X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

Maka, Dalile super bryki :)
    Mój kocur z całego dzieciowego asortymentu tez najbardziej kartonami jest zainteresowany ;)

Kocie wszystkiego najlepszego :)

A ja od poniedziałku piorę i prasuje rzeczy Malutkiej. Na raty oczywiście, żeby się nie pochlstac przy żelazku ;)
    Oprócz tego chyba zaczął mi się syndrom wicia gniazda, bo latam na szmacie aż miło. Właśnie wyszorowalam kuchnię, a w planach jeszcze łazienka :) Trzeba korzystac z tego zapału bo nie często się takowy zdarza :D

W końcu troszkę się ociepla :) Słoneczko wyszło i humor od razu lepszy.

Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne.

Dobrego dnia :)

jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje dzisiaj jakis niepokój maly od rana jest bardzo malo aktywny. Zjadlam sniadanie i prawie go nie czulam teraz slodkie i nic. Jesli do drugiej nie zacznie sie ruszac to pojade chyba na ktg bo to do niego nie podobne.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kocyki ażurowe w duzych tesco :-)

Maka, TheForfie, kot_bury, goodwill, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:

Nowa cc to nie u mnie. Chyba, że Szymo będzie w takim tempie rósł jak do tej pory :/ - idzie na prawie 5kg Łobuz Kochany :-).

Kocie - zdrówka, szczęścia, spełnienia marzeń - jednym słowem - wszystkiego naj, naj, naj...
    Zdrowia, szczęścia, pomarańczy,
    niech Ci Mężuś nago tańczy! ;-)

To cos musialam pomylic :) ja za tydzien sie przekonam jak rosnie synek bo tez ponoc jest duzy :-)

jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile kupiłaś? Ile kosztuje? Pokaż jak wygląda. U nas w okolicy nie ma większych sklepów Tesco :-( W tych mniejszych brak. Będę musiała zamówić na allegro..

TheForfie, Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dawno sie nie odzywalam, ale to przez to ze troche sie sprzeczalam z moim, do nikogo nie chcialam sie odzywac i mialam humor do d*py, nie wiem czemu,przez to wesele, nikogo mialam nie odwozic, ale trzeba bylo pojechac po jego brata, odwiezc auto jego siostry, mial ich odwiezc wujek panny mlodej bo odwozil wsystkich, ale ktos tam sie upil i czy nie odwioze bo spi przy stole... no i co zrobic.. brata wujek odwiozl po 20 minutach, ale przeciez ja nie pilam to co mi szkodzi.. na poprawiny tak samo spoznilismy sie, wszystko bylo zimne, bo jego brat dal znac godzine przed czy po nich przyjade, jakbym chociaz wczesniej wiedziala to bym sie wczesniej zaczela szykowac, ale na poprawinach gdzies mialam i mowie trudno to sie spoznimy, mogli wczesniej napisac, bo na wesele ledwo wlosy zdazylam wyprostowac, bo musielismy po nich jechac, bo oni chcieli jeszcze do apteki i na stacje po fajki. Najlepsze bylo na koniec poprawin jak glowa mi juz pekala, brzuch bolal, wysiedziec nie moglam, ale moj powiedzial ze musimy odwiezc jego brata i pojedziemy jak oni beda chcieli, za poltora h sie konczy wiec wysiedze, no szalu dostalam.. wczoraj wieczorem dopiero mi przeszlo...

Jejku juz w domu tylko sie wyleguje, zadnej szkoly nic, leze i moge sie obijac brzuchem do gory :)
    Boje sie troche bo gdzies slyszlama ze 2 msc na wozek czekali, a ja jeszcze nie zamowilam nigdzie.. Teraz szukam jakiegos ladnego, fajnego na internecie, chcialam 3w1 ale jak 2 msc ma isc to jak urodze wczesniej to nie bedzie jeszcze fotelika do samohodu i co wtedy, wy juz kupiliscie wozek i kupujeie 3w1? Do sklepu nie mamy kiedy jechac zobaczyc bo moj do 17 codziennie, jak bd szkola rodzenia to moze wtedy bo wczesniej konczy. Boje sie ze wszedzie jest dostawa 2 msc i nie zdaze :(

eve90 lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury wszystkiego najlepszego:)

Ja kupiłam 3 opakowania pampers 1. Myślę, że powinny wystarczyć na jakieś 15 dni używając ok 9-10 dziennie. Później przerzucę się na 2. Przy synku używałam rozmiaru 1 niecały miesiąc. Zazwyczaj kupywałam dadę, chyba, że była dobra promocja na pampers.

Ostatnio bardzo często mam ochotę na słodkie. Ciągle podjadam jakieś batoniki, lody itp.:) Wczoraj z mężem zamówiliśmy sobie dużą pizzę. Zjadłam ją z takim smakiem, a potem ledwo co chodziłam:P

TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry . Witamy się już w 32 tc .
    I trzymamy kciuki za wizytujace dziś :*
    285_img_20160518_162956_tn.jpg

@edit

Co do pampersów to jq na sam początek mam dwie paczki . W razie w wygodnie męża o zapas:p

Odnośnie dzidziow też macie takie wrażenie że Wam wnętrzności wyplyna na wierzch od tego rozpychania ? Mojbupodobal sobie moje zebra , tak że aż nie mogę tchu zlapac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 13:18

aisa, kot_bury, MirelS, Maka, jusella, eve90, stokrotka2013, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdym sklepem, nawet internetowym jest kontakt. Zadzwoń i zapytaj czy mają na stanie taki który Ci się spodobał. Ewentualnie ile im zejdzie sprowadzenie.
    Ja tak zrobiłam z meblami. Sprzedawca potwierdził ze ma w magazynie komplet. Kupiłam, a na drugi dzień kurier przywiózł.
    Tak samo zrobię z wózkiem. Tez nie mam kupionego ani zamówionego. Za tydzień w weekend jadę dopiero obejrzeć mojego faworyta i wtedy podejmę decyzję.

TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za życzenia :)
    TheForfie wrote:
    Jejku juz w domu tylko sie wyleguje, zadnej szkoly nic, leze i moge sie obijac brzuchem do gory :)
    Boje sie troche bo gdzies slyszlama ze 2 msc na wozek czekali, a ja jeszcze nie zamowilam nigdzie.. Teraz szukam jakiegos ladnego, fajnego na internecie, chcialam 3w1 ale jak 2 msc ma isc to jak urodze wczesniej to nie bedzie jeszcze fotelika do samohodu i co wtedy, wy juz kupiliscie wozek i kupujeie 3w1? Do sklepu nie mamy kiedy jechac zobaczyc bo moj do 17 codziennie, jak bd szkola rodzenia to moze wtedy bo wczesniej konczy. Boje sie ze wszedzie jest dostawa 2 msc i nie zdaze :(

Kurczę, ale niefajnie z tym weselem :( i Twojemu też się dziwię z tymi poprawinami, ech, faceci są czasem jak z innej planety!

Co do wózków, na pewno nie wszędzie czeka się aż tyle, choć to już faktycznie ostatni dzwonek :) my kupiliśmy Bebetto i podobno producent deklaruje 4-5 tygodni (zdaniem sprzedawcy krócej, ale na razie po 2 tygodniach jeszcze nie ma), w innych firmach z tego co słyszałam nawet szybciej. No, i też zależy, jaki chcesz kolor, część bardziej "chodliwych" bywa w sklepach na stanie :)

ona2012 wrote:
    Ostatnio bardzo często mam ochotę na słodkie. Ciągle podjadam jakieś batoniki, lody itp.:) Wczoraj z mężem zamówiliśmy sobie dużą pizzę. Zjadłam ją z takim smakiem, a potem ledwo co chodziłam:P

Też mnie ciągnie, pewnie dlatego, że lekarz kazał ograniczać :) kupiłam małe pudełko lodów do tej szarlotki, kompletnie o nim zapomniałam i przez 15 minut leżało na blacie... no i miałam waniliowy shake, a ciasto będzie bez lodów :D

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie_bury wszytskiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu!

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) wróciłam właśnie z wizyty i wszystko u nas dobrze, szyjka jaka była nie za długa taka jest nadal, ale trzyma ;) mały ułożył się główką do dołu, czyli miałyście rację, że po 30 tyg. jeszcze śmiało się może przekręcić. No i coś zwolnił z przyrostem wagi, bo ma jakieś 1700 g, zapowiada się średniaczek jak rodzice;)

Tak poza tym to przed wizytą, w szpitalnej toalecie zaczęło coś ze mnie lecieć kropelkami, myślałam, że mi wody odchodzą, bo od rana miałam skurcze. Lekarka mówi, że to pewnie śluz,a dla mnie to było za rzadkie na śluz. Masakra co się teraz najem stresu żeby się to nie powtórzyło gdzieś w publicznym miejcu oO Miałam też ktg, ale jedyne co wykazało to kopniaki dzidka w głowicę :P
    No i tak na pocieszenie synek zaświecił mi ładnie jajeczkami :D

Aha i byłam w dużym tesco, ale nie znalazłam tego kocyka :(

kot_bury, aisa, jusella, eve90, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotku bury dużo zdrówka i radości! :* 100 lat
    Nowa i jak ruszył się dzieć? jak nie to jedź na IP nawet się nie wahaj!

• Naditta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ja ostatnio jak się stresowalam, że mało aktywne moje dziecko, to czytałam, że nie tylko jak przestajemy czuć ruchy, ale gdy są osłabione/inne to powinnyśmy jechać na IP.
    A próbowałas liczyć? Bo mi się wydawało że mało się rusza, a wyszło 10 ruchów na 10 minut. Więc sporo. Po prostu mały się przekręcił i przez to ruchy były inne.

I trzeba pamiętać, że zawsze lepiej pojechać 3 razy za dużo niż o raz za mało na IP.

kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co plakac mi sie chce bo normalnie czulam ruchy wysoko i rozciaganie a dzisiaj prawie nic ale za to czuje na dole bardzo nisko smyranie i ucisk i juz nie wiem. Nie lubie panikowac. Staram sie lezec i obserwować ale jestem jeszcze bardziej glupia i nie wiem. Moze te smyranie w dole to jego ruchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jak masz tak się katować to lepiej pojedz na IP. Zrobią usg, albo ktg i się uspokoisz.
    No juz, w drogę.
    I koniecznie daj znać co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:26

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jedz na ip lepiej sprawdzić ... niż później żałować że się nie pojechalo . Napewno wszystko ok :) nie martw się .
    ja wróciłam z zakupów :) kupiłam podkłady poporodowe,majtasy :P , szczotke do czyszczenia butelek , i super zestaw do manicure :) takie elektryczne pilniki w rossmanie za 27zł :) super polecam !!! I oczywiście Pani mnie pierwsza do kasy poprosiła :D i jeszcze na kartę rossne dostalam w gratisie chusteczki nawilzane - moze nie super ale mi się przydadzą :)
    Wracałam to jeszcze na rynek wstapilam i ziemniaki młode kupiłam i kilo naszych truskawek :) zobaczymy czy już są dobre :)

MirelS, kot_bury, jusella, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jedź, będziesz spokojniejsza

• Maka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa a może maluch się przekrecil..? Jak był ułożony? Ja tak właśnie miałam że nie czułam kopow wysoko tylko smyranie ale miałam akurat wizytę więc nie panikowalam a na wizycie taka "niespodzianka"..

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly juz kilka tygodni jest glowka w dol. Zastanawiam sie czy moge czuc tylko jego glowke bardzo nisko.

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ