Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tam wisi że to na baterie ale ja mam wymagania i aż mojemu podlinkowałam te karuzelki i żeby pomógł wybrać. Wiem co powie jak wróci "Wybierz sama". Musi pomóc bo ja chyba nie mam weny twórczej...
kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilouK wrote:Pytanko: jak się czyści dzieciecy nos z glutków? Pamietam kiedyś używało się gruszek, a teraz ponoć sa jakies specjalne gluto-odciągacze, czy coś w ten deseń...
Ja na razie kupiłam tylko gruszkęnie mogę się zdecydować między tymi wypasionymi modelami, więc doszłam do wniosku, że na razie starczy mi taka
Kasiulina wrote:Ja bede chciala sama zrobic karuzele
Przyszedł dziś mój zamówiony szumi-piesekjeśli komuś nie podobają się szumisie, to polecam jako ładniejszy i tańszy zamiennik. Uroczy jest, skubaniec
włącza się sam, jak dziecko płacze (na mnie nie reagował, puściłam płacz niemowlęcia z youtube i od razu zaskoczył. Ha, technika).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:44
aisa, Kasiulina, MirelS, Naditta, LilouK, majeczka87, eve90, stokrotka2013, Maka, jusella, Gagaga, renieczka, _analiza lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:Też będę sama robić, już nawet mam pomysła
Przyszedł dziś mój zamówiony szumi-piesekjeśli komuś nie podobają się szumisie, to polecam jako ładniejszy i tańszy zamiennik. Uroczy jest, skubaniec
włącza się sam, jak dziecko płacze (na mnie nie reagował, puściłam płacz niemowlęcia z youtube i od razu zaskoczył. Ha, technika).
Fajna karuzelka ! Ale Ja to raczej uderze w tiulowe pompony
I tez bym byla zainteresowana Pieskiem Szumisiemjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina, ja też idę w tiulowe pompony! Pięknie wyglądają.
I też sama mam zamiar robić
Te wszystkie bateryjne plastikowe karuzelki to zupełnie nie moja bajka...
Mam tylko nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby mi/dziecku sprawić taki prezent.
LilouK, dzięki za cynka o kocykach i wyprzedażach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:14
LilouK, jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualnyChyba już wrzucałam
Tych zabawek generalnie są trzy - piesek, osiołek i owieczka. Wszystkie miłe i pluszowe
Produkuje je holenderska firma Zazu, normalnie kosztują ponoć 160 zł, ale upolowałam za 99
Swoją kupiłam tu: marcelinek, ale w przynajmniej dwóch sklepach też są w tej ceniemalusin, fabryka wafelków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:56
eve90, kijanka_88, jusella, Agaax, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:i ja też w czwartek wizytuję, dobrze, że rano
Jusella super zakupy:D też takie lubię
To i ja się dopiszę na czwartek wizyta u mojego gin prowadzącegokot_bury, jusella, Kasiulina, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
A oto nius :
Koleżanka mi pisała wczoraj ze znajoma miała na dziś ustalona cesarke. Chodziła do mojego lekarza - ordynator . Ma 3 synów i teraz córka. Wczoraj jej zrobił usg przed cc aby sprawdzić czy ok i mówi że coś na syna mu zalatuje... Ale stary sprzęt więc ona do rana czekała jak na szpilkach co urodzi... Wózek różowy i wogole wszystko. piszę mi dzisiaj ze ma syna...ryczala jak bobr... Masakra! Współczuję jej....jakby jej dziecko podmienili... Podobno jak mówią że chłopak to będzie chłop ale jak dziewczynka to może być chłopak...że jak coś to mylą się w tą stronę.https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
O kurcze to Dziecię niespodziankę zrobiło
. Ja na szczęście mam na papierze "kariotyp męski" więc mam 100% pewność i na szczęście Dzieć mnie nie zaskoczy
.
Szymo od 2 godzin daje mi popalić ani prośby ani groźby nie pomagają. Do tego krocze mnie boli jakbym wypadek na trzepaku miała, chodzę jak paralityk
.
Wyżaliłam się i mi lepiej...
Kolorowych snów życzę i spokojnej, przespanej nocy
Kasiulina, Agaax, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
-
O to niespodzianke im chlopak zrobil.. ja mam nadzieje,ze moja Ala zostanie Ala a nie Alkiem bo do roczku bd chodzil ubrany na rozowo i w opaskach z kwiatkami:D
Dzien dobry wszystkim z rana - siedze z moherami w poczekalni w laboratorium, ale na szczescie jestem Czwarta.. szkoda, ze laboratorium od 7 bo jeszcze troche poczekam
Dziewczyny, znalazlam pieska Szumisia na Allegro za 109 zł ale nie moge wstawic linka bo na telefonie nie potrafie - taka zdolna - ale sa jakby cos
I potwierdzam fajne rzeczy w biedronce dla dzieci, wczoraj bylam i pare zlapalam
Milego Dzionka !:*
jusella, majeczka87, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Przesłodkie te pluszaki. Weźcie bo chyba się skuszę, a miałam nic nie kupować z takich rzeczy...
Też się ostatnio zastanawiałam co by było gdyby mój synek okazał się córka. Radość by była, a że mam niebieskie ciuszki - trudno! A jakie imię piękne by dostała mała: JaninkaKasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień doberek!
Co do karuzeli to ja się wkreciłam w mobile Montessori http://www.domowemontessori.pl/mobile-jakie-i-kiedy/
Ogólnie to podchodzę to tego typu metod sceptycznie ale to rozwiązanie mega mi się podoba. No i jestem miłośniczka DIY i się pchwalę, że uszyłam juz kocyk minky, rożek i kure a teraz jestem na etapie neonu literki M i królika no i zostały mi te karuzele... A wyprawkowe tematy daleko w tyle...
A z ciekawostek ze SR to położna (certyfikowany konsultant laktacyjny i mama trojaczkow) nie wierzy w takie coś jak kolki i skaza białkowa u noworodków. Podobno badania z zeszłego roku wykazały, że na skaze cierpi tylko 5% dzieci. A ja w swoim otoczeniu mam 3/4 mam, które katuja się dieta i ledwo chodzą. Czyli karmiac piersia mamy jesc wszystko z zaznaczeniem, ze zrobione w domu a nie na miesciePani powiedziała, że mają nas zalać hormony szczęścia po narodzinach a nie wyszukiwać dziury w całym. I małego człowieczka traktować jak dorosłego, tzn. że np. jakbyśmy tyłki cały czas przemywali mokrym chusteczkami to sami mielibyśmy odparzenia. Dlatego w domu pupcie przemywac woda. A jak dziecko płacze to wszyscy myślą, że to od razu kołki a może chce tylko sie do nas przytulic albo go szwy/guziki drażnią.
Życie pokaże i zweryfikuje hahaKasiulina, Naditta, MirelS, jusella, renieczka, aisa, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Naditta wrote:Dzień dobry!
Przesłodkie te pluszaki. Weźcie bo chyba się skuszę, a miałam nic nie kupować z takich rzeczy...
Też się ostatnio zastanawiałam co by było gdyby mój synek okazał się córka. Radość by była, a że mam niebieskie ciuszki - trudno! A jakie imię piękne by dostała mała: Janinka
Janinka- fajnie bo rzadko spotykane u dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 06:56
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/showitem/description/6197797129.html
Podrzucam linka do psiaka .
I witam sie w dalszym ciqgu z katarem ... Cale szczescie bez bolu gardla , chociaz o tyle dobrze
Majeczka a dlaczego trzeba karuzela celować w środek pępka maluszka ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 07:49
Kasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dunda, ja też bym chciała sama wszystko robić! Nowiutka maszyna do szycia czeka, aż ja w końcu odpale. Tylko u mnie problem z brakiem czasu. Jak już przychodzi weekend i coś tego czasu mama, to wtedy zakupy do zrobienia, wyprawka i inne takie. A takie DIY bardzo wycisza i uspokaja
A to co piszesz o tych skazach bialkowych itd to całkiem rozsądne. Ja kiedyś coś podobnego usłyszałam: że w Polsce to niemal wstyd mieć dziecko, które nie ma AZS. Taka moda się zrobiłakot_bury, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam się z rana- właśnie wróciłam z labo i pierwszy raz ktoś mnie przepuścil w kolejce- miła pani około 40-tki. Ale to było w drugim, bo dziś z jednego nawet uciekłam tyle moherkow siedziało
Na zakup pieska też się szykujętylko musi jeszcze poczekać,czekam na kasę z zusu, bo też spłukana się robię..
Dunda bardzo ciekawe rzeczy piszesz i zazdroszczę zdolności ! Ja jestem lewa w tym temacie niestety.
Miałam strasznie ciężką noc- mały tak się rozpychal mi po wnętrznościach, że skończyło się wymiotami znowu i tak co noc mnie katuje terazjusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość