Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa - najlepiej to wszędzie chodź z małą butelką wody - na ogródek, na spacer, do sklepu nawet do kuchni i nie to, że w torebce woda upchana tylko w ręce - zobaczysz,że odruchowo będziesz z butli pociągać i nawyk picia sobie wyrobisz. Ja nawet w środku zimy bez butelki z wodą nie wyjdę
Kurcze a ja jak chodzę to jest ok, ale jak tylko muszę chwilę postać to zaraz zaczyna mi brzuchol twardnieć i ciężki się robi, czuję parcie na krocze - jednym słowem - nieprzyjemnie się robi, straszny dyskomfort czuję. Przechodzi jak trochę połażę, usiądę albo jak się położę. Ma któraś tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:53
Karolajjn:), kot_bury, majeczka87, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja wiem jedno jak teraz jechałam po mojego M to złapaly mnie ze dwa razy bóle takie okresowe. Wróciłam do domu wzięłam magnez i położyłam się do łóżeczka. Powiem jitro o tym mojej gin. Czy tak się właśnie skurcze odczuwa?
-
nick nieaktualnyKama ja mam często skurcze, ale to nie jest ból jak na @, lepiej powiedz o tym lekarzowi.
Ja to czuję, jak cała macica się napręża, twardnieje, i czuć takie specyficzne mrowienie. I po kilku sekundach zaczyna się rozluźniać, jakby od góry do dołu.
Nowa na biegunkę czarna gorzka herbata, kleik z ryżu i banan. W ostateczności szklanka coca coli. Ten odrdzewiacz zatrzymuje wszystko. Na oczyszczanie organizmu raczej za wcześnie.
Dzisiaj pospałam może ze 4 godziny. Najpierw usnąć nie mogłam, bo każda moja pozycja okazywała się zła dla mojego dziecka i dawała mi o tym jasno do zrozumienia. Później o 3 nad ranem kocur postanowił śpiewać mi na parapecie ;/ A córka jak na zawołanie zaczęła tańczyć w brzuchu. Wytrzymałam tak do 5 i wstałam
Wypiłam już kawkę, pomalowałam pazurki, a kotuś i córcia smacznie śpią ;P
Dziś dzień wstał bez słoneczka, biednemu to zawsze wiatr w oczy,jak ja jadę na grilla popołudniu to pewnie będzie burza z piorunami
Kciuki za wizytujące i miłego dla wszystkichjusella, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja kurcze nie zauważyłam czy przy staniu tak mam...chyba za mało stoję hihi
Ja jak się pozginam itp.to jak chodzę czuję po bokach obok żołądka jakby ktoś w dół mnie za skórę ciągnął... Ca ciężki brzuch chyba
Bóle miesiaczkowe u jednej nic nie świadczą a u drugiej tak...ciepły prysznic, nospe i do wyrajusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Ja też dzisiaj zaliczam noc do nieudanych
Z reguły lubię ciepło, ale teraz taka temperatura mnie męczy. Nie wiem już w czym spać, żeby było ok. Okno otwarte w nocy, co u mnie rzadko się zdarza, bo reaguje na każdy dźwięk, a śpię w stoperach. Odkryta też jestem, a gorąco jak nie wiem. 1,5 h w nocy spać nie mogłam, bo jeszcze mąż chrapał, rano też mnie obudził i już widzę, jak dzisiaj będzie super dzień
Wyżaliłam się. -
Kama - złap się za udo i mocniej ściśnij - nam położna tak demonstrowała skurcze i faktycznie, coś podobnego miałam przy porodzie.
Renieczka - niezły duet masznie wiem czy współczuć, czy zazdrościć wczesnoporannych występów, plus taki, że paznokcie zrobione
. Będę kciuki trzymać, żeby pogoda na grillu się udała
Dzień dobry i miłego dnia życzę bez bólu, kłucia, biegunek, skurczy itp.
Milcia mnie tak gorąco w poprzednią noc było, to wkurzyłam się, wzięłam małą miseczkę z wodą i wilgotną szmatką przecierałam kark, twarz, wewnętrzne zgięcia łokci i kolan i w końcu zasnęłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 07:37
renieczka, majeczka87, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
O widze,ze nie jestem sama w mojej bezsennosci - od razu razniej. :*
Witajcie z rana ! U mnie kolejny dzien upalow sie zapowiada.. a z ta woda w reku to prawda- u mnie sie sprawdza. Jesli schowam do torby, to pic mi sie nie chce,a jesli mam w reku to co chwila pociagam lyka i dzieki temu okolo 2 litrow plynow przyjme
Mala szaleje od 4 rano, ale podoba mi sie.. coraz czesciej mysle,ze dziwnie smutno mi bedzie,jak tych ruchow w brzuchu zabraknie. :*
Wydaje mi sie,ze poczulam skurcze.. dwa w nd jak biegalam za 11miesieczna bratanica.. dziwne to bylo ale szybko przeszlo..
Moj maz wczoraj mi powiedzial,ze jak bedziemy jechac na porodowke to nie spanikuje,bo juz raz spanikowal- we snie haha takze wyglada na to,ze nie mam sie czego obawiac
I moze to dziwne,ale u mnie na stronie szpitala tez nie ma informacji co musze zabrac do porodu - takze dziekuje tym dziewczynom,ktore te listy powrzucaly, przydadza mi sie i to bardzo
Milego i slonecznego dnia ! Nawadniajcie sie,bo to wazne !
jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam sie dziewczny po okropnej nocy. Nie moglam usnac i zle sie czulam biegalam do lazienki co chwile bo a to siusiu a to cos innego. Dodatkowo bolal mnie brzuch ale nie wiem czy przez jelita czy jakies skurcze mialam. Maly sie ruszal i uciskal na pecherz a to pod rzebrami nie dajac usnac. Wiadomo noc to dodatkowy strach. Szkoda mi mojego dziecka bo co zjem to laduje w wc i nie wiem czy dostarczam mu tego co najlepsze. Rano obudzilam sie glodna a on ruszal sie jak szalony. Dobrzee ze dzis wizyta powie mi co mam robic zeby moj zoladek tak nie wariowal.
-
nick nieaktualnyWitam się z rana
U mnie zapychająco działała owsianka z bananem (głównie przez dodatek banana). Z tego, co pamiętam, to też czekolada, kakao, jagody. Pamiętam, że babcia robiła mi mocne kakao (tylko właśnie, na wodzie, bo mleko tylko pogarszało sprawę) i wręczała grubą pajdę chleba z dżemem, ale nie pamiętam, czy to działało, w każdym razie było pyszne
Chłopa to chyba zatłukę kiedyś. Wczoraj wieczorem nagle "przypomniał" sobie, że idzie do kolegi na urodziny, kolega z żoną będą mieli w sierpniu drugie dziecko, prezent dla kolegi ma, bo był zrzutkowy, ale przydałby się jakiś drobiazg też dla tej żony - "no wiesz, choćby taką karteczkę ładną jak robisz, albo ten mały album, co to cały czas masz go sobie zrobić...". To do 3 siedziałam jak zombie i skończyłam chociaż kartkę, bo byłam przekonana, że weźmie ją do pracy i wszyscy podpiszą. A ten do mnie z rana, że to od niego tylko będzie i nie ma po co brać do pracy. Grrr!
Dobrze, że chociaż ładnie wyszło, bo mnie coś trafiło
Dalile, renieczka, aisa, Maka, majeczka87, Naditta, LilouK, Zuzulka88, jusella, Agness27, stokrotka2013, eve90, Ana32 lubią tę wiadomość
-
Wow super. Ka się zaraz szybciutko ogarniam i na 10 lecę do mojej gin.
Mój mnie z rana wkurwil i mię zamierzam z nim gadać. Dobrze ze ma tel i kompa i niech się tym zajmie. A ja pójdę do lekarza potem do weta zamówię psu żarcie potem skocze jeszcze do sklepu żeby się jaśnie Pan nie przemeczyl. Jeszcze muszę zawieźć dzisiaj zwolnienie, podjechać do RWE znowu a o 17 przychodzi moja mama.
Jakbyście się pytała. Jakieś dobre 1,5m temu miał zanieść pranie na pralnie. Wczoraj mi chyba pozmywac. No a ja nie mam czasu usiąść na dupie bo ciągle coś. A jak mu powiedziałam rano że mógł sam zadzwonić i żarcie psu zamówić to jeszcze mam go za to przepraszać. Dobrze ze miał wczoraj czas na swoje przyjemności a nie na obowiązki. Wrrrr.... -
Hej ja tez po cieziej nocy skurcze do 24 mniej wiecej ciepla kapiel wieczore,... Leki
Dzisiaj mi szanowny rano powiedzial ze zle wygladalam wczoraj, co w jego znaczeniu to kobieto sponiewieralo cie wczoraj... Nie bylo to przyjemne
Ze bacaymy jak dzisiaj bo pierwsze wstanie z lozka bylo kiepskie...Kijanka