X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Biedrze koło domu i nie było loveli :( No nic do drugiej lecieć specjalnie nie będę bo mój brzuch dzisiaj szybciutko mi twardnieje... :/ Nie wiem czemu tak... Jeszcze do tego mała się wypycha i to juz boli!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Dzisiaj przyszła mi koszula, którą zamówiłam sobie do szpitala. http://allegro.pl/rozpinana-koszulka-dla-mam-karmiacych-m-38-i5118319272.html
    Jestem zadowolona z niej:) Fajny materiał :)
    Ja też polecam koszule z Dobranocki, bardzo miły materiał

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja już w domku po tygodniu u rodziców.Wczoraj po komuni chrzesniaka wróciliśmy padnieci do domu ale było fajnie i sie pojadło smakołyków ;-)
    Dziś zajełam sie sprzataniem i wstawianiem prania no i szykowaniem małych ciuszków do prania ale to jutro lub pojutrze wstawie bo teraz musi mi duuże pranie wyschnąć :)

A właśnie widzieliście od dzis w biedronce na promocji pampersy dada newborn za 12 zł i proszek lub plyn lovela za 12 zł :)
    no i sporo kosmetyków dla mamy i dziecka i chusteczki :)

a i w lidlu sporo zabawek na promocji :)
    Ja mojej córci wziełam celestie na urodziny bo miałam zamawiac na allegro a ze w lidlu teraz taniej ;-)

jusella, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też trochę poprasowałam małe ciuszki. Ale chyba będę to robić na raty, bo plecy po kilku sztukach bolą. W piątek wizyta i już się nie mogę doczekać.

majeczka87, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziś byłam w lumpku i oto moje dzisiejsze łupy:
    20160516-171833.jpg
    20160516-172115.jpg

20160516-171833.jpg

20160516-172115.jpg

Dodatkowo kupiłam jeszcze 2 koszule dla siebie ale jedną, tą którą miałam mieć do porodu porwała mi moja Pani bo bardzo Jej się spodobała.
    Dopiero w domu zobaczyłam, że pajace i bodziak z długim rękawkiem maja te zakładki, żeby Dzieć się nie podrapał :-). Za wszystko zapłaciłam 20 zł :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:59

majeczka87, stokrotka2013, ania181111, Naditta, MirelS, aisa, LilouK, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dzisiaj też trochę poprasowałam małe ciuszki. Ale chyba będę to robić na raty, bo plecy po kilku sztukach bolą. W piątek wizyta i już się nie mogę doczekać.
    Ja w czwartek i juz odliczam z niecierpliwoscia :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Zamówiłam w środę i dzisiaj przyszło.

Ja już pierwszą turę prania właśnie wstawiłam. Kiedyś tam wyprałam w 60 w zwykłym proszku i płynie, dziś nawalam w 40.
    Amelka rozpycha się jak szalona, aż czasami wyginam się razem z nią.
    Dla mnie cała ciąża jest mega abstrakcją. Porodu boję się jak cholera, na żadną szkołę rodzenia nie chodzę bo w najbliższym mieście jest oczywiście płatna, a my po prostu jesteśmy już na tym etapie tak spłukani z kasy, że tragedia posejdona i każdy grosz się liczy. Torbę zaczynam powoli pakować. Sama nie wiem, co jest potrzebne a co nie. Opieram się na Internecie :D
    Jeszcze czeka nas remont salonu. Nie wiem w jaki sposób posprzątam ten sajgon- brzuch coraz większy, sił coraz mniej.
    Tak wiele pytań- tak mało odpowiedzi ..... :D

Jedyne czym się pocieszam, to to, że kiedyś pracowałam w żłobku i umiem zmienić pieluchę :D hehhe

Ojej ja Cię świetnie rozumiem bo my tak samo robimy się coraz bardziej splukani z kasy :/
    jeszcze malowanie dużego pokoju w czerwcu :/ kupno wózka i łóżeczka i w czerwcu zaczynam prać prasowac i pakować torbę do szpitala :/
    Bo teraz to się boję kupować bo znów się zakurzy albo zachlapie więc odpuszczam ....

Powoli zaczynam "wic gniazdo " :P mam taką chęć na sprzątanie wszystkiego :D i jak nigdy na pieczenie ciast ło matkooo :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jakie fajne rzeczy można kupić w lumpeksie :) I wystarczy wyprac :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• aga9009 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Wita aga9009,
    powiedz mi dlaczego twój lekarz nic nie robi z twoją szyjką? ja jakieś 7 tygodni temu miałam szyjkę o długości 2 cm i został mi założony pessar i od tego czasu zaczęłam normalnie żyć, chodzić na spacery, zakupy itp. teraz już mam prawie 34 tc i nic się nie dzieje. Porozmawiaj może z twoim lekarzem o tym rozwiązaniu.

Hej, moja szyjka dopiero w ostatnim tyg tak bardzo sie skróciła, jestem pod stałą kontrolą lekarza, do tej pory raz była dłuższa raz krótsza więc nie było takiej paniki. W środę ide na kontrole więc mam nadzieje że będzie lepiej, od 20 tyg biorę luteinę ( i mase innych tabletek) a ostatnio dostałam jeszcze dodatkowy lek na podtrzymanie. Ufam mojej lekarce i wierze że wie co robi,pewnie jak teraz nie będzie poprawy to wyśle mnie do szpitala, chociaż nie jest tego zwolenniczką.W sumie wszystkie te leki co dostawałabym w szpitalu biorę w domu, a wiadomo tu mam większą swobodę. Na pewno zapytam ja o to na wizycie, aczkolwiek mam nadzieje że uda mi sie donosić ciąże bez takiej interwencji.

kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Ja w czwartek i juz odliczam z niecierpliwoscia :)

i ja też w czwartek wizytuję, dobrze, że rano :)

Jusella super zakupy:D też takie lubię :D

jusella, Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo laseczki :-)

Coraz bardziej robie w gacie z nerwów, że sobie nie poradzę :-( Dziś już kilka razy rozryczałam się z tego powodu, między innymi w centrum handlowym :-D

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo kupiłam kilka souvenirów dla małego i 4 kocyki :-D Kocyki zostały polecone zarówno przez położną jak i siostrę mojego B. Nie wiem jak zwą je po polskiemu, tutaj nazywają je cellular blankets i są rzeczą niezbędną. 100% bawełny, takie jakby dziurkowane, idealne na lato, bo zapobiegają przegrzaniu dziecia. Po obmacaniu w domu stwierdzam, że są rzeczywiście super i o wiele lepsiejsze niż jakies tam polary, minky i inne wynalazki.

68fad928b7efc34emed.jpg

Ah, usłyszałam również jedną mądrą rzecz. Otóż, warto pod koniec ciąży przespać się z kocykiem, który zdecydujemy się zabrać do szpitala. Żeby ładnie przeszedł naszym smrodkiem, no ;-) Dzieć po narodzinach szybko zapamięta zapach matki, będzie spokojniejszy czując jej zapach na kocyku, co przydaje się również w momencie jak dzieć przyjeżdza do domu. Ponoć zapach kocyka ułatwia mu zmiane miejscówki wpierw z cycka mamy do szpitalnej kołyski, potem do nowego środowiska w domu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi całkiem sensownie :-) Zupełnie jak ze szczeniakiem heee :-D

Zamówiłam w końcu wyprawkę z amazona, w tym rzeczy do prania z białego jelenia i 2 koszule z italian fashion :-D Do tego termometr, nożyczki, olejek migdałowy, kilka naturalnych kosmetyków, naturalne mydełko itd.
    Dziś kupiłam 3 paczki babcinych podpasek (tzw zapiekanki), duże płatki kosmetyczne dla dziecia i jakies cudowne wodne chusteczki do wycierania zadka, ponoć 99,9% to woda, reszta to jakieś soki owocowe cy cuś. Zobaczymy co to to jest...

Powoli wyprawka nabiera kształtu, co mnie bardzo cieszy :-)

Pytanko: jak się czyści dzieciecy nos z glutków? Pamietam kiedyś używało się gruszek, a teraz ponoć sa jakies specjalne gluto-odciągacze, czy coś w ten deseń...

Maka, ania181111, aisa, jusella, kot_bury, MirelS, Agaax, eve90, goodwill, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aspirator do nosa https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi1oK3emt_MAhWqKJoKHUmXBLwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Faptekaslonik.pl%2Fprod_info.php%3Fc%3D%26products_id%3D2846&psig=AFQjCNFfwlaOg0g50IVuqujeedO7weaOKg&ust=1463509192579329

Mi nerwy zaczynają cały dzień towarzyszyć... Dziś cały dzień boli mnei żołądek. Mam nadzieję, że to nie ze stresu, bo nie dociągnę do końca :)

Ja mam dla Zosi ciepły kocyk minky, mój "ulubiony" cienki POMARAŃCZOWY kocyk w MAŁPKI i LWY, który kupił mąż, a jak będzie gorąco, to przykryję pieluszką i też będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:22

LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK brzmi sensownie z tym spaniem z kocem dziecka :)więc coś w tym jest :)

To narzędzie do gilaskow to separator chyba się nazywa - też muszę kupić :)
    Nie martw się ja też powoli się denerwuje coraz bardziej :/ masakra ... mam nadzieję ze to wszystko ogarne; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:22

LilouK, jusella lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ile zaplacilas za taki kocyk? Też będę takowe kupowała conajmniej ze 2, tutaj w polszy to koszt powyżej 100 zł za sztukę.. Sporo, ale strasznie mi się podoba i bardziej mnie przekonuje niz te 2 stronne.

Jusella piękne łupy, ja niestety nie nadaje się na lazenie po ciucholandach.

LilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, gdzie się te kocyki kupuje? I po co Ci szalona kobieto aż 4?
    Rozwaliłaś mnie na łopatki tymi "zapiekankami" :D

LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła na szkole rodzenia by do łóżeczka włożyć stanik by był blisko maluszka bo wtedy czuje się bezpieczniej i czuje zapach mamy też :)

Dobra pranie zrobiłam, poprasowałam, sprzątnęłam burdelik i czas odpocząć :)

LilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie, o takie gluto-ciągi mi chodziło, o! Dziękować, dziękować ;-)

Maka, płaciłam 8 funtów za mały i 12 za duży. Przy czym mały jest w sam raz na jedna warstewkę do okrycia/zawinięcia dziecia, a ten duży jest faktycznie spory, ale również się przyda, nawet na 2-3 razy złożyć i przykryć małego. Kupowałam w mothercare. Warto zajrzeć na amazona i ebay, poczytać opinie o jakości, bo jest tego sporo.

Swoją drogą szykują już jakąś wyprz w mothercare, więc komu zależy, niech zagląda na ichniejszą stronkę, może akuratnie coś warto zamówić, nawet z dostawą do PL :-)

Kama, cycnik w łóżku to też dobry pomysłunek :-)

Naditta, bo jak mi się dzieć ufajda, obdżysta albo coś, to lepiej mieć o jeden kocyk za dużo niż za mało, o :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:41

Maka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn aspirator ... pisze na tel i sam pisze :p

Dalile, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam jakiejś karuzelki do łóżeczka i mam wrażenie że jestem wybredna! Jakoś nic mi sie nie podoba :/

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Szukam jakiejś karuzelki do łóżeczka i mam wrażenie że jestem wybredna! Jakoś nic mi sie nie podoba :/

Ja także podpisnam się pod temat karuzelki, przegladam i nic mi się nie podoba, a te na baterie mnie przerażają, nie lubie niczego na baterie ;(

Kijanka
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ