X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wpadaj do mnie bo żeśmy wczoraj kupili arbuza :)

kot_bury lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziś cały dzień na zakupach z moim lubym :D Kupujemy ostatnie rzeczy dla małej :)

majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki też bym zjadła, ale żeby je kupić, to musiałabym iść po nie ok 1.5 km, a taka wyprawa teraz to już katastrofa. Wczoraj poszłam do labo ok 700 m od domu i brzuch już cały twardy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie ! Mega wyspane ! :)
    Ala szaleje od rana - pewnie tez sie cieszy na wizyte.. na 14.40 idzedziemy :)

Ja dzisiaj na obiad polecam canneloni :)

Piekny i sloneczny dzien sie u mnie zapowiada :)
    Powodzenia dla wizytujacych :*

majeczka87, jusella, kot_bury, TheForfie, eve90, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Dziewczyny jak mnie DIsiaj biodra bolą. Masakra normalnie. Na gimnastyce nie mogłam wykonać kilku ćwiczeń bo mi zaraz bol promieniowal od pleców. Tragedia. Posiedzę chwilę, wstaje boli, stanę w jakiejś pozycji boli. Mam nadzieję że odpuści.

Sypialnia ogarnięta. Jutro ogarnę biurko jak będę mieć chwilę :)

mialam to samo, pomogla suplementacja magnezu wapnia i rogal do spania

TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suplementuje magnez. :) 2x1 tabletce.

A ja zaraz robię musy do panna cotty bo mój już się dopomina zarlok jeden :)

Kurcze karuzelke mieli wysłać w ciągu 48h i nadal tego nie zrobili. A nie dali znać że może się przedłużyć. Chyba muszę napisać do sprzedawcy... Wrrr...

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapytałam o.magnez czy powinnam zwiększyć bo biorę 1 tabletkę dziennie i czuje skurcze stóp czasami to mówi że nie bo to bez sensu nie pomoże...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :-)

Ja znów wyspana. Odkąd zaczęłam kompletować torbę do szpitala to śpię spokojnie. Może to mnie tak truło?

Przed chwilą wstawiłam pranie Szymonkowe i po woli szykuję się na spacer bo w końcu piękna pogoda.

Miłego dnia, udanych wizyt!

kot_bury, Kasiulina, Asit, TheForfie, eve90, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu :D czas leci coraz szybciej.

Ile kupujecie pampersów na początek, ja mam 1 paczkę i nie wiem ile jeszcze dokupic

nowa!, kot_bury, jusella, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czwartkowo,
    Maka super furka.
    Angella908 czas leci za chwile wybije 9 miesiąc :)
    Co do pampersów to jeśli młody będzie tolerował dade to chyba z nich będziemy korzystać a na początek pampersa.
    U mnie ostatnio zaczyna dochodzić kolejna dolegliwość ciążowa ból krocza, mam wrażenie jakbym przejechała na rowerze z niewygodnym siodełkiem jakieś 20 km i czuje się coraz bardziej ociężała.
    Jusella cieszę się że lepiej śpisz. Dobrze kojarze, że będziesz miała CC?

Życzę wam dziewczyny udanych wizyt i czekam na relację po..

kot_bury, Kasiulina, jusella, eve90, stokrotka2013, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, czaderski wózek!

Co do emolientów, też nie będę używać, chyba, że pojawi się potrzeba :) wydaje mi się, że to takie ostateczne rozwiązanie, więc po co sięgać po nie już na samym początku, jeśli jeszcze nie wiadomo, że inne rzeczy szkodzą. W sumie z kosmetyków nie mam za wiele, od siostry dostałam w prezencie fińskie wynalazki dla dzieci (pianka do kąpieli i żel do ciała i włosków), do tego jeszcze jakieś próbki i mydło "biały jeleń". Jakoś niedługo będę musiała kupić płyn albo proszek do prania, bo przydałoby się ogarnąć dziecięcą garderobę, póki jeszcze jestem w miarę na chodzie :)

Z okazji urodzin stawiam wszystkim Piccolo i tort! Ewentualnie kawałek szarlotki z budyniem, za którą zaraz się biorę, jak mi tylko przejdzie leń i wyjdę do sklepu :)

ania181111, Kasiulina, Maka, jusella, aisa, Naditta, eve90, stokrotka2013, Agness27, _analiza, Agaax lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury no to sto lat, zdrówka dla Ciebie i maleństwa oraz łatwego i szybkiego porodu :)

Na tego torta to tak nie zapraszaj bo jeszcze przyjadę :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Witam się w 35 tygodniu :D czas leci coraz szybciej.

Ile kupujecie pampersów na początek, ja mam 1 paczkę i nie wiem ile jeszcze dokupic
    ja kupiłam jedna paczke Ale później dokupilam druga ;) i narazie starczy bo pampersa kupiłam później na dade się przezuce:P tzn Hanie :P
    kot bury sto lat !!!I D uzooo zdrówka :)
    Jak któraś nie ma torby do szpitala to polecam w pepco są fajne (moze jakas jakość nie powala) Ale naprawdę warto kupić :) 20 zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:18

jusella, TheForfie, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Maka, czaderski wózek!

Co do emolientów, też nie będę używać, chyba, że pojawi się potrzeba :) wydaje mi się, że to takie ostateczne rozwiązanie, więc po co sięgać po nie już na samym początku, jeśli jeszcze nie wiadomo, że inne rzeczy szkodzą. W sumie z kosmetyków nie mam za wiele, od siostry dostałam w prezencie fińskie wynalazki dla dzieci (pianka do kąpieli i żel do ciała i włosków), do tego jeszcze jakieś próbki i mydło "biały jeleń". Jakoś niedługo będę musiała kupić płyn albo proszek do prania, bo przydałoby się ogarnąć dziecięcą garderobę, póki jeszcze jestem w miarę na chodzie :)

Z okazji urodzin stawiam wszystkim Piccolo i tort! Ewentualnie kawałek szarlotki z budyniem, za którą zaraz się biorę, jak mi tylko przejdzie leń i wyjdę do sklepu :)
    Ty dziś to leżeć i pachnieć z okazji urodzin A nieeee :P
    Haha;)

jusella lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Bury ! Spełnienia marzeń i dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka! :)

Edit obiadowy : bedzie lasagne,bo moje wiejskie sklepy nie maja makaronu do canneloni :D

Ja emolientow nie kupuje, bo jest wiele innych wydatkow - wazniejszych.. bedzie potrzeba to kupie wtedy. Dostalam wyprawke kosmetykow dla Ali z Nivea, wiec na poczatek tego bede uzywala. :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Bury wszystkiego najlepszego :)

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad robię młode ziemniaki z koperkiem jajko sadzone i kefir :)

jusella, kot_bury, Kasiulina, stokrotka2013, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 - ja chcę zapas na 3-4 dni pieluch zrobić - dziennie ok. 10 -13 szt. trzeba na początek liczyć. Chyba od razu z Dada kupię bo dobre opinie mają. Pierworodny na pieluchach z Belli jechał bo Pampersy go odparzały. Wiecie może, czy Bella robi jeszcze pieluchy?

nowa! wrote:
    (...)

Jusella cieszę się że lepiej śpisz. Dobrze kojarze, że będziesz miała CC?

Życzę wam dziewczyny udanych wizyt i czekam na relację po..

Nowa cc to nie u mnie. Chyba, że Szymo będzie w takim tempie rósł jak do tej pory :/ - idzie na prawie 5kg Łobuz Kochany :-).

Kocie - zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń - jednym słowem - wszystkiego naj, naj, naj...
    Zdrowia, szczęścia, pomarańczy,
    niech Ci Mężuś nago tańczy! ;-)

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_Bury wszystkiego najlepszego!
    Mnie też co chwilę coś pobolewa:-/ Kręgosłup, krocze, biodra a nawet 2 razy miałam lekkie pobolewanie podbrzusza. Ale teraz jakoś na spokojnie to przyjmuje, może dlatego że w razie czego maluszek ma już szanse przeżyć.
    Mam dzisiaj jakiegoś doła. Wszystko mnie wkurza.. :-/

kot_bury lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella 5 kg ??? OMG :)
    Ale klocus :p

jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ