X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Biedrze koło domu i nie było loveli :( No nic do drugiej lecieć specjalnie nie będę bo mój brzuch dzisiaj szybciutko mi twardnieje... :/ Nie wiem czemu tak... Jeszcze do tego mała się wypycha i to juz boli!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Dzisiaj przyszła mi koszula, którą zamówiłam sobie do szpitala. http://allegro.pl/rozpinana-koszulka-dla-mam-karmiacych-m-38-i5118319272.html
    Jestem zadowolona z niej:) Fajny materiał :)
    Ja też polecam koszule z Dobranocki, bardzo miły materiał

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja już w domku po tygodniu u rodziców.Wczoraj po komuni chrzesniaka wróciliśmy padnieci do domu ale było fajnie i sie pojadło smakołyków ;-)
    Dziś zajełam sie sprzataniem i wstawianiem prania no i szykowaniem małych ciuszków do prania ale to jutro lub pojutrze wstawie bo teraz musi mi duuże pranie wyschnąć :)

A właśnie widzieliście od dzis w biedronce na promocji pampersy dada newborn za 12 zł i proszek lub plyn lovela za 12 zł :)
    no i sporo kosmetyków dla mamy i dziecka i chusteczki :)

a i w lidlu sporo zabawek na promocji :)
    Ja mojej córci wziełam celestie na urodziny bo miałam zamawiac na allegro a ze w lidlu teraz taniej ;-)

jusella, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też trochę poprasowałam małe ciuszki. Ale chyba będę to robić na raty, bo plecy po kilku sztukach bolą. W piątek wizyta i już się nie mogę doczekać.

majeczka87, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziś byłam w lumpku i oto moje dzisiejsze łupy:
    20160516-171833.jpg
    20160516-172115.jpg

20160516-171833.jpg

20160516-172115.jpg

Dodatkowo kupiłam jeszcze 2 koszule dla siebie ale jedną, tą którą miałam mieć do porodu porwała mi moja Pani bo bardzo Jej się spodobała.
    Dopiero w domu zobaczyłam, że pajace i bodziak z długim rękawkiem maja te zakładki, żeby Dzieć się nie podrapał :-). Za wszystko zapłaciłam 20 zł :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:59

majeczka87, stokrotka2013, ania181111, Naditta, MirelS, aisa, LilouK, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dzisiaj też trochę poprasowałam małe ciuszki. Ale chyba będę to robić na raty, bo plecy po kilku sztukach bolą. W piątek wizyta i już się nie mogę doczekać.
    Ja w czwartek i juz odliczam z niecierpliwoscia :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Zamówiłam w środę i dzisiaj przyszło.

Ja już pierwszą turę prania właśnie wstawiłam. Kiedyś tam wyprałam w 60 w zwykłym proszku i płynie, dziś nawalam w 40.
    Amelka rozpycha się jak szalona, aż czasami wyginam się razem z nią.
    Dla mnie cała ciąża jest mega abstrakcją. Porodu boję się jak cholera, na żadną szkołę rodzenia nie chodzę bo w najbliższym mieście jest oczywiście płatna, a my po prostu jesteśmy już na tym etapie tak spłukani z kasy, że tragedia posejdona i każdy grosz się liczy. Torbę zaczynam powoli pakować. Sama nie wiem, co jest potrzebne a co nie. Opieram się na Internecie :D
    Jeszcze czeka nas remont salonu. Nie wiem w jaki sposób posprzątam ten sajgon- brzuch coraz większy, sił coraz mniej.
    Tak wiele pytań- tak mało odpowiedzi ..... :D

Jedyne czym się pocieszam, to to, że kiedyś pracowałam w żłobku i umiem zmienić pieluchę :D hehhe

Ojej ja Cię świetnie rozumiem bo my tak samo robimy się coraz bardziej splukani z kasy :/
    jeszcze malowanie dużego pokoju w czerwcu :/ kupno wózka i łóżeczka i w czerwcu zaczynam prać prasowac i pakować torbę do szpitala :/
    Bo teraz to się boję kupować bo znów się zakurzy albo zachlapie więc odpuszczam ....

Powoli zaczynam "wic gniazdo " :P mam taką chęć na sprzątanie wszystkiego :D i jak nigdy na pieczenie ciast ło matkooo :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jakie fajne rzeczy można kupić w lumpeksie :) I wystarczy wyprac :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• aga9009 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Wita aga9009,
    powiedz mi dlaczego twój lekarz nic nie robi z twoją szyjką? ja jakieś 7 tygodni temu miałam szyjkę o długości 2 cm i został mi założony pessar i od tego czasu zaczęłam normalnie żyć, chodzić na spacery, zakupy itp. teraz już mam prawie 34 tc i nic się nie dzieje. Porozmawiaj może z twoim lekarzem o tym rozwiązaniu.

Hej, moja szyjka dopiero w ostatnim tyg tak bardzo sie skróciła, jestem pod stałą kontrolą lekarza, do tej pory raz była dłuższa raz krótsza więc nie było takiej paniki. W środę ide na kontrole więc mam nadzieje że będzie lepiej, od 20 tyg biorę luteinę ( i mase innych tabletek) a ostatnio dostałam jeszcze dodatkowy lek na podtrzymanie. Ufam mojej lekarce i wierze że wie co robi,pewnie jak teraz nie będzie poprawy to wyśle mnie do szpitala, chociaż nie jest tego zwolenniczką.W sumie wszystkie te leki co dostawałabym w szpitalu biorę w domu, a wiadomo tu mam większą swobodę. Na pewno zapytam ja o to na wizycie, aczkolwiek mam nadzieje że uda mi sie donosić ciąże bez takiej interwencji.

kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Ja w czwartek i juz odliczam z niecierpliwoscia :)

i ja też w czwartek wizytuję, dobrze, że rano :)

Jusella super zakupy:D też takie lubię :D

jusella, Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo laseczki :-)

Coraz bardziej robie w gacie z nerwów, że sobie nie poradzę :-( Dziś już kilka razy rozryczałam się z tego powodu, między innymi w centrum handlowym :-D

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo kupiłam kilka souvenirów dla małego i 4 kocyki :-D Kocyki zostały polecone zarówno przez położną jak i siostrę mojego B. Nie wiem jak zwą je po polskiemu, tutaj nazywają je cellular blankets i są rzeczą niezbędną. 100% bawełny, takie jakby dziurkowane, idealne na lato, bo zapobiegają przegrzaniu dziecia. Po obmacaniu w domu stwierdzam, że są rzeczywiście super i o wiele lepsiejsze niż jakies tam polary, minky i inne wynalazki.

68fad928b7efc34emed.jpg

Ah, usłyszałam również jedną mądrą rzecz. Otóż, warto pod koniec ciąży przespać się z kocykiem, który zdecydujemy się zabrać do szpitala. Żeby ładnie przeszedł naszym smrodkiem, no ;-) Dzieć po narodzinach szybko zapamięta zapach matki, będzie spokojniejszy czując jej zapach na kocyku, co przydaje się również w momencie jak dzieć przyjeżdza do domu. Ponoć zapach kocyka ułatwia mu zmiane miejscówki wpierw z cycka mamy do szpitalnej kołyski, potem do nowego środowiska w domu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi całkiem sensownie :-) Zupełnie jak ze szczeniakiem heee :-D

Zamówiłam w końcu wyprawkę z amazona, w tym rzeczy do prania z białego jelenia i 2 koszule z italian fashion :-D Do tego termometr, nożyczki, olejek migdałowy, kilka naturalnych kosmetyków, naturalne mydełko itd.
    Dziś kupiłam 3 paczki babcinych podpasek (tzw zapiekanki), duże płatki kosmetyczne dla dziecia i jakies cudowne wodne chusteczki do wycierania zadka, ponoć 99,9% to woda, reszta to jakieś soki owocowe cy cuś. Zobaczymy co to to jest...

Powoli wyprawka nabiera kształtu, co mnie bardzo cieszy :-)

Pytanko: jak się czyści dzieciecy nos z glutków? Pamietam kiedyś używało się gruszek, a teraz ponoć sa jakies specjalne gluto-odciągacze, czy coś w ten deseń...

Maka, ania181111, aisa, jusella, kot_bury, MirelS, Agaax, eve90, goodwill, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aspirator do nosa https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi1oK3emt_MAhWqKJoKHUmXBLwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Faptekaslonik.pl%2Fprod_info.php%3Fc%3D%26products_id%3D2846&psig=AFQjCNFfwlaOg0g50IVuqujeedO7weaOKg&ust=1463509192579329

Mi nerwy zaczynają cały dzień towarzyszyć... Dziś cały dzień boli mnei żołądek. Mam nadzieję, że to nie ze stresu, bo nie dociągnę do końca :)

Ja mam dla Zosi ciepły kocyk minky, mój "ulubiony" cienki POMARAŃCZOWY kocyk w MAŁPKI i LWY, który kupił mąż, a jak będzie gorąco, to przykryję pieluszką i też będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:22

LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK brzmi sensownie z tym spaniem z kocem dziecka :)więc coś w tym jest :)

To narzędzie do gilaskow to separator chyba się nazywa - też muszę kupić :)
    Nie martw się ja też powoli się denerwuje coraz bardziej :/ masakra ... mam nadzieję ze to wszystko ogarne; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:22

LilouK, jusella lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ile zaplacilas za taki kocyk? Też będę takowe kupowała conajmniej ze 2, tutaj w polszy to koszt powyżej 100 zł za sztukę.. Sporo, ale strasznie mi się podoba i bardziej mnie przekonuje niz te 2 stronne.

Jusella piękne łupy, ja niestety nie nadaje się na lazenie po ciucholandach.

LilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, gdzie się te kocyki kupuje? I po co Ci szalona kobieto aż 4?
    Rozwaliłaś mnie na łopatki tymi "zapiekankami" :D

LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła na szkole rodzenia by do łóżeczka włożyć stanik by był blisko maluszka bo wtedy czuje się bezpieczniej i czuje zapach mamy też :)

Dobra pranie zrobiłam, poprasowałam, sprzątnęłam burdelik i czas odpocząć :)

LilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie, o takie gluto-ciągi mi chodziło, o! Dziękować, dziękować ;-)

Maka, płaciłam 8 funtów za mały i 12 za duży. Przy czym mały jest w sam raz na jedna warstewkę do okrycia/zawinięcia dziecia, a ten duży jest faktycznie spory, ale również się przyda, nawet na 2-3 razy złożyć i przykryć małego. Kupowałam w mothercare. Warto zajrzeć na amazona i ebay, poczytać opinie o jakości, bo jest tego sporo.

Swoją drogą szykują już jakąś wyprz w mothercare, więc komu zależy, niech zagląda na ichniejszą stronkę, może akuratnie coś warto zamówić, nawet z dostawą do PL :-)

Kama, cycnik w łóżku to też dobry pomysłunek :-)

Naditta, bo jak mi się dzieć ufajda, obdżysta albo coś, to lepiej mieć o jeden kocyk za dużo niż za mało, o :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:41

Maka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn aspirator ... pisze na tel i sam pisze :p

Dalile, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam jakiejś karuzelki do łóżeczka i mam wrażenie że jestem wybredna! Jakoś nic mi sie nie podoba :/

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Szukam jakiejś karuzelki do łóżeczka i mam wrażenie że jestem wybredna! Jakoś nic mi sie nie podoba :/

Ja także podpisnam się pod temat karuzelki, przegladam i nic mi się nie podoba, a te na baterie mnie przerażają, nie lubie niczego na baterie ;(

Kijanka
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ