X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc miałam :/ Przed 3.30 zaczęło mnie boleć z lewej strony na dole brzucha. Taki mocny, przeszywający ból, który aż promieniował na nogę. Obchodził tak falami co 5 minut. Masakra jak mnie bolało. Mąż mi tabletkę przyniósł, ale zaczęło puszczać dopiero do 45 minutach, a po godzinie czułam tylko takie ćmienie i zasnęłam. W necie przeczytałam, że to mogą być wiązadła, bo objawy by się zgadzały.

Karuzela przez pierwsze miesiące nie powinna się kręcić, bo takie małe dziecko ma wzrok jak kameleon i nie wodzi oczami jednocześnie w jedną stronę jak dorosły, tylko każde oko w inną, a to powoduje utrwalanie zeza.

jusella, aisa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Śliczne te psiaki. Kurcze kusicie tymi pięknościami :) A ja zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam dla malutkiej żadnej zabawki. Po wypłacie musze to naprawić :)
    Mebelki malutkiej złożone, wymyte i graty poupychane. Teraz czas start z praniem i prasowaniem.

Basia moja siostra cioteczna tez miała podobną sytyacje kilka lat temu. Lekarz ciągle mówił, że dziewczynka, a w 36tc wyłazić wielkie jaja na usg w szpitalu. Szok był, a mały się wychował w różowych kocykach :)
    Mam nadzieję, że moja córka zostanie już córka bez zmian :D Ale co ma być to będzie :)

Ja niedawno się podniosłam bo oczywiście w nocy dopadła mnie kilkugodzinna bezsenność. Usunęłam po 6 jak mąż szykował się do pracy.

Miłego dnia, udanych wizyt :)

aisa, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniczka wspolczuje bezsennnosci;) ja tez malemu nic nie kupowalam z zabawek. ;)

Mirel S biedna Ty z tymi wymiotami... przeszlo troche?

Milcia tule na ból brzucha.. Obserwuj czy Ci sie to bedzie ppowtatzalo..

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś od rana zaliczyłam labolatorium (moim zdaniem setka osób była, nawet w kolejce cito ponad 10 osób, a kolejka do rejestracji aż wężyki robiła). Na szczęście cieżarne bez kolejki wchodzą i mnie tam od razu wepchali. Potem ledwo zdążyłam do diabetologa, żeby usłyszeć pochwałę i umówić się na za 2 tyg.

Dziś przychodzi do mnie też po raz pierwszy położna. Zobaczymy na czym będzie polegała nasza współpraca.

majeczka87, jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namówiłyście mnie - kupiłam szumi pieska i ja;)

jusella, renieczka, eve90, Kasiulina, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ja kupiłam szumi osiołka :P

Kasiulina, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupię, ale jeszcze nie wiem co :D Pogadam ze ślubnym wieczorem :)

ania181111, Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka na szczęście to się póki co nie powtórzyło. Jakbym miała wizytę za tydzień albo więcej to bym się kontaktowała z gin, ale na szczęście mam wizytę w piątek. Dzisiaj leżę cały dzień, o ile córka mi na to pozwoli.

majeczka87 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo kupiłam kilka souvenirów dla małego i 4 kocyki :-D Kocyki zostały polecone zarówno przez położną jak i siostrę mojego B. Nie wiem jak zwą je po polskiemu, tutaj nazywają je cellular blankets i są rzeczą niezbędną. 100% bawełny, takie jakby dziurkowane, idealne na lato, bo zapobiegają przegrzaniu dziecia. Po obmacaniu w domu stwierdzam, że są rzeczywiście super i o wiele lepsiejsze niż jakies tam polary, minky i inne wynalazki.

Takie kocyki jak kupiła LilouK wyhaczyłam gdzieś ze 3 miesiące temu w dużym TESCO (piszę, że w dużym, bo musi być spory dział dziecięcy). Kosztowały po jakieś 12zł (promocja chyba?), więc Teściowa kupiła aż 2, bo takie ładne, duże i właśnie na lato. Made in China, oczywiście, ale 100% bawełny, uprałam, nic się z nimi nie stało.
    Jak byłam w TESCO ostatnio, to też były i inne przesłodkie kocyki też, nie pamiętam ceny... Więc może warto się przejść?

Czy któraś z Was zamierza pić bądź pije już herbatkę z LIŚCI malin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:16

jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta herbata to chyba dopiero po 36 tygodniu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam, ale boję się przedwczesnych skurczów, więc po skończonym 38 tc

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam coś ok 36tyg ta herbatę.

My szumisia nie kupujemy. W karuzeli mamy biały szum i mam nadzieję że starczy.

Co do diety. Ja jako żywieniowiec nawet się tego mię trzymam. Jem wszystko i się nie ogranicza a niektóre położne mówią że jak się jadło wszystko podczas ciąży to można jeść też podczas karmienia. I się tego trzymam. Nie będę się ograniczać i zmartwiac. A brzmi to Logicznie. I taka jest moja filozofia.

Żywienie mnie nie pociągalo więc pracuje w transporcie. :p

I potwierdzam że w biedrze są fajne promocje :) Ja akurat nie kupiłam nic bo nie potrzebuje a to co chciałam to nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:29

LilouK, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja też kupię, ale jeszcze nie wiem co :D Pogadam ze ślubnym wieczorem :)

To tak jak ja :)
    byłam w biedronce :) promocje na lovelle :) jak ktoś chce kupić po 12 zl :)
    dziewczyny A ubranka jak pralyscie to tylko w proszku czy jeszcze w płynie do płukania dla niemowląt ? Bo slyszlaam ze tylko w proszku powinno się prac ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka no dycham jakoś. Te wymioty to już się w sumie przyzwyczaiłam,bo całą ciążę się zdarzają, ale czy Was też tak boli to wypychanie się dziecka, czy tylko ja takiego niedobrusa mam? czasami to chce mi się wyć jak się wciśnie w żołądek, wątrobę albo pod żebra i najgorzej właśnie w nocy. A gdzie to do lipca....

Co do tych kocyków to dzięki Goodwill za cynk, zobaczę co mają u nas w czwartek po wizycie, bo właśnie też mi się marzy taki tkany kocyk, ale są strasznie drogie w sklepach.
    Też będę praktykować z tą herbatką, ale jeszcze chyba czas mamy ;)

jusella, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam płyn do płukania też.

Moja mi wkłada swoje kończyny w zebra co boli.

A słuchajcie miałam zapytać jak często wasze mają czkawke? Moja ma kilka razy w ciągu dnia i się zastanawiam czy to ok.?

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jest ok. Dzieci mają prawo kilka razy dziennie mieć czkawkę.

Ja piorę tylko w płynie do prania.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten brzydki dzień

Mama mój też czasem ma kilka razy, najczęściej ma wieczorem.

Ja płynu do płukania nie będę dla małego używać.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bebiklub.pl/zamow-termofor?utm_source=social_facebook&utm_medium=linkpost&utm_campaign=CRM&utm_content=1305_03

Po rejestracji na tej stronie można dostać termofor z pestek wiśni dla dziecka. Może któraś zechce skorzystać ;)

Ejrene, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie planuję używać płynu do płukania, tylko do prania.
    Mój ma czkawkę z 1-2 razy dziennie,ale to podobno normalne i nie trzeba się martwić ;)
    Na bebi-klub rejestrowałam się już 2 razy i nic nie przysłali :/

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja z bebiklubu też nic nie dostałam... A też się rejestrowalam

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ