Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za noc miałam
Przed 3.30 zaczęło mnie boleć z lewej strony na dole brzucha. Taki mocny, przeszywający ból, który aż promieniował na nogę. Obchodził tak falami co 5 minut. Masakra jak mnie bolało. Mąż mi tabletkę przyniósł, ale zaczęło puszczać dopiero do 45 minutach, a po godzinie czułam tylko takie ćmienie i zasnęłam. W necie przeczytałam, że to mogą być wiązadła, bo objawy by się zgadzały.
Karuzela przez pierwsze miesiące nie powinna się kręcić, bo takie małe dziecko ma wzrok jak kameleon i nie wodzi oczami jednocześnie w jedną stronę jak dorosły, tylko każde oko w inną, a to powoduje utrwalanie zeza.jusella, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Śliczne te psiaki. Kurcze kusicie tymi pięknościamiA ja zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam dla malutkiej żadnej zabawki. Po wypłacie musze to naprawić
Mebelki malutkiej złożone, wymyte i graty poupychane. Teraz czas start z praniem i prasowaniem.
Basia moja siostra cioteczna tez miała podobną sytyacje kilka lat temu. Lekarz ciągle mówił, że dziewczynka, a w 36tc wyłazić wielkie jaja na usg w szpitalu. Szok był, a mały się wychował w różowych kocykach
Mam nadzieję, że moja córka zostanie już córka bez zmianAle co ma być to będzie
Ja niedawno się podniosłam bo oczywiście w nocy dopadła mnie kilkugodzinna bezsenność. Usunęłam po 6 jak mąż szykował się do pracy.
Miłego dnia, udanych wizytaisa, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
reniczka wspolczuje bezsennnosci;) ja tez malemu nic nie kupowalam z zabawek.
Mirel S biedna Ty z tymi wymiotami... przeszlo troche?
Milcia tule na ból brzucha.. Obserwuj czy Ci sie to bedzie ppowtatzalo..eve90 lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziś od rana zaliczyłam labolatorium (moim zdaniem setka osób była, nawet w kolejce cito ponad 10 osób, a kolejka do rejestracji aż wężyki robiła). Na szczęście cieżarne bez kolejki wchodzą i mnie tam od razu wepchali. Potem ledwo zdążyłam do diabetologa, żeby usłyszeć pochwałę i umówić się na za 2 tyg.
Dziś przychodzi do mnie też po raz pierwszy położna. Zobaczymy na czym będzie polegała nasza współpraca.majeczka87, jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo kupiłam kilka souvenirów dla małego i 4 kocyki
Kocyki zostały polecone zarówno przez położną jak i siostrę mojego B. Nie wiem jak zwą je po polskiemu, tutaj nazywają je cellular blankets i są rzeczą niezbędną. 100% bawełny, takie jakby dziurkowane, idealne na lato, bo zapobiegają przegrzaniu dziecia. Po obmacaniu w domu stwierdzam, że są rzeczywiście super i o wiele lepsiejsze niż jakies tam polary, minky i inne wynalazki.
Takie kocyki jak kupiła LilouK wyhaczyłam gdzieś ze 3 miesiące temu w dużym TESCO (piszę, że w dużym, bo musi być spory dział dziecięcy). Kosztowały po jakieś 12zł (promocja chyba?), więc Teściowa kupiła aż 2, bo takie ładne, duże i właśnie na lato. Made in China, oczywiście, ale 100% bawełny, uprałam, nic się z nimi nie stało.
Jak byłam w TESCO ostatnio, to też były i inne przesłodkie kocyki też, nie pamiętam ceny... Więc może warto się przejść?
Czy któraś z Was zamierza pić bądź pije już herbatkę z LIŚCI malin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:16
jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja słyszałam coś ok 36tyg ta herbatę.
My szumisia nie kupujemy. W karuzeli mamy biały szum i mam nadzieję że starczy.
Co do diety. Ja jako żywieniowiec nawet się tego mię trzymam. Jem wszystko i się nie ogranicza a niektóre położne mówią że jak się jadło wszystko podczas ciąży to można jeść też podczas karmienia. I się tego trzymam. Nie będę się ograniczać i zmartwiac. A brzmi to Logicznie. I taka jest moja filozofia.
Żywienie mnie nie pociągalo więc pracuje w transporcie. :p
I potwierdzam że w biedrze są fajne promocjeJa akurat nie kupiłam nic bo nie potrzebuje a to co chciałam to nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:29
LilouK, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Ja też kupię, ale jeszcze nie wiem co
Pogadam ze ślubnym wieczorem
To tak jak ja
byłam w biedroncepromocje na lovelle
jak ktoś chce kupić po 12 zl
dziewczyny A ubranka jak pralyscie to tylko w proszku czy jeszcze w płynie do płukania dla niemowląt ? Bo slyszlaam ze tylko w proszku powinno się prac ...
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Majeczka no dycham jakoś. Te wymioty to już się w sumie przyzwyczaiłam,bo całą ciążę się zdarzają, ale czy Was też tak boli to wypychanie się dziecka, czy tylko ja takiego niedobrusa mam? czasami to chce mi się wyć jak się wciśnie w żołądek, wątrobę albo pod żebra i najgorzej właśnie w nocy. A gdzie to do lipca....
Co do tych kocyków to dzięki Goodwill za cynk, zobaczę co mają u nas w czwartek po wizycie, bo właśnie też mi się marzy taki tkany kocyk, ale są strasznie drogie w sklepach.
Też będę praktykować z tą herbatką, ale jeszcze chyba czas mamy
jusella, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://www.bebiklub.pl/zamow-termofor?utm_source=social_facebook&utm_medium=linkpost&utm_campaign=CRM&utm_content=1305_03
Po rejestracji na tej stronie można dostać termofor z pestek wiśni dla dziecka. Może któraś zechce skorzystaćEjrene, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość