylko ciągle coś zamawiam heh
    Kasiulina hmm... i nic sie z tymi ciuszkami nie stało? Nie zmniejszyły się?
    Niee,wszystko w porzadku :)

Ja prasowalam na siedzaco na dywanie i deska prawie na plasko na podlodze, inaczej nie dalabym rady.. a teraz znowu mala sterta sie nazbierala i bede musiala patent powtorzyc :) ogolnie przyjemnie sie te ciuszki prasuje i szybko - takze to nic strasznego. :)

aga9009, jusella, MirelS, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka z tym ulozeniem to wiesz różnie jeszcze może być :-P Kuzynka na dniach miała mieć cc ze względu na położenie miednicowe jest w 39 tyg. I w 38 tc dziec postanowił się odwrócić. Teraz czekają aż rozpocznie się akcja porodowa :-)

jusella, majeczka87, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny jak długo czekalyscie na zamówienie z Gemini? Zamówiłam w czwartek i cisza..
    Zamówiłam w środę i dzisiaj przyszło.

Ja już pierwszą turę prania właśnie wstawiłam. Kiedyś tam wyprałam w 60 w zwykłym proszku i płynie, dziś nawalam w 40.
    Amelka rozpycha się jak szalona, aż czasami wyginam się razem z nią.
    Dla mnie cała ciąża jest mega abstrakcją. Porodu boję się jak cholera, na żadną szkołę rodzenia nie chodzę bo w najbliższym mieście jest oczywiście płatna, a my po prostu jesteśmy już na tym etapie tak spłukani z kasy, że tragedia posejdona i każdy grosz się liczy. Torbę zaczynam powoli pakować. Sama nie wiem, co jest potrzebne a co nie. Opieram się na Internecie :D
    Jeszcze czeka nas remont salonu. Nie wiem w jaki sposób posprzątam ten sajgon- brzuch coraz większy, sił coraz mniej.
    Tak wiele pytań- tak mało odpowiedzi ..... :D

Jedyne czym się pocieszam, to to, że kiedyś pracowałam w żłobku i umiem zmienić pieluchę :D hehhe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:52

jusella, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to ja bym niezłe kuku zrobiła bo chciałam prac w 90st ;) haha mogłoby się niekontrolowanie przykurczyć :D

Co do prasowania - polecam z całego serca swoją wypróbowaną metodę - jeszcze przed ciążą miałam problemy ze zbyt długim staniem nad deską (zaległości, wieczne zaległości) i obniżenie deski - piłka do fitnessu sprawiają, że prasować mogę ale dzień! :) Ja mam taką większą i nie dość że do ćwiczeń przydatna (do tego była kupiona) to jeszcze w prasowaniu ulgę przynosi! :) koszt w sumie niewielki a korzyści co nie miara:)

jusella, Dalile, majeczka87, eve90, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    O kurcze to ja bym niezłe kuku zrobiła bo chciałam prac w 90st ;) haha mogłoby się niekontrolowanie przykurczyć :D

Co do prasowania - polecam z całego serca swoją wypróbowaną metodę - jeszcze przed ciążą miałam problemy ze zbyt długim staniem nad deską (zaległości, wieczne zaległości) i obniżenie deski - piłka do fitnessu sprawiają, że prasować mogę ale dzień! :) Ja mam taką większą i nie dość że do ćwiczeń przydatna (do tego była kupiona) to jeszcze w prasowaniu ulgę przynosi! :) koszt w sumie niewielki a korzyści co nie miara:)

dobry patent!

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyprawłam w mleczku do prania lovela w 40 stopniach a prasowałam w najwyższej temperaturze :) Stiwerdziłam że jak na metce 40 stopni to nie będę ryzykować :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos lovelli to od dziś jest w biedronie na promocji 1,5 l i 1,5 kg za 11.99 ;)

Maka, kama005, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przejdę się może bo i tak do sklepu będę iść :D

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdę w Dzidziusia :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ładnie intensywnie pachnie.

Moja koleżanka twierdziła że Lovlea nie pachnie a ja jestem bardzo zadowolona bo ma fajny deliaktny zapach, nie jakiś intensywny. Dla mnie akurat :)

stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga9009 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było...
    cały czas zmagam się z problemem skracającej szyjki :( od 10 tyg praktycznie leże ehh
    i pewnie poleże jeszcze z 1,5 miesiąca (oby!), przynajmniej mam taką nadzieje, że mały nie zrobi niespodzianki i nie wyjdzie przed 38 tyg.
    Moja szyjka ma obecnie 2 cm, co mnie bardzo martwi i powoli zaczynam wszystko prać i szykować bo nigdy nic nie wiadomo... tak wam zazdroszczę, że możecie swobodnie chodzić na spacery, do sklepu i robić co tylko chcecie ;)

a tak swoją drogą w ilu stopniach pierzecie ubranka? wyczytałam gdzieś że nowe powinno się wyprać w 60 stopniach, ale wszędzie na metkach jest popisane 30/40 i teraz nie wiem jakie instrukcję dać mężowi, bo to on biedny wszystko za mnie teraz robi...

Pozdrawiam serdecznie ;)

Wita aga9009,
    powiedz mi dlaczego twój lekarz nic nie robi z twoją szyjką? ja jakieś 7 tygodni temu miałam szyjkę o długości 2 cm i został mi założony pessar i od tego czasu zaczęłam normalnie żyć, chodzić na spacery, zakupy itp. teraz już mam prawie 34 tc i nic się nie dzieje. Porozmawiaj może z twoim lekarzem o tym rozwiązaniu.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mi też się podoba lovella i dobrze wiedzieć ze jest w biedrze to zrobię zapas, siostra pierze w dzidziusiu bo jej lovella nie odpowiada a mi się podoba. Wczoraj miałam rano wene i zrobiłam zamówienie w gemini teraz czeka wszystko w koszyku ponad 300 zł . Pranie i prasowanie powoli do przodu ja piorę w 40° i prasuje tak ja swoje ubrania. Wczoraj wracałam autem do domu jako kierowca i już ciasno mi się robi, lepiej mi już jako pasażer niż kierowca.

Miłego poniedziałku :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozpoczął się sezon na pranie i prasowanie. Jak ja się cieszę, że w większości już mam to za sobą. Nie dałabym rady szczególnie dzisiaj prasować bo plecy mi wysiadają.

majeczka87, kot_bury, jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tu nie chodzi o to co ładnie pachnie, ale co lepsze dla dziecka :)
    A Dzidziuś ma po prostu lepszy skład.

_analiza, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie chciclam wam napisac o tej promocji w biedronce;p a ja dla odmiany w bialym jeleniu piore i jak go skoncze to sporobuje sie na lovelle przerzucic obserwujac rekacje malucha;)

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały Jeleń jest od tego samego producenta co Dzidziuś, także na pewno podobnie ze składem ;)ja też planuję popróbować. Na razie mam w zapasie płyn Dzidziuś i jedną kapsułkę z Perluxa dla dzieci. Lovelle też zakupię jak jest promocja ;) Jak mi się coś nie sprawdzi to będę mężowi gacie miała w czym prać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:45

majeczka87, jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Witam się po weekendzie.
    Ja już 3 raz w tej ciąży zmagam się z bólem gardła. Teraz już biorę tantum verde, bo domowe sposoby i ziołowe tabletki nie działają:(

Maka przesyłkę z Gemini miałam jakieś 3 dni po złożeniu zamówienia.

Ja za pranie i prasowanie zamierzam się zabrać na początku czerwca. Ubranka będę prała w proszku lovela w 40 stopniach, a płukała w dzidziusiu.

No i dzisiaj po 6 tygodniach miałam wizytę. Mój synek waży 2kg i lekarz powiedział, że szykuje się duże dziecko, chociaż ja w to do końca nie wierzę bo pierwszy też ważył nie wiele mniej a urodził się w terminie z wagą lekko ponad 3 kg:) Zapomniałam się zapytać tylko jak jest ułożony. Kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc:/

Dzisiaj przyszła mi koszula, którą zamówiłam sobie do szpitala. http://allegro.pl/rozpinana-koszulka-dla-mam-karmiacych-m-38-i5118319272.html
    Jestem zadowolona z niej:) Fajny materiał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:03

aisa, jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ