X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam wisi że to na baterie ale ja mam wymagania i aż mojemu podlinkowałam te karuzelki i żeby pomógł wybrać. Wiem co powie jak wróci "Wybierz sama". Musi pomóc bo ja chyba nie mam weny twórczej...

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede chciala sama zrobic karuzele :)

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Pytanko: jak się czyści dzieciecy nos z glutków? Pamietam kiedyś używało się gruszek, a teraz ponoć sa jakies specjalne gluto-odciągacze, czy coś w ten deseń...

Ja na razie kupiłam tylko gruszkę :) nie mogę się zdecydować między tymi wypasionymi modelami, więc doszłam do wniosku, że na razie starczy mi taka :)
    Kasiulina wrote:
    Ja bede chciala sama zrobic karuzele :)
    Też będę sama robić, już nawet mam pomysła :)
    51d312a1024dfb3208fda6f4fa5ec86b.jpg
    809c499510fd5ea031b6548c8bcb9c2e.jpg

Przyszedł dziś mój zamówiony szumi-piesek :) jeśli komuś nie podobają się szumisie, to polecam jako ładniejszy i tańszy zamiennik. Uroczy jest, skubaniec :) włącza się sam, jak dziecko płacze (na mnie nie reagował, puściłam płacz niemowlęcia z youtube i od razu zaskoczył. Ha, technika).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 21:44

aisa, Kasiulina, MirelS, Naditta, LilouK, majeczka87, eve90, stokrotka2013, Maka, jusella, Gagaga, renieczka, _analiza lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury masz jakiegoś linka do szumi - pieska:)

Agness27 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Też będę sama robić, już nawet mam pomysła :)
    51d312a1024dfb3208fda6f4fa5ec86b.jpg
    809c499510fd5ea031b6548c8bcb9c2e.jpg

Przyszedł dziś mój zamówiony szumi-piesek :) jeśli komuś nie podobają się szumisie, to polecam jako ładniejszy i tańszy zamiennik. Uroczy jest, skubaniec :) włącza się sam, jak dziecko płacze (na mnie nie reagował, puściłam płacz niemowlęcia z youtube i od razu zaskoczył. Ha, technika).
    Ja kupilam zwykla gruszke i aspirator tez zamowilam, jakis taki zwykly..

Fajna karuzelka ! Ale Ja to raczej uderze w tiulowe pompony :)

I tez bym byla zainteresowana Pieskiem Szumisiem :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina, ja też idę w tiulowe pompony! Pięknie wyglądają.
    I też sama mam zamiar robić :)
    Te wszystkie bateryjne plastikowe karuzelki to zupełnie nie moja bajka...
    Mam tylko nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby mi/dziecku sprawić taki prezent.

LilouK, dzięki za cynka o kocykach i wyprzedażach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:14

LilouK, jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja ykocham balony :) pamietajcie zeby celowac srodek karuzelki na pepuszek malca

eve90, jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj sporo chodzilam i jeszcze ciasto robilam i brzuch mam jak kamien :O . myslicie ze jutro wroci do normy bo sie umowilam ze znajomym na obiad ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już wrzucałam :)

Tych zabawek generalnie są trzy - piesek, osiołek i owieczka. Wszystkie miłe i pluszowe :)
    pol_pl_ZAZU-Przytulanka-z-bijacym-sercem-Dex-7898_5.jpg

Produkuje je holenderska firma Zazu, normalnie kosztują ponoć 160 zł, ale upolowałam za 99 :)
    Swoją kupiłam tu: marcelinek, ale w przynajmniej dwóch sklepach też są w tej cenie :) malusin, fabryka wafelków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 22:56

eve90, kijanka_88, jusella, Agaax, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    i ja też w czwartek wizytuję, dobrze, że rano :)

Jusella super zakupy:D też takie lubię :D

To i ja się dopiszę na czwartek wizyta u mojego gin prowadzącego :)

kot_bury, jusella, Kasiulina, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra wybraliśmy karuzelkę :) Mój sam zadecydował którą bierzemy :)

http://allegro.pl/karuzela-fisher-price-z-misiami-projektor-pilot-i5980914025.html

kot_bury, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

A oto nius :
    Koleżanka mi pisała wczoraj ze znajoma miała na dziś ustalona cesarke. Chodziła do mojego lekarza - ordynator . Ma 3 synów i teraz córka. Wczoraj jej zrobił usg przed cc aby sprawdzić czy ok i mówi że coś na syna mu zalatuje... Ale stary sprzęt więc ona do rana czekała jak na szpilkach co urodzi... Wózek różowy i wogole wszystko. piszę mi dzisiaj ze ma syna...ryczala jak bobr... Masakra! Współczuję jej....jakby jej dziecko podmienili... Podobno jak mówią że chłopak to będzie chłop ale jak dziewczynka to może być chłopak...że jak coś to mylą się w tą stronę.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to Dziecię niespodziankę zrobiło :/. Ja na szczęście mam na papierze "kariotyp męski" więc mam 100% pewność i na szczęście Dzieć mnie nie zaskoczy :-D.

Szymo od 2 godzin daje mi popalić ani prośby ani groźby nie pomagają :/. Do tego krocze mnie boli jakbym wypadek na trzepaku miała, chodzę jak paralityk :-(.
    Wyżaliłam się i mi lepiej...

Kolorowych snów życzę i spokojnej, przespanej nocy :-)

Kasiulina, Agaax, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to niespodzianke im chlopak zrobil.. ja mam nadzieje,ze moja Ala zostanie Ala a nie Alkiem bo do roczku bd chodzil ubrany na rozowo i w opaskach z kwiatkami:D
    Dzien dobry wszystkim z rana - siedze z moherami w poczekalni w laboratorium, ale na szczescie jestem Czwarta.. szkoda, ze laboratorium od 7 bo jeszcze troche poczekam :/

Dziewczyny, znalazlam pieska Szumisia na Allegro za 109 zł ale nie moge wstawic linka bo na telefonie nie potrafie - taka zdolna - ale sa jakby cos :)

I potwierdzam fajne rzeczy w biedronce dla dzieci, wczoraj bylam i pare zlapalam :)

Milego Dzionka ! :):*

jusella, majeczka87, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Przesłodkie te pluszaki. Weźcie bo chyba się skuszę, a miałam nic nie kupować z takich rzeczy... ;)
    Też się ostatnio zastanawiałam co by było gdyby mój synek okazał się córka. Radość by była, a że mam niebieskie ciuszki - trudno! A jakie imię piękne by dostała mała: Janinka :)

Kasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Co do karuzeli to ja się wkreciłam w mobile Montessori http://www.domowemontessori.pl/mobile-jakie-i-kiedy/

Ogólnie to podchodzę to tego typu metod sceptycznie ale to rozwiązanie mega mi się podoba. No i jestem miłośniczka DIY i się pchwalę ;D, że uszyłam juz kocyk minky, rożek i kure a teraz jestem na etapie neonu literki M i królika no i zostały mi te karuzele... A wyprawkowe tematy daleko w tyle...

A z ciekawostek ze SR to położna (certyfikowany konsultant laktacyjny i mama trojaczkow) nie wierzy w takie coś jak kolki i skaza białkowa u noworodków. Podobno badania z zeszłego roku wykazały, że na skaze cierpi tylko 5% dzieci. A ja w swoim otoczeniu mam 3/4 mam, które katuja się dieta i ledwo chodzą. Czyli karmiac piersia mamy jesc wszystko z zaznaczeniem, ze zrobione w domu a nie na miescie ;) Pani powiedziała, że mają nas zalać hormony szczęścia po narodzinach a nie wyszukiwać dziury w całym. I małego człowieczka traktować jak dorosłego, tzn. że np. jakbyśmy tyłki cały czas przemywali mokrym chusteczkami to sami mielibyśmy odparzenia. Dlatego w domu pupcie przemywac woda. A jak dziecko płacze to wszyscy myślą, że to od razu kołki a może chce tylko sie do nas przytulic albo go szwy/guziki drażnią.

Życie pokaże i zweryfikuje haha

Kasiulina, Naditta, MirelS, jusella, renieczka, aisa, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry!

Przesłodkie te pluszaki. Weźcie bo chyba się skuszę, a miałam nic nie kupować z takich rzeczy... ;)
    Też się ostatnio zastanawiałam co by było gdyby mój synek okazał się córka. Radość by była, a że mam niebieskie ciuszki - trudno! A jakie imię piękne by dostała mała: Janinka :)
    Haha ja tez mialam nie kupowac,ale pewnie ostatnie pieniadze na niego wydam :D

Janinka- fajnie bo rzadko spotykane u dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 06:56

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/6197797129.html
    Podrzucam linka do psiaka .

I witam sie w dalszym ciqgu z katarem ... Cale szczescie bez bolu gardla , chociaz o tyle dobrze ;)
    Majeczka a dlaczego trzeba karuzela celować w środek pępka maluszka ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 07:49

Kasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, ja też bym chciała sama wszystko robić! Nowiutka maszyna do szycia czeka, aż ja w końcu odpale. Tylko u mnie problem z brakiem czasu. Jak już przychodzi weekend i coś tego czasu mama, to wtedy zakupy do zrobienia, wyprawka i inne takie. A takie DIY bardzo wycisza i uspokaja :)

A to co piszesz o tych skazach bialkowych itd to całkiem rozsądne. Ja kiedyś coś podobnego usłyszałam: że w Polsce to niemal wstyd mieć dziecko, które nie ma AZS. Taka moda się zrobiła :)

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana- właśnie wróciłam z labo i pierwszy raz ktoś mnie przepuścil w kolejce- miła pani około 40-tki. Ale to było w drugim, bo dziś z jednego nawet uciekłam tyle moherkow siedziało :P
    Na zakup pieska też się szykuję :) tylko musi jeszcze poczekać,czekam na kasę z zusu, bo też spłukana się robię..
    Dunda bardzo ciekawe rzeczy piszesz i zazdroszczę zdolności ! Ja jestem lewa w tym temacie niestety.

Miałam strasznie ciężką noc- mały tak się rozpychal mi po wnętrznościach, że skończyło się wymiotami znowu i tak co noc mnie katuje teraz :/

jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ