Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirelS wrote:ja czekam na dostawę komody w tym tyg. i pewnie pod koniec zacznę pranie
z racji tego, że większość ubranek mam używane i pachną ciuchlandem to wypiorę najpierw w zwykłej kapsułce w 60, a później w płynie Dzidziuś w 40
ja tak samo zrobie z ubrankami co mam kupione z ciucholandu. teraz naszczescie to tylko reklamóweczka;D juz reszta od mies w komodzie czeka;DMirelS, jusella, Kasiulina, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Maka, moje przyszło jakoś w 3 dni, więc powinnaś dostać dzisiaj albo jutro. Cierpliwości
Ostatnio narzekałam na brak apetyt, dzisiaj wrócił. Wciągam wszystko jak odkurzacz i jestem ciagle glodnajusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
renieczka wrote:A ja czekam kiedy w końcu zjem tatara i ser pleśniowy
. a najbardziej to chce ostrygi, sushi i szampana:D
Co do ubranek nowych to ja piore normalnie w 30°.
A moja juz ma stale ulozenie i bawi sie wpychajac stopki jak najglebiej pod moje zebra, pcha i pcha mocno ze nie moge oddychac chwilami i nawet zmiana pozycji nie pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:41
jusella, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
aga9009 wrote:Proszki już na szczęście kupione
z nudów siedzę i tylko ciągle coś zamawiam heh
Kasiulina hmm... i nic sie z tymi ciuszkami nie stało? Nie zmniejszyły się?
Ja prasowalam na siedzaco na dywanie i deska prawie na plasko na podlodze, inaczej nie dalabym rady.. a teraz znowu mala sterta sie nazbierala i bede musiala patent powtorzycogolnie przyjemnie sie te ciuszki prasuje i szybko - takze to nic strasznego.
aga9009, jusella, MirelS, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka z tym ulozeniem to wiesz różnie jeszcze może być
Kuzynka na dniach miała mieć cc ze względu na położenie miednicowe jest w 39 tyg. I w 38 tc dziec postanowił się odwrócić. Teraz czekają aż rozpocznie się akcja porodowa
jusella, majeczka87, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Dziewczyny jak długo czekalyscie na zamówienie z Gemini? Zamówiłam w czwartek i cisza..
Ja już pierwszą turę prania właśnie wstawiłam. Kiedyś tam wyprałam w 60 w zwykłym proszku i płynie, dziś nawalam w 40.
Amelka rozpycha się jak szalona, aż czasami wyginam się razem z nią.
Dla mnie cała ciąża jest mega abstrakcją. Porodu boję się jak cholera, na żadną szkołę rodzenia nie chodzę bo w najbliższym mieście jest oczywiście płatna, a my po prostu jesteśmy już na tym etapie tak spłukani z kasy, że tragedia posejdona i każdy grosz się liczy. Torbę zaczynam powoli pakować. Sama nie wiem, co jest potrzebne a co nie. Opieram się na Internecie
Jeszcze czeka nas remont salonu. Nie wiem w jaki sposób posprzątam ten sajgon- brzuch coraz większy, sił coraz mniej.
Tak wiele pytań- tak mało odpowiedzi .....
Jedyne czym się pocieszam, to to, że kiedyś pracowałam w żłobku i umiem zmienić pieluchęhehhe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:52
jusella, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
O kurcze to ja bym niezłe kuku zrobiła bo chciałam prac w 90st
haha mogłoby się niekontrolowanie przykurczyć
Co do prasowania - polecam z całego serca swoją wypróbowaną metodę - jeszcze przed ciążą miałam problemy ze zbyt długim staniem nad deską (zaległości, wieczne zaległości) i obniżenie deski - piłka do fitnessu sprawiają, że prasować mogę ale dzień!Ja mam taką większą i nie dość że do ćwiczeń przydatna (do tego była kupiona) to jeszcze w prasowaniu ulgę przynosi!
koszt w sumie niewielki a korzyści co nie miara:)
jusella, Dalile, majeczka87, eve90, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza wrote:O kurcze to ja bym niezłe kuku zrobiła bo chciałam prac w 90st
haha mogłoby się niekontrolowanie przykurczyć
Co do prasowania - polecam z całego serca swoją wypróbowaną metodę - jeszcze przed ciążą miałam problemy ze zbyt długim staniem nad deską (zaległości, wieczne zaległości) i obniżenie deski - piłka do fitnessu sprawiają, że prasować mogę ale dzień!Ja mam taką większą i nie dość że do ćwiczeń przydatna (do tego była kupiona) to jeszcze w prasowaniu ulgę przynosi!
koszt w sumie niewielki a korzyści co nie miara:)
dobry patent!
-
Podobno ładnie intensywnie pachnie.
Moja koleżanka twierdziła że Lovlea nie pachnie a ja jestem bardzo zadowolona bo ma fajny deliaktny zapach, nie jakiś intensywny. Dla mnie akuratstokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
aga9009 wrote:Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było...
cały czas zmagam się z problemem skracającej szyjkiod 10 tyg praktycznie leże ehh
i pewnie poleże jeszcze z 1,5 miesiąca (oby!), przynajmniej mam taką nadzieje, że mały nie zrobi niespodzianki i nie wyjdzie przed 38 tyg.
Moja szyjka ma obecnie 2 cm, co mnie bardzo martwi i powoli zaczynam wszystko prać i szykować bo nigdy nic nie wiadomo... tak wam zazdroszczę, że możecie swobodnie chodzić na spacery, do sklepu i robić co tylko chcecie
a tak swoją drogą w ilu stopniach pierzecie ubranka? wyczytałam gdzieś że nowe powinno się wyprać w 60 stopniach, ale wszędzie na metkach jest popisane 30/40 i teraz nie wiem jakie instrukcję dać mężowi, bo to on biedny wszystko za mnie teraz robi...
Pozdrawiam serdecznie
Wita aga9009,
powiedz mi dlaczego twój lekarz nic nie robi z twoją szyjką? ja jakieś 7 tygodni temu miałam szyjkę o długości 2 cm i został mi założony pessar i od tego czasu zaczęłam normalnie żyć, chodzić na spacery, zakupy itp. teraz już mam prawie 34 tc i nic się nie dzieje. Porozmawiaj może z twoim lekarzem o tym rozwiązaniu.kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hello mi też się podoba lovella i dobrze wiedzieć ze jest w biedrze to zrobię zapas, siostra pierze w dzidziusiu bo jej lovella nie odpowiada a mi się podoba. Wczoraj miałam rano wene i zrobiłam zamówienie w gemini teraz czeka wszystko w koszyku ponad 300 zł . Pranie i prasowanie powoli do przodu ja piorę w 40° i prasuje tak ja swoje ubrania. Wczoraj wracałam autem do domu jako kierowca i już ciasno mi się robi, lepiej mi już jako pasażer niż kierowca.
Miłego poniedziałkujusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Widzę, że rozpoczął się sezon na pranie i prasowanie. Jak ja się cieszę, że w większości już mam to za sobą. Nie dałabym rady szczególnie dzisiaj prasować bo plecy mi wysiadają.
majeczka87, kot_bury, jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
własnie chciclam wam napisac o tej promocji w biedronce;p a ja dla odmiany w bialym jeleniu piore i jak go skoncze to sporobuje sie na lovelle przerzucic obserwujac rekacje malucha;)
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Biały Jeleń jest od tego samego producenta co Dzidziuś, także na pewno podobnie ze składem ;)ja też planuję popróbować. Na razie mam w zapasie płyn Dzidziuś i jedną kapsułkę z Perluxa dla dzieci. Lovelle też zakupię jak jest promocja
Jak mi się coś nie sprawdzi to będę mężowi gacie miała w czym prać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:45
majeczka87, jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) Witam się po weekendzie.
Ja już 3 raz w tej ciąży zmagam się z bólem gardła. Teraz już biorę tantum verde, bo domowe sposoby i ziołowe tabletki nie działają
Maka przesyłkę z Gemini miałam jakieś 3 dni po złożeniu zamówienia.
Ja za pranie i prasowanie zamierzam się zabrać na początku czerwca. Ubranka będę prała w proszku lovela w 40 stopniach, a płukała w dzidziusiu.
No i dzisiaj po 6 tygodniach miałam wizytę. Mój synek waży 2kg i lekarz powiedział, że szykuje się duże dziecko, chociaż ja w to do końca nie wierzę bo pierwszy też ważył nie wiele mniej a urodził się w terminie z wagą lekko ponad 3 kg:) Zapomniałam się zapytać tylko jak jest ułożony. Kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc:/
Dzisiaj przyszła mi koszula, którą zamówiłam sobie do szpitala. http://allegro.pl/rozpinana-koszulka-dla-mam-karmiacych-m-38-i5118319272.html
Jestem zadowolona z niej:) Fajny materiał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:03
aisa, jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość